Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nakrycia głowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 13:05
    czy orientujecie się jakie nakrycia głowy będą modne tej zimy? :))
    Obserwuj wątek
      • papryczka_ag Re: nakrycia głowy 22.08.05, 13:06
        ciepłe czapki jak co roku :)
        • Gość: baba Re: nakrycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:38
          to jasne, ale jakie?
          chyba że 'trendy' nie dotyczą tego typu akcesoriów ocieplających ;)
          • se.la.vie LISY od brodki :PPPP 23.08.05, 17:58

• Gość: baba Re: LISY od brodki :PPPP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:40
              ww2.tvp.pl/images/2005/02/22/191998/img200.jpg - chodzi o coś takiego?
              <hahaha>
              moda prosto z wybiegów Nowosybirska :>
              • Gość: baba poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:53
                ale tak poważnie - mam ochotę stworzyć coś na drutach i postanowiłam, że będzie
                to czapka, bo akurat czapki mi brakuje. A że nie mam pomysłu, poszukuję
                różnych 'inspiracji' :) no i warto wiedzieć, czy uda mi się być w tym roku
                czapkowo modną ;)
                • Gość: dwa_buciki Re: poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 12:34
                  Ale zazdroszczę!!! Też bym chciała coś sobie zrobić na drutach, ale nie umiem:(
                  Taka ze mnie sierota, a nauczyć mnie nigdy nie miał kto. I marzę o czapce i
                  szaliczku zrobionym na drutach w jakimś uroczym zielono-rudo-brązowym kolorku...:)
                  • Gość: baba Re: poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:37
                    Ja też nie umiem :)))
                    właśnie się uczę i pod nadzorem wprawnej w robieniu na drutach cioci będę
                    tworzyć swoje pierwsze wełniane dziełko (i prawdopodobnie ostatnie, bo
                    stwierdzam, że to nie dla mnie... ale jak się postanowiło, to trzeba). Tylko
                    wzoru braaak! :(
              • zettrzy Re: LISY od brodki :PPPP 23.08.05, 21:00
                Gość portalu: baba napisał(a):

> ww2.tvp.pl/images/2005/02/22/191998/img200.jpg - chodzi o
                coś takiego?
                > <hahaha>
                > moda prosto z wybiegów Nowosybirska :>

o jaka piekna czapa
                • myszka_333 Re: LISY od brodki :PPPP 23.08.05, 21:12
                  tinyurl.com/7ud7h
                  te czapki są fajne
                  • Gość: pump_it_up Re: LISY od brodki :PPPP IP: *.broker.com.pl 23.08.05, 21:25
                    Mam taka czapke w domu, tylko troche mniejsza. Znalazlam w szafie i bede w niej
                    chodzila:D
                    • Gość: baba Re: LISY od brodki :PPPP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 09:14
                      jedno jest pewne - są ciepłe ;)
                  • kate-gun Re: LISY od brodki :PPPP 24.08.05, 19:16
                    heh, tez mam futrzana czape w stylu brodki - swietnie sie komponuje z moim
                    zimowo-oficersko-carskim stylem ;)
                    • zettrzy Re: LISY od brodki :PPPP 24.08.05, 19:32
                      na to sie teraz mowi "w stylu brodki" - a ja pamietam czasy kiedy to sie
                      nazywalo czapka-uszatka
      • hazel2 Re: nakrycia głowy 24.08.05, 20:21
        Mnie jest żal, ze teraz nakrycia głowy nie są takie popularne jak kiedyś.
        Kapelusze noszą głównie starsze panie. Młoda dziewczyna w kapeluszu to już
        ekstrawagancja dużej miary. A kapelusze są bardzo twarzowe! Marzy mi się coś w
        stylu Fay Dunaway w Chinatown, jakieś bordowe naleśniki, toczki... A na zimę
        czapa godna Anny Kareniny! (Tylko zwierzaka żal)
        Pozdrawiam niepoprawne romantyczki i inne wielbicielki nakryć głowy!
        • kalinakalina Re: nakrycia głowy 24.08.05, 20:24
          nakrywam glowe kiedy sie tylko da...
          latem czesto..a zima uwielbiam i ciagle , male, duze, modne i nie...
          duze i kolorowe , tez czarne
          nie wiem co bedzie modne tej zimy ja na wszelki wypadek odkurze moje
          zeszloroczniaki...
        • zettrzy Re: nakrycia głowy 24.08.05, 20:28
          hazel2 napisała:

> Mnie jest żal, ze teraz nakrycia głowy nie są takie popularne jak kiedyś.
          > Kapelusze noszą głównie starsze panie.

ja pierwszy kapelusz nabylam w wieku 20 lat i musialam go potem bronic przed
          napascia kolegow z roku, bo kazdy chcial go przymierzyc i robic w nim glupie
          miny

ciagle go mam, na dowod ze w przyrodzie nic nie ginie
          aha, on jest letni, z bialej slomkowej koronki z granatowa wstazka i ma
          asymetryczne rondko
      • jaleo Re: nakrycia głowy 24.08.05, 20:52
        W sezonie jesien/zima, modne glowy nosza:

- czapki "leninowki" oraz podobne do nich w fasonie czapki po angielsku
        nazywajace sie "baker boy's hat" - jak to sie do diaska po polsku nazywa??
        Jeszcze lepiej z przypieta "staromodna" lub autentycznie babcina broszka z
        brylancikami

- cos, co francuzi nazywaja wdziecznie "chapka" (wym. szapka), czyli tradycyjna
        rosyjska czapka futrzana

- popularne juz od kilku sezonow zimowych czapki z wloczki przylegajace do
        glowy - bardzo ladne mial w swoim pokazie Ralph Lauren
        • Gość: baba Re: nakrycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 18:08
          dzieki :) oglądałam te przylegające Ralpha Lauren, ale to chyba nie dla mnie
          (duża twarz i brzydki kształt głowy, poza tym jednak niezbyt ciepłe). Marzy mi
          się duża czapa, ale nie futrzana... taka na drutach... ehhh... :]
          • zettrzy Re: nakrycia głowy 25.08.05, 18:18
            to ja zrob, zadna filozofia, wybierz jakas gruba kosmata wloczke zeby wygladalo
            futrzanie (futrzyscie?) i do roboty
            • Gość: baba Re: nakrycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 18:25
              hehe, dla mnie filozofia - musze mieć jakiś konkretny wzór, musze ją zobaczyć i
              powiedzieć - tak, to ta! taką chcę mieć! :))
              • zettrzy Re: nakrycia głowy 25.08.05, 18:28
                wzor masz - te uszatki brodki, czy jak to sie dzisiaj nazywa, a jak nie to idz
                do jakiegos sklepu z czapkami, poogladaj, poprzymierzaj, i jak ktoras zawola -
                to ja! mnie chcesz nosic! - bedziesz wiedziala co; a jak juz ustalisz CO bedzie
                bardzo latwo wykombinowac JAK
                • Gość: etykietka Re: nakrycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 18:52
                  zettrzy napisała:

> wzor masz - te uszatki brodki, czy jak to sie dzisiaj nazywa, a jak nie to idz
                  > do jakiegos sklepu z czapkami, poogladaj, poprzymierzaj,

Zattrzy, a gdzie widziałaś obecnie zimowe czapki?
                  • zettrzy Re: nakrycia głowy 25.08.05, 19:21
                    czapki futrzane - w kazdym, dowolnie wybranym sklepie kusnierskim
                    na welnianie chyba trzeba poczekac pare tygodni
                    • Gość: baba Re: nakrycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 19:42
                      problem w tym, że ja nie chcę czapki w stylu brodki, czy tez innej wzorowanej
                      na futrzanej ;) dlatego szukam wzorów czapek juz gotowych, zdjęć itp. I dlatego
                      pytam, jakie będą modne, ponieważ być może ktosik orientuje się w modzie z
                      wybiegów (jak dotąd widziałam na wybiegach tylko właśnie wielkie futrzaki i
                      kapelusze). Wiem, ze marudzę ;)
                      dziękuję Wam za wszelkie sugestie :)
          • pink_hamster Re: nakrycia głowy 25.08.05, 19:38
            to moze takie: www.ninikny.com/nini-pg1.html :D raczej nie spotkasz nikogo w takiej samej
            albo taka: www.kittyville.com/knit/kitty_hat.html , jakos tak kojarzy mi sie z japonskimi kreskowkami...
            • Gość: baba Re: nakrycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 19:50
              kurcze, niektóre ze strony www.ninikny.com są przepiękne :]
              ale to już wyższy poziom wtajemniczenia ;P
              • zettrzy Re: nakrycia głowy 25.08.05, 20:08
                te z ninikny wygladaja na robione szydelkiem, na okraglo, z jednokolorowej
                wloczki, i maja ponaszywane rozmaite ozdobstwa
                spytaj na forum o robotkach recznych, gwarantowanie ktos bedzie mial gotowy
                wzor - to naprawde nie wyglada na fizyke teoretyczna
                • Gość: baba Re: nakrycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:15
                  coś mi się zdaje, że przy tym fizyka teoretyczna to banał ;)
                  ale spróbuję, tylko gdzie to forum się znajduje?
                  pozdrawiam :)
                  • zettrzy Re: nakrycia głowy 25.08.05, 20:27
                    tu jest to forum:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15333

przyjemnego dziubania
                    • Gość: baba dzięki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 09:47
            • jaleo Pointy hats 25.08.05, 20:44
              Czapki na tej stronie sa super!!!
            • kate-gun Re: nakrycia głowy 27.08.05, 15:42
              te czapki sa extra
              fajnie, ze mam kolezanki, ktore lubia takie robotki bo ja jestem zupelnym
              antytalenciem w tych sprawach =]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka