Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO

IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 05.05.05, 18:48
    temu, zeby wasi mezczyzni uzywali oprocz plynow po goleniu, kremow na dzien,
    na noc, depilowali sobie troche brwi, ale stosowali odrobine srodkow
    upiekszajacych

www.lebeaumale-jpg.com

Nie chodzi mi tu o metroseksualnych, ale czy orocz ciuchow, wasi mezczyzni
    byliby sklonni sie upiekszac. We Francji n.p. obite owlosienie nie jest modne
    i niektorzy depiluja sobie brwi, tors czy plecy.
    Kiedy wychodzimy gdzies z moim mezem, to zeby mial ladna cere, robie mu
    pelling, a potem nakladam troche kremu nawilzajcego z sampopalczem. Efekt
    jest boski.
    A czy przynajmniej usuwacie Waszym menom, jesli je maja, wystajace wloski z
    nosa czy z uszow?
    Obserwuj wątek
      • papryczka_ag Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO 05.05.05, 19:08
        Mój dba o siebie - nie na tyle żeby być posądząnym o niemęskość przez kumpli
        ale na tyle, że mi wystarcza
        • Gość: LA PARISIENNE Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 05.05.05, 19:14
          Ale co konkretnego robi w tym celu? Nie mowie tu o sporcie, czy umyciu wlosow
          czy ogoleniu sie, ale czy stara sie upiekszac troche.
          • papryczka_ag Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO 05.05.05, 19:16
            Dba o włosy choć ma krótkie, używa kremów do twarzy zwłaszcza zimą, kremu do
            rąk żeby nie mieć tarki. Depilacja jest u niego zbędna - jasny blondyn i
            szczęśliwie dla mnie niezbyt owłosiony. Manicure sobie nie robi co prawda, ale
            dba o krótkie i czyste paznokcie i nie wzdraga się przed używaniem pumeksu.
            • Gość: LA PARISIENNE Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 05.05.05, 19:24
              Oh, papryczka, gdzie takiego mena znalazlas? Bo mi do stereotypowego Polaka nie
              pasuje.
              • papryczka_ag Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO 05.05.05, 19:26
                A jak najbardziej na polskim terytorium :))) Włosków w nosie nie ma, uszy
                myje... Normalnie cudo.
                Mam też kilku kolegów - reflektujesz? Za dwa tygodnie będę w Paryżu - mogę
                dowieźć :)))
                • Gość: LA PARISIENNE Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 05.05.05, 19:30
                  Reflektowac to zapozno, bo zamezna jestem. Ale poogladac z checia pogladam
                  takie nadzwyczajne polskie eksponaty. Az Ci niewierze, wysli jakies zdjecie.
                  • papryczka_ag Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO 05.05.05, 19:31
                    hm... poszukam :)
                    a tak poważnie to może masz w tym Paryżu trochę czasu?
                    • Gość: LA PARISIENNE Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 05.05.05, 19:35
                      Mam troche, wieczorem i w weekendy.
                      • papryczka_ag Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO 06.05.05, 08:33
                        To odezwę się do Ciebie przed wyjazdem :) Może się skusisz na jakiś rajd po
                        sklepach i kawkę :))
              • Gość: Ewa Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 18:28
                Rozumiem, że każdy stereotypowy francuz to cud ;) Ciekawe skąd się wzięło w
                takim razie stare i znane od lat w Europie powiedzenie "brudny jak francuz"
                A już Francuska wycieczka w jakimś hotelu na wakacjach to horror, szarańcza bez
                manier, i to akurat bez złośliwości.
                Mój mąż, jego znajomi, moi znajomi, to zadbani, pachnący dobrze ubrani
                mężczyźni...
                Mężczyzną z dalszego otoczenia też nie mam nic do zarzucenia.
                Owszem obdarte brudasy to częsty widok, ale nie jest to wbrew pozorom iście
                polska przypadłość.
                Nie zawsze przystojni, ale zadbani zawsze.
      • Gość: bez_mapy Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO IP: *.wroclaw.mm.pl 05.05.05, 19:30
        Mój używa balsamu po goleniu, a czasami - co mnie bardzo wkurza - podkrada moją
        odżywkę do włosów (która kosztuje fortunę). Tłumaczę mu, że to odżywka do
        długich, farbowanych włosów, a on na to, że chce mieć takie lśniące i miękkie
        włosy jak ja...:(
        • Gość: bez_mapy Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO IP: *.wroclaw.mm.pl 05.05.05, 19:31
          Poza tym, od czasu do czasu robię mu peeling. Aha, a sam od czasu do czasu robi
          sobie manicure (bez malowania, oczywiście).
          • Gość: LA PARISIENNE Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 05.05.05, 19:38
            Sam sobie robi prawdziwa manicurie, z obcinaniem skorek czy tylko piluje
            paznokcie i czysci brudy?
            • Gość: bez_mapy Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO IP: *.wroclaw.mm.pl 05.05.05, 19:41
              Wycina skórki i piłuje
              • Gość: LA PARISIENNE Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 05.05.05, 19:48
                No to go chetnie zobacze, kiedy przyjezdrzacie do Paryza? Moze jest ladniejszy
                od mojego i bede zazdrosna, jakby byl inteligentny i z poczuciem humoru,
                to "danger ambulant" dla Paryzanek.
        • Gość: LA PARISIENNE Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 05.05.05, 19:33
          To czemu mu nie kupisz odzywki do meskich wlosow? Ja kupuje mojemu (z jego
          pensji,he,he)
          • Gość: bez_mapy Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO IP: *.wroclaw.mm.pl 05.05.05, 19:37
            Chyba któregoś dnia mu kupię, ale na pewno będzie protestował, bo przecież
            odżywki są takie niemęskie... Paradoks.
      • zettrzy Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO 06.05.05, 02:30
        daje do myslenia w jakich "kregach" sie obracasz - najwyrazniej higiena osobista
        nie istnieje wsrod twoich znajomych
        no coz glodnemu zawsze chleb na mysli
      • umaa Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO 06.05.05, 10:04
        moj facet jak najbardziej dba o siebe, depilacja, zawsze zadbane wlosy, dobre
        kosmetyki, wlosy z nosa usuniete :), manisure i pedicure owszem + masaze,
        peelingi i od niedawna silownia, chociaz za sportem biedactow nie przepada
      • lestka Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO 06.05.05, 10:22
        moj chlopak dba o siebie i ja dbam o niego :) on dba o to zeby byc czysciutkim a
        ja go nacieram balsamami :) i jest super :)
      • Gość: fudien Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:12
        dbający o siebie, pachnący mężczyzna jest jak najbardziej pożądany :)
        • Gość: titt Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO IP: *.botany.gu.se 06.05.05, 18:12
          Az mam sie ochote dolaczyc...
          Otoz mieszkam w takim kraju, w ktorym czesc meskiej populacji, jak na moj gust
          oczywiscie, wyglada zbyt kobieco. Rozowe czapeczki, kostiumiki, szaliczki,
          duperelki, depilacja brwi, czasem troche tuszu, nie wspomne o depilacji
          klatki...(bleee, ja wole akurat owlosionych) to norma. Ale o gustach sie nie
          dyskutuje, jak lubia to ich sprawa.
          Ze swoim facetem stoczylam dlugie i ciezkie boje (z sukcesem), ze krem nie
          gryzie (ma wrazliwa cere i powinien cos uzywac), ze pomatka ochronna to nie
          szminka i "prawdziwemu mezczyznie" nie zaszkodzi itd. Zeby nie bylo- stwozenie
          z niego czyste, ogolone, obciete tylko nie mial przekonania do chemi...No
          wlasnie-nie mial. Spedzil kilka dni z dawnym znajomym, ktory wyglada na to ze z
          tych "dbajacych o siebie". Po powrocie na dzien dobry zluzyl moj krem pod oczy,
          zaczal mowiec cos o zelu pobudzajacym spalanie tluszczu na brzuchu (chmm...ma
          cudownie umiesniony brzuszek -jeszcze;), stwierdzil ze jeden rodzaj wody po
          goleniu to zamalo i ze kolega dobral mu zapach perfum, i ze...
          Szlag mnie trafil. Staroswiecka jestem. Dla faceta mydlo, krem, dezodorant,
          woda po goleniu, i ewentualnie cos tam jeszcze powinny wystarczec. Ot co!
          • lestka Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO 06.05.05, 18:14
            ile masz lat 5? pomaDka POMADKA nie pomatka! ;)
          • super.kinia Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO 06.05.05, 21:02
            Gość portalu: titt napisał(a):
            > Szlag mnie trafil. Staroswiecka jestem. Dla faceta mydlo, krem, dezodorant,
            > woda po goleniu, i ewentualnie cos tam jeszcze powinny wystarczec. Ot co!

a dlaczego? ja jestem za równouprawnieniem! niech sie kremują i depiluja jak chcą.
            • umaa Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO 06.05.05, 21:03
              dokladnie!!!
              • skara Re: CZY NIE MIALIALYBYSCIE NIC PRZECIWKO 06.05.05, 22:55
                Miałabym wiele przeciwko temu żeby o siebie nie dbał. Fakt, że to nie Polak,
                ale: depiluje brwi, bo normalnie ma jedną i mu się nie podoba, kąpie się 3 razy
                dziennie, podcina włosy na klatce piersiowej (fakt, że jest mocno owłosiony),
                jak jest u mnie to przed pójściem spać przychodzi do łazienki, zamyka oczy,
                wystawia twarz i ręce i chce żeby go kremować :) (taki nasz stary zwyczaj z
                czasów gdy nie wiedziałam czy na widok kremu nie ucieknie). Wie, że kremy,
                pomadki ochronne i peelingi nie gryzą, a o regulacji brwi gadamy jak równy z
                równym. Chodzi do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy. Kiedy idziemy do
                perfumerii potrafi kupić wodę za 200 zł, mimo że 2 dni wcześniej kupił inną
                (jak mówi, to tak różnorodnie żebym się nie znudziła - hehe ja używam od 5 lat
                tego samego zapachu).
                W ogóle twierdzi, że jest metroseksualny i że to wielki plus. Jego kumple tak
                samo, zresztą tak samo twierdzą znajomi Włosi. Tak więc południe Europy patrzy
                inaczej niż my ;)
                Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka