Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres!

IP: *.chello.pl 28.02.05, 22:17
    Polecam ten adres osoba ktore chca cos orginalnego kupic lub uszyc!
    Jestem stała klijentka projektantek wiec moge goraco polecic.Zajrzyjcie na ich
    strone,moze spodoba wam sie to co robia.Uwazam ze trzeba promowac młodych
    zdolnych ludzi!
    Obserwuj wątek
      • bonzee Niestety "mizeria" 28.02.05, 22:33
        Jedna bluzka mi wpadla w oko, a suknie slubne to juz kompletne nieporozumienie.
        • Gość: kaska Re: Niestety "mizeria" IP: *.chello.pl 01.03.05, 09:22
          Sory ale ja uwazam ze suknie slubne sa super,przynajmiej inne niz te wszystkie
          bezy z gorsetami i spodnicami w ktorych nie widac dziewczyn i kazda wyglada tak
          samo.Oczywiscie te sukienki nie sa dla bezgustnych mas!!!
          • Gość: Magda Re: Niestety "mizeria" IP: 193.59.95.* 01.03.05, 10:17
            W 100% Cię popieram!!! Naprawdę bardzo ładne rzeczy!!! Sama mam ochotę parę
            zamówić, tylko ciekawa jestem jak z cenami?
            Suknie ślubne bardzo oryginalne, eleganckie pozwalające wyglądać w ten
            szczególny dzień pięknie i nietuzinkowo!!!
            Czerwona suknia w troszkę większym rozmiarze jest wprost genialna!!! Mam
            puszystą koleżankę i wiem jakie katusze przeżywałą poszukując dla siebie
            kreacji ślubnej... wszyscy wciskali jej gorset z bezowatą spódnicą, w którym
            wyglądała na jeszcze większą... szkoda, że nie miałyśmy wtedy namiarów na tą
            pracownię...

Ps. Zupełnie przypadkowo znalazłam zdjęcie ślubne koleżanki (a zachwyciala mnie
            na ślubie jej suknia!!!:))!!! :)
          • bonzee Re: Niestety "mizeria" 01.03.05, 12:55
            Powyzsze projekty sa cienkie (o modelkach, oprawie, zdjeciach juz nawet nie
            wspominam). Dla mas z pewnoscia nie sa, ale wierze ze ktos je kupuje (huehue
            kazda potwora znajdzie swego amatora). W tym zawodzie same checi to stanowczo
            za malo, bez tzw. "iskry bozej" ani rusz.

Samo obcowanie ze sztuka wyostrza zmysly. Dla ciebie pare przykladow:

www.lazarobridal.com/bridal/spring2002/images/LZ4123.jpg
            www.bridaloriginals.com/images/products/hyper/GO2WLback.jpg
            www.maggiesottero.com/catalog/images/big/Bonnie.jpg
            www.melissasweet.com/images/gfx_dress_adrian_e.jpg
            www.alvinavalenta.com/fall2004/images/1649.jpg
            www.alvinavalenta.com/fall2003/images/4539.jpg
            • Gość: jola Latwo ocenic czyjas tworczosc! IP: *.chello.pl 01.03.05, 23:42
              Latwo oceniac czyjasc tworczosc jesli sie ma taki gust!!!!!!!!!!!
              Sukienki na stronach ktore podałas sa jak tysiace innych,kupujac taka moge sie
              liczyc ze wychodzac z koscioła wpadne na panne młoda w takiej samej!!!
              Uwazam ze nie masz prawa w taki sposob oceniac czyjas prace,uszanaj ja,mimo ze
              nie jest w Twoi guscie!
              • bonzee Re: Latwo ocenic czyjas tworczosc! 02.03.05, 12:38
                Prawo mi konstytucja gwarantuje.

Wiesz pracowalam kiedys z grafikiem, ktorego ojciec byl znanym malarzem. Syn
                niestety talentu po ojcu nie odziedziczyl, ale udalo mu sie zdobyc
                wyksztalcenie artystyczne. Skonczyl jako alkoholik.
            • Gość: Magda Re: Niestety "mizeria" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:29
              Hmmm... coenkie? Rzez gutu, a o tym się nie dyskutuje... Poza tym są osoby,
              które założą byle co i wyglądają jak w kreacji.
              Te pokazane przez Ciebie suknie, owszem, ładne, eleganckie ale nie powiem, żeby
              były oryginalne... takie jakich można znaleźć na pęczki w sklepach z sukniami
              ślubnymi... Świetne dla tych, którzy nie chcą się wyróżniać... :)
              Acha, a która wg Ciebie pasowałaby dla tęższej osoby??? Bo patrząc na nie mam
              chyba faktycznie za małą wyobraźnię... ;)))
              • bonzee Re: Niestety "mizeria" 05.03.05, 15:41
                Acha, a która wg Ciebie pasowałaby dla tęższej osoby??? Bo patrząc na nie mam
                chyba faktycznie za małą wyobraźnię... ;)))

Jezeli nadwaga nie jest spowodowana choroba, to proponowalabym duzo ruchu i
                diete.
                • Gość: Magda Re: Niestety "mizeria" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:44
                  Wiesz faktycznie ruch i dieta przydałyby się wielu panną, ale co jeśli np. nie
                  mogą zrzucić tylu kilogramów ile powinny, mają słaby charakter, są chore albo
                  po prostu lubią siebie takimi jakie są???
                  Uwierz mi, że 90% sklepów w moim mieście, wciskało mojej bardzo otyłej kumpeli
                  klasyczną bezę czyli gorset plus suto marszczona spódnica.... brrrrrrrr.......
                  KOSZMAR!!! "Potęrzało" to okrutnie, a do tedo wyglądało tandetnie... Jak
                  nalepka na budyń...
                  Ja już sto razy bardziej wolałabym widzieć ją w jakiejś na styl tej czerwonej!!!
                  Większośc ślubnej mody sklepowej to propozycje dla szczupłych, wysokich
                  dziewczyn i w dodatku właściwie w jednym stylu...
                  • bonzee Re: Niestety "mizeria" 05.03.05, 21:28
                    Czerwien, bordo przy rubensowskich ksztaltach moim zdaniem sa ok, ale nie
                    przebranie za krasnala ala czerwony kapturek (patrz link :D)
      • Gość: eliza Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! IP: *.ct.com.pl 01.03.05, 13:10
        Wszystko jest beznadziejne, "kreacje", "modelki", buty które mają na
        sobie "modelki". Suknie ślubne okropne. Kobieta w tym czymś czerwonym wyglądała
        strasznie a co najgorsze jakby wybierała się na bal przebieranców a nie własny
        ślub.
        Panie projektantki wykazują się niewielką wyobraźnią i brakiem gustu czy
        dobrego stylu.
      • Gość: bom Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 05:36
        Bardzo podobają mi się niektóre suknie ślubne! Szkoda, że mała rozdzielczość
        zdjęć... : /
        Może niektóre fasony niefortunnie eksponują wady modelek-naturszczyków, ale ja
        jestem akurat zgrabna ; )
        • Gość: fifi Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 13:08
          Ta jest piękna www.juda-pietkiewicz.com/pic.php?
          kolekcja=suknie/&img=Img_6566.jpg&full=1
          mam pytanko czy ta pani jest droga, bo na moim ślubie chce wyglądać orginalnie,
          a nie jak kolejna panna młoda!!
      • Gość: Kot-kanapowiec Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! IP: *.chello.pl 03.03.05, 20:34
        No co wy? Suknie są super, nie wszystkie, ale niektóre są ekstr, zwłaszcza ta:
        www.juda-pietkiewicz.com/pic.php?kolekcja=suknie/&img=k062.jpg&full=1
        Pozdro! :)
      • Gość: kaska Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! IP: *.orsay.de 04.03.05, 09:08
        Brakuje mi w tym wszystkim oryginalnosci. Wszystkie propozycje zaprezentowane
        (oprócz sukien slubnych) mozna kupic w sklepach. To nic nowego. Celem
        projektantów jest stworzenie nowych propozycji ubioru. Nie mowie tutaj o
        awangardzie i rzeczach które nie nadaja sie do chodzenia po ulicy oraz takich
        ktore zamiast wydobywac kobiecość umniejszają ja. Brakuje pomysłu!
        Ale i tak podziwiam projektantki, bo wiem jak trudno jest urzeczywistnić
        projekt i jeszcze go sprzedać.
      • tralalumpek siebie promujesz? 04.03.05, 23:35
        amatorszczyzna ze az zeby bola jak sie na to patrzy .....
        • Gość: Mission Re: siebie promujesz? IP: *.autocom.pl 05.03.05, 21:04
          oj... krytyczne baby... az sie zle robi.

Rozumiem, że komuś może się coś nie podobać, tylko dlaczego wiekszosc opinii jest wyrażanych w chamski i nie przyjemny sposob? ehh.. ;/

Mnie się bardzo podobają te stroje... kobiece, kolorowe i w ogole bardzo przyjemne dla oka :)
          • bonzee Re: siebie promujesz? 05.03.05, 21:34
            Gdzie tu masz chamstwo, Matolku?
            • Gość: Mission Re: siebie promujesz? IP: *.autocom.pl 06.03.05, 02:22
              gdzie mam chamstwo...? chociażby w twojej wypowiedzi.
              Bardzo prosze, nie nazywaj mnie matołem, jasne?
              • bonzee Re: siebie promujesz? 06.03.05, 12:14
                Wyluzuj koziolku!
      • bonzee Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! 05.03.05, 21:25
        Zastanawiam sie skad (i po co?) wzielo sie powiedzenie "O gustach sie nie
        dyskutuje". Przeciez moda to rowniez sztuka i znawcy potrafia jenoznacznie
        okreslic co jest kiczem a co nie jest.
        A z brakiem gustu?.... Nie nalezy sie obnosic :D
        • kinky5 Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! 05.03.05, 22:21
          Tak moda to sztuka- a kicz wystepuje w kazdej jej dyscyplinie.
          a czy wiesz ze kicz tez potrafi byc modny?
          przeciez duzo obecnej stylistyki opiera sie na latach 80....

Wracajac do polecanej strony -
          tylko jedna uwaga do projektantek- a wlasciwie do osoby ktora projektowala ich strone internetowa-
          niektore zdjecia sa rozciagniete- niestety nie wyglada to najlepiej. Tak sie NIGDY nie powinno robic-
          ....radze zmienic firme.
          • daino Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! 06.03.05, 03:31
            niektore zdjecia sa rozciagniete- niestety nie wyglada to najlepiej. Tak sie NI
            > GDY nie powinno robic-
            > ....radze zmienic firme.

:)))

jak musze przekazac layout programiscie to zakladam, ze cos zmieni (czyli
            sknoci) nawet jesli mozna tego uniknac, wiec gdy to mozliwe, nieco zlosliwie
            oddaje sprasowane lub bez oryginalnego dokumentu. mnie zawsze trafia gdy widze
            zdjecia bez kontrastu, lub takie co laduja sie godzine jakby mialy po 300dpi.
            takze nudne, przydlugie animacje co nic nie wnosza.
            • bonzee Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! 06.03.05, 12:20
              Nastepnym razem przygotuj fotki dla programisty (72 dpi, RGB, web format).
              Unikniecie nieporozumien!
              • daino Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! 06.03.05, 16:11
                nieporozumienie, te wolnoladujace sie strony widze u innych:)
                "moj programista" jest jedynie od wtrynienia jakiegos dodatkowego kodu, art
                work to moja dzialka i staram sie nie partolic. szerzej napisalam ponizej, pod
                postem zettrzy.
            • zettrzy Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! 06.03.05, 13:52
              daino napisała:

> jak musze przekazac layout programiscie to zakladam, ze cos zmieni (czyli
              > sknoci) nawet jesli mozna tego uniknac,

programista moze zrobic tylko tyle ile pozwalaja mu ograniczenia techniczne
              danej platformy, o czym uzytkownicy naturalnie nie wiedza, dlatego zawsze trzeba
              dac mu pelna dokumentacje, zwlaszcza o co chodzi w wyniku docelowym
              druga sprawa, ze nie ma jednolitej resolution (nie wiem jak to jest po polsku)
              na monitorach odbiorczych - ja mam np. 1280x1024, sa takie z 1280x720, 1024x768,
              a trafiaja sie i 600x800 - skutek taki ze mozesz wyslac duze zielone kolo a
              odbiorca i tak widzi fioletowy trojkat
              • daino Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! 06.03.05, 16:04
                zettrzy, ja robie te www zawodowo, moja specjalizacja to animowane, zazwyczaj
                dla przemyslu rozrywkowego roznych dziedzin, robie w zaawansowanym action
                script, rozbudowane dokumenty ktorych zaden "zwykly" programista nie jest w
                stanie zmienic gdyz podaje im samo swf+html bez fla dokumentu( sa od klepania
                php lub innych java s i we flashu to oni slabo sie orientuja).
                o rozdzielczosci wiem, sama pracuje na kilku monitorach;).
                czasem nie jest az tak ambitnie, zamast wsadzic na serwer, to musze przekazac
                dalej, cos malego np zespol zlozonych w edytorze html obrazkow (albo swf albo
                jpg), praktycznie gotowych do "upload" - wtedy taki czasem cos przesunie lub
                doklepie, ostatnio zlikwidowal mi ladne ramki i zmienil rozklad tekstu 9co ni
                ejest jego dzialka) - wedle wlasnego widzimisie co moze i jest dosadniejsze w
                przekazie, ale niekonicznie zgadza sie z moimi doznaniami estetycznymi. nie sa
                jednak az tak wazne dziela by kruszyc kopie.
                • bonzee Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! 06.03.05, 20:55
                  > stanie zmienic gdyz podaje im samo swf+html bez fla dokumentu( sa od klepania
                  > php lub innych java s i we flashu to oni slabo sie orientuja).

Flasha to dzisiaj co trzeci kilkunastolatek zna na poziomie ActionScriptu (co
                  drugi jest w stanie wyprodukowac animacje poklatkowa na zasadzie motion, shape
                  tweenings). Twierdze, ze kazdy ma zainstalowanego flash playera. Klepanie php i
                  java scriptu to natomiast troche wyzsza szkola jazdy (czasami trzeba troche
                  poglowkowac!) i odrobina szacunku dla IT guys zawsze mile widziana!
                  • daino Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! 06.03.05, 21:17
                    hmm, nie zakldam, ze php i java script to smieci, sama musze miec w tym jakies
                    podstawy, ale nie nazwe sie developerem, tak jak developer nie nazwie sie
                    designerem (artysta), np znajacym tajniki Flash. stwierdzenie ze action script
                    to nie wyzsza szkola jazdy...bym polemizowala! :))) ...przemiany i animacja
                    poklatkowa, owszem, mlodziez potrafi, ale nie o taki "AS" mnie chodzi...oj
                    nie...
                    • bonzee Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! 06.03.05, 21:24
                      > poklatkowa, owszem, mlodziez potrafi, ale nie o taki "AS" mnie chodzi...oj
                      > nie...

Chetnie obejrze cos Twojego w sieci..
                      • daino Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! 06.03.05, 21:31
                        bonzee, obiecalam sobie ze z forum to tylko dla odprezenia, nie bede mieszac z
                        tzw realem.ale jezelli lubisz kino, muzyke i dobre samochody to ich wymysle
                        serwisy on line zawieraja "troche wiecej" niz wymienione wczeniej "tricki"popis
                        AS wyzszych lotow. Flash to dosc skomplikowany program, laczy ze soba
                        kodowanie, html, java script itd, dokument we Flash sam sie nie tworzy jak np w
                        prostych edytorach typu front page lub "dreamer".nie ma gotowcow do skopiowania
                        i zrobienia ze wzoru(tzn tu nie jestem precyzyjna, sa tzw panele, tutoria, etc,
                        temat na dluzsza epistole).czesto w expert mode w doc .fla musze znac i wklepac
                        rownie soczysty kod ktory dokoncze w wersji ".html" niezbednej dla
                        funkcjonowania -w edytorze lub czymkolwiek typu note pad i bedzie to java
                        script - wbrew pozorom musze znac.
              • daino monitor 06.03.05, 19:33
                ze nie ma jednolitej resolution (nie wiem jak to jest po polsku)
                > na monitorach odbiorczych - ja mam np. 1280x1024, sa takie z 1280x720, 1024x76
                a trafiaja sie i 600x800

kiedys rozmawialysmy o okularach i szklach kontaktowych.ze niektorzy nie moga
                nosic, etc. czy wysoka rozdzielczosc twojego monitoru jest zamierzona - nie
                masz oczoplasu przy takim 1280x1024? w sumie nie wiem ile miejsca potrzebujesz
                na ekranie i ile przy nim siedzisz. ja, nawet w okularach musze zejsc do 1152,
                lepiej 2 monitory na nieco nizszej gdy sie nie miesci z "interface". jezeli
                poprawnie ustawiona video card to mozna zmienic ustawienia, zwlaszcza w dol;)
                • zettrzy Re: monitor 06.03.05, 22:05
                  daino napisała:

> kiedys rozmawialysmy o okularach i szklach kontaktowych.ze niektorzy nie moga
                  > nosic, etc. czy wysoka rozdzielczosc twojego monitoru jest zamierzona - nie
                  > masz oczoplasu przy takim 1280x1024? w sumie nie wiem ile miejsca potrzebujesz
                  > na ekranie i ile przy nim siedzisz. ja, nawet w okularach musze zejsc do 1152,
                  > lepiej 2 monitory na nieco nizszej gdy sie nie miesci z "interface". jezeli
                  > poprawnie ustawiona video card to mozna zmienic ustawienia, zwlaszcza w dol;)

nie dosc ze nie mam oczoplasu, namierzam sie na wiekszy ekran (23 cale) i byc
                  moze wyzsza rezolucje - co zas do graphics card, to sie nie chce denerwowac, bo
                  w tym drugim, co to nie na XP tylko Solaris, mam ja o zby wysokiej wersji i caly
                  ekran mi jezdzi z gory w dol z prawa w lewo z lewa w prawo z dolu... brrr...
                  obiecuje sobie od roku ze to zmienie i nic bo nie mam czasu, za to garniturkow
                  zdazylam machnac ze 4...
          • bonzee Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! 06.03.05, 12:17
            No wlasnie kiczowate lata 80, i o to chodzi... Nazywanie rzeczy po imieniu!
            • bez_mapy Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! 06.03.05, 21:04
              Uważam, że projekty które ty pokazałaś są o wiele lepsze niż tej Judy, czy
              jakoś tak.
              • Gość: kola Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! IP: *.chello.pl 06.03.05, 22:17
                Zastanowcie sie troche nad soba? Co wy tu piszecie??!!!
                Poiomem to wy sie tu nie popisujecie!!!!!
                • Gość: selena Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.03.05, 09:36
                  a niby dlaczego?bo pisza ze im sie nie podoba?od kiedy to nie mozna wyrazac
                  swojego zdania?popisujesz to sie ty ,takimi tekstami.
                  a projekty i cala reszta-rzeczywiscie amatorszczyzna do bolu zebow.
      • Gość: Wiola Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! IP: *.chello.pl 09.03.05, 23:26
        Byłam w pracwni spodobała mi sie sukienka i wrociłam z nia do domu!
        Polecam!
      • lucy215 Re: www.juda-pietkiewicz.com Polecam ten adres! 10.03.05, 10:51
        żadna rewelacja. i wyczuwam tu kryptoreklamę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka