Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

studniówka

IP: *.chomiczowka.net.pl 15.12.04, 17:13
    ratunku!!!! mam problem w lutym mam 100 dniowke i nie wiem gdzie i jaka
    sukienke mam kupic. mam problem bo jestem dosv niewymiarowa :P tzn waska góra
    i szerokie biodra i mały biust jaki kroj bedzie njalepszy dla mnie??
    Obserwuj wątek
      • zettrzy Re: studniówka 16.12.04, 03:30
        moze obejrzyj mode retro z lat 60 - sukienki o linii A, waskie u gory,
        rozszerzane rownomiernie do dolu, o dlugosci do kolan lub tuz przed kolano. Inny
        model dobry dla malego biustu to linia empire - odcieta tuz pod biustem,
        powieksza optycznie gore, a spodnica tej sukni moze miec linie kielicha, ktora
        ukryje szerokie biodra
        jesli masz waska talie mimo szerokich bioder mozesz rowniez wybrac suknie
        dopasowana do talii i o bardzo szerokiej, krynolinowatej spodnicy
        • Gość: alternativa Re: studniówka IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 16.12.04, 13:39
          a może gorset i spódnica? Będziesz mogła bez problemu dopasować rozmiar. Ja
          kupiłam sobie taki komplecik na moją studniówkę rok temu w Nadarzynie
          (niedaleko Warszawy). Jest tam dużo kiczu, ale przy odrobinie szczęścia i
          cierpliwości można znaleźć coś oryginalnego.
          Aha i tak mi się wydaje, że teraz, przed Sylwestrem, będzie najdrożej.. może
          poczekaj do połowy stycznia?
          zyczę sukcesów w poszukiwaniach :)
          • eirenne Re: studniówka 16.12.04, 13:48
            Gorset przy małym biuście? chyba żartujesz, tym bardziej, że autorka watku ma
            klasyczną figurę gruszki.
            Ja proponuję gładka suknię lekko rozszerzaną do dołu, z długimi rękawami i
            dekoltem w łódkę. Albo z dekoltem odsłaniajacym ramiona, typu carmen...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka