Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Same Szyjemy Extra Ciuszki!!!

06.04.05, 13:47
    No właśnie, dziewczyny kiedyś szyłam, nawet sama uszyłam se sukienkę na
    połowinki :o) A teraz odkładam kaskę na wyjazd do Paryża a tu wiosna i nowe
    bluzeczki by się przydały!!! Czy znacie stronki z różnymi krojami i
    podpowiedziami, nie chodzi o nic trudnego ani skomplikowanego, a modne w tej
    chwili na przykład topy podszyte pod biustem i rozszerzane ku dołowi nie były
    trudne - tak mie się wydaje. Więc dziewczyny, parę godzin, 20 zł na materiał
    i na dwóch bluzkach zonajmniej stówka zostajew kieszeni! Poza tym dochodzi
    satysfakcja i posiadanie naprawdę oryginalnego ubranka. Co Wy na to? Ja
    jużsiadam na googla... Nie ukrywam, że liczę na odzew...
    Obserwuj wątek
      • kasiahej Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 06.04.05, 15:39
        A juz myślałam, że na tym forum nikt nie potrafi szyć:) A jednak...
        Też szukam czegoś takiego.
        Przeglądałam juz kilka pism z wykrojami i jest kiepsko, widziałam tylko dwa
        ładne modele w "Szycie krok po kroku" Burdy. Jedna taka gorsetowa z
        ramiączkami, a druga odcinana pod biustem, z marszczonym stanikiem i dalej
        prosta (ale ja uszyłam rozszerzaną).
        Jak coś znajdziesz to napisz o tym.
      • tralalumpek Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 06.04.05, 15:45
        lama_83 napisała:

> No właśnie, dziewczyny kiedyś szyłam, nawet sama uszyłam se sukienkę na
        > połowinki :o) A teraz odkładam kaskę na wyjazd do Paryża a tu wiosna i nowe
        > bluzeczki by się przydały!!! Czy znacie stronki z różnymi krojami i
        > podpowiedziami, nie chodzi o nic trudnego ani skomplikowanego, a modne w tej
        > chwili na przykład topy podszyte pod biustem i rozszerzane ku dołowi nie były
        > trudne - tak mie się wydaje. Więc dziewczyny, parę godzin, 20 zł na materiał
        > i na dwóch bluzkach zonajmniej stówka zostajew kieszeni! Poza tym dochodzi
        > satysfakcja i posiadanie naprawdę oryginalnego ubranka. Co Wy na to? Ja
        > jużsiadam na googla... Nie ukrywam, że liczę na odzew...
        >

- sukienke
        - kaske
        - bluzeczki
        - stronki
        - ubranka

....
        a ti ti ti maciupka dziewczynka
        • Gość: anka Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:49
          No i stare, zgryżliwe baby się czepiają.
          • tralalumpek Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 06.04.05, 15:52
            Gość portalu: anka napisał(a):

> No i stare, zgryżliwe baby się czepiają.

a gdzie je widzisz? bo ja na forum ani starych zgryzliwych nigdy nie spotkalam
            a pisze juz mozna powoiedzic od paru lat
            • Gość: anka Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:58
              Proponuję zrzędom stworzyć regulamin dotyczący pisania na forum. Na pewno
              byłoby kategorycznie zabronione używanie zdrobnień, a jak ktoś napisze "co
              ubrać" to kasujemy wątek bo to nie do pomyślenia!
            • Gość: UKA Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 16:03
              SZycie extra sprawa,ja jestem zbyt leniwa CZASU BRAK. WLASNIE!Irytują mnie
              okrutnie,ZDROBNIONKA,Kiedy słyszę kaska/pieniążki/przelewik to staram się
              zachować zimną krew..Niestety bardzo często..
            • Gość: trampampam Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! IP: 216.194.36.* 06.04.05, 18:48
              tralalumpek napisala:

Gość portalu: anka napisał(a):

> No i stare, zgryżliwe baby się czepiają.

>a gdzie je widzisz? bo ja na forum ani starych zgryzliwych nigdy nie spotkalam
              >a pisze juz mozna powoiedzic od paru lat

co nie masz lustra? przejzyj sie to zobaczysz
            • Gość: mirabelka Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 19:21
              Tralalumpek, po pierwsze to zdanie zaczyna się z użej litery
              > bo ja na forum ani starych zgryzliwych nigdy nie spotkalam
              Chyba chciałaś napisać "ani starych, ani zgryźliwych"
              Acha i co to znaczy "powoiedzic"?

Ja ja nielubie takiego pisania, naprawde, poziom znajomości pisowni na poziomie
              szkoły podstawowej!
              • Gość: belcia Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 21:04
                ach, kobiety, jak bede w waszym wieku to sie nie bede tak wyglupaic :P
                a ty, zwracajaca uwage, zapamietaj ze pisze sie wielka badz duza litera, nie '
                z duzej' litery, to jakis rusycyzm zdaje mi sie
                • lama_83 Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 09:17
                  Dla mirabelki chyba chodziło o coś innego niż wypominanie błędów, a poza tym od
                  zawsze w szkole słyszałam "z dużej litery". Wiec moze to jakis regionalizm?
        • Gość: gerha Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! IP: *.net 07.04.05, 15:04
          A co cię dobra kobieto w sukience tak ruszyło?Nie każda sukienka to suknia.
        • Gość: ziyi Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! IP: *.devs.futuro.pl 09.04.05, 02:21
          Tralalumpek czy Tralalump?
          • zettrzy Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 09.04.05, 14:45
            Gość portalu: ziyi napisał(a):

> Tralalumpek czy Tralalump?

jak zwal tak zwal... pod inna metka tez by sie dalo rozpznac
      • b_bb Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 06.04.05, 16:58
        Szyjcie, szyjcie, ja to robię od dawna i nieźle na tym wychodzę. Teraz paraduję
        w wiosennym płaszczu własnoręcznie wykonanym. Mam satysfakcję, bo nikt inny
        takiego nie ma, a ciuch jest idealnie dopasowany do mojej sylwetki i dokładnie
        taki, jakim go sobie wymyśliłam.
        P.S. W necie nie znalazłam żadnych wykrojów, czerpię pomysły z Burdy, ale jeśli
        ktoś trafi na jakieś linki, będę wdzięczna za podzielenie się adresami.
      • ladyblue Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 06.04.05, 18:56
        może zapytaj na tym forum:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23054
        • lama_83 Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 06.04.05, 20:30
          Dzięki dziewczynki za odpowiedzionka :o) nie znalazłam stronki z wykrojami, ale
          znalazłam miejsce(czy to da się zdrobnić? :)) gdzie Kobietki rozmawiają na ten
          temacik i szczerze mówiąc już sobie coś wybrałam. Bede szyc i bluzeczke i
          sukieneczke i torebeczke i spodeneczki a jak to nie za malo dla tralalumpka to
          jeszcze i koszuleczke :o)
          www.wizaz.pl/w-agora/index.php?bn=ogloszenia_zrobtosama
          co prawda nie za duzo tutaj tego, ale gdzies byl watek na tym forum, ze
          dziewczyna znalazła rosyjska strone, sorry stronke z wykrojami, a ze nie znam
          rosyjskiego to jej nie zapisalam. To forum chyba - kroje w internecie czy
          jakos tak.
          Przepraszam wszystkich normalnych za zdrobnionka, których nie moglam poprostu w
          tej sytuacji nie uzyc :o) Ja zabieram sie za szycie i dam Wam znać (dla
          Tralalumpeczki - nabiera nowego brzmienia nie?) nie dam znac, bo jej nie lubie,
          bo jest staruszka-zgryźliwuszka...
          • black_magic_women do szyjacych 06.04.05, 20:46
            nie macie klopotow z materialami?ja ma:((
            1#kiepski wybor
            2#wysokie ceny
            czy tylko ja tak mysle?
            • regata7 Re: do szyjacych 07.04.05, 10:59
              czasem mam problem z materiałem, jak sobie coś konkretnego wymyślę i chcę
              znaleźć dokładnie to, co wymyśliłam :-)

Ale nie jest źle, wybór spory, o ile wymyślam fason do materiału, który mi się
              w sklepie spodoba, a nie odwrotnie.
              Ceny rzeczywiście bywają szokujące w niektórych sklepach, ale mam taki ulubiony
              (właściwie dwa), gdzie i wybór spory i ceny przystępne.

A szyję od czasów licealnych.
              Zaczęłam od strojów tanecznych, potem było wszystko - łącznie z zimowym paltem
              na misiu i suknią ślubną z trenem :-)))
              Teraz mam mało czasu niestety, ale szyję nadal.
          • zettrzy Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 03:21
            lama_83 napisała:

> Dzięki dziewczynki za odpowiedzionka :o) nie znalazłam stronki z wykrojami, ale
            >
            > znalazłam miejsce(czy to da się zdrobnić?

da sie - miejscunio, miejsceczko, miejsconko, jak widac mozna jak sie chce ale
            slabo sie starasz ;)))
            trampka olewaj, ona kiedys napisala ze probowala nauczyc sie szyc no i okazalo
            sie ze ma dwie lewe rece, wiec moze odczuwa cos w rodzaju zawisci ze ktos inny
            potrafi i nie dosc ze mu ladnie wychodzi to jeszcze szyje dla przyjemnosci
            wskocz na forum o szyciu, jest na prywatnych na Kobiecie, tam sobie dyskutujemy
            o roznych takich - materialach, stopkach do maszyny i innych krawieckich sprawach
            szycie jest kul
            • lama_83 Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 09:18
              dzięki za podpowiedź, nieczęsto przeszukuję te prywatne, bo większość jest
              bardzo nie ciekawa, ale w takim razie przybywam!!! :)
            • regata7 Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 11:04
              zettrzy napisała:

> trampka olewaj, ona kiedys napisala ze probowala nauczyc sie szyc no i okazalo
              > sie ze ma dwie lewe rece,

eee, chyba nie ona to pisała ;-)
              ja cosik kojarzę, że pisała raczej, że szyła sporo, a na studiach chyba sobie
              tym szyciem dorabiała?
              • b_bb Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 15:37
                Zettrzy nie lubi tralalumpka i czasem coś wymyśla. ;)

Co do materiałów, to w moim mieście są raptem trzy sklepy z tkaninami i nie mam
                problemu z wyborem. Materiałów jest dużo więcej i są o wiele ciekawsze, niż
                gotowy asortyment ciuchowy.
                • regata7 Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:01
                  b_bb napisała:

> Zettrzy nie lubi tralalumpka i czasem coś wymyśla. ;)

to ja znowu mam kłopot, bo lubię obie... ;-)

>

> Co do materiałów, to w moim mieście są raptem trzy sklepy z tkaninami i nie
                  mam
                  > problemu z wyborem. Materiałów jest dużo więcej i są o wiele ciekawsze, niż
                  > gotowy asortyment ciuchowy.

właśnie.
                  i nawet jak sąsiadka kupi ten sam materiał, to i tak nie ma ryzyka, że uszyje
                  taki sam ciuch :-)
                • zettrzy Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 18:16
                  b_bb napisała:

> Zettrzy nie lubi tralalumpka i czasem coś wymyśla. ;)

o, tutaj wymyslam - trampek sie przyznaje ze potrafi co najwyzej uscibolic
                  flanelowa (lub slubna - wyobrazamy to sobie, flanelowa slubna + gumofilce)
                  kiecke, a i to jej nie bardzo szlo; do przyjecia wylacznie dla osob w wieku
                  licealno-studenckim, no i dobre wykonanie w jej przekonaniu wymaga
                  marnotrawstwa czasu, no bo jakze mozna cos zrobic szybko i dobrze

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=18696796&a=18798196

ps. nie lubie trampka bo z niej dziadowska krawcowa, hahahaha
      • aniapoznan Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 15:45
        jak nie umiesz szyc to na materiał wydasz 200 a nie 20zł bo będziesz dużo
        poprawiac a efekt końcowy może być hymm BRZYDKI
        • regata7 Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:03
          ale kiedyś przecież można zacząć :-)
          a paradoks jest taki, że zwykle pierwsza rzecz wychodzi dobrz, bo się jeszcze
          człowiek bardzo stara, najgorsze buble powstają, jak się zaczyna myśleć, że się
          już wszystko wie :-D
      • magdzie Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:05
        powiedzcie mi, prosze, czy trudno jest sie nauczyc szyc?
        pytam calkiem serio- jakies bajery-dodatkowo-ozdobne jeszcze sklece, ale za malo
        czasu mam na nauke szycia.
        jakies wskazowki?
        samozaparcie mam
        czasu juz troche mniej
        zdolnosci-gdzies by sie znalazly
        moze jakies RUCH-owe lektury polecicie;D
        • ladyblue Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:10
          nie jest trudno
          potrzebna:
          maszyna do szycia
          "łatwy" materiał (zwykłe płotno, bawełna itp.)
          prosty wykrój
          trochę czasu i cierpliwości
          • magdzie Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:13
            maszyna jest
            łatwi material sie znajdzie
            z reszta tez bedzie ok
            no coz...az wstyd przyznac, ze szyc nie potrafie, a bardzo bym chciala ...
            z gotowaniem jestem na bakier, to juz wszyscy wiedza
            ale nie pozowle z siebie szydzic;)
        • b_bb Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:11
          Polecam z całą odpowiedzialnością Burdę. Zacznij od wydawnictwa "Szycie krok po
          kroku" czy jakoś tak, gdzie są łatwiejsze wykroje. Ja nauczyłam się szyć
          wyłącznie z Burdy metodą prób i błędów, choć przyznam, że błędy były niewidoczne
          dla oczu innych, więc od samego początku chodziłam w tym, co wykonałam.
          Szycie nie jest trudne, a jesli masz nieco zdolności plastycznych i wyobraźnię
          oraz cierpliwość, stworzysz cudeńka, których będą zazdrościć inni. ;))
          • magdzie Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:14
            wielkie dzieki!!!
            zaraz skocze do kiosku
            no wlasnie, Burda, gdzies mi to smignelo przed oczami;)
            zdolnosci mam, gorzej z wytrwaloscia, ale sie nie poddam;)
            milego dnia!
            bede miala co robic po nocach...;)
            • b_bb Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:16
              Powodzenia!
              • magdzie Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:19
                dzieki!;)
          • lama_83 Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:25
            b_bb napisała:

> Polecam z całą odpowiedzialnością Burdę. Zacznij od wydawnictwa "Szycie krok
            po
            > kroku" czy jakoś tak, gdzie są łatwiejsze wykroje. Ja nauczyłam się szyć
            > wyłącznie z Burdy metodą prób i błędów, choć przyznam, że błędy były
            niewidoczn
            > e
            > dla oczu innych, więc od samego początku chodziłam w tym, co wykonałam.
            > Szycie nie jest trudne, a jesli masz nieco zdolności plastycznych i wyobraźnię
            > oraz cierpliwość, stworzysz cudeńka, których będą zazdrościć inni. ;))

Właśnie kupiłam sobie Burde - szycie krok po kroku, musialam po nia az do Ruchu
            jechac, bo sklepikarze juz ja zdawali ;) Mam pare pytań...

1) jak są wykroje to wycinam z nich swój rozmiar wg linii czy muszę dodać coś
            na zaszewki?

2) czy szyjac bez zadnych przerobek korzystajac z tego co tam pisza ciuch
            dobrze wyjdzie?

właściwie to bluzka wydaje się prosta... Ale nie ma tu żadnego zamka w niej, a
            to ma być obcisły top czy dźersej faktycznie aż tak się rozciąga?
            • regata7 Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:40
              lama_83 napisała:

>
              > 1) jak są wykroje to wycinam z nich swój rozmiar wg linii czy muszę dodać coś
              > na zaszewki?

raczej nie wycinasz, bo często poszczególne fragmenty zachodzą za siebie na
              arkuszu, poza tym, może kiedyś będziesz chciała jeszcze raz skorzystać z tego
              arkusza.
              Są różne "szkoły", ja najczęściej odrysowuję (przekalkowuję) wszystkie linie i
              oznaczenia na cienką, przezroczystą bibułkę (albo specjalny papier burdy - do
              kupienia w wielu pasmanteriach) i wycinam dopiero z tej bibułki.
              Wycinam po liniach zewnętrznych. Wszystko, łacznie z zaszewkami narysowane jest
              na wykroju. Dopiero, kiedy przypinam formę do materiału, to dodaję około 1- 1,5
              cm na szwy.
              To wszystko powinnaś znaleźć w opisie modelu.
              >
              > 2) czy szyjac bez zadnych przerobek korzystajac z tego co tam pisza ciuch
              > dobrze wyjdzie?
              >
              jeśli pasujesz do podanych wymiarów (tabelka we wkładne instruktażowej) to tak.
              Jeśli jesteś "pomiędzy" wymiarami, to wybierz większy rozmiar, zfastryguj i
              dopasuj do siebie.

> właściwie to bluzka wydaje się prosta... Ale nie ma tu żadnego zamka w niej,
              a
              > to ma być obcisły top czy dźersej faktycznie aż tak się rozciąga?

to zależy od dzerseju... jak elastyczny, to się rozciąga. Sprawdź najpierw
              materiał.
              >
              • b_bb Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 17:22
                > raczej nie wycinasz, bo często poszczególne fragmenty zachodzą za siebie na
                > arkuszu, poza tym, może kiedyś będziesz chciała jeszcze raz skorzystać z tego
                > arkusza.

W "Burdzie-krok po kroku" są nieco inne plansze wykrojów, niż w tej tradycyjnej.
                Każdy wykrój jest narysowany osobno i papier jest taki chyba do kalkowania
                (oglądałam w kiosku pobieżnie, więc nie jestem pewna), więc można wyciąć.

> Są różne "szkoły", ja najczęściej odrysowuję (przekalkowuję) wszystkie linie i
                > oznaczenia na cienką, przezroczystą bibułkę (albo specjalny papier burdy - do
                > kupienia w wielu pasmanteriach) i wycinam dopiero z tej bibułki.
                > Wycinam po liniach zewnętrznych. Wszystko, łacznie z zaszewkami narysowane jest
                >
                > na wykroju.

Ja przenoszę wykrój na papier do pakowania za pomocą techniki dziurkowej, czyli
                dużą igłą oznaczam dziurkami cały wykrój podkładając pod spód szary papier.
                Potem łączę dziurki markerem, wycinam i gotowe.
            • b_bb Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:42
              > 1) jak są wykroje to wycinam z nich swój rozmiar wg linii czy muszę dodać coś
              > na zaszewki?

Na zaszewki dodajesz materiał już na samym materiale, wykrój wycinasz po liniach

> 2) czy szyjac bez zadnych przerobek korzystajac z tego co tam pisza ciuch
              > dobrze wyjdzie?

Zajrzyj do tabeli rozmiarów. Jeśli jesteś proporcjonalna, możesz śmiało szyć
              według wykroju nawet bez mierzenia. Najlepiej dodaj nieco więcej materiału w
              miejscach, w których odbiegasz od normy tabelkowej, zepnij szpilkami lub
              sfastryguj, przymierz i dokonaj ewentualnych poprawek, a dopiero potem zszywaj.

> właściwie to bluzka wydaje się prosta... Ale nie ma tu żadnego zamka w niej, a
              > to ma być obcisły top czy dźersej faktycznie aż tak się rozciąga?

Nie widziałam tego pisma, szczerze mówiąc i nie wiem, o jakiej bluzce piszesz,
              ale czytaj dokładnie opisy. Dżersey rozciąga się rzeczywiście i skoro projektant
              nie zastosował zamka, to pewnie można ją łatwo założyć i bez niego.
        • regata7 Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:16
          magdzie napisała:

> powiedzcie mi, prosze, czy trudno jest sie nauczyc szyc?

trudno mi na to odpowiedzieć...
          jeśli masz zdolności manualne (a masz :-), to nie powino sprawić Ci to dużej
          trudności. A radocha z tego jest :-)

.
          > jakies wskazowki?

dobrze jest korzystać z dokładnych opisów wykonania, najlepiej z obrazkami, bo
          samego tekstu to czasem nawet wprawny krawiec nie zrozumie ;-)
          Z czasopism najlepsze opisy sa w burdzie (a jeszcze lepiej w wydaniu specjalnym
          dla poczatkujących: burda - szycie łatwe i proste, czy cóś takiego).
          Z podręczników nie do przebicia jest "jak szyć" zofii Hanus (dostępna na
          allegro). Każdy detal jest nie tylko opisany, ale i rozrysowany.

> samozaparcie mam
          > czasu juz troche mniej
          > zdolnosci-gdzies by sie znalazly

no właśnie... nie ma ktoś czasu na zbyciu? ;-)

• magdzie Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:18
            ooo no wlasnie, zaczelam jakis czas zakupy allegrowe
            ale nie wpadlam na to, zeby tam zaopatrzyc sie w jakies przewodniki tego typu...

podarowalabym Ci ten czas, ale i u mnie jest jego deficyt;)
            dzieki!
            pzdr.!
      • tralalumpek Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:09
        kiedys tez szylam i to duzo, dorabialam sobie do licealnego a pozniej
        studenckiego zycia
        teraz mi sie po prostu nie chce
        wole ten czas wykorzystac na inne rzeczy a ubranie kupic gotowe i zawsze moge
        je zestwaic w ciekawy sposob
        • magdzie Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 16:16
          no wlasnie, brak czasu moze byc problemem
          z pewnoscia chodzilabym bardzo dumna gdyby udalo mi sie uszyc cos sensownego i
          ciekawego
          szkoda, ze jestem wymagajaca dla siebie i duuuzo wody w wisle przeplynie zanim w
          czyms wyjde na ulice i zrobie show off;)
          • black_magic_women Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 07.04.05, 18:05
            dziewczyny!widzialam dzisiaj taki piekny jedwab!cieniusienki,malowany chyba w
            maki,po 150 zl/m.na sukienke trzebaby pewnie ze dwa metry...owszem w sklepie
            byly tansze tkaniny,ale zauwazylam ,ze sa to glownie bure plotna/welny.a gdzie
            kolorowe kretony,zorzety?aha,jestem z Lublina...
            • Gość: kratka Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 09.04.05, 22:08
              Czesc dziwczyny ja coprawda nie szyje(choc bardzo bym chciala szyc i robic na
              drutach....)ale chcialabym przerobic sobie sweterek,mam taki zwykly czarny
              sweterek rozpinany nie jest gruby ,nie wiem co to za material ale jakis
              cienki,moglybyscie podsunac mi jakis pomysl co zrobic z tym swterkiem aby go
              nieco zmienic, ozywic???
              Jeszcze jedno czy jest na gazecie jakies forum o szyciu robieniu na drutach
              przeabianiu ubran??
              dziekuj z gory
              • zettrzy Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 09.04.05, 23:23
                na kobiecie jest forum o szyciu, na hobby jest forum o robotkach
                sweterek lepiej zostaw, dzianiny maja to do siebie ze sie bardzo latwo
                pruja/dziurawia, lepiej ozyw go jakimis dodatkami typu pasek czy szalik
            • orlica1977 Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 28.06.16, 23:21
              polecam sklep ul. Rusałka 17 wejście główne Galeria Rusałka - nie napchane ale wybrane wzory kolorowe batysty, żorżety można zerknąć na internecie www.tkaninowyzakatek.pl
      • imago69 Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 10.04.05, 18:02
        to jest bardzo dobry pomysl popieram mi ciuszki mamka szyje wystarczy ze
        zobacze cos fajnego w sklepie lub gazecie kupuje material !!!i to nawet sie
        lepiej wychodzi na tym podam przyklad :teraz na czasie sa marynarki ktore
        kosztuja nie mniej niz 100zl a ja sobie kupie material za 40-50zl imam
        marynarka jaka chce czyli dopasowana i taka ktorej nikt nie ma pozdrawiam
      • rene-style Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 24.09.16, 17:57
        Ja sama robię i sprzedaje super sweterki , zobacz na mojej stronie www.rene-style.blogspot.com.pl
        • rock-1 Re: Same Szyjemy Extra Ciuszki!!! 26.09.16, 11:12
          Nie chwal się tym rzadkim tandetnym gównem.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka