Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Najgorsza reklama?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 09:31
    Cześć Dziewczyny! Wiem, że to ma niewiele wspólnego z modą, ale zastanawia
    mnie, jaka jest wg Was najgorsza reklama. Czy najbardziej irytują Was te
    obleśne reklamy środków do toalet, farmaceutyków na wzdęcia i grzybicę, czy
    też może przedstawienie kobiety, jako kretynki, dla której "kupowanie pasty
    do zębów jest zbyt skomplikowane"? A może nudne do bólu reklamy niezwykłych
    proszków? Piszcie, proszę, która reklama Waszym zdaniem jest absolutnie
    fatalna i zasługuje na miano najgorszej.
    Obserwuj wątek
      • lestka Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 09:41
        najgorszy byl wkretek ten co sie wkreca pod paznokiec taki brzydki ble
      • Gość: aga Re: Najgorsza reklama? IP: *.chello.pl 05.06.05, 10:07
        ostatnio taka: cytat o pięknych kobietach z Prousta, meski tyłek a na końcu...
        panele podłogowe... . Gdzie tu sens????
        • abnegacja_moralna Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 10:16
          Najbardziej wku..a mne ostatnia reklama którejś sieci komórkowej, nie wiem
          której , bo kojarzę tylko Plusa:))

Ta z groszem - jakiś dziada gada bez sensu wykład o groszu, że złamany grosz,
          groz do grosza to kokosza , sm za grosz...A na koniec jakby miał chorą watrobę,
          mówi dziękuj Państwu...nie wiem , czy to miało być smieszne, czy co, ale jest
          tregiczne , bez sensu i po prostu denerwujące.
          • Gość: k Re: Najgorsza reklama? IP: *.net.pl 05.06.05, 10:46
            to POP. tez mnie drażni i jeszcze simplus easy- ten facet z afro na głowie
      • easier_to_fly Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 10:58
        IRYTUJĄ MNIE W S Z Y S T K I E REKLAMY.
        Jedyne, które lubię objerzeć, to moim zdaniem świetnie nakręcone reklamy
        Reeboka, Nike czy innych sportowych marek. Fakt, że zazwyczaj nie mają one za
        wiele wspólnego z samym produktem i bardziej przedstawiają jakaś hm...
        filozofię [??], ale przyjemnie się je ogląda. Reszta to chała.
      • vanilla4 Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 11:14
        Niecierpię wszystkich reklam z wyjątkiem tych z Plusa (bodajże kabaret Mumio) i
        reklam społecznych typu - cała Polska czyta dzieciom, albo ta oststania o
        rozmowach z dziećmi - te są z polotem i fantazją - jako jedne z nielicznych nie
        opierają się na skojarzeniach z seksem albo z durną kurą domową...
        • Gość: ona:) Re: Najgorsza reklama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:50
          ja lubie tylko i wylacznie reklame plusa z tym kabaretem mumio wlasnie. uwazam
          ze sa swietni i nawet mam to na kompie:)
          • Gość: ona:) Re: Najgorsza reklama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:56
            za to najgorsza jest reklama tamponów bella co ta laska przekracz prędkość i
            policjantowi daje do zrozumienia że po tampony wlaśnie a on sie słodko uśmiecha
            i mówi: aaa to przepraszam...bleeeee nie znosze
          • Gość: moka Re: Najgorsza reklama? IP: *.interecho.com / *.interecho.com 29.06.05, 13:44
            ja zupelnie nie kumam tej reklamy kabaretu mumio, jakos nie wiem co w tym
            smiesznego
        • Gość: Pyxides Re: Najgorsza reklama? IP: *.zax.pl 07.06.05, 22:05
          Najlepsza jest ta z "kopytkiem"
          -CO mi tu pan napisał...
          -kopytko...heheheh.
      • vic_vic Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 11:33
        mnóstwo reklam doprowadza mnie do szału, ale jest taka jedna, która mnie
        maksymalnie fqlfia ... nie pamiętam co dokładnie jest reklamowane, pewnie
        jakieś potrawki w proszku czy cuś ... dziewczynka bawi się kukiełkami w teatr,
        te kukły ta facet i baba, facet odchodzi no i tutaj dziewczynka mówi
        kwestię: "i odszedł bo nie miała pomysłu na obiad"! Dalej oczywiście "a ty masz
        pomysł na obiad?" czy też może "z naszym bla bla nie zabraknie ci pomysłu na
        obiad". ciekawa jestem co za szowinistyczna świnia jest autorem tej reklamy.
        • Gość: Ivre Re: Najgorsza reklama? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 05.06.05, 13:55
          Szowinistyczna swinia jest takze autorem reklamy Simplusa bodajze; z cycata
          blondyna w bluzce z napisem; ilestam groszy dla wszystkich, ilestam dla
          swojakow. U mnie to wywoluje jednoznaczne skojarzenia... nie z Plusem,
          oczywiscie :/
          • Gość: Rympalek Re: Najgorsza reklama? IP: 194.88.12.* 05.06.05, 14:46
            Nie podoba Ci sie, bo zzerasz z zazdrosci paznokcie, ze nie przejdziesz nigdy
            korytarzem robiac takie wrazenie!
            • Gość: Klara Re: Najgorsza reklama? IP: *.4web.pl 05.06.05, 15:45
              Wiesz człowieku, ja mam sprawiam takie wrazenie dość często przechodząc
              korytarzem , ulicą itp.ze względu na włosy i walory ogólne i powiem ci ze
              niejednokrotnie jest wybitnie żałosne i żenujące, bo chamstwo polskich mężczyzn
              nie zna granic...
              • kochanica-francuza Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 22:55
                Gość portalu: Klara napisał(a):

> Wiesz człowieku, ja mam sprawiam takie wrazenie dość często przechodząc
                > korytarzem

Potwierdzam opinię przedmówczyni.Jak byłam młodsza,piękniejsza ,szczuplejsza i
                długowłossza;-))) w jednym,też tak miałam.

• vic_vic Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 22:09
              Jaaaaaasne, a mnie może zżera z zazdrości, że nie potrafię ugotować obiadu,
              którym nie wzgardziłby sam ksiaże Karol? Szowinizm w obu reklamach jest faktem
              i nie trzeba być pseudofeministką żeby to zauważyć.
            • Gość: Ivre Re: Najgorsza reklama? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 05.06.05, 22:22
              Coz..paznokcie mam dosc dlugie, wniosek z tego, ze ich nie zzeram :D Wlosy tez
              mam dlugie i geste, wiec nie wyrywam :D Duzo lepsze wrazenie robie na moim
              Mezczyznie i o to chodzi :) A co do reklamy, to hmm... Umiesz czytac ze
              zrozumieniem, czlowieczku? Bo gdzie ja napisalam, ze mi sie zle robi jak na
              blondyne patrze? Panienka jest zupelnie OK i nic mi sie nie dzieje jak ja
              widze :D. Ja mowie tylko o tym, ze przedstawianie kobiety jako tylko i
              wylacznie (!) obiekt seksualny, to chyba lekka degradacja, nie uwazasz?
              Zwalszcza, ze skojarzenia, jakie budzi owa reklama, sa, delikatnie mowiac,
              niezbyt przyjemne, jesli o przedstawicielki 'plci pieknej' chodzi. Wg mnie to
              sie brak szacunku nazywa. I, jak juz ktos pisal, nie trzeba byc wojujaca
              femistka, zeby to zauwazyc.
            • Gość: m Re: Najgorsza reklama? IP: *.saska.krakow.pl 07.06.05, 22:03
              jeszcze by tego brakowało, by takie wrażenie było naszym życiowym celkem
            • Gość: Rympalek Re: Najgorsza reklama? IP: 194.88.12.* 07.06.05, 22:59
              No dobra moze macie racje, a ja sie troche zbytnio zacietrzewilem, bo mi sie ta
              dziewucha z reklamy spodobala.
              P.S. No to co ze wywoluje jednoznaczne skojarzenia? Mi sie takie podobaja ;).
        • Gość: alex Re: Najgorsza reklama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 09:55
          Zgadzam się w 100% - to moim zdaniem najbardziej szowinistyczna i beznadziejna
          reklama ostatnich czasów, moj nr 1. Zastanawiałam się czy ktoś zwróci na nią
          uwagę. Pokazanie dziecka, które jest przekonane, że mężczyzna zostawi kobietę,
          bo ta nie ma pomysłu na obiad byłoby wystarczająco niesmaczne, ale oni musieli
          dorzucić jeszcze tego pseudoojca, który pyta swoja żonę czy ta ma "pomysł na
          obiad". Myślę, że to przebija nawet reklamę simplusa z "tanią" ddziewcyną.
        • Gość: polmos do vic_vic : ) IP: 217.153.187.* 08.06.05, 16:28
          Ta szowinistyczna świnia to Bożena Hardejewska z agencji Legend Group
      • Gość: ALInka Re: Najgorsza reklama? IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.05, 14:15
        dwóch debili z reklamy plusa
        • Gość: alex Re: Najgorsza reklama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 14:19
          Masz na myśli kabaret Mumio? To akurat jedna z niewielu reklam, które mi się
          podobają:)
        • Gość: selena [...] IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.06.05, 14:26
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kochanica-francuza Wkrętek był jajarski 05.06.05, 14:35
        a aktualnie najgorsza - prostak z afro (przypomina mi Johnny`ego
        Kalesony`ego;-)))z Forum Feminizm)
      • b_bb Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 14:57
        Omijam reklamy, prawie wszystkie mnie denerwują. Skecze kabaretu Mumio są
        chlubnym wyjątkiem. Czasem trafi się reklama, gdzie są piękne zdjęcia lub fajna
        muzyka, lecz reszta to bezsens.
      • n_nicky Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 15:40
        Ostatnio najbardziej działa mi na nerwy reklama Pepsi Light.No ale jest
        amerykańska,więc czego można się było spodziewać...
        Z polskich to nie mogę zdzierżyć reklamy "Oooonnniiiieeee,nie zdążę
        odprowadzić(czy zaprowadzić) Maćka do szkoły!!!!!..." i reklamy paluszków
        Lajkonik z jakimś Japończykiem,Kalifornijką i kimś tam.
        Dziwna jest reklama Fanty,Bamboocha:)Bo o co chodzi z tą Bamboochą?
        Okropne są reklamy wszelkich podpasek,wkładek,środków na
        prostatę,grzybicę,przewlekły kaszel czy środków do toalet-zwłaszcza jeśli je się
        przed telewizorem kolację:)
      • jaleo Nie najgorsza, ale najdziwniejsza ;-) 05.06.05, 16:51
        W UK ostatnio pokazuja bardzo dziwna reklame piwa Stella Artois z Zamachowskim
        w roli glownej - czy w PL tez to pokazuja?
      • Gość: kum-nye Re: Najgorsza reklama? IP: *.icpnet.pl 05.06.05, 17:00
        Reklama z Wojewódzkim ostatnio...chyba że ja głupia zamysłu nie rozumiem. Reklamy Sunsilk z tymi potworkami na głowie. Wszystkie reklamy proszków, środków do czyszczenia itp. A najlepsze są oczywiście reklamy Plusa...Duży plus dla plusa, że postawił na kabaret nie dla wszystkich.
        • Gość: Klara Re: Najgorsza reklama? IP: *.4web.pl 05.06.05, 17:37
          Zdaje się, ze reklama z Wojewodzkim ma wysmiewać kręcenie raklamy jako takiej,
          stąd ten bujający liną, machanie kamerą itp...Problem w tym, ze wiekszość ludzi
          klasyfikuje ją nie jako smieszną, ale jako żałosną, tak samo jak ten pop...W
          ogóle mam teraz wrazenie, że po sukcesie Mumio i Plusa wszyscy postanowili
          takie "śmieszne" reklamy kręcić, problem tylko w tym, że nie wychodzi
          nikomu...a niby takie proste..
          • vanillaice Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 17:57
            Generalnie prawie wszystkie mnie wq....ją, a najbardziej szamponu
            przeciwłupieżowego - Fructis chyba, gdzie facet trzepie kłakami i obsypuje
            laskę tonami łupieżu...czy zawsze muszą ją puszczać wtedy kiedy coś jem...?
            Lubię reklamę orzeszków Felix - "matka Natura ojciec Felix".
          • kum-nye Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 18:51
            Coś komuś nie wyszło chyba.
      • lucy215 Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 17:53
        Mój numer jeden to reklama leku na prostatę.
        Najpierw pokazany jest mężczyzna po 50tce który wychodzi w nocy do toalety,
        następnie pokazany jest znaczek (z drzwi toalety) sikającego chłopca który nie
        może trafić do nocnika przerywanymi seriami moczu.
        Po stosowaniu leku oczywiście ten sam chłopiec wydala silną strugę moczu, a pan
        o fajtłapowatym (żeby nie użyć homofobicznego określenia) mówi : "jak prosto
        być mężczyzną" :D
        Kolejne są reklamy z Biedronki,wszelakich płynów do mycia naczyń, i z
        Wojewódzkim.
        z Mumio jeszcze strawię.
        • lucy215 Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 17:54
          aha, jeszcze jedna przyprawia mnie o mdłości.
          o kobiecie która w szlafroku idzie przez klatkę schodową do sąsiadki i wmawia
          jej, że jest ekspertką od biegunki.
      • klarak Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 19:39
        wiekszosc jest potworna i glupia (choc zdarzaja sie perelki), ale odruch
        wymiotny powoduja u mnie przede wszystkim reklamy Vichy z tymi obrzydliwymi
        wlosami, sciaganymi celulitami, odpadajacymi skorami itp. brrr
      • orzechowe-oczy Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 19:50
        Mnie najbardziej śmieszy ta żałosna reklama: "o nie, nie zdąże zaprowadzić
        Maćka do szkoły". Nie wiem dlaczego, ale cały ten rzekomy dramatyzm sytuacji
        przeradza się w groteskę. :D Nie lubię xeny i tej kobiety z zaparciami.
        Podobnie jak reklam proszków do prania np. z Chajzerem. Beznadziejna jest
        biedronka: "a ja myślałam, że z biedronki..."
        • Gość: morela Re: Najgorsza reklama? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 13:57
          zgadzam sie ta reklama z podkladanym glosem pani domu, ktorej pralka zalala
          lazienke jest beznadziejna wrrrr
          • kalooo Re: Najgorsza reklama? 07.06.05, 14:51
            Gość portalu: morela napisał(a):

> zgadzam sie ta reklama z podkladanym glosem pani domu, ktorej pralka zalala
            > lazienke jest beznadziejna wrrrr

Haaa-ja nie wiem jak wy,ale jak ja patrzę na tą babę,to normalnie widze jak ona
            mówi wyraźnie OOOO FUUUCKK!!!,ale podłożony głos stwierdza..: <Ale ja mam
            pranie...!>;o
            HIHIHI!!!;P
      • Gość: lola Re: Najgorsza reklama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:30
        tampony bella żenada na maxa głupszej nie wymyślono, biedronka również niczego
        sobie...
      • zettrzy Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 20:40
        najgorsza jaka pamietam leciala w amerykanskim radiu i reklamowala klinike
        sztucznego zapladniania
        na zyczenie publicznosci zdjeto ja z anteny po tygodniu
        • Gość: myszka333 Re: Najgorsza reklama? IP: 212.76.39.* 05.06.05, 21:03
          Ostatnio tampony z panienką i policjantem ,a z dawniejszych czasów reklamy piwa
          Karmi.Żenada.Zarówno reklama jaki i piwoudający napój.
        • Gość: too.ya Re: Najgorsza reklama? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:07
          najgorsza jest zdecydowanie o pani Goździkowej i jej specyfiku...
      • vic_vic Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 23:18
        skoro mowa o najgorzych, mozna wspomnieć te ulubione. zgadzam się z osobą,
        która pisała o reklamach marek sportowych - często dobrze zrobione, dobra
        muzyka, jakaś myśl przewodnia choć nie zawsze jasno dajaca do zrozumienia jaki
        produkt jest reklamowany - pewnie dlatego nie są tak wkurzające. te z Mumio też
        są ok, doceniam humor, itd. choć juz mi się przejadły. bardzo lubiłam reklamy
        coca-coli, te z kapslami ułożonymi na różne sposoby by zaprezentowac sytuacje,
        w których dobrze mieć pod ręką colę i last but not least reklama chanel no5 z
        N. Kidman - moim zdaniem pięknie zrobiony filmik reklamowy ... i ten naszyjnik
        na plecach!
      • famke1 Re: Najgorsza reklama? 05.06.05, 23:35
        wszystkie proszki do prania, mycia itp. Bez polotu
        • mech-k Re: Najgorsza reklama? 06.06.05, 00:30
          Nie mam telewizora, ale gościnnie mi się zdarza obejrzeć, o kiepskich nie
          powiem, bo większość jest do bani. Z dobrych pamiętam kampanię reklamową Frugo,
          no a teraz zabiło mnie "kopytko" z reklamy PlusGSM. Dlaczego takich nie ma więcej?
          • Gość: NADOBNA Re: Najgorsza reklama? IP: *.codetel.net.do 06.06.05, 03:09
            "Poleje pana olejem..."
            Promocja supermarketowa wybielacza.
            • Gość: olej Re: Najgorsza reklama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 00:20
              zgadzam się! koszmar!
          • ja-czyli-nie-ty Re: Najgorsza reklama? 09.06.05, 16:08
            A no i zapomnialam dodać rekalmy jakiś wkladek pomagających przy nietrzymanuiu
            moczu. Bleeeeeeeeeeeeee
      • Gość: goldi Re: Najgorsza reklama? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:41
        Nike albo któraś sportowa z tępym 50centem.Niech zyje wzór i ideał dzieci i
        młodzieży!!!Niedobrze mi się robi jak go widzę i słyszę te teksty.
      • abnegacja_moralna Re: Najgorsza reklama? 06.06.05, 08:51
        A, przypomniało mi się !!!!Najgorsza to zdecydowanie raklama jakichś tamponów
        czy podpasek, z tymi głupawymi kobietami w biurze popierdzielającymi na
        krzesełkach na kółkach , bo boją się wstac i tylko jedna idzie rześko bo
        wsadziła se tampon...To chyba OB.Bleeeeee... W życiu tego gowna nie kupię,
        właśnie ze wględu na raklamę, dzięki której mam zrozumieć dogłebnie, że moja
        fizjologia sprawia, że jestem idiotką...

Ostatnia reklama Karmi, ta z muzyką Grace Jones z "Frantica" jest całkiem
        fajna...Ale ja i tak tego napoju piwoidalnego do ust nie wezmę, bo to sam
        syf.Ale reklama ok.
        • sigrun Re: Najgorsza reklama? 06.06.05, 09:45
          A ja po raz enty żądam reklamowego równouprawnienia. Dlaczego sraczka, zaparcia
          i wiatry to domena kobiet, a zasmarkane kinole, śmierdzący oddech i zgaga to
          specyfika mężczyzn? Gdzie jest sprawiedliwość dziejowa? ;-P
      • Gość: vadee Mars i ta "tańcząca" dziewucha :// OKROPNOŚĆ!! /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:52
        • Gość: Lenka Re: Mars i ta "tańcząca" dziewucha :// OKROPNOŚĆ! IP: *.chello.pl 06.06.05, 17:59
          Banku BPH z Weisem.
      • Gość: ania Re: Najgorsza reklama? IP: *.icpnet.pl 06.06.05, 18:37
        1. Reklamy "Wawel" - piosenki w stylu "Malaga, Tiki- taki i Kasztanki" i o
        jakiś fistaszkach fififi przyprawiają mnie o mdłości i nigdy nie kupie tych
        cukierków właśnie przez te idiotyczne reklamy
        2. "Lasocki" i jego reklama obuwia ozdobiona pląsającymi w rytm wkurzającej
        piosenki panienkami
        3. Biedronka i teksty robiące z jej klientów kretynów "to dżem z Biedronki"
        4. Tesco i jego urodzinowe promocje
        5. Żałosny Czarek Pazura w reklamie jakiegoś kleju czy czegoś w tym stylu
        6. "Poleje pana olejem"
        7. piwo "Freeq" - i ten ciotowaty facet
        8. ekstazy przy myciu włosów szamponem Clairol
        .... i tak dalej...

bardzo lubię: Plusa i Mumio, innych nie przypominam sobie:)
        • Gość: kuku na muniu Re: Najgorsza reklama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 00:23
          kukułka jest ku ku ku, a fistaszek... coś tam... KOSZMAR!!!!
      • Gość: ZIELONY_GROCH Re: Absolutnie najnudniejsza rzecz w dbaniu o sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:17
        nie nawidze depilacji!!! tego warkotu maszyny a potem tych małych czerwonych krostek i to trwa wieki!!! NIENAWIDZE!!!
      • Gość: zielony_groszek Re: Najgorsza reklama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:22
        Teraz to sprite bije wszystko... ldaczego ty zawze pijesz sprita? i srrrrrrrru w niego tir... 5 lat powinni dostać za tą reklame. A kiedyś to była taka z piosenką" Hops hops hops raz do buzi, wszytscy to robią mali i duzi, takie to proste a słodka przujemność wiecznie trwa i trwaaaa lalala" no do łez mnie doprowadzała ale to może jakieś moje chore skojarzenie :P a i jeszcze te czipsy w tubie i hasło" Ręka sama w dupie yyy znaczy w tubie dłubie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka