Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NA PODNIESIENIE LOKÓW

08.06.05, 10:09
    Od kilku miesięcy szukam dobrego preparatu, który trochę podniósłby,
    usztywnił moje loki. Problem polega na tym, że nie mam na głowie baranka, bo
    łatwo podnieść choćby przy suszeniu, ale długie włosy. Loki są dosyć mocne,
    ale chciałabym dodać im trochę sprężystości. Co polecicie?
    Z góry dzięki
    Obserwuj wątek
      • easier_to_fly Re: NA PODNIESIENIE LOKÓW 08.06.05, 10:10
        ehh...i znowu myślałam, że jestem na fourum Uroda...:)
        Ale jak coś znacie, to też piszcie:)
        • Gość: afra Re: NA PODNIESIENIE LOKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 10:28
          Możesz spróbuj kosmetyków firmy keune (dostępne w salonach fryzjerskich)? Ja
          mam z tej serii piankę do włosów i jestem bardzo zadowolona.
          • easier_to_fly Re: NA PODNIESIENIE LOKÓW 08.06.05, 10:33
            A cena??:)
            • Gość: palace Re: NA PODNIESIENIE LOKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 10:40
              pianka kosztuje ok. 50 zł, lakiery podobnie (może ciut drożej). Wszystko
              zależy gdzie kupujesz;]
              • easier_to_fly Re: NA PODNIESIENIE LOKÓW 08.06.05, 11:02
                No właśnie...:P Ale cóż, jak dobre, to kosztuje...:)
                A czy produkty z tej serii Welli bodaże, do kręconych włosów są dobre?
                • Gość: goldi Re: NA PODNIESIENIE LOKÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:07
                  lepszy od Welli jest L'oreal Professionel - masz szampony Volume albo do
                  stylizacji Curl coś tam:) Up Spray.Mam ten sam problem, ale teraz je prostuje:)
                  • easier_to_fly Re: NA PODNIESIENIE LOKÓW 08.06.05, 11:16
                    Heh:) Ja mam taki kształt twarzy, że nieciekawie wyglądam w prostych włosach:)
                    A propo tych produktów z Welli; miałam kiedyś jakiś krem [bo tak to wyglądało,
                    nawet opakowanie przypominało opakowanie kremu] i specyfik ten pachniał cudnie,
                    ale efektów dużych nie widziałam. Może nie umiem stosować takich rzeczy?
                    • Gość: goldi Re: NA PODNIESIENIE LOKÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:25
                      Mam kremy nabłyszczające to po prostu biorę kuleczkę wielkości groszku(jak z
                      jakichś porad to brzmi) i rozcieram w rękach a później na włosach.Takie
                      podnoszące trochę bardziej przy skorze.Ja ma takie dziwne falo-loki i też są
                      przyklapnięte.kiedyś o dziwo działał mi jakis krem sun silk (taka niebieska
                      butelka)ale nieładnie pachnie.Fajnie pachnie seria Welli na lato(żółta,
                      fryzjerska, uwielbiam ten zapach!!!Ale to już inny temat:)
      • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: NA PODNIESIENIE LOKÓW 08.06.05, 12:14
        Ja również jestem szczęśliwą posiadaczką kręconych włosów ;-)
        Wypróbowałam już wieeeleee preparatów. I mi najbardziej pasuje zestaw :
        * szampon Timotei miodowy
        * odżywka Pantene z aminokwasami
        * w końcówki mokrych włosów wcieram ODROBINĘ kremu do loków z AVONu
        * po wysuszeniu czasami uzywam jeszcze pianki ShockWaves Wella

Wydaje sie, ze duzo tego, ale efekt jest w moim wypadku świetny, czyli pisk
        zazdrosci na ulicy ;-)
        pzdr
      • b_bb Re: NA PODNIESIENIE LOKÓW 08.06.05, 12:55
        Mając długie włosy i chcąc mieć sprężyste loki suszyłam je z głową opuszczoną w
        dół. Dla moich loków najlepsza była pianka Fructis Extra Locken, czy jakoś
        tak(nie mam pojęcia, czy nadal jest w sprzedaży, bo już nie mam długich włosów).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka