Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

buty w góry

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 17:02
    da sie cos w górach ujść w adidasach, czy jednak koniecznie kupowac takie
    trepy-traktory?
    Obserwuj wątek
      • Gość: jasna_79 Re: buty w góry IP: *.kastelik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 17:10
        to zależy jaką masz girę. Ale moja koleżanka chodziła w szpileczkach.
      • r.richelieu Re: buty w góry 01.05.05, 17:11
        to zależy jakie góry. Na Kasprowy możesz wjechać nawet w klapkach na szpilce
        • Gość: jasna_79 Re: buty w góry IP: *.kastelik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 17:19
          a co ty się tu mądrujesz. Jak śmiesz!!! jak nie masz pewnie o tym zielonego pojęcia.
      • zettrzy Re: buty w góry 01.05.05, 17:28
        widzialam adidasy na trasie Cuzco - Machu Picchu... 10 dni na piechote po raczej
        wysokich gorach
        • Gość: jasna_79 Re: buty w góry IP: *.kastelik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 18:31
          o i przyszła druga mądrala..
          • zettrzy smarkaczu wracaj do odrabiania lekcji n/t 01.05.05, 19:23

• Gość: Klara Re: buty w góry IP: *.4web.pl 01.05.05, 19:31
        To może ja na temat...Zależy jakie góry i jaka trasa...Jasne, że da się w
        adidasach, ale potem nie miej pretensji, jak wyleziesz po deszczu na głazy i w
        najlepszym wypadku się polamiesz...But w góry powinien mieć koniecznie
        wibramową, stopującą podeszwę, inaczej mozna sobie wychlasnąć zęby. I uwierz
        mi, rok w rok miesiac -14 dni w Tatrach, także wiem, co mówię.
        • Gość: Richelieu* Re: buty w góry IP: *.zyg.brewet.pl 01.05.05, 19:42
          rok w rok miesiac -14 dni w Tatrach, także wiem, co mówię.

;)))
          gdyby było pół roku..
          • Gość: Klara Re: buty w góry IP: *.4web.pl 01.05.05, 20:30
            Ale co w tym zdaniu nie gra? Miesiąc w Tatrach, nie miesiąc na kwaterze z
            Zakopanem:) Od około 12 lat:) Ja mam w nogach całe polskie i praktycznie
            wiekszość słowackich Tatr:) t
      • Gość: ziyi Re: buty w góry IP: *.resetnet.pl 01.05.05, 19:46
        W adidasach mozna przezyc , ale po co sie meczyc. Mozesz sie posliznac i
        wyrznac. Kup trapery.
        • Gość: jejq Re: buty w góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:25
          Nie, to nie jest jakas poważna wędrówka po górach,ot taka wycieczka rekreacyjna
          raczej wysokie szczyty to nie są, ale zawsze. Moze adidasy wystarczą?
          • Gość: ziyi Re: buty w góry IP: *.resetnet.pl 01.05.05, 21:49
            Jezeli twoim celem jest zdobycie szczytu Gubalowki, to adidasy wystarcza :-)
      • Gość: zulka Re: buty w góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:37
        gór w różnych krajach zeszłam sporo, zgroza kiedy ludzie biegaja w adidaskach.
        Sliskie tototo, kostki nie umacnia itd. Jesli sie nie chodzi, jest to
        jednorazowy wyjazd to chociaż kup" podróbę" w hipermarkecie,buty które udają
        trekingi. Chociaż mają zlobiona podeszwę i są nad kostkę.Tanie, a pewnie góry
        nie są Twoim ulubionym miejscem co widzę po poście. Pozdrawiam prawdziwych
        piechurów;-)
        • Gość: kiciorun Re: buty w góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:41
          Pytam doświadczonych, czy glany mogą być?
          • lucy215 Re: buty w góry 02.05.05, 08:10
            glany odradzam ;) moja koleżanka wybrala się w nich raz w Gorce, nie były nowe,
            miały grupo ponad rok, a przy pierwszym podejsciu zmienila na adidasy ;p
            • nallega_m Re: buty w góry 06.05.05, 10:03
              1. z moich obserwacji wynika, ze ludzie ktorzy maja bzika na punkcie gor czasem
              przesadzaja ze sprzetem-i potem po Gorganach ludzie wyposazeni jak himalaisci
              pomykaja. bez przesady-moja babcia chodzila po gorach duzo i wtedy nikomu sie
              nie snilo o vibramach, a zeby jakos babcia ma nadal...
              2. warto kupic buty "profesjonalne" jesli sie ma pieniadze(a jesli nie, to
              lepiej jechac w trampkachniz w ogle ;))
              3.buty trzeba dostosowac do trasy, zreszta nawet w sklepie gorskim o to pytaja.
              np w bieszczady buty moga miec miekka podeszwe(ale w bieszczady to juz wg mnie
              bardzo przydatne sa stuptuty-nie vibram)
              4. ja mam od kilku lat salomony na contagipie. nie sa idealne, ale wystarcza. np
              nie mam problemu ze slizganiem, gdy pada(co wiecej- podczas burzy moge smigac do
              schroniska, podczas gdy ludzie w glanach i adidasach na siedzaco schodza)
              5. dobre buty, nie za sztywne moga spokojnie w zimie lub podczas deszczowej
              pogody sluzyc
      • dori7 Re: buty w góry 06.05.05, 11:09
        Na snucie sie pod ramie z facetem po Koscieliskiej adidasy pewnie wystarcza, a
        na normalne lazenie jednak wyzsze buty z usztywniona kostka i porzadna podeszwa
        musza byc.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka