Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    IP: *.hist.uj.edu.pl 28.07.05, 08:52
    Właśnie przeczytałam w najnowszej ,,Polityce" reportaż o dziecięcych
    castingach ,,Stąd do przyszłości". Oto jego fragment:,,9-letnie dziewczynki
    mają pomalowane oczy i buciki na obcasach z ostrym czubem. Spodnie z
    dzwoniącymi gadżetami, bluzki bez ramiączek z frędzlami i czerwone usta jak
    starsze panie."
    Nie mam żadnego pojęcia o dziecięcej modzie, więc mam tylko nadzieję, że ten
    opis jest albo wybujałą fantazją autora albo te dzieciaki zostały tak
    przebrane przez zwariowanych rodziców tylko na potrzeby castingu... Bo aż mi
    się nie chce wierzyć, że tak może być na co dzień...
    Obserwuj wątek
      • Gość: inaa jeju! źle mi się wpisało... IP: *.hist.uj.edu.pl 28.07.05, 09:04
        inaa to autor... temat ,,moda dziecięca??" Co to z człowieka robi brak
        porządnej kawy z rana... ;-)
      • Gość: Ariadna Re: inaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 11:58
        nie wiem jak starsze dziewczynki, ale córka mojej siostry (2 lata) ma kupowane
        drogie ciuchy ( np.kurteczka 600 zł, spodenki 250) zawsze tak było, od
        niemowlaka.ze szpitla była odebrana w kombinezonie za 600 zł, który starczył na
        3 miesiące albo nawet nie- bo wiadomo maluszki szybko rosną. Jak jeszcze nie
        chodziła miała pełno niemowlęcych butków - takich bez podeszwy np. D&G. dzidzia
        2-3 miesiące a w butach za kilka setek.Dla mnie to szczyt głupoty. Ja mam
        bardzo duzo ciuchów,ale dzidzia ma ze dwa razy więcej ode mnie.Przy czym co trzy
        miesiące praktycznie z nich wyrasta.
        • Gość: aani Re: inaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:16
          Chyba bardzo ich nie lubisz - ludzie zwykle nie mówią "córka mojej siostry",
          ale "moja siostrzenica".

A odnośnie ciuchów - niedawno laska chwaliła sie tu na forum, że ma 30 par
          spodni. Naprawdę nie ma najmniejszego sensu w tym, żeby człowiek miał 30 par
          spodni. Szczególnie taki człowiek, który pewnie oprócz tego chodzi jeszcze w
          spódnicach i sukenkach.
          Ja akurat nie widzę istotnej jakościowej różnicy pomiędzy tą górą spodni a
          strojeniem niemowlaka.

Poza tym rodzice "córki Twojej siostry" obwieszają dziecko pieniędzmi nie po
          to, żeby to dziecko czuło się lepiej. Oni zaspokajają w ten sposób swoją,
          rodziców potrzebę. Takie zachowanie znane jest jako "efekt demonstracji" i jest
          naprawdę bardzo powszechne. I przejawia się na najróżniejsze sposoby, u
          niektórych - jak widać - poprzez obwieszanie pieniędzmi własnych dzieci.
          • Gość: ariadna Re: inaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:46
            alez skąd , bardzo lubię, nawet szleję za małą. ale martwi mnie trochę ,czy nie
            wyrośnie na jakiegoś snoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka