Gość: tetra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 10:20 Jak to ohydnie wygląda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zanaa Re: sylikonowe ramiączka 09.07.05, 10:48 do niedawna tylko takie mi zostaly, ale okazalo sie ze sa staniki samonosne i pasuja na moje piersi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalicja Re: sylikonowe ramiączka IP: *.autocom.pl 09.07.05, 14:15 Przepraszam - za szybko się wysłalo poprzednie -co to są staniki samonośne?! Odpowiedz Link Zgłoś
guise Re: sylikonowe ramiączka 09.07.05, 15:15 to sa chyba te silikonowe, ktore nie maja zapiec ani ramiaczek, tylko same "nakladki" na miseczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalicja Re: sylikonowe ramiączka IP: *.ii.uj.edu.pl / *.inner.tcs.ii.uj.edu.pl 09.07.05, 17:06 Acha, to ja juz wole, zeby mi wytawaly ramiaczka materialowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zanaa Re: sylikonowe ramiączka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:02 nie to nie o takie mi chodzilo! zwyle samonosne z normalnego materialu! ytylko myslalm ze mam za duzy biusty na takie ale okazalo sie z eni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorodna a ja w tym wszystkim- POŚRODKU :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:03 widzę, ze się wszystkie dzielicie na zdecydowane przeciwniczki i fanki silikonowych ramiączek a ja jestem pośrodu- uważam że do bluzki na ramiączka są ok (o ile są dobrej jakości, tzn mozno przezroczyste i nie jakieś żółtawe) a do bluzki bez ramiączek lub wiązanej na szyji wyglądają STRASZNIE zawsze i bez wyjatku :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzimba Co? 09.07.05, 22:13 Ohydnie? Hm... Wyobraź sobie, moja droga, że są takie bluzki których bez stanika nosić nie można (mało estetyczne), ale ramiączka mogłyby brzydko z niej wystawać. Wtedy stosuje się silikonowe ramiączka i po kłopocie. Stanik jest, ale go nie widać. Trochę masz dziecinne podejście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc:) Re: Co? IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 01:53 zaraz zaraz... widzę ciagle panienki z tymi plastikowymi razmiączkami w bluzkach do których stanika się nie nosi! tak po prostu... kupując taką bluzkę chyba powinny sobie zdawać sprawę. jak to stanika nie widac? widać cos gorszego, sztuczne tworzywo.. na pewno pod spodem skóra przepocona, a temperatura 30 stopni w cieniu... kto tu ma dziecinne podejscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Ejże, RAMIĄCZKA są silikonowe, reszta nie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 02:40 Pasek o szerokości 7 mm przykrywany przez ramiączko to jest ta cała "skóra przepocona"? Jak dorobisz się dzieci, na 1000 (słownie: tysiąc) procent będą alergikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonooka Re: Ejże, RAMIĄCZKA są silikonowe, reszta nie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:41 Ale ramiaczko 7mm sie przesuwa i ''pociera''. Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Co? 11.07.05, 09:01 niestety właśnie widać - taka "folia" wrzęta w ciało - lepiej już chyba materiałowe pod kolor bluzki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annan_ Re: Co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:47 ale jest inne rozwiazanie! :) staniki z fikusnymi ramiaczkami, ktore mozna zapiac na krzyz, na szyi itp. albo wogole odpiac. ale fakt, sa bluzki, pod ktore absolutnie stanika zakladac sie nie powinno. ja nie przepadam za silikonowymi ramiaczkami, nie sa, miom zdaniem wygodne. poza tym, to nieprawda, ze ich nie widac, bo widac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonooka Re: Co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:43 racja, widac je bardzo dobrze:))) I mi rzucaja sie w oczy duzo bardziej niz zwykle ramiaczka od zwyklego stanika:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonooka Re: Co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:40 Jezeli ona ma dziecinne, to ty jakie?? super Barbie Style???? Odpowiedz Link Zgłoś
dzimba O co te nerwy? 11.07.05, 21:56 Heheh, nie jestem fanką Barbie. Styl? Hm...Powiedzmy - na pewno nie gorszy od Ciebie :P Pozdrawiam, mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonooka Re: O co te nerwy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:04 Nie znasz mojego, ja nie znam twojego-wiec pozostanmy w swiadomosci, ze moj nie jest gorszy od twojego, a twoj nie jest gorszy od mojego ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzimba Re: O co te nerwy? 12.07.05, 12:56 No właśnie. Nie znasz, a wyjeżdżasz mi tu z jakąś barbie? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonooka Re: O co te nerwy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:44 A tak wyjechalam... mi sie, niestety, te ramiaczka kojarza jednoznacznie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Re: Co? IP: *.cable.casema.nl 19.07.05, 19:45 najgorsze, ze jednak widac- i tez mi sie to wcale nie podoba;-( Odpowiedz Link Zgłoś
klarak Re: sylikonowe ramiączka 09.07.05, 22:14 na szczescie mam na sylikon mega alergie, wiec mnie nie kusi :D Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: sylikonowe ramiączka 11.07.05, 09:01 no bez przesady...pare lat temu to prawie wszystkie nosily, a teraz sa bee...? to znaczy ze moda sie zmienila i te ktorym w miedzyczasie cycki urosly teraz nie akceptuja silikonu ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aemis Re: silikonowe ramiączka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 09:47 > to znaczy ze moda sie zmienila i te ktorym w miedzyczasie cycki urosly teraz > nie akceptuja silikonu ;o) Jaki jest związek pomiędzy tymi dwoma zdarzeniami? I dlaczego te, którym nie urosły cycki, nadal akceptują silikon, a te, którym przybyło, już nie? Nie rozumiem, proszę o wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: silikonowe ramiączka 11.07.05, 10:04 ano zwiazek jest taki, ze te ktore nosily "silikony" gdy one weszly na nasz rynek, podchodza do nich w sposob neutralny te panny ktore w tym czasie cyckow jeszcze nie mialy, nie interesowaly sie stanikami, ramiaczkami itp w miedzyczasie cycki urosly i zainteresowanie moda rowniez wzroslo, osoby nastoletnie sa najbardziej wplywowym "materialem", jesli cos nie jest trendy to jest bee, tak bylo, jest i bedzie :o) z wiekiem to mija, wyrabia sie swoj wlasny styl, praktycznienie nie ma SLEPEGO podazania za moda, choc wyjatki sie zdarzaja... Jeszcze ktos tu napisal o wrzynaniu sie... przy ramiaczkach jest cos takiego plastikowego czasem metalowego, za pomoca tego mozliwe jest regulowanie ich dlugosci, wiec mozna tak zrobic zeby sie nie wrzynalo ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: silikonowe ramiączka 11.07.05, 10:18 IMHO - silikonowe ramiaczka wygladaja po prostu nieestetycznie. Niby ma byc bez ramiaczek a je widac, czesto odcinaja sie od koloru skory lub widac pod nimi odparzenia na skorze od tego plastiku. Dobry stanik bez ramiaczek jest znacznie lepszym rozwiazaniem. W Triumphie maja super bardotki ktore trzymaja sie swietnie bez ramiaczek. Przyznaje jednak ze dla dziewczyn z duzym biustem nie jest to rozwiazanie idealne. Sa tez staniki w ktorych ramiaczka (materialowe i silikonowe) mozna ustawiac na 5 roznych sposobow - (wiazane wokol szyi z przodu - na dekolty na plecach, wiazane na szyi z tyly na duzy dekolt z przodu i odsloniete ramiona) i paskow wtedy nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: silikonowe ramiączka IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.05, 11:03 mi nie przeszkadza , sama tego nie nosze wera Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: silikonowe ramiączka 18.07.05, 08:23 A co, jeżeli ktoś po prostu ma obwisły biust? U mnie stanik bez ramiączek nie utrzymałby się na biuście, niezałożenie stanika jest dla mnie nie do pomyślenia (czułabym się naga, nawet do snu zakładam topy pod piżamę). Nie każda może chodzić bez stanika, więc myślę, że należy do problemu silikonowych ramiączek podchodzić symbolicznie: intencjonalnie ich nie ma. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaba Re: silikonowe ramiączka 18.07.05, 15:28 więc myślę, że należy do problemu silikonowych ramiączek > podchodzić symbolicznie: intencjonalnie ich nie ma. ;) Bardzo dobrze powiedziane:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: silikonowe ramiączka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:58 >Nie każda może > chodzić bez stanika Może każda, ale nie każda chce chodzić. Aby wyglądać estetycznie powinna tak dobierać bluzki aby nie wystawała bielizna nawet plastikowe ramiączka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekler Re: sylikonowe ramiączka IP: *.ghnet.pl 11.07.05, 15:08 a ja po prostu zakladajac bluzke na ramiaczkach zakladam stanik w odpowiednim kolorze i robie z wystajacych ramiaczek element stroju.do bluzek bokserek czy wiazanych na szyji odpowiedni przepinam ramiaczka.i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonooka Re: totalny brak wyczucia i gustu n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:38 Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: sylikonowe ramiączka 16.07.05, 12:17 No, też myślę, że "sylikonowe" ohydnie wygląda. Kojarzy się z "syfem" i w ogóle.. Znacznie lepiej wygląda "silikonowe". No i puryści językowi bardziej zadowoleni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: sylikonowe ramiączka IP: *.i / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:54 Jak widze klientke co ma ma stanik z silikonowymi albo nawet bez ramiaczek ale ma stanik pod bluzka pod ktora ewidentnie nie pownno go byc to mi sie chce po prostu z niej smiac i moj facet jest tego samego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: sylikonowe ramiączka IP: *.net.autocom.pl 18.07.05, 13:00 Heh, nie nosiłam i nie zamierzam :P Ostatnio widziałam cudo... Stanik silikonowy. CAŁY! Nie tylko ramiączka. Jak to się pięknie świeciło, gdy wyłaziło spod bluzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: sylikonowe ramiączka IP: *.i / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:04 Wyobrazam sobie a najlepsze jest to ze niektore klientki uwazaja to za super wynalazek najlepszy od czasy zniesienia gorsetow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: sylikonowe ramiączka IP: *.i / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:05 wyobrazam sobie a najlepsze jest to ze niektore dziewczyny uwazaja to za najlepszy wynalazek od czasow zniesienia gorsetow Odpowiedz Link Zgłoś
angelika.tdi Re: sylikonowe ramiączka 19.07.05, 20:21 Problem silikonowych ramiączek to chyba największy problem z jakim się zetknęłam dzisiejszego pięknego wieczora... :]Przez te ochydne plastiki nie będę mogła spać w nocy, bo w głowie mi się nie mieści że komuś może coś takiego wystawać spod bluzki! Jestem do głębi poruszona takim brakiem taktu i dobrego smaku. :/ :/ Proponuje zatem wszystkie posiadaczki staników z silikonowymi ramiączkami spalić na stosie, bo jeszcze się znajdzie "ekspertka", która z lupą będzie sprawdzać czy ramiączka od Twojego biustonosza są silikonowe czy bawełniane. Jeśli bawełniane to chwała Ci, a jeśli z innego materiału to raczej nie wychodź na ulicę, bo komuś może nie odpowiadać ten element Twojej garderoby.... Ludzie, zastanówcie się chociaż przez chwilę! Gdy idę ulicą to nigdy nie zastanawiam się nad wyglądem innych ludzi, bo po prostu mnie oni nic nie obchodzą!! Uważam osławione ramiączka silikonowe za szalenie niewygodne, dlatego też ich nie nosze. Ale jeśli ktoś ma ochotę to proszę bardzo! :) Ja nie mam nic przeciwko... Może sobie nawet założyć buta na głowę, a mnie to naprawdę nic nie obchodzi. Ostatecznie to ON się kompromituje a nie JA. :> Podobnie jest z ramiączkami... Proste! ;) Odpowiedz Link Zgłoś