Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Odzież z USA

IP: *.dyn.optonline.net 06.03.05, 09:01
    Czy interesuje Was odziez prosto ze Stanow, mieszkam w USA i jesli kogos to
    interesuje moge pomoc w zakupie i przeslaniu czegokolwiek. ekopunx@aol.com
    Obserwuj wątek
      • Gość: ell Re: Odzież z USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 09:34
        Jestem zainteresowana.Czy pierwsza przesyłka będzie gratis tzn. nic nie będę
        musiała płacić? :-)
        • Gość: janusz Re: Odzież z USA IP: *.dyn.optonline.net 07.03.05, 18:34
          Droga Ell, nie poczuwam się do tego, aby ubierać za darmo kogokolwiek. Nawet
          Domy Mody, projektanci oferując swoje ubiory co sławniejszym, niby dając je za
          darmo, otrzymują piękną tanią reklamę i promocję swoich wyrobów. Zresztą sama
          wiesz o tym doskonale. Za darmo to mogę wysłać Ci parę katalogów jesli coś zamówisz.
          Pozdrawiam serdecznie
          Janusz
          ekopunx@aol.com
      • Gość: Ewa Re: Odzież z USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 21:35
        Jestem zainteresowana, jak miałoby to wyglądać?
        • Gość: Aneta Re: Odzież z USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 09:59
          Poproszę o szczegóły. Pozdrawiam.
          • Gość: janusz Re: Odzież z USA IP: *.dyn.optonline.net 07.03.05, 18:36
            Szczegóły podam po skontaktowaniu się ze mną.
            ekopunx@aol.com
      • Gość: XS Re: Odzież z USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 22:24
        Wolne żarty!!! HA HAaa... Co ty koleś z kontraktorki cię wylali??? :) Czy
        próbujesz sobie dorobić? AAA.. Na ścianie płaczu lipa z robotą???
        ...
        Dziewczyny, dajcie sobie spokuj z takimi kolesiami!!! Za wszelką cenę chce sobie
        na kimś zarobić! Pojechał do Stanów dorabiać się fortuny, ale chyba nie jest tak
        kolorowo jak opowiada kolegom i rodzinie w Polsce, więc próbuje kogoś (czyli
        WAS) nabić w butelkę!!!

Podejrzewam, że jego nawet nie stać na te ciuszki, które Wam proponuje! Siedzi w
        wynajętym "bejsmencie", obgryza paznokcie i zastanawia się jak można zarobić.
        Ppawda jest taka, że amerykanie w konia robić się nie dają, to próbuje zrobić to
        z Wami!!!
        • Gość: janusz Re: Odzież z USA IP: *.dyn.optonline.net 08.03.05, 13:04
          Kolego, a może koleżanko XS, swoją wypowiedzią niepotrzebnie ujawniasz swoje
          kompleksy. Z twojej wypowiedzi można wywnioskować, że byłeś(aś) lub jesteś w
          Stanach i na własnej skórze doświadczyłeś(aś) tego, o czym piszesz. Jeśli
          pojechałeś(aś) do Stanów z marzeniami a na miejscu marzenia prysły, to masz
          teraz wiedzę, że Stany to nie to, co większości w głowach siedzi, jakiś tam
          amerykański sen. W sumie to cieszę się, ze poruszyłeś(aś) ten temat, bo wciąż
          ludziom powtarzam, nie róbcie sobie ze Stanów wzoru, tu nie jest tak kolorowo
          jak ludziom się wydaje, bo później tak jak u Ciebie pojawi się wielkie
          rozczarowanie. Te zapatrzenie w Amerykę nawet w polityce widać. Problem w tym,
          że w Ameryce wszyscy chcą widzieć wielkie pieniądze. To, że ludzie żyją tu w
          "bejsmentach" to tylko ich wybór, ponieważ chcą pieniędzy i oszczędzają na
          lepszym mieszkaniu. Wielu nawet nie wie, ze wspomniane słowo pisze się
          "basement", a rozmawiając po polsku dużo lepiej wygląda, gdy nie używa się
          obcych słów, przecież każde angielskie słowo ma polski odpowiednik. Wielu pewnie
          nie wie też, że lepiej już za młodu chodzić pilnie do szkoły lub olewając szkołę
          samemu się dokształcać by później nie pracować na budowie (kontraktorce, jak to
          mój przedmówca pięknie ujął) w obcym kraju. W Ameryce, co innego jest piękne nie
          pieniądze, kiedyś słyszałem wypowiedź jednego z rodaków że w Stanach nie ma
          lasów. Ten człowiek przez wiele lat przebywał w mieście pracując od świtu do
          nocy w warsztacie i co on biedny mógł widzieć.

Powracając do tematu odzieży, ja nikogo nie namawiam, by zamawiał u mnie
          cokolwiek, jeśli kogoś stać na stroje np. z Victoria,s Secret, czy innych firm,
          a w Polsce są niedostępne lub może bardzo drogie, mogę pomóc, wiadomo, że nie
          będę rozdawał ich za darmo. Każda z Was to czytających ma Internet może
          sprawdzić, w jakich cenach te ubiory są w Stanach, przelicznik ceny dolara można
          znaleźć chociażby na stronie Wirtualnej Polski lub serwisu Onet, cena wysyłki
          paczki kurierem z USA to ok. $22.00 za pięć funtów, lotniczą ok. $15.00. Cięższe
          przesyłki będą trochę droższe. Jeszcze sprawa mojego zarobku, ten temat
          zostawiam do negocjacji, i wspólne rozwiązanie problemu jak bezpiecznie dla obu
          stron przekazać pieniądze.
          • Gość: miki Re: Odzież z USA IP: *.lobar.net 08.03.05, 13:32
            ja bym byla zainteresowana jesli za owa przesyłkę można zapłacić przy odbiorze.
            • Gość: janusz Re: Odzież z USA - płatność przy odbiorze IP: *.dyn.optonline.net 08.03.05, 14:34
              Z tego, co się orientuję to nie ma możliwości wysyłania za granicę z płatnością
              przy odbiorze, ale chyba istnieją jakieś bezpieczne dla obu stron płatności
              internetowe. Jeśli ktoś wie cokolwiek na ten temat proszę o informację. Cały
              sens w tym, aby każda ze stron czuła się bezpiecznie i była zadowolona.
              • Gość: Evita Re: Odzież z USA - płatność przy odbiorze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 14:43
                Wysłałam do Pana maila i nie dostałam odpowiedzi, dlaczego? Czy mogłabym zamówić
                cos ze strony internetowej( bebe rocawear ) na pana adres? A potem za
                odpowiednią prowizją Pan odesłałby to do mnie?
                • Gość: janusz Re: Odzież z USA - płatność przy odbiorze IP: *.dyn.optonline.net 08.03.05, 17:16
                  To prawda, nie odpisałem jeszcze na Pani e-mail, przepraszam już to nadrabiam.
                  • Gość: Evita Re: Odzież z USA - płatność przy odbiorze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 12:35
                    Dzieki z aodpowiedź, oferta korzystna, teraz muszę tylko coś ciekawego w sklepie
                    internetowym "upolować".
            • marzymy Re: Odzież z USA 19.07.05, 09:30
              nie można za granicę wysyłać za pobraniem paczek, ale ja zamawiam ciuchy vs na
              www.victoria.es24.pl i tam można bezpiecznie zapłacić np w ratach, a drugą ratę
              przy odbiorze. tak jest bezpiecznie dla obu stron. mi to odpowiada.
              pozdr
              marzena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka