Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)?

IP: *.acn.waw.pl 15.06.05, 19:08
    co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)?jakie zwykle są?co lubią?itd-to dla mnie
    wazne:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: pump_it_up Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? IP: *.broker.com.pl 15.06.05, 19:12
        heh
      • kochanica-francuza Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:13
        Nie ma czegoś takiego,jak "charakter Joaśki",generalnie "charakter nosicielki
        imienia",to wymysł.

Mogę ci jedynie powiedzieć,że Joanna to żeńska forma imienia Jan.
      • zettrzy Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:15
        dokladnie to samo co o Rafalach
        • myszka_333 Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:19
          Wyjaw mi swoje imię a powiem ci kim jesteś?
      • b_bb Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:21
        Opis imienia: JOANNA

Imieniny obchodzi: 02.04, 05.12, 05.24, 08.21, 12.09, 12.12,

Osobowość: Ta, co odkrywa duszę ludzi i rzeczy
        Charakter: 96 %
        Promieniowanie: 98 %
        Rezonans: 90 000 drgań/sek.
        Kolor: Żółty
        Główne cechy: Wola-Aktywność - Intelekt - Uczuciowość
        Totem roślinny: Żarnowiec
        Totem zwierzęcy: Termit
        Znak: Lew
        TYP: Cechuje je wielkie opanowanie, pozwalające stawiać czoło trudnym sytuacjom.
        W niektórych oko­licznościach stają się agresywne. Od najmłodszych lat sprawiają
        trudności wychowawcze, gdyż trudno nimi kierować.
        PSYCHIKA: To ekstrawertyczki, uzewnętrzniające swe reakcje i łatwo
        przystosowujące się do otocze­nia. Są zarazem obiektywne - dzięki logice, i
        subie­ktywne - dzięki uczuciowości. Ta dwoistość ich osobowości nieraz
        zaskakuje, nawet w dzieciństwie. Odczuwają silną potrzebę dawania czegoś z
        siebie bądź to bliźnim, bądź sprawie narodowej czy religij­nej.
        WOLA: Z żelaza, a raczej ze stali. Nie pozwólcie, by wchodziły wam na głowę!
        POBUDLIWOŚĆ: Ogromna, ale nigdy nie przechodzi w nerwicowość. Jak udaje im się
        zachować zimną krew wśród beczek z prochem, gdzie spacerują z ogniem swej
        namiętności?
        ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Urodzone rewolucjonistki. Nie reagują, ale wybuchają. Jeśli
        chcecie odwieść je od jakiegoś projektu, to nigdy nie siłą, ale przekonując je
        że ten zamiar nie leży w ich interesie.
        AKTYWNOŚĆ: Wydaje się, że przychodzą na świat z dokładnym planem życia. Wszyscy
        wokół muszą uczestniczyć w tej walce. Zdarza im się "zużyć" wielu mężów. To
        jeden z rzadkich typów, dla którego wszystkie drzwi stoją otworem, ale grozi im
        klęska, jeśli stracą wiarę we własne siły i w swoje przeznaczenie.
        INTUICJA: Z łatwością odkrywają głęboko ukryte tajemnice otoczenia. Nigdy ich
        nie okłamujcie, gdy z czytają w waszych myślach i sercu.
        INTELIGENCJA: Znaczna. Posiadają wrodzony zmysł dyplomatyczny, którym posługują
        się w każdej sytuacji. Doskonała pamięć, duża ciekawość świata.
        UCZUCIOWOŚĆ: Jest dla nich głównym motorem działania. Jeśli wierzą i kochają,
        mogą przenosić góry. Gdy zwątpią, wszystko pada w gruzy: Rodzice, nie traćcie
        autorytetu w oczach tych dziewczyn; które nie wybaczą wam zejścia z piedestału.
        Jeśli obiecujecie karę, nie odkładajcie jej. Miłość i suro­wość.
        MORALNOŚĆ: Składa się z rygoryzmu i stopniowych ustępstw. Gdy chodzi o
        jednostki, jest bardzo surowa. Gdy chodzi o wydarzenia, tłumy, narody -
        dopuszcza daleko Idące ustępstwa.
        ZDROWIE: chociaż swoją żywotność salamandry, powinny dbać o zdrowie, w
        szczególności o żołądek.
        ZMYSŁOWOŚĆ: Seks to dla nich wszystko albo nic. Są zdolne wszystko poświęcić dla
        ideałów, nawet życie intymne. Ale w przypadku, gdy ich ideałem staje się miłość
        fizyczna, wszystko może się zdarzyć.. Dodajmy, ze ich osobowość zawiera sporą
        dozę cech męs­kich.
        DYNAMIZM: Na miarę ich wrzącej psychiki. Mają w sobie cos z bohaterek. Może
        trzeba również być bohaterem, aby z nimi żyć?
        TOWARZYSKOŚĆ: Czy można mówić o towarzyskości przypadku tych kobiecych Don
        Kichotów, wiecznie w poszukiwaniu wiatraków? Jeśli zgadzacie się z nimi,
        posługują się wami. Jeśli się im sprzeciwia­cie, spaliliby was na stosie. Są
        dumne, a ich przyjaźń jest nieraz despotyczna, ale jeśli nią kogoś obdarzą, są
        bardzo wierne.
        PODSUMOWANIE: Jedna rada: nie przeszkadzajcie tym uroczym "termitem" w budowaniu
        ich fortecy... Dajcie im możliwość dyrygowania, rozkazywania, a jeśli zapomną o
        was w bojowym rozgardiaszu korzystajcie z rzadkich chwil wytchnienia!
        (za www.imiennik.pl/index.php?ids=1,175 )
        • Gość: Richelieu* BB, to fascynujące IP: *.localdomain / 80.48.249.* 15.06.05, 19:28
          przeczytaj o mnie w tym Twoim imienniku. No toćka w toćkę ja
          ;)
          • Gość: pianazludzen Re: BB, to fascynujące IP: *.arcor-ip.net 15.06.05, 19:34
            a ja przeczytalam o sobie i oto najbardziej przerażający fragment:
            "Cóż powiedzieć o tych namiętnych kobietach, które pragną kochać i być kochane,
            brać i odrzucać, posiadać i oddawać się w posiadanie - nawet szatanowi?"

coo???

:)
          • b_bb Re: BB, to fascynujące 15.06.05, 19:35

Mnie się nie chciało tego czytać, jam tylko wkleiła.:P:P
            • Gość: Richelieu* Re: BB, to fascynujące IP: *.localdomain / 80.48.249.* 15.06.05, 19:42
              dobra, to przyznam się żem kaśka, btw, też nie wiem jak Ci
              jak Ci?
              ;)

btw2
              w skrócie o mnie

"Uważają się za nadzwyczaj inteli­gentne, a innych mają za kretynów."

no coś takiego..
        • ludzka_budowla Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:37
          słuchaj no b_bb!
          według tej twojej strony mój totem to hipopotam! ja nie chce!!!
          i jeszcze
          "PSYCHIKA: Potrzebują szerokich kontaktów ze światem. Mają płodną, ale trochę
          spaczoną wyobraźnię i makiaweliczny umysł. Są nadmiernie zaborcze, marzą o
          posiadaniu niewolników, poczynając od ro­dziców"

• ludzka_budowla Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:40
            taaa i jeszcze "PODSUMOWANIE: Starajmy się podążać za tymi czołgami, które co
            rano wyruszają na wojnę"

sama siebie się zaczęłam bać. ;)
      • kochanica-francuza A jam jest Anna.Zettrzy,sprawdź mi!hehehe 15.06.05, 19:34
        • kochanica-francuza tfu,bb_b sprawdź mi! 15.06.05, 19:35
          • b_bb Re: tfu,bb_b sprawdź mi! 15.06.05, 19:39
            Sama sprawdź:
            www.imiennik.pl/index.php?ids=1
            P.S. A mojego imienia nie przewidzieli. I teraz, biedna, nic się o sobie nie
            dowiem.:(
            • kochanica-francuza Ale mam pytanie 15.06.05, 20:48
              Kliknęłam w swoje imieniny i pojawiło się:Opis osoby urodzonej w dn.26.07.
              Ale ja wtedy się nie urodziłam!
              Jak znaleźć swoją datę urodzenia (nie wiem,kto wtedy ma imieniny?)

O
              Osobowość: Ta, co patrzy i odkrywa świat
              Charakter: 97 %
              Promieniowanie: 99 %
              Rezonans: 100 000 drgań/sek.
              Kolor: Niebieski
              Główne cechy: Wola - Intuicja - Dynamizm - Zmysłowość
              Totem roślinny: Czarna jagoda
              Totem zwierzęcy: Ryś
              Znak: Skorpion
              TYP: Wystarczy spojrzeć w oczy dziewczynki o tym imieniu, by zrozumieć czym było
              spojrzenie naszej matki Ewy. Jest w niej namiętność pierwszych poran­ków świata.
              Niemożliwie bezczelna, prawdziwe chło­paczysko, obserwuje i osądza jak jej totem
              ryś. Dorosła, sprawia wrażenie, jakby posiadała tajemną wiedzę, trzymała w dłoni
              księgę życia.
              PSYCHIKA: Lekko introwertyczna. Nie ulega wpły­wom, ma niewiarygodną pamięć.
              WOLA: Silna! Prawie zbyt silna! Anna jest zachłanna, pragnie mieć wszystko i to
              natychmiast. Nie wie, co to nieśmiałość, wierzy tylko w siebie.
              POBUDLIWOŚĆ: Na szczęście duża, co równoważy tyraniczną wolę.
              ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Typ gorącej, diabolicznej kontestatorki, sprzeciwiającej się
              wszystkiemu, co mieszczańskie. Mściwa, dumna, nieraz gwałtowna. Nie przejmuje
              się porażkami, gdyż wyłącznie inni są im w nim.
              AKTYWNOŚĆ: Ma problemy w szkole, nie zgadza się z nauczycielami, a zwłaszcza z
              nauczycielkami... Jej marzenie: zostać artystką! Malarką, śpiewaczką, aktor­ką,
              rzeźbiarką...
              INTUICJA: To u niej prawie jasnowidztwo. Przeczu­wa, odgaduje, otacza was swym
              urokiem... Mężczyźni wcześnie się o tym przekonają!
              INTELIGENCJA: Bardzo analityczna. Jej rysie oczy niczego wam nie przepuszczą, a
              dzięki wrodzonemu umiłowaniu intryg może skłócić całą rodzinę.
              UCZUCIOWOŚĆ: Bardzo zaborcza. Kocha tylko to, co do niej należy, to królowa
              potrzebująca podda­nych.
              MORALNOŚĆ: Średnia! Wydaje się jej, że jest ponad prawem i obyczajami.
              ZDROWIE: Ma delikatne kości i wrażliwe jelita. Nie radzimy diet odchudzających i
              późnego kładzenia się. Uwaga na wypadki samochodowe. W dzieciństwie trzeba dbać
              o oczy.
              ZMYSŁOWOŚĆ: Seks - to wszystko, albo nic. Wszystko, gdy kocha, nic, gdy nie
              kocha. W każdym razie bardzo wcześnie zaczyna burzliwe życie uczucio­we.
              Mamy-kwoki, przygotujcie się na bieganie za waszym kaczątkiem!
              DYNAMIZM: Lubi medycynę, zwłaszcza para medy­cynę. Może być doskonałym
              inżynierem, Umie rozka­zywać i wymuszać, posłuch.
              TOWARZYSKOŚĆ: Przyjmuje gości, którzy jej się podobają, innych wyrzuca za
              drzwi... Dobrze by było, gdyby wybrała na męża flegmatyka: na ogół kolekcjo­nuje
              ich wielu...
              PODSUMOWANIE: W jej przypadku niemożliwe! Wszystko co chwila rozpoczyna się od
              nowa, ani małżeństwo, ani dojrzałość nie kładzie temu kresu...

• kochanica-francuza Re: Ale mam pytanie 15.06.05, 20:55

> Osobowość: Ta, co patrzy i odkrywa świat

No,obleci

> Charakter: 97 %
                > Promieniowanie: 99 %
                > Rezonans: 100 000 drgań/sek.

A cóż to znaczy???????

> Kolor: Niebieski

I zielony.No dobrze.

> Totem roślinny: Czarna jagoda

Trucizna!

> Totem zwierzęcy: Ryś
                > Znak: Skorpion

A tam.Raczyca.

> TYP: Wystarczy spojrzeć w oczy dziewczynki o tym imieniu, by zrozumieć czym był
                > o
                > spojrzenie naszej matki Ewy. Jest w niej namiętność pierwszych poran­ków świata
                > .
                > Niemożliwie bezczelna, prawdziwe chło­paczysko, obserwuje i osądza jak jej tote
                > m
                > ryś. Dorosła, sprawia wrażenie, jakby posiadała tajemną wiedzę, trzymała w dłon
                > i
                > księgę życia.

No,no...

> PSYCHIKA: Lekko introwertyczna. Nie ulega wpły­wom, ma niewiarygodną pamięć.
                > WOLA: Silna! Prawie zbyt silna! Anna jest zachłanna, pragnie mieć wszystko i to
                > natychmiast. Nie wie, co to nieśmiałość, wierzy tylko w siebie.

Hehe,bez przesady.
                > POBUDLIWOŚĆ: Na szczęście duża, co równoważy tyraniczną wolę.

Zgoda na całość zdania.

> ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Typ gorącej, diabolicznej kontestatorki, sprzeciwiającej się
                > wszystkiemu, co mieszczańskie. Mściwa, dumna, nieraz gwałtowna. Nie przejmuje
                > się porażkami, gdyż wyłącznie inni są im w nim.

O,rany!Che Guevarita???

> AKTYWNOŚĆ: Ma problemy w szkole, nie zgadza się z nauczycielami, a zwłaszcza z
                > nauczycielkami...

Dlaczego zwłaszcza???

Jej marzenie: zostać artystką! Malarką, śpiewaczką, aktor­ką,
                > rzeźbiarką...

Tancerki nie przewidzieli...Ale nie udało mi się.

> INTUICJA: To u niej prawie jasnowidztwo. Przeczu­wa, odgaduje, otacza was swym
                > urokiem... Mężczyźni wcześnie się o tym przekonają!
                > INTELIGENCJA: Bardzo analityczna. Jej rysie oczy niczego wam nie przepuszczą, a
                > dzięki wrodzonemu umiłowaniu intryg może skłócić całą rodzinę.

Uuuuuuuuuuuuuuuu!;-)

> UCZUCIOWOŚĆ: Bardzo zaborcza. Kocha tylko to, co do niej należy, to królowa
                > potrzebująca podda­nych

Zaborcza,zazdrosna,mściwa.
                .
                > MORALNOŚĆ: Średnia! Wydaje się jej, że jest ponad prawem i obyczajami.
                > ZDROWIE: Ma delikatne kości

A tam.

i wrażliwe jelita. Nie radzimy diet odchudzających
                > i
                > późnego kładzenia się. Uwaga na wypadki samochodowe. W dzieciństwie trzeba dbać
                > o oczy.

Później też.

> ZMYSŁOWOŚĆ: Seks - to wszystko, albo nic. Wszystko, gdy kocha, nic, gdy nie
                > kocha. W każdym razie bardzo wcześnie zaczyna burzliwe życie uczucio­we.
                > Mamy-kwoki, przygotujcie się na bieganie za waszym kaczątkiem!
                > DYNAMIZM: Lubi medycynę, zwłaszcza para medy­cynę. Może być doskonałym
                > inżynierem, Umie rozka­zywać i wymuszać, posłuch.
                > TOWARZYSKOŚĆ: Przyjmuje gości, którzy jej się podobają, innych wyrzuca za
                > drzwi... Dobrze by było, gdyby wybrała na męża flegmatyka: na ogół kolekcjo­nuj
                > e
                > ich wielu...

Heh,na razie żaden biedaczek nie trafił...

> PODSUMOWANIE: W jej przypadku niemożliwe! Wszystko co chwila rozpoczyna się od
                > nowa

Wprost przeciwnie.
      • ludzka_budowla Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:48
        a jak sie sprawdza połączenie dwóch osoób ze względu na imię to się pojawia:

"połączenie osobów uda się....."
      • zettrzy Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 15.06.05, 19:50
        he, moj totem to lasica - no coz lubie futra, teraz juz wiem dlaczego
        • z.zakrzewska Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 16:09
          www.strasbourgcurieux.com/fourrure/spanish.php
      • krowa_w_kropki Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 11:44
        Jam Joanna.
        Mój kolor to z pewnością nie żółty a zielony (aczkolwiek zieleń to
        niebieski+żółty).
        Wola taka stalowa nie jest bo palenia rzucić od kilku lat nie mogę (ale czy tak
        naprawdę chcę).
        A reszta? Hmmm ;)
        • Gość: Joanna Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:52
          ja równiez Joanna, i jestm osoba bardzo bardzo towarzyska, a nie Don Kichotem,
          reszta sie z grubsza zgadza
        • sigrun Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 12:00
          Nie rozumiem tego rezonansu :93000 drgań?sek. To oznacza siłę ryku lwa w
          decybelach po wypiciu litrowego Alt Stettinera? Czy siłę odrzutu po grochówce
          teściowej?
          No i ten kogut jako totem. Mam zrezygnować z grillowania drobiu?
          Co do tematu wątku, kiedy planujecie dobrnąć do Zenobii i Żanety, ew. Żakliny?
          • krowa_w_kropki Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 12:08
            Żaklina jako żeńska forma imienia Jacek? ;)
            • sigrun Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 12:13
              Mam taką książeczkę z imieniami dla dziewczynek i znalazłam tam taki twór jak
              Żaneta. Co więcej istnieją bardziej kuriozalne spolszczenia i udziwnienia. A i
              tak największy ubaw miał Szanowny Małżonek, kiedy pracował w inspektoracie
              pewnego towarzystwa ubezpieczeniowego i setki polis przechodziły przez jego ręce :-)
              • sigrun Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 12:14
                Sorry, miałam na myśli Żaklina :-)
                • sigrun Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 12:15
                  No i IMIONAMI. Już mam z mózgu sieczkę ;-P Może to wina tego rezonansu?
              • krowa_w_kropki Re: co sądzicie o Joannach(Asiach,Aśkach)? 16.06.05, 12:22
                Ja znam pewnego Jacka, którego pseudonim artystyczny to Żaklina, stąd
                skojarzenie :)))
                Proponuję rezonans magnetyczny, wykryje co jest przyczyną sieczki, może to
                wpływ totemu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka