Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

spodnie na za długie nogi RATUNKU

IP: *.chello.pl 15.05.05, 12:26
    CZeść, mam długie nogi (116 cm licząc od biodra) i potworny problem z
    kupieniem spodni :-( Dodam że jestem strasznie chuda (177 cm wzrostu i 55kg
    wagi) i nogi też mam jak wykałaczki. Większość spodni jest na mnie po prostu
    za krótka nie mogę kupić nic lee, wranglera, levisa nic w innych sklepach
    też wszystko za krótkie. Jedynie w Zarze coś czasem mi sie uda kupić.
    Pradźcie gdzie są jakieś sklepy , w których sprzedają długie spodnie albo np.
    w kilku wersjach długości. Aha ja lubię jak spodnie są za długie i najlepiej
    jakby się jeszcze marszczyły czy zawijały na dole :-) pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • emma19 Re: spodnie na za długie nogi RATUNKU 15.05.05, 14:38
        też kiedyś miałam ten problem (chociaż mam nie tak długie te nogi) i kupowałam
        spodnie w CROSSIE, ale teraz nie wiem czy są choć trochę lepsi od tych
        markowych sklepów bo od 7 lat do nich nie zaglądałam
        • miumiu75 Re: spodnie na za długie nogi RATUNKU 15.05.05, 14:40
          Chyba Zara ma dlugie spodnie.
          • Gość: magda Re: spodnie na za długie nogi RATUNKU IP: *.chello.pl 15.05.05, 14:57
            więc mam prawie wszystkie z Zary i wszystkie podobne :( a chciałabym jakieś
            inne mieć. A tak w ogóle ile macie par spodni dziewczyny? Ja mam 6 z czego 4
            pary z Zary są własnie.
            • myszak123 Re: spodnie na za długie nogi RATUNKU 15.05.05, 15:33
              WITAM nareszcie cos co mnie bardzo interesuje mam ten sam problem mam dlugie
              nogi i kupowanie spodni jest dla mnie udreka,nikt tego nie zrozumie jak sam na
              sobie tego nie odczuje (mam 176) juz denerwuja mnie kolezanki ktore caly czas
              mowia ze one chcialyby miec taki problem jak jak ja ze powinnam sie cieszyc ze
              mam dlugie nogi itp.Tez chcialabym kupic sobie za dlugie spodnie:)Dlugie
              spodnie faktycznie faktycznie ma Zara ostatnio znalazlam bardzo dlugie w
              reserved ladnie leza i chyba zaczne tam kupowac,ale nie wszystkie modele sa
              dlugie trzeba dokladnie sprawdzic Pozdrawiam
      • zettrzy Re: spodnie na za długie nogi RATUNKU 15.05.05, 15:38
        musisz poszukac innego rozmiaru - ubrania robi sie w trzech wariantach
        rozmiarowych, dla niskich (misses), standard i wysokich (tall), prawdopodobnie
        kupujesz te spodnie jako standard size i wtedy sa oczywiscie za krotkie
        sprzedawcy nie zawsze wpadna na pomysl aby zaoferowac alternatywny rozmiar, wiec
        musisz sama zapytac czy maja tall sizes
        ja bez przerwy widze dziewczyny wysokie i bardzo wysokie w dzinsach, i to takich
        przydlugich, wiec dzinsy sa tylko trzeba poszukac
        • jollyvonne Re: spodnie na długie nogi 15.05.05, 18:11
          Vero moda, maja rozne dlugosci.
          Z tanszych: Lindex, H&M, Cubus, Kappahl, oznaczane czesto "long".
          To moje wyprobowane, a napewno wersje long znajdziesz w wielu miejscach, nic
          tylko czytac metki wewnatrz spodni, i pytac, pytac :)
          • Gość: magda Re: spodnie na długie nogi IP: *.chello.pl 15.05.05, 20:34
            Dzięki dziewczyny:)
          • Gość: lia Re: spodnie na długie nogi IP: *.chello.pl 15.05.05, 21:06
            tak odchodząc od tematu..gdyby tak Lindex był w Polsce..ehh..
            • jollyvonne Re: skrecony watek 15.05.05, 22:40
              To ja przepraszam za zamieszanie ... kajam sie i juz nie bede!
              Cubusia i reszte widzialam w galerii w Sz-nie, wiec sa.
          • Gość: mucha feministka Re: spodnie na długie nogi IP: *.ciup.fr 15.05.05, 22:31
            Zara i tylko Zara. H&M to chyba tylko po przedluzeniu, tzn odwinieciu
            mankietow. A jesli rozmiar wiekszy, to spada z bioder - doskonale rozumiem
            problem, mam 183 cm wysokosci, z czego lwia czesc to wlasnie nogi. Co do
            jeansow - dawno zrezygnowalam... ja juz tylko wchodze do sklepu i pytam sie,
            czy maja jakies jeansy na mnie - nie marudze z kolorem, nie marudze z fasonem,
            ja chce tylko, zeby nie spadaly i nie byly za krotkie... Wersja tall jest
            niestety zwykle wlasnie za krotka...
      • jollyvonne dlugie jeansy, Vero Moda 15.05.05, 22:52
        Gość portalu: magda napisał(a):
        > CZeść, mam długie nogi (116 cm licząc od biodra) i potworny problem z
        > kupieniem spodni :-(

Nie wytrzymalam i zmierzylam ostatnio kupione jeansy, VM, dlugosc spodni 116cm,
        dlugosc nogawki po wewnetrznej (od kroku w dol) ok 85cm. Dlugosc 36, zadkosc,
        ale bywa. Da sie do nich zalozyc wysokie obcasy, jipii!
        Ogluszyla mnie tylko cena, w Polsce 360zl, czy to mozliwe? Tzn ja wiem ze
        mozliwe, bo sama cene widzialam, ale czy ktos za taka cene kupuje?? Ja je
        kupilam podczas "zakreconej soboty" na wyprzedazy, za 25zl, co uwazam za cene
        jak najbardziej sluszna i pozytywna.

Pozdrawiam
        jollyvonne
        • Gość: magda Re: dlugie jeansy, Vero Moda IP: *.ohp.pl / 212.160.154.* 16.05.05, 09:11
          gratuluję :-) Sama się tam wybiorę - wiem , ze jest ten sklep w Klifie i
          Carefourze na targówku chyba. A co do ceny to jestem w stanie dać nawet 500(dla
          mnie to dużo bo mało zarabiam) za spodnie byle były długie nawet za długie i
          dobrze leżały.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka