Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

strasznie sie garbie, a Wy?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 18:52
    niedawno zobaczylam swoje zdjecie z imienin mojej kolezanki. przezrazilam
    sie, kiedy zobaczylam jak bardzo sie garbie i jak brzydko to wyglada, wrrr.
    mam ladne piersi i nie mam sie czego wstydzic, garbienie sie wynika z mojego
    lenistwa, ale postanowilam z tym skonczyc. zaczynam od zaraz, poniewaz bardzo
    duzo czau spedzam przy kompie, to tutaj powinnam zwracac szczegolna uwage na
    prawidlowa postawe. prostujcie sie dziewczyny!!
    Obserwuj wątek
      • lady Re: strasznie sie garbie, a Wy? 31.07.05, 19:08
        Będziemy się prostować. Choć ja przeginam (i to dosłownie ;-) ) w drugą stronę -
        od paru lat jestem średnio dumną posiadaczką lordozy. :-/
        • pump_it_up Re: strasznie sie garbie, a Wy? 31.07.05, 19:14
          tez sie garbie jak stara baba. :/ to wszystko przez to, ze mama nie kupila nam
          pajaczka.
      • daino Re: strasznie sie garbie, a Wy? 31.07.05, 19:54
        zaczynam od zaraz, poniewaz bardzo
        > duzo czau spedzam przy kompie, to tutaj powinnam zwracac szczegolna uwage na
        > prawidlowa postawe. prostujcie sie dziewczyny!!"

popieram.

i cwiczenia na wzmocnienie, bo od takiego siedzenia bedzie bolal kregoslup.
      • jaleo Re: strasznie sie garbie, a Wy? 31.07.05, 20:38
        Na "garbienie sie" polecam Pilates. Po kilku miesiacach cwiczenia co najmniej
        2 razy w tygodniu oduczysz sie garbic na cale zycie.
        • miska_malcova Re: strasznie sie garbie, a Wy? 31.07.05, 20:40
          nie, nie garbię się, chociaż jako nastolatka garbiłam się. Ćwicze jogę,
          wyprostowałam sie momentalnie
        • Gość: mona Re: strasznie sie garbie, a Wy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 21:01
          a masz jakies link, zeby dowiedziec sie czegos wiecej o tych cwiczeniach, bo
          bardzo duzo pochlebnych opini o nich slyszalam. piszac tego posta bylam
          wyprostowana, hehe. pozdrawiam wszystkie wyprostowane
          • Gość: Richelieu* Re: strasznie sie garbie, a Wy? IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 31.07.05, 22:49
            Joga to przede wszystkim filozofia, ćwiczenia to zaledwie dodatek.
            • Gość: kk Re: strasznie sie garbie, a Wy? IP: *.jci.com 01.08.05, 18:46
              'zaledwie' dodatek
              mylisz sie
              w jodze to co nazywasz 'filozofia' jest nierozdzielne z praktykami dotyczacymi
              ciala. ktos kto poprawnie cwiczy np. hatha joge, uprawia czesc tej filozofii
              przez chocby wyrzekanie sie przemocy wobec siebie (ahimsa). UPRAWIA, tzn. nie
              jest to zaden dodatek, lecz integralna czesc.

to co napisalas brzmi troche jak np. stwierdzenie ze spedzanie czasu razem jest
              tylko dodatkiem do milosci. a nie ze jest czescia tego, co buduje milosc.
      • Gość: Sineira Re: strasznie sie garbie, a Wy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 20:57
        Iiii, zaraz jakieś ćwiczenia... Wystarczy zapamiętać trzy rozkazy - Plecy
        prosto! Ramiona do tyłu! Pierś do przodu! (Plus czwarty - wciągnij brzuch :))
        Kiedy jako nastolatka zaczęłam się garbić (bo się wstydziłam rosnących piersi,
        takie czasy to były) moi kochani rodzice natychmiast wzięli mnie w obroty i
        oduczyli tego błyskawiczenie. I chwała im za to!
        Mona! Po prostu musisz starać się pamiętać o prostych plecach. Na początku
        będziesz zapominać, potem wejdzie w krew.
        Pierś do przodu! Bądź dumna, że jesteś kobietą!
        • jaleo Re: strasznie sie garbie, a Wy? 31.07.05, 21:03
          Gość portalu: Sineira napisał(a):

> Iiii, zaraz jakieś ćwiczenia... Wystarczy zapamiętać trzy rozkazy - Plecy
          > prosto! Ramiona do tyłu! Pierś do przodu! (Plus czwarty - wciągnij brzuch :))

Moj nauczyciel Flamenco z nienacka wali piescia miedzy lopatki, krzyczac
          !Arriba!, jak tylko sie ktora niechcacy lekko zgarbi. Taka terapia szokowa tez
          pomaga, na zasadzie psa Pawlowa.
          • i.kropkaa Re: strasznie sie garbie, a Wy? 31.07.05, 22:26
            uczysz sie flamenco? gdzie mona znalezc szkole tego tanca, ile kosztuje kurs i
            jak dlugo trwa? jak wyglada nauka flameco? bardzo mnie to interesuje, jak
            mozesz to napis troche wiecej o tym. pozdrawiem
            • jaleo Re: strasznie sie garbie, a Wy? 31.07.05, 23:09
              i.kropkaa napisała:

> uczysz sie flamenco? gdzie mona znalezc szkole tego tanca, ile kosztuje kurs
              i
              > jak dlugo trwa? jak wyglada nauka flameco? bardzo mnie to interesuje, jak
              > mozesz to napis troche wiecej o tym. pozdrawiem

Ja nie mieszkam w Polsce. Najlepiej zajrzyj tu:
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24978
              Z tego, co ludzie pisza na forum Flamenco, wynika, ze jest mnostwo kursow i
              warsztatow, we wszystkich wiekszych polskich miastach. Nauka na kursach w
              Polsce wyglada chyba troche inaczej (wnioskuje znowu z forum powyzej), bo ucza
              Polacy (Polki), wiec jest to troche nauka "z drugiej reki", ale byc moze lepszy
              rydz niz nic.
        • daino Re: strasznie sie garbie, a Wy? 31.07.05, 23:28
          Gość portalu: Sineira napisał(a):

> Iiii, zaraz jakieś ćwiczenia... Wystarczy zapamiętać trzy rozkazy - Plecy
          > prosto!"

niestety gdy ktos prowadzi siedzacy tryb zycia(np praca przy komputerze) to po
          jakims czasie kregoslup da we znaki uporczywym bolem. samo "prostowanie" ramion
          nie pomoze. ale to juz inny problem i to mialam na mysli nawiazujac do glownego
          postu.
      • zettrzy Re: strasznie sie garbie, a Wy? 31.07.05, 22:34
        dyskutujemy na ten temat rowniez dla forum dla biusciatych, bo to sie okazuje
        jest dosc powszechny problem
      • Gość: wysoooooka Re: strasznie sie garbie, a Wy? IP: 83.168.106.* 01.08.05, 15:01
        hej,

ja mam 186cm wzrostu i tez sie garbię! :(
        dodam tylko że nie jestem modelką ,bo zaraz pewnie ktoś tak napisze, że z tym
        wzrostem pewnie nia jestem.
        wiem, że wysoki i tak nie ukryje swojego wzrostu, ale ja ZAWSZE byłam wszędzie
        najwyższa i chciałam dorównać wzrostem swojemu otoczeniu. niestety, tylko
        nabawiłam się garbu w okolicy szyjnego :( ehh lato ,krótkie cienkie bluzeczki i
        ja-garbata:(
        czekam na zimę, bo pod bluzami i swetrami tak tego nie widać :(.....
      • Gość: Klara Re: strasznie sie garbie, a Wy? IP: *.4web.pl 01.08.05, 15:17
        Powiem jedno - zawsze się garbiłam, ale odkąd w Polsce pojawiły się
        komputery,to wszyscy sie juz wlasciwie nieludzko garbia - ostatnio obserwowałam
        to na ulicy. Tu nie chodzi o zadne tam piersi i ich ukrywanie - na 100%
        większość nastolatków garbi sięprzez godziny spedzane nad klawiatura.
      • Gość: pi Re: strasznie sie garbie, a Wy? IP: *.petrus.com.pl 01.08.05, 15:25
        to mój odwieczny problem, bez względu na przyczyny wcale nie jest tak łatwo
        zacząć się prostować, mimowolnie się garbię gdyż jest mi wtedy chwilowo lżej ale
        później plecy bolą o wiele mocniej.
        Ale zauważyłam, że jeżeli sporo pływam żabką i ćwiczę pompki (nawet takie na
        kolanach) to sama z siebie się prostuję, prawdopodobnie należy wzmocnić mięśnie
        pleców, żeby porządnie podtrzymywały kręgosłup w nalezytej pozycji. U mnie jest
        już o wiele lepiej niz było:)

Pozdrawiam,
        pi
        • Gość: francuzeczka ja sie nie garbie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:36
          • se.la.vie Re: ja sie nie garbie 01.08.05, 15:41
            Nie wyobrażam sobie chodzenia jak struna-plecy bolą i cieżko jest utrzymać mi
            taką postawę..
            • se.la.vie Re: ja sie nie garbie 01.08.05, 15:42
              A ponadto mam skoliozę.
      • Gość: nadinka Re: strasznie sie garbie, a Wy? IP: *.bpl.vectranet.pl 01.08.05, 17:01
        tez sie garbie :| moja wina, bo po zlamaniu dawno temu nie chcialam cwiczyc.
        taka dziecieca glupota ;D
      • krowa_w_kropki Re: strasznie sie garbie, a Wy? 02.08.05, 11:34
        Mam tak mocne skrzywienie kręgosłupa (skolioza), że nie mogę pozwolić sobie na
        garbienie, natychmiast bolą mnie plecy. Poza tym lata ćwiczeń w zespole tańca
        współczesnego zrobiły swoje. Moja naturalna postawa - wyprostowana (ale nie
        sztywna).
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka