Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Za ile sprzedac

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.05, 18:31
    Czesc, jaka cene powinnam podac na majtki Victorias secret ktore kosztowaly w
    USA ok. $10. Oczywiscie chcialabym na tym zarobic :) Wiem ze jak azamawiacie
    z katalogu to przesylka i clo to okolo drugie tyle co zakup. Jaka bylaby
    realna cena zeby to sprzedac?
    Obserwuj wątek
      • tralalumpek Re: Za ile sprzedac 23.01.05, 18:36
        taka jak zuzytego kondomka
        • Gość: anna Re: Za ile sprzedac IP: *.chello.pl 23.01.05, 20:22
          Troche przesadziłaś, trochę kultury, gdzie masz napisane że te majti są używane?
          • Gość: anna Re: Za ile sprzedac IP: *.chello.pl 23.01.05, 20:24
            gdzieś znikneło mi k, chciałam oczywiście napisać majtki :-)
          • tralalumpek Re: Za ile sprzedac 23.01.05, 20:33
            Gość portalu: anna napisał(a):

> Troche przesadziłaś, trochę kultury, gdzie masz napisane że te majti są
            używane
            > ?

rzecz gustu
            • Gość: anna Re: Za ile sprzedac IP: *.chello.pl 23.01.05, 20:40
              Przepraszam a ty nie kupujesz majtek? taka jesteś zdziwiona, że ktoś chce
              sprzedać bieliznę.
              • tralalumpek Re: Za ile sprzedac 23.01.05, 20:55
                Gość portalu: anna napisał(a):

> Przepraszam a ty nie kupujesz majtek? taka jesteś zdziwiona, że ktoś chce
                > sprzedać bieliznę.

daj spokoj, ok?
      • Gość: D Re: Za ile sprzedac IP: *.no1.pl / 217.98.250.* 23.01.05, 20:48
        Zajrzyj na allegro, zajrzyj na stronę VS porównaj za ile kupują, za ile
        sprzedają i czy za daną cenę "mają branie".
        • Gość: tekla Re: Za ile sprzedac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:45
          Wkurza mnie bezczelność i arogancja niektórych (czytaj: Tralalumpek) Takaś
          mądra? wszechwiedząca? Skąd u ciebie tyle złości kobito? Ironia wręcz bije od
          ciebie (celowo przez małe c, bo szacunek do takiej osoby trudno posiadać) Już o
          nic nie można spokojnie zapytać na tym czy na innym forum, bo wszędzie czai się
          jakiś tralalumpek czy inny lumpek i czyha by komuś "odpalić". Cieszę się, że
          nigdy cię tralalumpku nie spotkam.
      • Gość: cita Re: Za ile sprzedac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:51
        Hmm jeśli są uzywane to chyba nie jest najlepszy pomysl ich sprzedawać, ale
        ostatnio zauważam że podejście do tego ludzie mają różne, ja jak widze np.
        jakie śmieci ludzie sprzedają na allegro, czy o bazarkach gdzie wynosza i
        sprzedają używane ciuch to mi się niedobrze robi. I Tralalumpek ma troche
        racji, gdyby dior robi prezerwatywy to tez by pewnie uzywane sprzedawali.
        • ruda_80 Re: Za ile sprzedac 25.01.05, 16:27
          A czy autorka postu napisała, że używane?? Nigdzie tego nie widzę. Wieć można
          sie domyślać, ze raczej nowe, kupione w Stanach. A co do trampka, to pewnie,
          przyklaśnij jej, padnij na kolana i całuj stopy, trampek zawsze ma racje. Nawet
          jak jest chamski i p..li głupoty to też ma rację...
          • tralalumpek Re: Za ile sprzedac 25.01.05, 16:33
            ruda_80 napisała:

> A czy autorka postu napisała, że używane?? Nigdzie tego nie widzę. Wieć można
            > sie domyślać, ze raczej nowe, kupione w Stanach. A co do trampka, to pewnie,
            > przyklaśnij jej, padnij na kolana i całuj stopy, trampek zawsze ma racje.
            Nawet
            >
            > jak jest chamski i p..li głupoty to też ma rację...

moze i jestem chamska ale tobie chamstwem nie dorownuje, ty bijesz mnie na
            glowe chocby i tym ze przy kazdym moim wpisie chamskoo tylko szczekasz a ja
            niestety nie chodze za nikim i takich chamskich wedrowek osobistych po wpisach
            nie robie
            a zatem pozwol ze ci w chamstwie dorownywac nie bede
            • ruda_80 Re: Za ile sprzedac 25.01.05, 16:41
              tralalumpek napisała:
              > moze i jestem chamska ale tobie chamstwem nie dorownuje, ty bijesz mnie na
              > glowe chocby i tym ze przy kazdym moim wpisie chamskoo tylko szczekasz a ja
              > niestety nie chodze za nikim i takich chamskich wedrowek osobistych po
              wpisach nie robie a zatem pozwol ze ci w chamstwie dorownywac nie bede

hahaaaa aleś mnie rozbawiła. Trampek oburzony na chamstwo innych, no też coś.
              Czyjeś chamstwo boli. Dobrze, że chociaż sama przyznałaś, ze jesteś chamska
              Chamska i prostacka, i tylko to non stop prezentujesz na tym forum. Jeśli coś
              piszesz to tylko by dowalić innym i pokazać swoją wyższść. W każdym wpisie
              prezentujesz swoje uszczypliwości. Nie chodzisz za innymi i wędrówek osobistych
              nie urządzasz? Nie musisz chodzić, wystarczy że każdemu odpowiadach w ten sam
              chamsko-arogancko-prostacki sposób, ot to wystarczy.
              PS. zaraz mi pewnie to poradzisz, więc uprzedzając - nie dodałam cie do listy
              nieprzyjaciół, bo śmieszna jest ta twoja prostota, którą tu prezentujesz, a ja
              bardzo lubie się śmiać z takich jak ty
              • tralalumpek Re: Za ile sprzedac 25.01.05, 16:45
                masz bardzo prosty sposob myslenie ze nie powiem prostacki
                • ruda_80 Re: Za ile sprzedac 25.01.05, 16:47
                  tralalumpek napisała:

> masz bardzo prosty sposob myslenie ze nie powiem prostacki
                  >
                  >
                  Jesteś moim niedoścignionym wzorcem :-)))))))
                  • Gość: Kaja Re: Za ile sprzedac IP: *.206.112.115.telsat.wroc.pl 25.01.05, 18:06
                    Ruda - moje wyrazy uznania!
                    • Gość: Mewa Re: Za ile sprzedac IP: *.crowley.pl 26.01.05, 16:32
                      A jest jakiś wątek, gdzie "Wszechwiedząca" się nie wypowiada ????? Nie trzeba
                      za nią chodzić. JEST WSZĘDZIE :-(((((
                  • Gość: kk :) IP: *.jci.com 26.01.05, 17:42
                    trzymaj sie, ruda
                    lumpek sie pieni jak zwykle i tak zieje jadem, ze malo komu juz sie chce
                    odpowiadac na jej zaczepki. jednak widze, ze stanelas na rignu i... wygralas :))
                    • ruda_80 Re: :) 27.01.05, 11:45
                      :-))*
              • stephanie_s Re: Za ile sprzedac 25.01.05, 17:44
                błagam pzrestancie cały czas robic tu "osobiste wycieczki" ...co do majtek hmm
                swoją droga to troszke dziwne..po co kupowała majtki,zeby je sprzedac??nie
                sadze..coz mogła je kupic i stwierdzic po zerknieciu okiem ze np kolor czy cos
                w tym stylu jej sie jednak nie podoba,lub co niestety wydaje mi sie bardziej
                prawdopodobne mogła jej pzrymierzyc i stwierdzic ze sa np za małe ,za duze etc
                a wtedy to juz faktycznie nic nie są warte...
          • Gość: cita Re: Za ile sprzedac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 16:39
            Ruda ja chyba napisałam "jeśli są używane" to po pierwsze, a po drugie, jeśli
            ktoś ma zdanie takie jak ja, to siłą rzeczy się z nim zgadzam. Padać na kolana
            przed Tralalumpkiem nie zamierzam, jakoś nie czuje takiej potrzeby. A chamstwem
            to moim zdaniem ty się wykazujesz.
            • ruda_80 Re: Za ile sprzedac 25.01.05, 16:43
              Ale autorka nigdzie nie napisała, że są używane, więc skąd coś takiego
              przychodzi komuś do głowy?
              • Gość: cita Re: Za ile sprzedac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:07
                Jak również nie napisała że są nowe.
              • Gość: ewa Re: Za ile sprzedac IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 25.01.05, 17:35
                jak chce sprzedac to z pewnoscia nowe.
                A tak przy okazji zawialo rumunia czy jakas
                albania-ooo
                co do ceny to zalezy jakie te majtki sa-jaki
                kroj, czy bawelna, czy koronki, czy rzucik.
                10$ to b. tanio, z pewnoscia sprzedasz za 15$
                • englishinwawa okkkkkk!!!!!! 25.01.05, 18:08
                  Moje drogie panie, jezeli nie chcecie odpowiadac na moje pytanie to bardzo
                  grzecznie prosze nie wypowiadac sie. Nie mam czasu na czytanie wszystkich
                  postow bo interesuje mnie za ile moge sprzedac majtki:

Sa nieuzywane! Nowki nie rdzewki. Komu przyszloby do glowy sprzedawac majtku
                  uzywane!!!!
                  Koronkowe!Pytam dlatego bo jezdze czesto do stanow i moge je przywosic i
                  sprzedawac na allegro. Beda mialy nawet metke. Wiec ta dyskusja naprawde nie
                  jest potrzebna. Dzieki!
                  • Gość: tekla Re: okkkkkk!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 18:59
                    zgadzam się z tobą całkowicie. Forum MODA to nie mie miejsce sprzeczek, docinań
                    etc. Jak ktoś nie zamierza ODPOWIEDZIEĆ na zadane pytanie, to niech stąd
                    zjeżdża.
                    • fritzek Za ile? 27.01.05, 13:56
                      Nieużywane gatki tej firmy na Allegro chodzą po 20-30pln.Także na zarobek nie
                      ma co liczyć.
                      • englishinwawa Re: Za ile? 27.01.05, 15:53
                        jak mozna za tyle sprzedac jak tutaj forumowiczki zamawiaja mase rzeczy i
                        oplacja clo plus przesylke. gatki ktore kosztuja 10 dolarow ktos sprzedaje za
                        20 zl jak to jest mozliwe?
                        • Gość: D Re: Za ile? IP: *.no1.pl / 217.98.250.* 29.01.05, 10:44
                          Możliwe, możliwe. Bo gatki są np. przeceniane od czasu do czasu i kosztują 2,99
                          $ i wtedy się opłaca je sprzedawać na allegro nawet za 20 zł.
                          • englishinwawa Re: Za ile? 29.01.05, 10:53
                            niestety nie mam czasu jezdzic do USA i szukac gatkow na wyprzedazy:)))
                            wymagania pan na tym forum powinny byc chyba mniejsze jezeli tak bardzo lybia
                            victorias secret a w polsce nie ma sklepu z tymi wyrobami. nawet chyba w clej
                            europie.chcialabym to dostarczac na polski rynek aby panie ktore to lubia nie
                            musialy zamawiac az z usa tylko w polsce, ale chyba wymagania sa za duze. nie
                            bedzie mnie stac sprzedawac gatkow za 10 baksow bo 20 zl bo nawet na bilet nie
                            zarobie :)
      • zettrzy Re: Za ile sprzedac 29.01.05, 23:22
        watek interesujacy psychologicznie. Ktos pyta o optymalna cene towaru na
        wybranym rynku - taki prywatny market research - a ktos inny sugeruje sprzedaz
        uzywanych majtek. Skad takie skojarzenia?
        Co zas do ceny tych majtek, to VS nie schodzi do $2.99 nawet na wyprzedazy.
        Wydaje mi sie ze po prostu trzeba by je bylo nabyc za cene hurtowa, ktora zwykle
        jest nizsza o 50-70% niz detaliczna i wtedy mozna je sprzedac z zyskiem.
        (najtansze gacie w VS, jakie pamietam, kosztowaly $6 i to byla obnizka o 70%)
        • Gość: D Re: Za ile sprzedac IP: *.no1.pl / 217.98.250.* 30.01.05, 09:27
          > Co zas do ceny tych majtek, to VS nie schodzi do $2.99 nawet na wyprzedazy.
          >

A co to za dziwne stwierdzenie ?
          Schodzi schodzi, takie ceny były podczas obecnej wyprzedaży. Nie rozumiem
          dlaczego stawiasz takie tezy jak powyżej nie zorientowawszy się co do faktów.
          • zettrzy Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 17:35
            a gdzie, tzn. w ktorym sklepie? bo nawet w Greenwich, tam gdzie zwykle
            najtaniej, nigdy nie widzialam nizszej ceny niz $6
            • Gość: D Re: Za ile sprzedac IP: *.no1.pl / 217.98.250.* 30.01.05, 18:12
              www.victoria's secret.com Sama zamówiłam z ciekawości jedną parę gaciochów w
              tej cenie, jeszcze nie dotarła do mnie przesyłka, ale mam nadzieję że nie
              bedzie to sama gumka od majtek jak taka niska cena:P
              • zettrzy Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 18:38
                aha, w internecie ceny sa czesto nizsze bo koszta sprzedazy sa nizsze - towar
                idzie bezposrednio z magazynu, wiec do ceny sie nie dodaje kosztow powierzchni
                sklepowej, wynagrodzenia ekspedientek, utrzymania sklepu, itp.
                towar raczej ten sam, ja po prostu widze wyzsze ceny bo widze je w innym typie
                sprzedazy, moze fakt taniej byloby zamowic poczta - tylko jak to obejrzec, albo
                i przymierzyc przez poczte?
                (o, juz wiem - zbadac towar w sklepie a potem zamowic poczta - moze sprobuje)
                • daino Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 18:44
                  takze w przypadku 'atrakcyjnie niskiej' ceny on line, dodatkowa oplata za
                  wyslanie poczta nieco to zmienia.
                  • zettrzy Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 18:55
                    w Stanach czesto nie placi sie za wysylke za zamowienia powyzej pewnej wartosci,
                    albo placi sie bardzo malo
                    do tego czasami nie dolicza podatku od kupna, bo przez internet nie musza, a w
                    sklepie musza, takie dziwne prawa
                    tyle tylko ze jednak zakupy na zywca to duzo wiecej zabawy
                    • daino Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 19:15
                      tak wiem, ze za odpowiednio wysoka, albo tez okreslona sume(w VS najczesciej
                      jest to po przekroczeniu 100-150$, a na np Amazon juz za 25$)mozna byc
                      zwolnionym z oplaty, lub miec znizke. jednak tu na forum wyrazne byla mowa
                      o 'rewelacyjnie niskiej' cenie 2.99 w VS. nie wiem ile tych par zakupila, moze
                      i 35 sztuk, moze nie, ale mnie chodzi o sytuacje 2.99 + oplaty 5$, albo kiedy
                      np kupujac stolek w Ikea za 4.99 za ups trzeba zaplacic 20$.
                    • daino Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 19:22
                      jesli chodzi o podatek za odziez - sa stany (chodzi mi o region)gdzie go nie ma.
                      • zettrzy Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 20:02
                        tak, sa stany bez podatkow od zakupu, ale to dlatego ze dochod na glowe w tych
                        stanach jest bardzo niski, zreszta u nas tez co jakis czas mamy zwolnienie od
                        podatkow za odziez, pod warunkiem ze koszt zakupu nie przekracza pewnej sumy -
                        jest to na ogol $100- $120, tak aby zachecic tych mniej zarabiajacych do zakupow
                        a nie stwarzac dodatkowych przywilejow dla upienieznionych.
                        Ceny dostaw roznia sie w zaleznosci od dostawcy. Rok temu zachorowalam na bardzo
                        seksowna etazerke na CD. Niestety, byla ona za duza aby ja zabrac moim wlasnym
                        samochodem, wiec spytalam o cene dostawy. Sklep musialby zamowic ciezarowke i 2
                        menow, wiec im wyszlo $80 za przewoz na trasie 20 mil. Wyszukalam wiec te
                        etazerke w sieci, zamowilam przez telefon i UPS dostarczyl ja ze skladu w
                        Pennsylwanii czy tez Massachussetts za $20, bo oni biora za wage towaru. Nie
                        jestem tez pewna czy przy tej transakcji telefonicznej doliczyli mi podatek.
                        Przyznaje jednak, ze gdybym te etazerke widziala tylko na obrazku, nie kupilabym
                        jej, bo na zdjeciu nie byla az taka fajna jak jest naprawde.
                        • daino Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 20:19
                          ciekawe, nie znalam tego zwolnienia od podatku przy niskich zakupach, ale
                          odwrotna sytuacje tak. jak takie cos mozna uzyskac?

przyklad etazerki wskazuje ze wszelkie uogolnienia mijaja sie z celem. dlatego
                          wczesniej zaznaczylam o co mnie konkretnie chodzi. jakis czas temu zamowilam
                          kaszmirowa czapeczke, ktora mozna kupic wylacznie przez internet. kosztowala
                          smieszne pieniadze, ale cena za dostarczenie stanowila 75%.i takie wabiki
                          jedynie mam na mysli.
                          • zettrzy Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 20:48
                            zwolnienia wprowadzaja jak wladze tak czuja - ostatni raz na okolicznosc
                            konwencji republikanow
                            musze wyznac ze bezczelnie skorzystalam z tego, choc mialam intencje zupelnie
                            nic nie kupowac - ale Tootsi Plohound (tak! ten obscenicznie drogi sklep!) mial
                            jakas promocje czy przecene na pantofle w stylu lat 20 - pasek wokol kostki,
                            okragle palce, gole boki, choc pieta zakryta - i to ze zlotej skory, nie dosc ze
                            moj ulubiony kolor to idealne do sukni - tez ze zlotej skory - jaka uszylam w
                            zeszlym roku - no i cena byla dokladnie dolara ponizej tej granicy podatkowej,
                            wiec nie wytrzymalam i kupilam
                            szkoda ze te zwolnienia sa tak krotkotrwale i nigdy nie wiadomo kiedy sie
                            trafia, ale lepsze to niz nic
                            ps. skad piszesz?
                            • daino Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 20:54
                              w danym momencie - to chyba z tego samego miasta piszemy.
                              • zettrzy Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 21:07
                                lo raju, jestes w NYC? jakies blizsze dane?
                                ja w Westchester
                                • daino Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 21:25
                                  ja to tak nizej w lewo, (Manhattan)
                                  • zettrzy Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 21:27
                                    o, tam to nie moglam wytrzymac - totalny brak przestrzeni naciusznej, wiec sie
                                    przeprowadzilam i teraz mam 4 szafy w scianie (a i tak czuje sie zageszczona)
                                    • daino Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 21:35
                                      tak, mialam pisac ze ciasno(i parno i jescze troche minusow by sie znalazlo)ale
                                      sie powstrzymalam (spore odejscie od tematu majtek).
                                      • zettrzy Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 21:43
                                        tak, majtki gdzies sie zapodzialy - to wszystko przez te ceny dostaw;)))
                                        • daino Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 21:47
                                          grunt to zrecznie przejsc od tematu do tematu;)
                                          ps tu mam 1 szafe, ale ja to minimalista (z wyjatkiem na torebki), malo i
                                          wszystko niemal takie same...nuda...
                                          • zettrzy Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 21:56
                                            wlasnie ta 1 szafa mnie wykonczyla na Manhattanie - nic nie mozna bylo dolozyc
                                            zanim sie czegos juz w szafie nie wyrzucilo, no i totalny brak przestrzeni do
                                            szycia - jezdzilam do kumpla w Queens kroic material, bo on mial dosc
                                            przestrzeni aby rozlozyc 4 m materialu (a potem trzeslam sie w drodze powrotnej
                                            czy aby nie pogubie tych wykrojonych kawalkow)
                                            odkad sie wyprowadzilam na przedmiescia jest fajnie, tyle ze musze lepiej
                                            planowac czas, bo wszedzie trzeba najpierw dojechac, w sumie jednak nie jest zle
                                            - w pociagu da sie czytac cala mase ksiazek jakich np. w domu nie chcialo by sie
                                            wziac do reki
                                            • daino Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 22:04
                                              no tak, moge to sobie wyobrazic.
                                              niektore mieszkania bardziej w dole(tylko ze cena na opak-o dziwo/niestety
                                              staje sie wyzsza)maja niezly metraz ale to trzeba trafic, ludzie sobie biora
                                              takie hangary(minn. wlasnie na rozne dzial. artyst.)
                                              • zettrzy Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 22:11
                                                w Brooklynie, pierwszy przystanek za rzeka, sa stare pofabryczne budynki w
                                                ktorych obecnie wynajmuja pomieszczenia rozni artysci - tam to rzeczywiscie
                                                mieszka sie w hali produkcyjnej o powierzchni paru hektarow, tyle ze oswietlenie
                                                jest wylacznie szuczne
                                                ja zreszta szyje scisle hobbystycznie, wiec bym takiej przestrzeni i tak nie
                                                szukala - wystarcza mi normalne mieszkanie, byle nie za ciasne
                                                • daino Re: Za ile sprzedac 30.01.05, 22:20
                                                  sztuczne to duzy problem (ale zaleznie od "branzy").
                                                  znalazlas swoja arkadie wiec to sie liczy;)
      • Gość: D Re: Za ile sprzedac IP: *.no1.pl / 217.98.250.* 30.01.05, 20:41
        Faktycznie ww. uwaga jest jak najbardziej na miejscu - płacić koszty przesyłki
        mieszczącej się w widełkach wartości towaru od 0 do 75 usd w wysokosci ok 20
        usd w przypadku Polski za jedne jedyne majtaski o wartosci 2,99 to małe
        szaleństwo. Ja np dorzuciłam te majtaski do równego rachunku za 2 sweterki i
        pidzamkę ;)
        • Gość: ja Na sprzedaz-dla kobiet IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.05, 14:20
          www.allegro.pl/show_item.php?item=41000333
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka