Gość: Rafał IP: *.acn.waw.pl 15.06.05, 19:08 co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)?jakie zwykle są?co lubią?itd-to dla mnie wazne:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pump_it_up Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? IP: *.broker.com.pl 15.06.05, 19:12 heh Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:13 Nie ma czegoś takiego,jak "charakter Joaśki",generalnie "charakter nosicielki imienia",to wymysł. Mogę ci jedynie powiedzieć,że Joanna to żeńska forma imienia Jan. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:15 dokladnie to samo co o Rafalach Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:19 Wyjaw mi swoje imię a powiem ci kim jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:21 Opis imienia: JOANNA Imieniny obchodzi: 02.04, 05.12, 05.24, 08.21, 12.09, 12.12, Osobowość: Ta, co odkrywa duszę ludzi i rzeczy Charakter: 96 % Promieniowanie: 98 % Rezonans: 90 000 drgań/sek. Kolor: Żółty Główne cechy: Wola-Aktywność - Intelekt - Uczuciowość Totem roślinny: Żarnowiec Totem zwierzęcy: Termit Znak: Lew TYP: Cechuje je wielkie opanowanie, pozwalające stawiać czoło trudnym sytuacjom. W niektórych okolicznościach stają się agresywne. Od najmłodszych lat sprawiają trudności wychowawcze, gdyż trudno nimi kierować. PSYCHIKA: To ekstrawertyczki, uzewnętrzniające swe reakcje i łatwo przystosowujące się do otoczenia. Są zarazem obiektywne - dzięki logice, i subiektywne - dzięki uczuciowości. Ta dwoistość ich osobowości nieraz zaskakuje, nawet w dzieciństwie. Odczuwają silną potrzebę dawania czegoś z siebie bądź to bliźnim, bądź sprawie narodowej czy religijnej. WOLA: Z żelaza, a raczej ze stali. Nie pozwólcie, by wchodziły wam na głowę! POBUDLIWOŚĆ: Ogromna, ale nigdy nie przechodzi w nerwicowość. Jak udaje im się zachować zimną krew wśród beczek z prochem, gdzie spacerują z ogniem swej namiętności? ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Urodzone rewolucjonistki. Nie reagują, ale wybuchają. Jeśli chcecie odwieść je od jakiegoś projektu, to nigdy nie siłą, ale przekonując je że ten zamiar nie leży w ich interesie. AKTYWNOŚĆ: Wydaje się, że przychodzą na świat z dokładnym planem życia. Wszyscy wokół muszą uczestniczyć w tej walce. Zdarza im się "zużyć" wielu mężów. To jeden z rzadkich typów, dla którego wszystkie drzwi stoją otworem, ale grozi im klęska, jeśli stracą wiarę we własne siły i w swoje przeznaczenie. INTUICJA: Z łatwością odkrywają głęboko ukryte tajemnice otoczenia. Nigdy ich nie okłamujcie, gdy z czytają w waszych myślach i sercu. INTELIGENCJA: Znaczna. Posiadają wrodzony zmysł dyplomatyczny, którym posługują się w każdej sytuacji. Doskonała pamięć, duża ciekawość świata. UCZUCIOWOŚĆ: Jest dla nich głównym motorem działania. Jeśli wierzą i kochają, mogą przenosić góry. Gdy zwątpią, wszystko pada w gruzy: Rodzice, nie traćcie autorytetu w oczach tych dziewczyn; które nie wybaczą wam zejścia z piedestału. Jeśli obiecujecie karę, nie odkładajcie jej. Miłość i surowość. MORALNOŚĆ: Składa się z rygoryzmu i stopniowych ustępstw. Gdy chodzi o jednostki, jest bardzo surowa. Gdy chodzi o wydarzenia, tłumy, narody - dopuszcza daleko Idące ustępstwa. ZDROWIE: chociaż swoją żywotność salamandry, powinny dbać o zdrowie, w szczególności o żołądek. ZMYSŁOWOŚĆ: Seks to dla nich wszystko albo nic. Są zdolne wszystko poświęcić dla ideałów, nawet życie intymne. Ale w przypadku, gdy ich ideałem staje się miłość fizyczna, wszystko może się zdarzyć.. Dodajmy, ze ich osobowość zawiera sporą dozę cech męskich. DYNAMIZM: Na miarę ich wrzącej psychiki. Mają w sobie cos z bohaterek. Może trzeba również być bohaterem, aby z nimi żyć? TOWARZYSKOŚĆ: Czy można mówić o towarzyskości przypadku tych kobiecych Don Kichotów, wiecznie w poszukiwaniu wiatraków? Jeśli zgadzacie się z nimi, posługują się wami. Jeśli się im sprzeciwiacie, spaliliby was na stosie. Są dumne, a ich przyjaźń jest nieraz despotyczna, ale jeśli nią kogoś obdarzą, są bardzo wierne. PODSUMOWANIE: Jedna rada: nie przeszkadzajcie tym uroczym "termitem" w budowaniu ich fortecy... Dajcie im możliwość dyrygowania, rozkazywania, a jeśli zapomną o was w bojowym rozgardiaszu korzystajcie z rzadkich chwil wytchnienia! (za www.imiennik.pl/index.php?ids=1,175 ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* BB, to fascynujące IP: *.localdomain / 80.48.249.* 15.06.05, 19:28 przeczytaj o mnie w tym Twoim imienniku. No toćka w toćkę ja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianazludzen Re: BB, to fascynujące IP: *.arcor-ip.net 15.06.05, 19:34 a ja przeczytalam o sobie i oto najbardziej przerażający fragment: "Cóż powiedzieć o tych namiętnych kobietach, które pragną kochać i być kochane, brać i odrzucać, posiadać i oddawać się w posiadanie - nawet szatanowi?" coo??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: BB, to fascynujące 15.06.05, 19:35 Mnie się nie chciało tego czytać, jam tylko wkleiła.:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: BB, to fascynujące IP: *.localdomain / 80.48.249.* 15.06.05, 19:42 dobra, to przyznam się żem kaśka, btw, też nie wiem jak Ci jak Ci? ;) btw2 w skrócie o mnie "Uważają się za nadzwyczaj inteligentne, a innych mają za kretynów." no coś takiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:37 słuchaj no b_bb! według tej twojej strony mój totem to hipopotam! ja nie chce!!! i jeszcze "PSYCHIKA: Potrzebują szerokich kontaktów ze światem. Mają płodną, ale trochę spaczoną wyobraźnię i makiaweliczny umysł. Są nadmiernie zaborcze, marzą o posiadaniu niewolników, poczynając od rodziców" Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:40 taaa i jeszcze "PODSUMOWANIE: Starajmy się podążać za tymi czołgami, które co rano wyruszają na wojnę" sama siebie się zaczęłam bać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: tfu,bb_b sprawdź mi! 15.06.05, 19:39 Sama sprawdź: www.imiennik.pl/index.php?ids=1 P.S. A mojego imienia nie przewidzieli. I teraz, biedna, nic się o sobie nie dowiem.:( Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Ale mam pytanie 15.06.05, 20:48 Kliknęłam w swoje imieniny i pojawiło się:Opis osoby urodzonej w dn.26.07. Ale ja wtedy się nie urodziłam! Jak znaleźć swoją datę urodzenia (nie wiem,kto wtedy ma imieniny?) O Osobowość: Ta, co patrzy i odkrywa świat Charakter: 97 % Promieniowanie: 99 % Rezonans: 100 000 drgań/sek. Kolor: Niebieski Główne cechy: Wola - Intuicja - Dynamizm - Zmysłowość Totem roślinny: Czarna jagoda Totem zwierzęcy: Ryś Znak: Skorpion TYP: Wystarczy spojrzeć w oczy dziewczynki o tym imieniu, by zrozumieć czym było spojrzenie naszej matki Ewy. Jest w niej namiętność pierwszych poranków świata. Niemożliwie bezczelna, prawdziwe chłopaczysko, obserwuje i osądza jak jej totem ryś. Dorosła, sprawia wrażenie, jakby posiadała tajemną wiedzę, trzymała w dłoni księgę życia. PSYCHIKA: Lekko introwertyczna. Nie ulega wpływom, ma niewiarygodną pamięć. WOLA: Silna! Prawie zbyt silna! Anna jest zachłanna, pragnie mieć wszystko i to natychmiast. Nie wie, co to nieśmiałość, wierzy tylko w siebie. POBUDLIWOŚĆ: Na szczęście duża, co równoważy tyraniczną wolę. ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Typ gorącej, diabolicznej kontestatorki, sprzeciwiającej się wszystkiemu, co mieszczańskie. Mściwa, dumna, nieraz gwałtowna. Nie przejmuje się porażkami, gdyż wyłącznie inni są im w nim. AKTYWNOŚĆ: Ma problemy w szkole, nie zgadza się z nauczycielami, a zwłaszcza z nauczycielkami... Jej marzenie: zostać artystką! Malarką, śpiewaczką, aktorką, rzeźbiarką... INTUICJA: To u niej prawie jasnowidztwo. Przeczuwa, odgaduje, otacza was swym urokiem... Mężczyźni wcześnie się o tym przekonają! INTELIGENCJA: Bardzo analityczna. Jej rysie oczy niczego wam nie przepuszczą, a dzięki wrodzonemu umiłowaniu intryg może skłócić całą rodzinę. UCZUCIOWOŚĆ: Bardzo zaborcza. Kocha tylko to, co do niej należy, to królowa potrzebująca poddanych. MORALNOŚĆ: Średnia! Wydaje się jej, że jest ponad prawem i obyczajami. ZDROWIE: Ma delikatne kości i wrażliwe jelita. Nie radzimy diet odchudzających i późnego kładzenia się. Uwaga na wypadki samochodowe. W dzieciństwie trzeba dbać o oczy. ZMYSŁOWOŚĆ: Seks - to wszystko, albo nic. Wszystko, gdy kocha, nic, gdy nie kocha. W każdym razie bardzo wcześnie zaczyna burzliwe życie uczuciowe. Mamy-kwoki, przygotujcie się na bieganie za waszym kaczątkiem! DYNAMIZM: Lubi medycynę, zwłaszcza para medycynę. Może być doskonałym inżynierem, Umie rozkazywać i wymuszać, posłuch. TOWARZYSKOŚĆ: Przyjmuje gości, którzy jej się podobają, innych wyrzuca za drzwi... Dobrze by było, gdyby wybrała na męża flegmatyka: na ogół kolekcjonuje ich wielu... PODSUMOWANIE: W jej przypadku niemożliwe! Wszystko co chwila rozpoczyna się od nowa, ani małżeństwo, ani dojrzałość nie kładzie temu kresu... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ale mam pytanie 15.06.05, 20:55 > Osobowość: Ta, co patrzy i odkrywa świat No,obleci > Charakter: 97 % > Promieniowanie: 99 % > Rezonans: 100 000 drgań/sek. A cóż to znaczy??????? > Kolor: Niebieski I zielony.No dobrze. > Totem roślinny: Czarna jagoda Trucizna! > Totem zwierzęcy: Ryś > Znak: Skorpion A tam.Raczyca. > TYP: Wystarczy spojrzeć w oczy dziewczynki o tym imieniu, by zrozumieć czym był > o > spojrzenie naszej matki Ewy. Jest w niej namiętność pierwszych poranków świata > . > Niemożliwie bezczelna, prawdziwe chłopaczysko, obserwuje i osądza jak jej tote > m > ryś. Dorosła, sprawia wrażenie, jakby posiadała tajemną wiedzę, trzymała w dłon > i > księgę życia. No,no... > PSYCHIKA: Lekko introwertyczna. Nie ulega wpływom, ma niewiarygodną pamięć. > WOLA: Silna! Prawie zbyt silna! Anna jest zachłanna, pragnie mieć wszystko i to > natychmiast. Nie wie, co to nieśmiałość, wierzy tylko w siebie. Hehe,bez przesady. > POBUDLIWOŚĆ: Na szczęście duża, co równoważy tyraniczną wolę. Zgoda na całość zdania. > ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Typ gorącej, diabolicznej kontestatorki, sprzeciwiającej się > wszystkiemu, co mieszczańskie. Mściwa, dumna, nieraz gwałtowna. Nie przejmuje > się porażkami, gdyż wyłącznie inni są im w nim. O,rany!Che Guevarita??? > AKTYWNOŚĆ: Ma problemy w szkole, nie zgadza się z nauczycielami, a zwłaszcza z > nauczycielkami... Dlaczego zwłaszcza??? Jej marzenie: zostać artystką! Malarką, śpiewaczką, aktorką, > rzeźbiarką... Tancerki nie przewidzieli...Ale nie udało mi się. > INTUICJA: To u niej prawie jasnowidztwo. Przeczuwa, odgaduje, otacza was swym > urokiem... Mężczyźni wcześnie się o tym przekonają! > INTELIGENCJA: Bardzo analityczna. Jej rysie oczy niczego wam nie przepuszczą, a > dzięki wrodzonemu umiłowaniu intryg może skłócić całą rodzinę. Uuuuuuuuuuuuuuuu!;-) > UCZUCIOWOŚĆ: Bardzo zaborcza. Kocha tylko to, co do niej należy, to królowa > potrzebująca poddanych Zaborcza,zazdrosna,mściwa. . > MORALNOŚĆ: Średnia! Wydaje się jej, że jest ponad prawem i obyczajami. > ZDROWIE: Ma delikatne kości A tam. i wrażliwe jelita. Nie radzimy diet odchudzających > i > późnego kładzenia się. Uwaga na wypadki samochodowe. W dzieciństwie trzeba dbać > o oczy. Później też. > ZMYSŁOWOŚĆ: Seks - to wszystko, albo nic. Wszystko, gdy kocha, nic, gdy nie > kocha. W każdym razie bardzo wcześnie zaczyna burzliwe życie uczuciowe. > Mamy-kwoki, przygotujcie się na bieganie za waszym kaczątkiem! > DYNAMIZM: Lubi medycynę, zwłaszcza para medycynę. Może być doskonałym > inżynierem, Umie rozkazywać i wymuszać, posłuch. > TOWARZYSKOŚĆ: Przyjmuje gości, którzy jej się podobają, innych wyrzuca za > drzwi... Dobrze by było, gdyby wybrała na męża flegmatyka: na ogół kolekcjonuj > e > ich wielu... Heh,na razie żaden biedaczek nie trafił... > PODSUMOWANIE: W jej przypadku niemożliwe! Wszystko co chwila rozpoczyna się od > nowa Wprost przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:48 a jak sie sprawdza połączenie dwóch osoób ze względu na imię to się pojawia: "połączenie osobów uda się....." Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:50 he, moj totem to lasica - no coz lubie futra, teraz juz wiem dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
z.zakrzewska Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 16:09 www.strasbourgcurieux.com/fourrure/spanish.php Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 11:44 Jam Joanna. Mój kolor to z pewnością nie żółty a zielony (aczkolwiek zieleń to niebieski+żółty). Wola taka stalowa nie jest bo palenia rzucić od kilku lat nie mogę (ale czy tak naprawdę chcę). A reszta? Hmmm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:52 ja równiez Joanna, i jestm osoba bardzo bardzo towarzyska, a nie Don Kichotem, reszta sie z grubsza zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 12:00 Nie rozumiem tego rezonansu :93000 drgań?sek. To oznacza siłę ryku lwa w decybelach po wypiciu litrowego Alt Stettinera? Czy siłę odrzutu po grochówce teściowej? No i ten kogut jako totem. Mam zrezygnować z grillowania drobiu? Co do tematu wątku, kiedy planujecie dobrnąć do Zenobii i Żanety, ew. Żakliny? Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 12:08 Żaklina jako żeńska forma imienia Jacek? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 12:13 Mam taką książeczkę z imieniami dla dziewczynek i znalazłam tam taki twór jak Żaneta. Co więcej istnieją bardziej kuriozalne spolszczenia i udziwnienia. A i tak największy ubaw miał Szanowny Małżonek, kiedy pracował w inspektoracie pewnego towarzystwa ubezpieczeniowego i setki polis przechodziły przez jego ręce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 12:14 Sorry, miałam na myśli Żaklina :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 12:15 No i IMIONAMI. Już mam z mózgu sieczkę ;-P Może to wina tego rezonansu? Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 12:22 Ja znam pewnego Jacka, którego pseudonim artystyczny to Żaklina, stąd skojarzenie :))) Proponuję rezonans magnetyczny, wykryje co jest przyczyną sieczki, może to wpływ totemu? Odpowiedz Link Zgłoś