Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:53
    Mam do Was pytanko czy nastepujacy stór: czarna koronkowa spudniczka krój a la
    lata 50 bialy sweterek hawtowany z czarne kwiatki i do tego balerinki pasuje
    na spotkanie w kawiarni.zalezy mi aby ladnie wygladac ale nie wiem czy ten
    skrój nie bedzie za bardzo elegancki. Na codzien ubieram sie raczej na
    sportowo wiec w tym stroju czulabym sie naprawde elegancko nie wiem nawet czy
    nie zabardzo...
    Obserwuj wątek
      • b_bb Re: pytanko 12.05.05, 20:31
        Przesadzona elegancja nie zawsze jest wskazana. Jeśli do kawiarni idziesz
        wieczorem, strój będzie, moim zdaniem pasował, w biały dzień wydaje się jednak
        zbyt elegancki.
        P.S. Jeśli masz problemy z ortografią, pisz teksty najpierw w wordzie, który
        poprawi Ci błędy, od których bolą oczy.
        • Gość: asia bledy IP: *.4.15.vie.surfer.at 12.05.05, 21:51
          masz obsesje na punkcie bledow? to nie praca magisterska...
          Moze powinnas poszukac pracy w szkole?
          • lunalovelight Re: bledy 12.05.05, 21:58
            nie trzeba miec obsesji na punkcie bledow, zeby razily. mnie tez raza, a b_bb
            bardzo kulturalnie zwrocila autorce uwage.
            a Ty tylko w pracy mgr pisujesz poprawnie ;)?
            • Gość: asia Re: bledy IP: *.4.15.vie.surfer.at 12.05.05, 22:04
              mnie bardziej "bola" bledy w mowie. Bledy ortograficzne , nawet te okropne ,
              pisane w pospiechu .."na komputerze"jakos mnie nie bola...Jestem na 3 z + w
              pisaniu...
              • lunalovelight Re: bledy 12.05.05, 22:14
                mnie w ogole bola bledy w jezyku polskim, ale przeciez to nic strasznego zwrocic
                kulturalnie uwage. przeciez nikt nikogo od nieukow nie wyzywa od razu :).
                • Gość: asia widze widze IP: *.4.15.vie.surfer.at 12.05.05, 22:20
                  Nikogonie wiem ale to smieszne sie wydaje...Przeciez po kropce? z malej litery??
                  Sama widzisz....Nie jest to forum "ORTOGRAFIA NASZE HOBBY"
          • b_bb Re: bledy 12.05.05, 22:17
            Mam obsesję na punkcie błędów. I jeszcze kilka innych obsesji.
            Za radę dziękuję, ale pracę już mam i też zwracam w niej uwagę na poprawność
            językową. ;)
        • Gość: Martucha Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:27
          Przepraszam ze przyspozyłam waszym oczkom bolu ale ortografia to moja bardzo
          słaba strona :(Zamienilam spodniczke na jeansy rurki kolor klasyczny a sweterek
          na dluga biala koszulke do tego sztruksowa marynarka na koszulke zalozylam duzy
          skozany jasnobrazwy pasek i do tego szpileczki( !!!! mezczyzna byl w ciezkim
          szoku) i duza skozana torbe w tym samym koloze. Mysle ze wygladalam cakiem
          calkiem i czulam sie swobodnie w sumie to wlasnie tak ubieram sie na codzien (
          tylko te szpileczki..)a sodniczka i kardigan poczekaja na wyjscie do teatru.
      • lucy215 Re: pytanko 12.05.05, 20:47
        możesz zastąpic czymś koronkową spódnicę-nie bardzo sobie wyobrażam połaczenie
        koronki i białego swetra w kwiatki. albo zrezygnuj ze swetra na rzecz czegos
        spokojniejszego.
      • Gość: werka Re: pytanko IP: 137.122.26.* 12.05.05, 22:03
        sweterek haftowany + koronkowa spodnica = za duzo tego dobrego. Do sweterka
        gladka spodnica, albo do spodnicy gladki sweterek. Poza tym koronkowa spodnica
        z elegancja mi sie nie kojarzy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka