Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparoletnic

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:02
    Jak uważacie, czy zgrabnym, szczupłym dziewczynom o figurach osiemnastolatek,
    które mają 25-26 lat, wypada nosić w wakacje krótkie spódniczki (mini) i
    kolorowe bluzeczki?
    Obserwuj wątek
      • mankencja Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 04.08.05, 21:04
        tak.
        • paris100000 Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 05.08.05, 13:28
          jak najbardziej
      • Gość: Richelieu* Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 04.08.05, 21:10
        Podaj trzy szczegóły jakimi różnią się obrazki figur osiedmnastolatki i 26-
        latki, a wygrasz tygodniowy pobyt w zimnych krajach na koszt własny
        • Gość: Martika Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.08.05, 21:10
          Boze czyli musze sie zaczac bac bo juz za pare lat koniec! finito! bedzie zero
          ladnego ubierania sie,no bo starosc w koncu sie zacznie :))) A ja zawsze
          myslalam ze 25 latka to bardzo mloda osobka ale co tam...teraz moda sie
          zmienia:)))))
      • jaleo Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 04.08.05, 21:32
        No wlasnie, ja tez chcialabym sie dowiedziec, co to jest "figura 18-latki". W
        odroznieniu od "figury 25-latki".
        • daino Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 04.08.05, 21:37
          moze chodzilo bardziej nie o figure, ale o wiek i to co w danym "wypada"?
          25 lat to znowu nie taka matrona, do 30tki spokojnie minioowki, potem zalecana
          dlugosc przed kolano(nawet jesli figura bez zarzutu).
          • kimmy1 do daino 05.08.05, 10:38
            Ja mam 33 i jak mam ochote tez zakladam miniowki,
            Nie obchodzi mnie co mi ktos zaleca albo nie , wkladam to w czym sie dobrze
            czuje i nie mam zamiaru ubierac sie jak babcia bo juz 30 minelam.
            Kazdy powinien sie ubiedac odpowiednio do figury i okazji a nie do wieku, a bo
            co ludzie powiedza!!!!! a ja mam gdzies to co inni mowia.
            • daino Re: do daino 05.08.05, 17:14
              a nos sobie co chcesz, niech ci na zdrowie wyjdzie.
              mnie nie obchodzi co tam zakladasz.

zalecane dlugosci to cytat z pewnej "etykiety", nawet nie wiem czy IsStyle czy
              inny Bazaar nie rozpisywal sie na ten temat ostatnio.
              wiec nie wiem po co sie do mnie "przypielas".

BTW w USA teraz sa modne superkrotkie szorty, nosza je dziewczyny w wieku
              C.Diaz.zreszta spodenki nosza niezaleznie od wieku.
      • Gość: decis Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:36
        Większość dziewczyn w wieku 18 lat miało inną figurę niż mając lat 26. Ciało
        dwudziestoparolatki nie zawsze jest tak jędrne jak u osiemnastolatki- mniej
        soprężyste pośladki, wypukły brzuch itp.{oza tym w pytaniu bardziej chodziło o
        to, czy dwudziestoparolatkom wypada nosić taki strój.
        • daino Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 04.08.05, 21:39
          e tam, 18latki maja tzw "baby fat", albo nie chodza na silownie, jedza chipsy i
          slodycze. ja np bylam ciezsza o jakies 6 kg niz teraz.
        • charade Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 04.08.05, 21:45
          Brednie. Po ulicach spaceruje pełno nastolatek z tłustym brzuchem i schabami
          wyłażącymi z biodrówek.

Gość portalu: decis napisał(a):

> Większość dziewczyn w wieku 18 lat miało inną figurę niż mając lat 26. Ciało
          > dwudziestoparolatki nie zawsze jest tak jędrne jak u osiemnastolatki- mniej
          > soprężyste pośladki, wypukły brzuch itp.{oza tym w pytaniu bardziej chodziło
          o
          > to, czy dwudziestoparolatkom wypada nosić taki strój.
      • Gość: nn Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol IP: *.jci.com 04.08.05, 21:40
        ach nie, nie wypada

dopiero po 30-stce, kiedy wreszcie ma sie w nosie co wypada a co nie, a wie sie
        juz co dobrze wyglada a co nie :) mam kolezanke '40stke' z tzw. killer body,
        super wysportowana i zadbana, a nosi takie mini ze hej! i to nie tylko w
        wakacje, bo mieszka w takiej okolicy ze jest cieplo caly rok
      • Gość: decis Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:40
        Skoro nie ma różnicy między figurą "18" a "25", to dlaczego oceniajac po
        figurze dziewczynom np. dwudziestopięcioletnim przypisuje się 18 lat???
        • jaleo Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 04.08.05, 21:46

> to dlaczego oceniajac po
          > figurze dziewczynom np. dwudziestopięcioletnim przypisuje się 18 lat???

We wspolczesnym swiecie ocenianie wieku po figurze jest bezsensowne. Moze
          jakies 50 lat temu mozna bylo, ale nie obecnie. Nie wiem, jak jest w Polsce,
          ale zdziwilabys sie, ile jest swietnie wysportowanych kobiet 40 - 50 letnich,
          ktore maja figury lepsze niz osiemnastki. Mimo to nikt by im 18 lat nie
          przypisal.
        • zettrzy Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 04.08.05, 21:53

> Skoro nie ma różnicy między figurą "18" a "25", to dlaczego oceniajac po
          > figurze dziewczynom np. dwudziestopięcioletnim przypisuje się 18 lat???

dlatego ze ta dziewczyna sprawia bardzo infantylne wrazenie
          • r.richelieu Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 04.08.05, 21:58
            o to to, zwłaszcza mały biust "odmładza", a duży "udojrzala". Drobnokościstość
            odmładza, a grubo udojrzala
            • Gość: decis Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:04
              Zgadza się:)
              • r.richelieu Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 04.08.05, 22:51
                ale jeśli ma się drobne kości jako osiemnastka to przez 7 lat nie zgrubieją. Ja
                na ten przykład wyglądam dużo lepiej teraz niż jako osiemnastka, i właśnie
                teraz mam bardziej jędrne ciało. Chodziło Ci chyba o takie, co w życiu nie
                widziały sportu, a które lubją się w tłustym żarciu

Niektórzy zresztą tak mają, 25 lat, a wyglądają jak własna ciotka
        • r.richelieu Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 04.08.05, 21:56
          im mniej ma się lat tym bardziej postrzega się proces starzenia jako szybszy i
          brzydszy.
          Dla nastolatek trzydziestka to już "tego nie wypada i tamtego nie wypada". I to
          nei ich wina, że mają takie kretyńskie przekonania, ot, wszyscy takie mieliśmy
          • Gość: decis Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:08
            na co dzień, do pracy noszę spódniczki tuz przed kolana albo nieco za kolana; a
            mam taką wielką ochotę założyć nad morzem mini, subtelne koturny i kolorową
            bluzeczkę...I chyba tej pokusie ulegnę:)Co tam 25 lat!
            • daino Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 04.08.05, 22:11
              blagam nie oslabiajcie mnie mowiac ze 25 nie moze nosic minimini, co bedzie w
              wieku 45 lat? katafalk?
              • zettrzy Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 04.08.05, 22:20
                daino napisała:

> blagam nie oslabiajcie mnie mowiac ze 25 nie moze nosic minimini, co bedzie w
                > wieku 45 lat? katafalk?

signum temporis - ten watek potwierdza to co napisalam w sasiednim watku o
                seksie o nawrocie pruderii, nie-wypadasci, co-na-to-ludzie-powiedzasci, i
                innych postaw, charakterystycznych dla pokolenia mojej babci, zmodyfikowanych w
                pokoleniu mojej mamy, nieistniejacych w moim i reanimowanych dla potrzeb
                wspolczesnych nastolatkow
                co za szczescie, ze bylo mi dane doswiadczyc innych czasow
                • miska_malcova Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 04.08.05, 22:40
                  mam 32 lata, biegnę jutro nabyc worek jutowy
                • r.richelieu Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 04.08.05, 22:46
                  wtedy miał mało kto, był szpan, nie było obciachu
                  teraz ma prawie każdy, szpan jest obciachem, i niemodność, i zeszłosezonowość.
                  Za dużo wyboru więc gęsi mają problem

• Gość: nadinka Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol IP: *.bpl.vectranet.pl 05.08.05, 07:00
        nie, powinny nosic wory pokutne
      • Gość: pasku Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.05, 11:32
        Hehehe
        Moja matka (54lata) chodzi w mini i jest jej rewelacyjnie, wiele moich koleżanek
        jej zazdrości zgrabnych nóg. Nawet do pracy ma dwa kostiumy z średnim mini.
        A kolorowe bluzki też nosi + fajne proste dzinsy. To tego ma zawsze pełen
        makijaż, zalotne półdługie naturalne loczki i uśmiech :D
        Ja młodsza od swej mamy, już też koło 30tki, nosze ultra krótkie mini albo
        (zaszokuje ciebie) PRZEŹROCZYSTE KOLOROWE BLUZKI BEZ STANIKA i wspaniale mi z tym.
        • annie_laurie_starr Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 05.08.05, 11:36
          Ja zamierzam nosic mini do smierci.
          • Gość: pasku Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.05, 13:35
            POPIERAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • sumire Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 05.08.05, 11:42
        W pierwszej chwili chciałam przez okno wyskoczyć, bom stara :)
        Ale - guzik mnie obchodzi, co wypada. Za bardzo się tym przejmujemy. Póki to
        będzie do przełknięcia dla otoczenia, zamierzam się ubierać w to, co lubię. Bez
        popadania w skrajności, rzecz jasna (żeby przechodnie nie musieli odwracać
        głowy z obrzydzeniem, kiedy mi coś gdzieniegdzie przybędzie lub obwiśnie
        smętnie). Póki co jestem szczupła i wysoka, a wieku nie mam wypisanego na czole.
        Mało tego - uważam, że kobiety bliżej trzydziestki wyglądają znacznie lepiej,
        niż nastolatki.
      • Gość: ktos hahahaha IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.08.05, 11:45
        Cóż to za głupie pytanie, ja mam 23lata i co już niedgłgo mam zregygnować z
        mimi spódniczek bo nie wypada...

Bez przedasy skad wogle przyszł Ci do głowy taki głupi temat?
      • Gość: dwa_buciki Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 12:28
        Noś, kobito, póki czas!:) Jeśli już teraz się obawiasz, to co będzie za kilka
        lat??:) To nie zależy od wieku, tylko od figury. Tak to bywa, że niektóre
        kobitki mają nóżki jak marzenie do 60, a inne wcale. Ja niestety bym się nie
        odważyła nosić mini- nigdy nie miałam w swojej szafie takiej spódnicy (odkąd
        skończyłam 10 lat). Chociaż jestem szczupła i mam 21 lat, uważam, że moje nogi
        nie nadają się do pokazywania, pomimo ładnych kilku lat intensywnych treningów.
        Tak to bywa w naturze;)
        • sumire Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 05.08.05, 12:30
          Otóż to :)
          Ale ja znam, paradoksalnie, bardzo wiele kobiet, które po 25. roku życia
          popadają w jakieś dołki - że się starzeją, że zbrzydną, że już ich nikt nie
          zechce, że młodsze są fajniejsze, takie tam...
      • przemkowa.b Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 05.08.05, 12:51
        No, wybacz,ale ja bym nie chciała mieć teraz takiej figury jak miałam mając 18
        lat, bo ważę 10 kilo mniej:)))
        • sumire Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 05.08.05, 12:53
          A, no i się potwierdza moja nieśmiała opinia, że im kobieta starsza, tym lepiej
          się prezentuje :))
          • Gość: s Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.08.05, 16:49
            co za mega durny topik:DD18 latki i sprezyste cialo?chyba co dziesiata.ja tam
            widze tluste kalduny i tylki juz u 16 latek.
            ach no ale przeciez 18 latce tez nie wypada juz nosic tego co np 16 latka nosi.
            ja p.....le co za brednie.ja mam 22 i w doopie takie dylematy.a zacznijmy rzecz
            od poczatku-liczy sie FIGURA i URODA a nie wiek.ilez to ja 20 letnich pasztetow
            widywalam i taaaaaaaakie laski po 30 ce.
            autorce polecam zimny prysznic i oklad na glowe.
            • przemkowa.b Re: Wakacyjny strój dla dziewczyn dwudziestoparol 05.08.05, 19:19
              Dziecko kochane, słownictwo przećwicz...:)))
      • Gość: anka nie, absolutnie nie wypada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 19:41
        w tak zaawansowanym wieku odpowiednie są:
        -luźne białe bluzki z żabotem lub koronkowym kołnierzem
        -ciemne, plisowane spódnice do pół łydki
        -buty - klasyczne czółenka na niewielkim słupku (sandały nie wchodzą w grę, bo
        stopy nie są już tak atrakcyjne jak kilka lat temu)
        -konieczne cieliste rajstopy, aby przykryć powstałe niedoskonałości
        -fryzura - nobliwy kok lub krótka trwała a la baran

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka