Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

im prościej tym lepiej

IP: *.telsten.com / *.telsten.com 18.05.05, 18:43
    uwielbiam minimalizm, proste czarne spodnie,czarna marynarka, fajne buty -,
    bizuteria- apaszka burrbery, nawet pierścionka nie włożę,czasem kolczyki. im
    więcej tym gorzej ( oprócz milości) ;)
    Obserwuj wątek
      • klarak Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 19:13
        no widzisz, a ja mam dokladnie odwrotnie (oprocz milosci)
      • aniabe13 Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 22:02
        Przesada w każdą stronę jest szkodliwa. Czasami wydaję mi się, że minimalizm
        bierze się z braku wyobraźni.
      • bez_mapy Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 22:10
        Zauważyłam, że większość kobiet nosi czarne spodnie i czarne buty. To jest
        straszne, skąd to się bierze. Żałoba jakaś?
        • klarak Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 22:17
          ja tak zakladam, jak sie bardzo spiesze albo nie chce mi sie myslec ;) a poza
          tymi przypadkami, to jak nie mam na sobie minimum 7 rzeczy plus torebka to czuje
          sie goła...
        • Gość: werka Re: im prościej tym lepiej IP: 137.122.26.* 18.05.05, 23:00
          ona napisala - czarna marynarka, fajne buty, a nie czarna marynarka czarne
          buty. Moze wcale nie nosi czarnych? :) Czarny to klasyczny kolor, a co do
          minimalizmu - wydaje mi sie, ze takie podejscie jest czasami po prostu
          bezpieczne, najczesciej nie ma wtopy w postaci niedobranej bluzki i spodnicy.
          Ja zaa osoby najlepiej ubrane najczesciej uwazam te ubrane z prostota.
          • klarak Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 23:09
            a pewnie, bo ubrac sie nie minimalistycznie to nie kazdy umie... a najgorzej to
            juz siedziec okrakiem na barykadzie. niby minimalizm, ale ciut za duzo.
        • easier_to_fly Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 23:18
          To chyba zależy od kobiety :P
          Zależy jaki czarny ciuch na siebie włożysz i co do tego dodasz...Czasem efekt
          jest tragiczny, czasem rewelacyjny. Ja na przykład drętwieję na widok różowego
          [obojętnie jaka część garderoby], zielonych butów, białych pasków i tych
          tragiderycznych pasków czy innych cudów ze sztucznymi brylancikami...Fuuuj...
      • easier_to_fly Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 23:16
        Dokładnie. Zreszą od zawsze proste, klasyczne kroje prezentowały się najlepiej.
        Tak to już jest:) W mojej garderobie praktycznie nie ma ciuchów z dodatkami,
        tj. zero cekinów, nadruków itp. itd. Nie cierpię tego. Poza tym moja szafa nie
        posiada może zbyt wielkiej gamy kolorów, ale muszę powiedzieć, że jestem
        zadowolona z każdego jednego ubranka, jakoś udało mi się garderobę skompletować
        tak, że we wszystkim czuję się świetnie i nawet nieźle wyglądam. Tak więc
        królują klasyczne, wyraźne kroje, mało wynalazków, raczej stylowo...Kolory
        ciemne, zwłaszcza czarny.
        ...Nie cierpię czuć się przestrojona. Lubię wyglądać stylowo. A prawda jest
        taka, że ciuchy BEZ nadruków, BEZ dodatków [np. był okres, gdy z cudem
        graniczyło zdobycie spodni bez brokatu czy frędzelków ://] są najtrudniejsze do
        dostania i niestety cenowo też dosyć znacznie przewyższają inne...
        • Gość: fifka Re: im prościej tym lepiej IP: *.telsten.com / *.telsten.com 18.05.05, 23:21
          jakie buty? tez moga byc czarne ale wtedy musi cos innego ozywic, apaszka
          wlasnie, koczyki, no i torebka
          mam pomaranczowa torebke z zamszu i pomaranczowe buty. do czarnego nigdy nie
          nosze ich razem- albo to albo to.
        • bez_mapy Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 23:38
          Nie uważam, że domeną stylowaści i klasyki są ciemne odcienie. A co z bielą,
          jasnym beżem, ecru i innymi jasnymi barwami? Jasne kolory ożywiają, są bardziej
          optymistycznie nastrajające, odmładzają. Moim zdaniem ciemne, czarne kolory
          wybierają najczęściej osoby podświadomie nie chcące zwracać na siebie uwagi, bo
          ciemny działa maskująco. Ja stawiam na biel, jasny cytrynowy, kawa z mlekiem,
          pastele.
          • ludzka_budowla Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 23:41
            a mi sie wydaje ze kobieta w czerni moze zwrocic na siebie wiecej spojrzen (niz
            ta sama kobieta) w jakimkolwiek innym kolorze. nie bylabym tak do konca pewna
            ze czern maskuje.
            • bez_mapy Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 23:45
              To oczywiście zależy od konkretnej rzeczy, fasonu, ale uważam, że kobieta za
              częszto wybierająca ten kolor, robi się nudna. Generalnie uważam, że najlepiej
              jest zaskakiwać czernią okazjonalnie np. wieczorowo.
          • Gość: werka Re: im prościej tym lepiej IP: 137.122.26.* 18.05.05, 23:42
            ja twierdze tylko tyle, ze czarny od dawna uwazany jest za klasyczny. Co nie
            znaczy, ze trzeba go nosic na okraglo i tylko. A wymienione przez ciebie
            kolory - uwielbiam:) cytrynowy szczegolnie. Jasne kolory dodaja mi energii i
            czuje sie w nich lepiej, bardziej "schludnie", elegancko...
          • klarak Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 23:43
            no patrz! ciekawe, a ja na czarne patrze, a na bezowe i biale wcale. moze
            dlatego, ze nie cierpie bezu i bieli i odruchowo wzrok odracam. ale patrze tez
            na zdecydowanie kolorowe. ;)
          • easier_to_fly Re: im prościej tym lepiej 19.05.05, 00:01
            Hm...a czy ja napisałam, że te odcienie są domeną klasycznego ubioru? Pisałam o
            klasycznych krojach [wspominałam], a poza tym pisałam o kolorach dominujących w
            MOJEJ szafie...Ale nikt przecież nie zaprzeczy, że czarny to wręcz filar
            klasycznego stroju, a biały, czy ecru to kolejne...
      • zettrzy Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 23:40
        minimalizm podobno wyraza chec ukrycia sie, taka postawa "przepraszam ze
        zraszam", ja nie odbieram tego jako brak wyobrazni tylko raczej jako chec
        dopasowania sie do konwencji za wszelka cene
        • Gość: werka Re: im prościej tym lepiej IP: 137.122.26.* 18.05.05, 23:46
          eeeee, kto tak twierdzi?
          • zettrzy Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 23:48
            rozni spece od ciuchow
            • sorbet Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 23:58
              Ja tam lubię minimalizm:-) Wymaga dyscypliny (idealna figura), wytrawnego oka
              (na "schowane" detale), i niestety dużo pieniędzy:-) Minimalizm z tandetnymi
              materiałami jest tragiczny.
              • zettrzy Re: im prościej tym lepiej 19.05.05, 00:02
                sorbet napisał:

> Ja tam lubię minimalizm:-) Wymaga dyscypliny (idealna figura), wytrawnego
                oka
                > (na "schowane" detale), i niestety dużo pieniędzy:-) Minimalizm z tandetnymi
                > materiałami jest tragiczny.

to jest inny rodzaj minimalizmu, taki troche maksi-minimalizm, intuicyjnie
                wyczuwam ze autorce chodzi raczej o mini-minimalizm
                • sorbet Re: im prościej tym lepiej 19.05.05, 00:19
                  Chyba masz rację:-) I także nie rozumiem pojęć tu popularnych "maskująca
                  czerń". To raczej beż i ecru to tzw. nudne i bezpieczne kolory.

Czerń jest bardzo interesująca, połączenie różnych odcieni, materiałów, faktur,
                  nawet różnych stopni "starzenia" materiałów... to cała gra modą.
                  • klarak Re: im prościej tym lepiej 19.05.05, 18:38
                    otoz to: zderzanie faktur, połysków...
        • Gość: fifka Re: im prościej tym lepiej IP: *.telsten.com / *.telsten.com 18.05.05, 23:50
          czarny jest moim ulubionym kolorem, ale przecież nie ubieram sie w nia
          codziennie. np. łącze różowy z brązowym, polecam
          • bez_mapy Re: im prościej tym lepiej 18.05.05, 23:55
            No tak, ale zawsze pojawia się na tobie, w tej czy innej postaci... A czy
            łączysz czasami różne barwy nie z czarnym?
            • Gość: fifka Re: im prościej tym lepiej IP: *.telsten.com / *.telsten.com 18.05.05, 23:58
              dżinsy uwielbiam i wtedy też najczęsciej z ... czarnym i torebke kolorową:) o !
              tak
              • Gość: fifka Re: im prościej tym lepiej IP: *.telsten.com / *.telsten.com 19.05.05, 00:01
                mowcie co chcecie, uwazam ze minimalizm dobrej marki przyciaga wzrok i momo ze
                prosto ... to inaczej niz inni, po za tym czuje sie bezpiecznie, inaczej gdybym
                miala na sobie jakies wynalazki, albo dziwne polaczenie kolorow
                • bez_mapy Re: im prościej tym lepiej 19.05.05, 00:07
                  A ja lubię czasem poszaleć z kolorami, szczególnie w lecie. A co powiecie na
                  takie zestawienie kolorystyczne?
                  www.zappos.com/images/519/7145519/985-98527-p.jpg
                  Uważam połączenie różu z żółtym czy niebieskiego z żółtym za mega odjazdowe. I
                  własnie takie zestawienia wymagają większego wyczucia i wyobraźni.
                  • bez_mapy Re: im prościej tym lepiej 19.05.05, 00:09
                    Dodam, że widzę właśnie takie połączenie kolorów z minimalistyczną resztą (np.
                    prosta jeansowa mini + biały, ewentualnie soczyście żółty prosty obcisły top).
                    • Gość: fifka Re: im prościej tym lepiej IP: *.telsten.com / *.telsten.com 19.05.05, 00:13
                      nasze wyobrażenie o minimaliźmie zupelnie sie rozni...
                  • Gość: fifka Re: im prościej tym lepiej IP: *.telsten.com / *.telsten.com 19.05.05, 00:10
                    dla mnie to niebezpieczne i nie uważam, że jestem bez wyobrażni. pewnie
                    ubralabym je do spodni ale wtedy jaki to sens te buty kupowac?
                    • klarak Re: im prościej tym lepiej 19.05.05, 00:20
                      niebepiecznie to chodzic na takich obcasach!!!
                      • bez_mapy Re: im prościej tym lepiej 19.05.05, 00:24
                        Akurat za jedyną wadę tych butów uważam zbyt niski -jak na imprezowe buty -
                        obcas. W takich to ja chodzę na codzień.
                        • klarak Re: im prościej tym lepiej 19.05.05, 00:32
                          wiem, wiem ;)
                          • lumja Re: im prościej tym lepiej 19.05.05, 10:43
                            dla mnie te buty sa koszmarne:(( nie ta estetyka
                            A a najlepiej się czuje jak mam na sobie niewiele ubrań ,niestety, klimat w
                            Polsce temu nie sprzyja:((
      • Gość: sola Re: im prościej tym lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:26
        czarne spodnie, czarna marynarka - smutne zestawienie i mało atrakcyjne
        moje wyobrażenie minimalizmu to: ubrania dobrej jakości, prosta forma, idealnie
        dobrane i wykrojone, niewiele dodatków ale z klasą, i do tego jeden akcent,
        który powoduję ożywienie tej czystej formy - śmielsza torebka lub buty, to mój
        styl
        • bez_mapy Re: im prościej tym lepiej 19.05.05, 18:30
          Za każdym razem, jak natykam się na twój post, to robię się głodna -sola to
          moja ulubiona ryba.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka