Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W tym roku modne są spódnice szmaty:)

10.06.05, 14:14
    Przechodziłam sobie wczoraj krakowskim rynkiem i oglądałam wystawy. Prpmod,
    Vero Moda, Orsay, Reserved. Spódnice owszem są, ale gniecione, szmatowate,
    dawniej takie były tylko na bazarach za grosze.
    Nie wiem, gdzie ja mam kupić elegancką, nie pomiętą, spódnicę za kolano, z
    koła może być...albo nie z koła ale nie pomięta!!!!
    Bo się zdenerwuję.A spódnica mi potrzebna.
    Obserwuj wątek
      • eirenne Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 14:18
        Witaj w klubie szukających spódnic:) Mam te same odczucia, zresztą pisałam już o
        moich spódnicowych poszukiwaniach. Cóż, do tej pory nic nie kupiłam:/
        • Gość: goldi Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:20
          To samo.Szmaty falbaniaste same.
        • kochanica-francuza Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 14:20
          Ble.Ble.Nie mogę pomóc autorce,ale się z nią solidaryzuję.

Szmatomania.
          • Gość: iza Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:26
            A mnie się właśnie te spódnice podobają. Bardzo lubię takie, bo po prostu a)
            dobrze się w nich czuję b)wyglądam w nich naprawdę dobrze tudzież kobieco. Nie
            zamierzam nikogo krytykować za to, że nie podobają mu się takie spódnice.
            Wyraziłam tylko swoją opinię. To tak gwoli wyjaśnienia żeby nie było. Nigdy tak
            nie lubiłam spódnic jak tego roku!!
            • przemkowa.b Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 14:33
              Iza, niech zgadnę...pewnie jestes bardzo szczupła?
              • Gość: iza Do: przemkowa.b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:39
                Tak, zgadza się, jestem szczupła a niektorzy wręcz twierdzą że bardzo szczupła.
                I do tego wysoka żem.
                • przemkowa.b Re: Do: przemkowa.b 10.06.05, 22:05
                  To dlatego lubisz takie spódnice:)
                  A one lubią ciebie:)
            • eirenne Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 14:34
              Wiesz, ja nie mam nic przeciwko falbanom, nawet bardzo je lubię i dobrze w nich
              wyglądam, ale to, co proponuja sklepy, nie jest warte nawet przelotnego
              spojrzenia...
            • Gość: flaszeczka Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) IP: 83.238.131.* 11.06.05, 12:11
              Popieram!! W tym sezonie weszla moda hippie-etno,a wiec, ubrania w tym stylu,
              jak dla mnie fenomenalne :)
        • eary Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 16:18
          w Zarze jest ladna kolekcja eleganckich prostych spodnic za kolano. 99 pln
          • Gość: mimi Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) IP: *.devs.futuro.pl 10.06.05, 16:23
            Camaieu całe mnóstwo różnych fasonów,Monari-piękne spódnice z koła.
      • przemkowa.b Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 14:24
        No i jeszcze te ceny...taki Promod porządny sklep więc ceny ma jak zwykle dość
        jak dla mnie ambitne ale za pomiętą szmatę tyle nie dam.
        • Gość: mendez Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) IP: 213.25.42.* 11.06.05, 17:48
          Mierzyłam dziś w Zarze bardzo fajne,proste spódnice za kolano.Niestety nie było
          mojego rozmiaru.Są w kolorze beżu, brązu i bieli od 38 w górę.Za 99 zł.
      • zolwik Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 14:27
        to i ja ponarzekam - toc to Polakow cecha narodowa podobno:)
        nie ma ladnych spodnic
        sa postrzepione
        z falbanami
        nie podobaja mi sie rowniez rozkloszowane
        ja szukam "trapezowej" do kolan lub troszkę za, zeby byla z ladnej, naturalnej,
        jasnej tkaniny (moze byc bawełna lub sztruks) bez zatrzaskow i innych udziwnien
        rozmarzylam sie.......
        • przemkowa.b Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 14:32
          To,to,to.
          Ja takiej dokładnie też. Może znajdę a może trzeba będzie uszyć...
          --
          "Więcej jest tych, którzy są z nami niż tych, którzy są przeciw nam".
      • samo_zloto Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 14:33
        spokojnie, w przyszlym sezonie pewnie beda modne tylko supereleganckie, wiec
        te, ktore lubia styl bardziej swobodny, beda tu narzekac ;-)
        a ja sie pochwale, ze znalazlam ladna spodnice i do tego elegancka, za kolano,
        minimalnie rozkloszowana na dole, swietnie sie uklada, jedwabna, kolor
        zielonkawy (istnieje jeszcze w bezu) z delikatna aplikacja po obu bokach:D-
        h&m, dzial damski :)

powodzenia w poszukiwaniach!
        • Gość: paula Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.06.05, 15:20
          Ile kosztowała ta spódnica z h&m? Wybieram się tam i chetnie bym kupiła sobie
          te beżową.
          • samo_zloto Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 23:06
            kosztowala 100zl :) czyli calkiem nieduzo, moim zdaniem.
        • sigrun Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 15:26
          A ja się powtórzę, bo znalazłam piękną spódnicę w tak napiętnowanym na FM
          Hofflandzie, bo reszta stoisk Galerii Centrum to obecnie skupisko kolorowych
          wozów jadących taborami :-) Prosto skrojona, lekko rozkloszowana, przed i za
          kolano (przód krótszy, tył dłuższy), zapinana na zamek z tyłu, z czystej bawełny
          o lnianej fakturze w kolorze pudrowego różu. Cymes i to za niecałe 60 zeta.
          Niestety innych kolorów nie było.
      • lucy215 Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 15:34
        a mnie te w Promodzie właśnie urzekły :)
        i gdybym częściej chodziła w spódnicach pewnie bym ją sobie kupiła.
        • xixx Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 15:44
          Spódnice w Promodzie sa świetne, szkoda tylko że takie drogie, na szczęście
          zbliżaja sie przeceny...:-))))
        • Gość: iza Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:45
          A ja kupiłam sobie w Monari czy jak to się tam pisze piękną białą spódnicę w
          czarne wzory. Jest ona ciut za kolana z superkobiecymi zakładkami. Po prostu
          piękna!! A w h&m zakupiłam tydzień temu brązową do kolan lekko rozszerzającą
          się, na dole piękne brązowe cekiny ale nie jeden przy drugim, tylko w
          regularnych odstępach. Spódnica ta jest lekko prześwitująca, z haleczką.
          Normalnie 100% kobiecości! Niechże już będzie ciepło!!!!
          • b_bb Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 16:00
            O właśnie, Monari. Niedawno tam byłam i podobało mi się sporo rzeczy. Eleganckie
            spódnice, nie ciotkowate, fajne materiały, osobiście polecam.
            • eirenne Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 16:05
              Prawda, była tam jedna kiecka, którą prawie kupiłam. W mazaje turkusowo-rude
              (albo turkusowo- brązowe, już nie pamiętam).
            • black_magic_women Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 11.06.05, 20:45
              tez bylam w monnari i zapytalam kidy beda przeceny,ech!podobala mi sie taka
              szyfonowa sukienka w dziki wzor i pare jescze rzeczy,tylko wszystko drogie...
              • eirenne Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 12.06.05, 02:58
                no to kiedy przeceny? :-D
      • Gość: nicole Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) IP: *.leon.com.pl 10.06.05, 15:52
        a ja sobie dziś kupiłam spódnicę w Quiosque ; nie pomięta; długość do kolanka :]
      • ania_wiedzminka Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 16:03
        eh, ten sam problem - znowu skończy się na tym, że kupię materiał i dam do uszycia:|
        lubię kobiece spódnice, ale nie z serii ludowej ani cygańskiej wersji kolorowych
        jarmarków, bez przesady!! nie uważam, aby powłóczysta szeroka, falbaniasta
        spódnica do połowy łydki dodawała mi urody:|

jak coś znajdziecie - meldujcie koniecznie ;)
        • b_bb Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 16:13
          Dziewczyny, polecam naukę szycia. Jestem szczęśliwa, że mam tę umiejętność, bo
          mogę sobie gwizdać na szmaciany towar w sklepach za olbrzymie sumy. A spódnicę
          szyje się łatwo i szybko. :)
          • ania_wiedzminka Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 16:28
            a to na pewno, tylko jeszcze trzeba mieć do tego stosowne urządzenie pt. maszyna
            do szycia ;)
            • b_bb Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 16:30
              Fakt, trochę toto kosztuje. Ja mam starą maszynę i chętnie bym sobie sprawiła
              jakąś nową, z bajerami, ale te ceny...
              • charade Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 19:48
                Popieram w 100% - te spódnice wyglądają jak najprawdziwsze szmaciska. Brzydszej
                mody już od dawna nie było.
                • misae Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 20:03
                  no to ja teraz wiem skad to klonowanie na ulicach :o(
                  w danym sezonie zazwyczaj jest kilka modnych fasonow, w normalnych warunkach...
      • zettrzy Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 20:24
        o jak latwo uszyc spodnice... jak latwo! taka elegancka, za kolano, z dowolnego
        materialu, z kola lub prosta lub w trapez lub geometrycznie zestawiana z
        kawalkow lub ze skosu ale nie kola lub z rozcieciami w dowolnych miejscach lub
        z klinami lub z godetami lub z falbankami lub bez...
        • misae Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 20:26
          jasne, a jak ktos ma dwie lewe rece do szycia i dziergania?
          • zettrzy Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 20:32
            przesada, nie ma takiej rzeczy jak dwie lewe rece, tylko nie zawsze nam sie
            chce cos zrobic
            ps. ja mam dwie lewe rece w kuchni, a mimo to potrafie usmazyc jajecznice
            • misae Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 20:33
              kiedys probowalam, ale mi nic z tego nie wyszlo, wole gotowac i piec :o))
              • zettrzy Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 20:37
                to nie byla uczciwa proba, a skoro umiesz gotowac to na pewno potrafisz nauczyc
                sie szyc!
      • niesnaska Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 20:53
        jeżeli szukasz czegoś niegniecionego to spróbuj w monnari w letniej kolekcji
        jest kilka fajnych modeli
      • przemkowa.b Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 22:07
        Camaieu, Monnari....na pewno się wybiorę. A jak z cenami?
        • eirenne Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 22:35
          Monnari od 150 do 230zł bodajże.
      • Gość: miss.didi Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) IP: *.netcity.pl 10.06.05, 22:25
        a ja sobie kupilam w orsayu (chociaz nie cierpie tego sklepu:P).
        czarna, lniana, haftowana w biale kwiatki. Lekko rozkloszowana, zakrywa kolana. Przesliczna, zupelnie mi nie bylo szkoda 79 zl:)
        • przemkowa.b Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 22:32
          Nie mnie się?
      • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 10.06.05, 23:08
        Widziałam ładne białe u mnie w mieście w Rynku. Wpadnij ;-)
      • jasna_79 Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) 11.06.05, 19:36
        A ja bidula szukałam w czwartek dłuższej - nawet za pół łydki, czarnej, lnianej
        niegniotącej, z koła - bo taką sobie wymarzyłam na obronę.
        Znalazłam, za 240 zł w M&S. Już się zapożyczyłam :)

A co do tych szmat, które straszą wszędzie - irytujące. Jakbyśmy wszystkie nic
        innego nie robiły tylko jeździły drabiniastymi wozami i śpiewały przyśpiewki.
        • Gość: jo-asiunka Re: W tym roku modne są spódnice szmaty:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 08:07
          A ja sobie kupiłam bardzo ładną w promodzie spódnicę, zupełnie bez falban (ktore
          zresztą mi sie nawet podobają, ale to one mnie nie lubią...)
          www.promod.com/odyssee/src/fp-ficheproduit.asp?lg=UK&Saison=6&Modele=210028&Coloris=001&PrOp=56&PgRs=7&UserId=20050612075549239308601
          Na stronie są czarne i bezowe, ale w promodzie w wawie były jeszcze biale i zielone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka