Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

stringi-czy wypada??

24.06.05, 12:04
    Poradźcie mi w pewnej sprawie. Jakiś czas temu kupiłam sobie sliczną lnianą
    spódnicę. Jest z bardzo jasnego lnu, niemal biała. Dziś chciałam ją założyć do
    pracy, ale z pewnym niesmakiem stwierdziłam, ze prześwituja mi przez nią
    stringi :(( Spytałam meża czy wypada do pracy tak iść ubraną-odpowiedział, ze
    nie. W zasadzie sama źle bym się czuła, mając świadomość, ze większosć osób
    (80 pracowników to faceci) gapi sie na mój tyłek. O ile na ulicy by mi to nie
    przeszkadzało, a wrecz przeciwnie :) o tyle w pracy czułabym się skrepowana.
    Zaznaczam, ze pracuję w biurze, bo np pracując jako ekspedientka na stoisku z
    odzieżą nie miałabym oporów tak się ubrać.
    Jestem ciekawa Waszego zdania, czy mimo wszystko ubrałybyście się tak do
    pracy, czy podobnie jak ja miałybyście opory? Dodam jeszcze, ze sama spódnica
    nie byłą jaks wyzywająca, jest taka rozkloszowana, za kolano, góra też raczej
    taka stonowana no i stringi całe gładkie-nie z koronki, która jeszcze bardziej
    rzucałaby sie w oczy.
    Obserwuj wątek
      • kawusia76 Re: stringi-czy wypada?? 24.06.05, 12:11
        w takich sytuacjach zakładam gładkie,bezowe stringi , które wygłdaja jakby ich
        nie było
      • Gość: mrumru Re: stringi-czy wypada?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.05, 12:16
        Moim zdaniem w pracy nie powinien ci prześwitywać tyłek i biały pasek. Swoją
        drogą, na ulicy też by mi to przeszkadzało.
        • Gość: eary Re: stringi-czy wypada?? IP: *.crowley.pl 24.06.05, 12:18
          Dlatego Kawusia miala racje. Cieliste i po sprawie.
          U mnie nawet nie zwrocili na to uwagi.
      • e_madziq Re: stringi-czy wypada?? 24.06.05, 12:23
        miało byc 80% pracowników to faceci
      • Gość: ania_wiedzminka Re: stringi-czy wypada?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 12:27
        cieliste -> po problemie
        • e_madziq Re: stringi-czy wypada?? 24.06.05, 12:32
          Szczerze mówiąc myślałam o cielistych, ale za diabła nie mogłam sie ich rano
          doszukać. Pewno powędrowały do prania. Dzięki dziewczyny za pomoc. Spódnica jest
          śliczna i nie ma mowy żebym jej nie założyła. W górnej części len jest wszyty
          podwójnie, wiec tak bardzo stringi nie prześwituja, ale jednak widoczne są.
      • Gość: sadrty Re: stringi-czy wypada?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 12:30
        a co ty myslisz ,ze stanowisko eksedientki jest jakies gorsze niz w
        twoimburze ,ze tobie wypada a mi nie co to za opinie
        • e_madziq Re: stringi-czy wypada?? 24.06.05, 12:37
          Broń boze nie chciałam nikogo urazic i wcale nie myśle, że praca ekspedientki
          jest gorsza. Tu chodzi o to co wypada i gdzie. Tak jak do kina bym sie tak
          ubrała to do teatru już nie bardzo. Tak jak od Ciebie zapewne nikt nie wymaga,
          zebyś była w kostiumie, but na obcasie itp. tak ode mnie sie wymaga bym w
          jeansach do pracy raczej nie przychodziła. Mozesz pozwolic sobie na wiekszą
          swobodę. Po prostu. Źle mnie zrozumiałaś.
          Pozdrawiam
        • charade Re: stringi-czy wypada?? 24.06.05, 12:41
          Geezas, jacy ci ludzie drażliwi. Nigdy nie widziałaś, jak się ubierają
          dziewczyny pracujące w butikach i jak sie ubierają kobiety pracujące w biurze ?
          Przecież wiadomo, że w biurze zawsze obowiązuje jakiś dress code, a w butiku z
          odzieżą jest bardzo duża dowolność.
          • charade Re: stringi-czy wypada?? 24.06.05, 12:43
            A co do spódnicy, to musze powiedzieć, że już odrzuciłam zakup kilku dość
            fajnych spódnic, własnie dlatego, że były białe lub bardzo jasne i wszystko by
            prześwitywało. Źle bym się czuła nawet na ulicy mając świadomość, że widac mi
            stringi, albo goły tyłek (wersja bez stringów lub z tymi cielistymi - właściwie
            na jedno wychodzi).
      • Gość: tuptup Re: stringi-czy wypada?? IP: *.76.classcom.pl 24.06.05, 13:26
        to moze jakas ladna, cieniutka haleczke zakupic i zakladac pod spod?
      • Gość: Kinia Re: stringi-czy wypada?? IP: 193.130.87.* 24.06.05, 13:49
        Ja powiem szczerze, że jeśli widzę ładnie ubraną młodą dziweczynę w
        prześwitującej spódnicy czy spodniach i widać jej zwykłe majtki to zalewa mnie
        krew. Po to zostały wymyślone stringi, żeby je zakładać głównie w takich
        sytuacjach. Wejdzcie do jakiegokolwiek butiku z markową bielizną tam zobaczycie
        że każdy ładny staniczek ma do tego właśnie głównie stringi. Używajcie ich
        dopóki jesteście młode na starość będzie to głópio i nie smacznie wyglądało
        przy obwisłych pośladkach. Teraz to kompletnie nie przeszkadza i już nikt na to
        nie zwraca uwagi czy ty masz stringi, wręcz od razu każdy zauważy że masz
        wielkie "mamusine gacie".
        Dziwię się mężowi, że tak ci powiedział że to nie wypada, mój mąż od momentu
        jak zaczęłam pracować w firmie bieliźnierskiej to uważa że stringi są bardzo
        odpowiednie dla takich młodych dziewczyn jak my i wręcz zwraca mi uwagę jak
        chcę założyć mini-bikini, że to gorzej wygląda.
        • e_madziq Re: stringi-czy wypada?? 24.06.05, 14:04
          Mój mąż wrecz kocha stringi na mojej pupie, ale w tym przypadku podzielił w
          zasadzie moje zdanie, ze do pracy nie wypada. Myśle, że miał racje.

Zgodzę sie z Tobą, że o wiele gorzej wyglądają zwykłe majtasy prześwitujące spod
          ubrania.
          • Gość: Kinia Re: stringi-czy wypada?? IP: 193.130.87.* 24.06.05, 14:35
            Ja też pracuję w biurzei powiem ci szczerze, że wszystkie dziewczyny pod jasne
            ubrania zakładają stringi i nikt nie zwraca na to uwagi.
            Powiem ci z doświadczenia, że ładna bielizna koloru ciała (lekko złota) nawet
            nie prześwituje. Pracuję w firmie, która produkuje bieliznę i mogę trochę
            doradzić w tych sprawach. Naprawdę dziewczyny nie bójcie się stringów.
            Tylko mam nadzieję że nie zrozumiałyście mnie źle ja was nie krytykuję, każdy
            ma prawo wyboru, opisuję tylko prawo rynku.
            • fantagiro30 Re: stringi-czy wypada?? 24.06.05, 15:49
              Powinnaś kupić sobie majteczki "spodenki" w kolorze cielistym. Najlepiej
              koronkowe i dobrego gatunku, zważywszy na upały. Ja takie noszę do
              prześwitujących spódnic i spodni - nic nie widać.
              A w stringach raczej nie poszłabym do pracy, no chyba że nie byłoby ich widać.
              Pozdrowienia.
        • Gość: Lenka Re: stringi-czy wypada?? IP: *.chello.pl 30.06.05, 22:29
          Chciałabym zauważyć,że oprócz stringów i "mamusinych gaci" są też inne fasony
          majtek,które nie muszą być zabudowane i wyglądają równie dobrze,a nawet lepiej
          bo do stringów trzeba jednak mieć niezłe warunki.
          Stringi może są odpowiednie na ulicę, ale napewno nie do pracy i w sytuacji gdy
          są one widoczne.To poprostu niezbyt profesjonalne, zarówno w biurze jak i w
          przypadku kogoś kto pracuje w sklepie.
          Dlatego uważam, że twój mąż miał jak najbardziej racje.
      • Gość: kochanamagdusia1 Re: stringi-czy wypada?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:57
        pomimo tego, że stringi prześwituja przez spódnicę to jednak założyłabym je z
        myślą o tym, że nawet bardzo ładne majtki nie wyglądałyby tak "ciekawie"(nie
        chodzi tu o żadne zboczenie, lecz o to, że takie majtki niezbyt pasujądo
        przeswitujacych ubrań). Osobiście do wszystkich jasnych ubrań (dół) zakładam
        stringi poieważ zwykłe gacie nazwyczajniej tutaj nie pasują. A to że faceci
        będą sie gapić to juz nie twój problem ;):) jak nie mają co robic to niech za
        jakąś dodatkow prace sie wemą :P:P:P
      • Gość: lalaloca Re: stringi-czy wypada?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:16
        A nie pomyślałas żeby założyc pod tę spódnicę normalne majtki?Niekoniecznie
        barchany,ale zakrywające co nieco:))
        • Gość: facet Re: stringi-czy wypada?? IP: *.chello.pl 30.06.05, 22:30
          ochh dzieeewczyyyny!
      • Gość: zuzaba Re: stringi-czy wypada?? IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 01.07.05, 14:48
        Nie ubrałabym się ani do pracy, ani na ulicę tak, aby prześwitywały mi
        pośladki.
        Pod prześwitującą spódnicę zakładam haleczkę, która naprawdę jest uroczym
        elementym bielizny i na dokładkę pełni funkcję podszewki - spódniczka nie
        przykleja się do nóg.
        Polecam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka