Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co sadzicie o obuwiu tego typu

14.10.04, 08:54
    Nie wiem jak sie ten styl obuwia nazywa, chyba "sherpa". W zeszlym roku Kate
    Hudson takie nosila nawet w lecie. Jestem ciekawa waszych opinii.
    www.kohls.com/products/product_page_vanilla3.jsp?PRODUCT%3C%3Eprd_id=119425591&FOLDER%3C%3Efolder_id=64018257&bmUID=1097736717628
    Obserwuj wątek
      • smellsliketen A tego typu? 14.10.04, 09:01
        Coś się Wam podoba z tych linków?
        Joanna Hołyńska
        Cos Wam się podoba z tych str
        www.apia.pl/gregor_d.htm
        www.apia.pl/fruit_d.htm
        • Gość: Bula Re: A tego typu? IP: 157.25.161.* 14.10.04, 10:08
          kozaki serii fruit wyglądają nieźle, ale niestety tylko na zdjęciu. Sama je
          kiedyś wyszperałam w necie, ale jak poszłam do sklepu to sie rozczarowałam. Za
          taką cenę można się spodziewać czegoś lepszego.
        • Gość: eliza Re: A tego typu? IP: *.ct.com.pl 18.10.04, 13:21
          Nie, sa tandetne.
          • blinski Re: A tego typu? 18.10.04, 18:25
            na zdjęciu te kozaki nie wyglądają tandetnie - nie s złe, tylko za długi czub.
      • avarja Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 14.10.04, 09:01
        Rrratunku! Co to? Gumofilce są ładniejsze!
        • kropisia Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 14.10.04, 09:05
          Ok, ten model jest nieco ladniejszy:
          www.kohls.com/products/product_page_vanilla3.jsp?PRODUCT%3C%3Eprd_id=125684695&FOLDER%3C%3Efolder_id=64018713&bmUID=1097737401739
        • tralalumpek Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 14.10.04, 10:05
          avarja napisała:

> Rrratunku! Co to? Gumofilce są ładniejsze!

wyjęłaś mi odpowiedź spod palców (na klawiaturce) ;)
      • Gość: kate Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu IP: 80.72.37.* 14.10.04, 10:09
        o dzizus.. niestety w NJ to sie przyjelo na dobre... bylam w szoku!! one sie
        nadaja do chodzenia po ksiezycu!! a co gorsze...w PL juz widze takie w sklepach
        • miska_malcova Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 14.10.04, 10:27
          oblechy... U nas juz takie były popularne :-)
      • papryczka_ag Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 14.10.04, 10:29
        Fe.
        • Gość: krysia_laska Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu IP: 82.160.57.* 14.10.04, 10:41
          Amerykanki chodzą w różnych dziwnych rzeczach i co z tego? Dla mnie jest to
          idealne obuwie dla dziewczynek do lat 8.
      • aniabe13 Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 14.10.04, 10:43
        Kiedyś już coś takiego było, nazywało sie chyba "sofix" ale nie jestem pewna,
        stylistyka ta sama. Dobre do jesiennych prac działkowych i na grzyby.
      • klaton Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 14.10.04, 10:45
        Cos jakby RELAXY I SOFIXY...blech
      • Gość: jana Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu IP: *.wydaw.polsl.gliwice.pl 14.10.04, 11:01
        Relaksy wracają, pięknie! ;)
      • andzia13 Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 14.10.04, 16:45
        Na pewno sobie czegoś takiego nie kupię.
        • ludzka_budowla Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 14.10.04, 16:49
          ja bym kupila................. gdybym musiala w wykopkach uczestniczyc
          • kochanica.francuza drogie dzieci! 14.10.04, 17:06
            sherpa nie sherpa...te buty wyglądają jak zwykłe dawne zimowce.

Kiedyś w tym kraju był nie tylko socjalizm,ale również duże mrozy ,dochodzące do
            minus 15,minus 20 stopni Celsjusza.

Właśnie stąd wzięły się zimowce,ciepłe gacie oraz reformy (te ostatnie noszone w
            czasach,gdy popularne były pończochy,czymś więc trzeba było w mróz zakryć udo.)

W wybrzydzanie i "szoki estetyczne"możecie się bawić przy obecnym,łagodnym klimacie.

Oraz mając do dyspozycji bieliznę dla polarników i inne wynalazki,których
            wówczasd nie było - nie tylko w demoludach,również na Zachodzie,ponieważ jeszcze
            ich nie wynaleziono.
      • aputnam Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 14.10.04, 17:15
        Mi sie podobaja :cieple ,wygodne ,"lagodne" dla nogi
        • Gość: formerA27 Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 18:27
          pierwszy model relaksow to faktycznie tragedia...ale ten drugi z kozuszkiem juz
          moznaby zalozyc. Ja bym te buty widziala z dzinsowa mini i z krotka dziewczeca
          kurtka zamszowa z korzuszkiem.
          • b_bb Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 14.10.04, 19:46
            Polska myśl socjalistyczna już dawno wymyśliła takie buciki. Może więc oldschoolowo:
            polskaludowa.com/codzienne/jpg/buty_relaks.jpg
            ;)))
      • Gość: kaska Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu IP: *.acn.waw.pl 14.10.04, 20:16
        Hehe, a mnie sie one nawet podobaja...tzn mysle, ze sa praktyczne na wieczorne
        spacery z psem przy minus 10ciu. Jakbym je dostala w prezencie to bym je nosila
        wieczorami. Jest mi zawsze zimno w stopy a jak przyjdzie mroz, ktorego wprost
        nienawidze to mysle, ze chetnie bym sie poddala i je wlozyla. Oczywiscie
        wolalabym je w czarnym kolorze bo wtedy nie bylyby takie rzucajace sie w oczy ;-
        )). Ostatnio w deichmannie ogladalam kapcie podobne do tych ze zdjecia ;-)) Tez
        takie za kostke a la walonki. ;-)) Gdyby nie to, ze nie bylo rozmiarow to bym
        je zakupila. Na czarna godzine ;-)). Chyba sie starzeje...(bo np w wakacje
        zakupilam na allegro kalosze benettona, czarne. Moja malzonek sie ze mnie
        nabijal z tydzien ;-)) A potem jak pojechalismy nad morze i lalo i ja w nich
        lazilam to mial do mnie pretensje, ze oczywiscie dla niego nie kupilam ;-)) A
        wiec moze warto bedzie zrobic podobna sonde w styczniu ;-)) Jak mroz scisnie ;-
        ))Ciekawe czy zdania beda takie same jak teraz ;-))
        pozdrawiam
        kaska
        • Gość: Marek Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.04, 01:20
          Polecam:

www.kleinezeitung.at/slash/style/artikel/_643268/index.jsp
          magazin.orf.at/bgldmagazin/imland/erleben/stories/25793/
          land.heim.at/waldviertel/241771/links/hallo.wmv
          your.orf.at/bglwebcam/bheute/player.php?day=2004-10-21&offset=00:20:14
          morgenpost.berlin1.de/inhalt/ttt/story711284.html
          www.rundschau-online.de/kr/KrCachedContentServer?ksArtikel.id=1098090466369&listID=1038839614297&openMenu=1038839590380&calledPag
          eId=1038839590380
          morgenpost.berlin1.de/archiv2004/040914/berlin/story703446.html
          PDF: www.welt.de/z/pdfarchiv/index.php?
          stream=1&pkey=c1f4192badcadaae81ffcaf5ad64e463

www.cbsnews.com/stories/2004/03/17/earlyshow/living/beauty/main607044.shtml
          www.tamarahenriques.com/
          itd.
          • blinski Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 25.10.04, 08:21
            kurcze, to jest już naprawdę kpina z mody.
            mam nadzieję że w polsce nie uda mi się zobaczyć nikogo w takim czymś:)
            • Gość: M. Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.04, 12:55
              Jak już wszystko było, to i to powraca. W latach 70-tych nosiło się już raz
              kalosze. To rok potrwa i zniknie. Ale dlaczego nie? Każdz chce zarobic.
              • blinski Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 25.10.04, 16:16
                wiesz, aż tak bardzo się tym nie przejmuję; ale strasznie mnie mierzi
                lansowanie tak bezczelnego szitu. wspólczuję tylko facetom z amsterdamu, jeśli
                rzeczywiście tam to tak powszechny widok jak opisywała jedna forumowiczka..
                • Gość: Marek Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.04, 18:07
                  Słyszałem w telewzji że Berlinie, Monachium i Dusseldorfie ludzie też kupują.
                  Ale mało ktoś je nośi. Koleżanka mówiła, że też by ubrała. Zobaczymy czy ta
                  moda do polski dotrze. Ja zabiorę moje kalosze na plażę w następnym mieśiącu.
                  Mam od lat kalosze firmy Superga - drogie ale fajne!
                  • blinski Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 25.10.04, 18:18
                    facet w kaloszach? do tego jeszcze męska spódnica i mmm.. ciepłe ciacho:)
                    można by sobie kupić taką parę kaloszków, by zachować dla przyszłych pokoleń
                    dowód rzeczowy, co to się na początku wieku z sukcesem w niektórych krajach
                    lansowało:). choć.. już się zaczynam bać, w czym pomykać będą przyszłe
                    pokolenia:)
                    • Gość: Marek Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.04, 23:56
                      Nie widzę problemu. Ja zawszę ubieram kalosze, jak wybieram się rowerem do
                      lasu. Często jestem ochlapany pod kaptur. Spodnie wędrują do pralki a kalosze
                      pod kran. W niedzielę jechałem po drogach z tak głębokim błotem, że nieszło
                      przejechać. 95 procent dróg w leśie jest suchych ale w niektórych miejscach
                      jest błoto do kostki. Dlaczego niemam ubrać kalosze?
                      • blinski Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 26.10.04, 09:32
                        spoko, UBIERAJ co chcesz:)
                        myślę, że na błoto etc. są najpraktyczniejsze. ale mimo to, gdy w głowie
                        pojawia mi się obraz faceta w kaloszach (nie robotniczych, nie przy pracy w
                        ogrodzie) to wywołuje to u mnie lekki uśmieszek politowania:) bo przecież
                        wiadomo - coś może być bardzo praktyczne, ale może strasznie głupio wyglądać.
        • Gość: Marek Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.04, 13:38
          Tutaj znajdziesz wiecej:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=16246472&a=17018104
        • Gość: Marek Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.04, 13:39
          Tu znajdziesz wiecej:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=16246472&a=17018104
      • blinski Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 14.10.04, 22:46
        a patrząc na nie nie właczyła ci się lampka 'bip bip - niebezpiecznie dalekie
        przekroczenie granicy dobrego smaku i estetyki':))?
        • miska_malcova Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 14.10.04, 22:49
          żarówka jej sie spaliła
        • kochanica.francuza blinski kochanie ty moje 15.10.04, 16:41
          blinski napisał:

> a patrząc na nie nie właczyła ci się lampka 'bip bip - niebezpiecznie dalekie
          > przekroczenie granicy dobrego smaku i estetyki':))?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=16681303&a=16699620
          >
          >
          >
          >
          >
          • blinski Re: blinski kochanie ty moje 15.10.04, 17:24
            kochanico, zgadzam się raczej z twoim wcześniejszym komentarzem.. no ale..?
            • kochanica.francuza Re: blinski kochanie ty moje 16.10.04, 19:33
              blinski napisał:

> kochanico, zgadzam się raczej z twoim wcześniejszym komentarzem.. no ale..?
              >
              > no co ale?w co byś się sam ubrał przy minus dwudziestu,trendny chłoptasiu?hę?
              >
              >
              • blinski Re: blinski kochanie ty moje 16.10.04, 21:59
                w moje szare zimowe trekkingowe nevados.
                dziewczynom na -20 też radziłbym coś podobnego, albo jak nie lubią sportowego
                ocieplane furetkiem kozaczki (niekoniecznie na wysokiej szpili)
                walonki i jakieś dziwne futrzane wynalazki zostawiamy eskimosom i mieszkańcom
                tajgi:)
                • kochanica.francuza Re: blinski kochanie ty moje 17.10.04, 16:42
                  blinski napisał:

> w moje szare zimowe trekkingowe nevados.
                  aha,blinski,a teraz odpowiedz mi:KIEDY tego typu buty pojawiły się na rynku?
                  Z czego są zrobione?
                  Dawaj linka.

> dziewczynom na -20 też radziłbym coś podobnego, albo jak nie lubią sportowego
                  > ocieplane furetkiem kozaczki (niekoniecznie na wysokiej szpili)
                  > walonki i jakieś dziwne futrzane wynalazki zostawiamy eskimosom i mieszkańcom
                  > tajgi:)
                  a dziewczynom +30?hehehehehe
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  • blinski Re: blinski kochanie ty moje 17.10.04, 22:38
                    > aha,blinski,a teraz odpowiedz mi:KIEDY tego typu buty pojawiły się na rynku?
                    > Z czego są zrobione?
                    > Dawaj linka.

oj nie wiem kiedy się pojawiły na rynku.. może z 10 lat temu? to jeśli chodzi o
                    polskę. a na świecie? nie mam pojęcia. chyba jak się rozpoczeła moda na
                    trekking, carving etc.
                    z czego? hm.. jak to buty terekkingowe.. nie wiem z czego się je robi:)
                    nie mogłęm znaleźć żadnych podobnych, google nie wyszukało też głównej strony
                    nevados..

> a dziewczynom +30?hehehehehe
                    > >

a na +30 to zapewne sandałki:) ja najbardziej lubię japonki, ale ty chyba o ile
                    pamiętam nie:)
                    • kochanica.francuza Re: blinski kochanie ty moje 17.10.04, 22:39
                      blinski napisał:

> > aha,blinski,a teraz odpowiedz mi:KIEDY tego typu buty pojawiły się na ryn
                      > ku?
                      > > Z czego są zrobione?
                      > > Dawaj linka.
                      >
                      >
                      > oj nie wiem kiedy się pojawiły na rynku.. może z 10 lat temu? to jeśli chodzi o
                      >
                      > polskę. a na świecie? nie mam pojęcia. chyba jak się rozpoczeła moda na
                      > trekking, carving etc.
                      > tzn.kiedy?
                      >
                      >
                      • blinski Re: blinski kochanie ty moje 17.10.04, 22:41
                        no właśnie chyba coś z 10 lat temu, może 12.. nie wiem, nigdy się akurat tym
                        nie interesowałem:)
                        • kochanica.francuza Re: blinski kochanie ty moje 17.10.04, 23:01
                          blinski napisał:

> no właśnie chyba coś z 10 lat temu, może 12.. nie wiem, nigdy się akurat tym
                          > nie interesowałem:)
                          >
                          > czyli przedtem MUSIANO coś INNEGO nosić,prawda?

>
                          >
                          • blinski Re: blinski kochanie ty moje 17.10.04, 23:12
                            ale ja nie mówiłem o 'przedtem', tylko o 'teraz':)
                            • kochanica.francuza Re: blinski kochanie ty moje 17.10.04, 23:18
                              blinski napisał:

> ale ja nie mówiłem o 'przedtem', tylko o 'teraz':)
                              >
                              > ale PRZEDTEM też były mrozy,a butów wspomnianych przez ciebie JESZCZE nie
                              wynaleziono.
                              a tak z ciekawości kolego - ile też one kosztują?
                              bo niektórych twoich rodaków po prostu nie stać
                              >
                              >
                              >
                              • blinski Re: blinski kochanie ty moje 18.10.04, 10:34
                                > > ale PRZEDTEM też były mrozy,a butów wspomnianych przez ciebie JESZCZE nie
                                > wynaleziono.

zdaję sobie z tego sprawę, i dlatego mówię o 'teraz', gdy już wynaleziono:).

> a tak z ciekawości kolego - ile też one kosztują?
                                > bo niektórych twoich rodaków po prostu nie stać

kosztowały w przecenie 299, 2 lata temu. jeśli nie stać cie na nie, to na
                                szczęście nie stać cię też na uggi:)
                                ale niestety możesz dostać podróby w ccc, o czym kiedyś już rozmawiały jakieś 2
                                forumowiczki:/
                                tyle że już za ok. 150 zł dostaniesz dużó fajniejsze ocieplane kozaki, które
                                mimo że może nie najwyższych hm.. lotów:), to zawsze lepsze od walonkowatego
                                czegoś:)
                                • kochanica.francuza Re: blinski kochanie ty moje 18.10.04, 21:54

>
                                  > > a tak z ciekawości kolego - ile też one kosztują?
                                  > > bo niektórych twoich rodaków po prostu nie stać
                                  ależ nas uczniów trendnej szkółki stać;-))))) - mówię o tzw.przeciętnych Polakach
                                  >
                                  >
                                  >
                                  > tyle że już za ok. 150 zł dostaniesz dużó fajniejsze ocieplane kozaki, które
                                  > mimo że może nie najwyższych hm.. lotów:), to zawsze lepsze od walonkowatego
                                  > czegoś:)
                                  Linka dawaj.
                                  >
                                  >
                                  >
                                  >
                                  >
                                  • blinski Re: blinski kochanie ty moje 18.10.04, 22:02
                                    > Linka dawaj.
                                    > >

jaja se robisz? miałbym teraz przerzucać stronki róznych deichmanów, ccc czy
                                    innych tanch sieci by oddzielać ziarno od plew:)?
                                    poza tym wg. mnie - abstrahując że dobrze jest oszczędzać w ogóle - oszczędzać
                                    na butach radziłbym do pewnych granic. dobrze jest sobie uzbierać tyle, by mieć
                                    niezłe i ładne buty - nawet jeśli się nie jest zbyt bogatym.

• kochanica.francuza Re: blinski kochanie ty moje 25.10.04, 19:52

> na butach radziłbym do pewnych granic. dobrze jest sobie uzbierać tyle, by mieć
                                      >
                                      > niezłe i ładne buty - nawet jeśli się nie jest zbyt bogatym.
                                      >
                                      >
                                      > są ludzie którzy mając razem 2000 na siebie i dzieci mają pilniejsze potrzeby
                                      niż ładne buty...
                                      widać,żes nie tylko synek bogatych rodziców,ale jeszcze bezmyślne chłopię...
                                      >
                                      • blinski Re: blinski kochanie ty moje 25.10.04, 20:00
                                        blablabla.
                                        nie czytasz dokładnie i czepiasz się do wyrwanych z kontekstu zdań.
                                        jak widzę że ktoś jest tak biedny że nawet na lumpeks go nie stać, to w ogóle
                                        nie zastanawiam się nad jego stylem i szykiem, chyba jasne to jest.
                                        • kochanica.francuza Re: blinski kochanie ty moje 25.10.04, 20:24
                                          blinski napisał:

> blablabla.
                                          > nie czytasz dokładnie i czepiasz się do wyrwanych z kontekstu zdań.
                                          > jak widzę że ktoś jest tak biedny że nawet na lumpeks go nie stać, to w ogóle
                                          > nie zastanawiam się nad jego stylem i szykiem, chyba jasne to jest.

akurat z twoich wypowiedzi to nie wynikalo
                                          • blinski Re: blinski kochanie ty moje 25.10.04, 20:41
                                            to akurat nie. ale wymagań w stosunku do kloszardów (bo tylko ich chyba nie
                                            stać na lumpex) o styl też nie miałem.
                                            od początku pisałem o super-modniastych walonkach - nie wiedzieć czemu ty nagle
                                            zapragnęłaś rozmów o najniższych warstwach społecznych.
                                            • kochanica.francuza Re: blinski kochanie ty moje 25.10.04, 20:43
                                              blinski napisał:

> to akurat nie. ale wymagań w stosunku do kloszardów (bo tylko ich chyba nie
                                              > stać na lumpex) o styl też nie miałem.
                                              > od początku pisałem o super-modniastych walonkach - nie wiedzieć czemu ty nagle
                                              >
                                              > zapragnęłaś rozmów o najniższych warstwach społecznych.

bo tak mi się chciało;wcale nie najniższych;a co ,nie podobają ci się?to po
                                              kiego ci socjologia?
                                              >
                                              >
                                              >
                                              >
                                              • blinski Re: blinski kochanie ty moje 25.10.04, 21:07
                                                nie podobają mi się tutaj, bo mi się nie chce o nich gadać gdy rozmowa była o
                                                walonkach, szczególnie gdy 'wmawiasz mi dziecko w brzuch', jak powiadają
                                                rosjanie.
                                                • kochanica.francuza Re: blinski kochanie ty moje 25.10.04, 21:12
                                                  blinski napisał:

> nie podobają mi się tutaj, bo mi się nie chce o nich gadać gdy rozmowa była o
                                                  > walonkach, szczególnie gdy 'wmawiasz mi dziecko w brzuch', jak powiadają
                                                  > rosjanie.
                                                  o,czyżby udało nam się zakończyć dyskusję?
                                                  • blinski Re: blinski kochanie ty moje 25.10.04, 21:30
                                                    skoro tak uważasz;)
                                                    • kochanica.francuza Re: blinski kochanie ty moje 25.10.04, 21:31
                                                      blinski napisał:

> skoro tak uważasz;)
                                                      >
                                                      > hurra!chociaż jedną:-((((((((
                                                      >
                                                      >
                • kochanica.francuza Re: blinski kochanie ty moje 17.10.04, 16:43
                  blinski napisał:

> w moje szare zimowe trekkingowe nevados.
                  > a reszta stroju?
                  >
                  >
                  >
                  >
                  • blinski Re: blinski kochanie ty moje 17.10.04, 22:40
                    a reszta stroju? jakieś cieplejsze spodnie - znaczy dżinsy albo sztruksy, no i
                    ziomowa kurtka + rękawiczki polarowe i czapka:)
                    ale po co ci reszta stroju, mówiliśmy przecież o tych wstrętnych uggopodobnych
                    buciorzychach:)?
                    • kochanica.francuza Re: blinski kochanie ty moje 17.10.04, 23:03
                      blinski napisał:

> a reszta stroju? jakieś cieplejsze spodnie - znaczy dżinsy albo sztruksy, no i
                      > ziomowa kurtka + rękawiczki polarowe i czapka:)
                      chłe,chłe,blinski;-))))i ty myślisz,że gacie wystarczą????kalesonki,jak
                      nic,musiałbyś pod te gacie,i swetrzysko jakoweś mało trendne,hehehe

> ale po co ci reszta stroju, mówiliśmy przecież o tych wstrętnych uggopodobnych
                      > buciorzychach:)?
                      a podyskutujmy,to zobaczysz
                      >
                      >
                      >
                      >
                      • blinski Re: blinski kochanie ty moje 17.10.04, 23:15
                        kalesony ostatnio w podstawówce nosiłem, a mrozy ok. minus dwudziestostopniowe
                        już ze dwa razy były.. choć teraz zastanawiałem się nad kupnem gaci o
                        wdzięcznej nazwie 'kalesonki długie', tzn. obcisłych bokserek z przedłużanymi
                        do 2/3 uda nogawkami.
                        co ja mam zobaczyć niby:)?
                        • kochanica.francuza Re: blinski kochanie ty moje 17.10.04, 23:19
                          blinski napisał:

> kalesony ostatnio w podstawówce nosiłem, a mrozy ok. minus dwudziestostopniowe
                          > już ze dwa razy były.. choć teraz zastanawiałem się nad kupnem gaci o
                          > wdzięcznej nazwie 'kalesonki długie', tzn. obcisłych bokserek z przedłużanymi
                          > do 2/3 uda nogawkami.
                          zimno by ci było w dolną część nóżki.a kalesonek z demobilu nie łaska?hehehehe

> co ja mam zobaczyć niby:)?
                          pozywiosz,uwidisz
                          >
                          >
                          >
                          >
                          >
                          >
                          >
      • jestem_krabem brzydkie! 16.10.04, 23:22
        brzydkie sa, nie podobaja mi sie, wygladaja jak na jakas syberie albo jak buty
        robotnika:P
        • zettrzy Re: brzydkie! 18.10.04, 00:18
          jestem_krabem napisała:

> wygladaja jak na jakas syberie albo jak buty
          > robotnika:P

to jest wlasnie chic nouveau, od czasu co najmniej grunge, a kto wie czy nawet
          nie wczesnego Armaniego
          • blinski Re: brzydkie! 18.10.04, 10:39
            całe szczęście że większość olewa ciepłym sikiem takie chiki - obojętnie czy są
            nouveau czy też ancien:)
      • Gość: G. Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu IP: *.sg.fr.studentenwohnheim-bw.de 25.10.04, 01:28
        no wlasnie, takie buty nosi 90% dziewczyn w Amsterdamie!! nawet zalozylam
        osobny watek, bo troche mnie to zdziwilo.....
        zupelnie mi sie nie podobaja
        • blinski Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu 25.10.04, 08:26
          trzeba było napisać, że chodzi o kalosze:)
          w polsce z tego co widzę na razie zalegają w sklepach, razem z walonkami (przy
          czym walonek jest dużo więcej i jak na razie widziałem w nich tylko jedną
          kobitę)
          prawdę mówiąc, gdy pierwszy raz oglądałem materiał o tym, że z sukcesem można
          wśród kobiet wylansować kalosze dla przedszkolaków, wrażenie miałem podobne jak
          widząc pierwszy raz samoloty rozbijające się o wtc.
          to jakiś zły sen.
          :)
        • Gość: M. Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.04, 12:37
          Ta moda przybyła do Europy z USA. Tam nosiło się kalosze na wiosnę i w lecie. W
          internecie znajdziesz zdjęcia takich gwiazd jak "Emma Bunton". W Europje są
          kalosze modne w austrii, niemczech i dani. Moja koleżanka opowiadała po urlopie
          w australii, że tam kobiety przy 25°C w kaloszach spacerowały. To ją dziwiło.

Jak cbs pokazuje, są kalosze bardzo modne:
          www.cbsnews.com/stories/2004/03/17/earlyshow/living/beauty/main607044.shtml
          Tak zawsz jest, jak olej jest drogi.
          • Gość: M. Re: Co sadzicie o obuwiu tego typu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.04, 12:49
            Przepraszam, to była np. Geri Halliwell:

editorial.gettyimages.com/source/search/details_pop.aspx?iid=51081335&cdi=0

editorial.gettyimages.com/source/search/imageResults.aspx?s=ImagesSearchState|0|0|30|0|0|0|1|||0|0|0|0|0|0|0|0|7|helliwell|0|0|0|0&p=7

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka