very_famous 22.03.05, 20:49 Wiem, że to nie forum kosmetyczne - ale napiszcie jakich kremów używacie, co możecie polecić a czego byście kijem nie ruszyły (bo ma złą opinię, dostałyście uczulenia, czy inne powody). Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zettrzy Re: Krem pod oczy 23.03.05, 05:09 uzywam Jurlique, w lecie Shiseido Eyelid Sunscreen - tak tak, bloker specjalnie dla powiek i okolicy oczu, i jak mam probke to Kiehl'sa, ten lzejszy, rozowy, bo po zielonym puchna mi powieki - niestety nie pamietam jak one sie nazywaja, tylko te kolory rozwazam nabycie emulsji Jo Malone, bo ladnie pachnie i jej kosmetyki sa bardzo lekkie, nie tluste, i zaden nigdy mi nie zrobil krzywdy natomiast mam okropne wspomnienia sprzed lat, kiedy to uzylam Estee Lauder, i dopoki stosowalam to codziennie, to fakt wygladalam jak bostwo, ale raz zapomnialam tego na noc i obudzilam sie normalne ze zmarszczkami pod oczami - dostalam ataku paniki! na szczescie po tygodniu same zeszly, tyle ze tego mazidla juz nie uzywalam, ono chyba uzaleznialo skore od siebie, tak zeby bez niego nie dawala sobie rady aha, jeszcze kiedys uzywalam Dr. Hauschke, Eyelid Cream, bardzo mily, ale teraz trudno go dostac, wiec trzymam sie Jurlique (boska firma, polecam polecam polecam!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
katija1 Re: Krem pod oczy 23.03.05, 10:16 Floslek krem seria hypoalergiczna do wrazliwej skory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzaba Re: Krem pod oczy IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 23.03.05, 10:29 Floslek z fitohormonami i wit.C. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Krem pod oczy 23.03.05, 12:00 Kilka lat temu byłam zachwycona żelem Shiseido Vital Perfection, ale wycofali go z rynku:-( Riche Creme Yves Rocher też jest bardzo dobry. Niestety żele i kremy pod oczy Ziaja uczulały mnie straszliwie (pieczenie, opuchlizny i łzawienie już podczas nakładania!) jak również żel z wyciągiem z miłorzębu L'Erbolaio. Obecnie używam kremu pod oczy z mlekiem kozim rodzimej firmy Florina. Po latach doświadczeń doszłam do wniosku, że najważniejszy nie jest krem, tylko sposób nakładania i właściwego masażu tych okolic. Ściągnęłam jakieś cztery lata temu z oficjalnej strony Shiseido instrukcje masażu twarzy i dwa razy dziennie aplikuję kremy według tych wskazówek. Niestety obecnie ten link nie jest dostępny na stronie. Dziwię się, bo była to naprawdę cenna wiedza. Jak widać polityka firmy jest dla mnie - "gadziny" - niezrozumiała:-) Mam taką budowę oka, że od najmłodszych lat miałam wyraźne zmarszczki na dolnej powiece. Ponadto dużo się śmieję, więc dopadły mnie kurze łapki. Jednak masaż jest tak skuteczny, że teraz muszę dosłownie szorować nosem po lustrze aby dostrzec cokolwiek:-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Krem pod oczy IP: 194.63.135.* 23.03.05, 12:31 To może go jakoś spróbuj nam opisać??? Używam AA Oceanic Eye Perfect na noc i własnie skończyłam maseczkę z tej samej serii. Maseczka tak śmierdzi, że więcej nie kupie! Odradzam Ziaję i Floslek, jesli masz tendencję do uczulen. Toż to moze zabić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Krem pod oczy IP: *.chello.pl 23.03.05, 11:46 Lierac- w patece cena około 60 zł (przeciwzmarszczkowy jest droższy), boski jest też żel Clarins i Matis. La Roche Posay nie daje totalnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Krem pod oczy IP: 217.8.163.* 23.03.05, 11:59 Ystheal+ Avene. Dobry retinol nigdyu nie jest zły :) Dla tych, których nie uczula :) Odpowiedz Link Zgłoś