Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

prześwitująca spódnica

IP: *.icpnet.pl 02.06.05, 18:40
    Kupiłam sobie niedawno spódniczkę na lato, bialą z lekkiego materiału. Wszystko super tylko, że ona jest lekko prześwitująca i nawet jak się założy białą bieliznę to ją widać. Zastanawiam się czy to wypada tak chodzić z prześwitującymi przez spódnicę stringami ... co wy o tym sądzicie?? pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • easier_to_fly Re: prześwitująca spódnica 02.06.05, 20:51
        Hmm...no chyba w tym cały urok, nie uważasz?? Oczywiście nie radziłąbym Ci
        wybierać się w takiej kiecy do Kościoła, czy rodzinny obiadek...Ale na ciepły
        letni wieczór z facetem... no no;))
      • Gość: zuzaba Re: prześwitująca spódnica IP: *.softlab.gda.pl 03.06.05, 10:24
        Polecam figi w kolorze cielistym.
        Natomiast w białych stringach będzie widać pośladki!
      • mimi46 Re: prześwitująca spódnica 03.06.05, 10:36
        Co jest zlego w przeswitywaniu bielizny? Biustonosz rowniez czesto pzeswituje
        przez bluzkę i
        jakoś nikt się tym nie przejmuje.
        Ja osobiscie uwazam ze fatalnym widokiem sa figi pod przeswiatujacą spódnicą a
        jeszcze gorzej pod obcisłymi spodniami kiedy to zaznaczające się krawędzie
        bielizny całkowicie deformują pupę. Owszem te - w cielistym kolorze sa jakims
        rozwiązaniem ale krawędzie i tak będzie widać.
        jest lato wiec wypada. Oczywiscie tez zalezy na jaka okazje, ale to juz kwestia
        taktu i dobrego smaku.
        Ale trzeba sie jednak liczyc z tym ze sciagac bedzie to wzrok innych :))))))
        Chociaż...tyłu i tak tego nie zobaczysz:)
        • black_magic_women Re: prześwitująca spódnica 03.06.05, 11:01
          tez sie zastanawiam,mi przeswituje brazowa!
          • sigrun Re: prześwitująca spódnica 03.06.05, 11:50
            Ostatnio kupiłam sobie prześwitującą spódnicę (mimo wszytej halki). Latem często
            noszę stringi ale wyłącznie do nieprześwitujących ciuchów. W innych przypadkach
            zakładam klasyczne figi (czarne lub jasne w zależności od odcienia zwiewnego
            materiału). Lekki ślad gumki jest ogólnie przyjęty a i tak, jak bielizna jest
            odpowiednio dobrana rozmiarem do gabarytów, gumka nie ma prawa aż tak mocno się
            odcinać. Co innego jak przysadzistą gruchę wciskami w figi rozmiaru S ;-P Dla
            mnie stringi + prześwitująca spódnica czy spodnie wygląda wręcz pretensjonalnie
            i bynajmniej nie seksownie, z cyklu: "Gapcie się, zapraszam. Zobaczcie jaka ze
            mnie supermodna, odważna i seksowna laska!" Natomiast w alkowie taka kombinacja
            funkcjonuje jak najbardziej ;-P W każdym razie pod taką spódnicę popieram
            cieliste lub pastelowe figi (i nie muszą od razu być to barchanowe reformy).
            Pozdrawiam :-)
            • Gość: agatyna Re: prześwitująca spódnica IP: 195.10.3.* 03.06.05, 12:03
              dla mnie takze przeswitujaca spodnica i stringi to widok nieciekawy. tani
              sposob na meskie slinienie sie. dla mnie to jest po prostu wulgarne. sa ladnie
              wyciete bezowe majtki - takie do polowy posladkow i nie ma zadnych linii
              majtek - sa takie w Marks&Spencer.
              • sigrun Re: prześwitująca spódnica 03.06.05, 12:05
                Sloggi też takie są :-) Niewidoczne :-)
                • poline Re: prześwitująca spódnica 03.06.05, 12:10
                  Nigdy nie nałożyłabym stringów pod coś co prześwituje i czy to jest biała
                  spódnica czy też są to białe spodnie ,fuj!
                  Po co takie "majtki" pod prześwitującym ubraniem ,żeby wszyscy oglądali pasek
                  w pupie ? to już lepiej bez :P
                  • irenka82 Re: prześwitująca spódnica 03.06.05, 12:38
                    brawo poline:)zgadzam sie w 100%.po co sie fatygoac ze stringami,skoro mozna z
                    gola dupka latac?:)
                    • poline Re: miło ;) n/t 03.06.05, 18:48
      • gradiscaa Re: prześwitująca spódnica 03.06.05, 13:25
        no właśnie a gdzie można kupić taką bielizne której szwów nie widać.. i nie
        widać że się ją ma pod białymi spodniami ..

też uważam że stringi pod białymi spodniami to wulgarne i nieeleganckie,
        niezależnie od figury.
        • sigrun Re: prześwitująca spódnica 03.06.05, 13:30
          Sloggi do nabycia w sklepach Triumpha lub w dziale bieliźnianym w Galerii
          Centrum. Wydaje mi się, że Pompea też takowe posiada w ofercie. Stoiska Pompei
          są w wielu centrach handlowych. Nawet figi (klasyczne lub biodrówki) Arcado
          (podmarka Atlantica) idealnie przylegają do ciała.
          • sigrun Re: prześwitująca spódnica 03.06.05, 13:32
            Ach, zapomniałam. Triumph też ma w swojej ofercie podobne figi (seria Slipi).
            • gradiscaa Re: prześwitująca spódnica 03.06.05, 13:35
              i niezależnie od modelu nie widać ich :)?
              • sigrun Re: prześwitująca spódnica 03.06.05, 13:43
                Model jak klasyczne Sloggi - zakrywający większość pośladków i mocno
                wyprofilowany w pachwinach z gumką jakieś 5-6 cm poniżej pępka. Po prostu
                najzwyklejsze w świecie figi. Nie stringi, nie bokserki, nie culotte, nie gacie
                modelujące, a figi ;-P
      • Gość: Żaba-Żabowata Re: prześwitująca spódnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 18:19
        Jak dla mnie stringi to chory pomysł. Nie noszę ich i nie mam zamiaru. A jak
        prześwitują z pod białej spódnicy lub spodni... dla mnie ohyda, kojarzy mi się
        to zdzirowato. Ale to tylko moje zdanie, bo widzę, że większość panienek lubi
        stringi. Jak dla mnie to najlepszym rozwiązaniem będą figi cieliste.
        Pozdrawiam
        • Gość: Ania Re: prześwitująca spódnica IP: *.warsnet.pl 03.06.05, 21:40
          a gdzie można taka kupic??bo nigdzie nie moge znależć??)
        • jaleo Re: prześwitująca spódnica 03.06.05, 21:50
          Ja bym w takiej sytuacji zakupila cielistego koloru pol-halke - taka haleczke z
          bardzo cienkiego materialu, dlugosci mini spodniczki. Mozna dostac np. w Marks
          & Spencer.
      • Gość: Lenka Re: prześwitująca spódnica IP: *.chello.pl 03.06.05, 22:27
        Nie wiem czy wypada czy nie,ale to zbyt ładnie i elegancko nie wygląda(choć
        widziałam takie artystki i to nie najmłodsze, które sie tym nie przejmowały).
        No chyba, że ma wzbudzić ślinotok u płci przeciwnej.To wtedy efekt murowany.
        Ja tam wolę jak mi się odciskują majtki(przecież wiadomo że każdy nosi
        bieliznę) niż ma mi widać pośladki,a w środku pasek.Może jestem przewrażliwiona
        bo stringów nie cierpię i uważam,że pupa w nich wcale dobrze nie wygląda.
        • Gość: kk Re: prześwitująca spódnica IP: *.jci.com 04.06.05, 00:24
          moja w nich dobrze wyglada :-)

a to ze kazdy nosi bielizne, to nieprawda. ja czasem nie nosze, a zdzira tez
          nie jestem. czasem nie nosze "bo nie", a czasem przez przypadek (gdy np. nie
          wzielam zapasowych majtek do fitness klubu - po prysznicu przepoconych zakladac
          nie bede)

widok wrzynajacych sie w pupe gaci wcale mi sie nie podoba, ani u mnie ani u
          innych kobiet
          • nadinka_nadinka Re: prześwitująca spódnica 04.06.05, 00:51
            odznaczajace sie majtki pod luzna spodnica jeszcze zniose, ale pod obcisla lub
            spodniami ... a fuuj
            lepiej juz chyba bez =)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka