Gość: baba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 13:05 czy orientujecie się jakie nakrycia głowy będą modne tej zimy? :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baba Re: nakrycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:38 to jasne, ale jakie? chyba że 'trendy' nie dotyczą tego typu akcesoriów ocieplających ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: LISY od brodki :PPPP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:40 ww2.tvp.pl/images/2005/02/22/191998/img200.jpg - chodzi o coś takiego? <hahaha> moda prosto z wybiegów Nowosybirska :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:53 ale tak poważnie - mam ochotę stworzyć coś na drutach i postanowiłam, że będzie to czapka, bo akurat czapki mi brakuje. A że nie mam pomysłu, poszukuję różnych 'inspiracji' :) no i warto wiedzieć, czy uda mi się być w tym roku czapkowo modną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa_buciki Re: poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 12:34 Ale zazdroszczę!!! Też bym chciała coś sobie zrobić na drutach, ale nie umiem:( Taka ze mnie sierota, a nauczyć mnie nigdy nie miał kto. I marzę o czapce i szaliczku zrobionym na drutach w jakimś uroczym zielono-rudo-brązowym kolorku...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:37 Ja też nie umiem :))) właśnie się uczę i pod nadzorem wprawnej w robieniu na drutach cioci będę tworzyć swoje pierwsze wełniane dziełko (i prawdopodobnie ostatnie, bo stwierdzam, że to nie dla mnie... ale jak się postanowiło, to trzeba). Tylko wzoru braaak! :( Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: LISY od brodki :PPPP 23.08.05, 21:00 Gość portalu: baba napisał(a): > ww2.tvp.pl/images/2005/02/22/191998/img200.jpg - chodzi o coś takiego? > <hahaha> > moda prosto z wybiegów Nowosybirska :> o jaka piekna czapa Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: LISY od brodki :PPPP 23.08.05, 21:12 tinyurl.com/7ud7h te czapki są fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pump_it_up Re: LISY od brodki :PPPP IP: *.broker.com.pl 23.08.05, 21:25 Mam taka czapke w domu, tylko troche mniejsza. Znalazlam w szafie i bede w niej chodzila:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: LISY od brodki :PPPP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 09:14 jedno jest pewne - są ciepłe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: LISY od brodki :PPPP 24.08.05, 19:16 heh, tez mam futrzana czape w stylu brodki - swietnie sie komponuje z moim zimowo-oficersko-carskim stylem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: LISY od brodki :PPPP 24.08.05, 19:32 na to sie teraz mowi "w stylu brodki" - a ja pamietam czasy kiedy to sie nazywalo czapka-uszatka Odpowiedz Link Zgłoś
hazel2 Re: nakrycia głowy 24.08.05, 20:21 Mnie jest żal, ze teraz nakrycia głowy nie są takie popularne jak kiedyś. Kapelusze noszą głównie starsze panie. Młoda dziewczyna w kapeluszu to już ekstrawagancja dużej miary. A kapelusze są bardzo twarzowe! Marzy mi się coś w stylu Fay Dunaway w Chinatown, jakieś bordowe naleśniki, toczki... A na zimę czapa godna Anny Kareniny! (Tylko zwierzaka żal) Pozdrawiam niepoprawne romantyczki i inne wielbicielki nakryć głowy! Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: nakrycia głowy 24.08.05, 20:24 nakrywam glowe kiedy sie tylko da... latem czesto..a zima uwielbiam i ciagle , male, duze, modne i nie... duze i kolorowe , tez czarne nie wiem co bedzie modne tej zimy ja na wszelki wypadek odkurze moje zeszloroczniaki... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: nakrycia głowy 24.08.05, 20:28 hazel2 napisała: > Mnie jest żal, ze teraz nakrycia głowy nie są takie popularne jak kiedyś. > Kapelusze noszą głównie starsze panie. ja pierwszy kapelusz nabylam w wieku 20 lat i musialam go potem bronic przed napascia kolegow z roku, bo kazdy chcial go przymierzyc i robic w nim glupie miny ciagle go mam, na dowod ze w przyrodzie nic nie ginie aha, on jest letni, z bialej slomkowej koronki z granatowa wstazka i ma asymetryczne rondko Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: nakrycia głowy 24.08.05, 20:52 W sezonie jesien/zima, modne glowy nosza: - czapki "leninowki" oraz podobne do nich w fasonie czapki po angielsku nazywajace sie "baker boy's hat" - jak to sie do diaska po polsku nazywa?? Jeszcze lepiej z przypieta "staromodna" lub autentycznie babcina broszka z brylancikami - cos, co francuzi nazywaja wdziecznie "chapka" (wym. szapka), czyli tradycyjna rosyjska czapka futrzana - popularne juz od kilku sezonow zimowych czapki z wloczki przylegajace do glowy - bardzo ladne mial w swoim pokazie Ralph Lauren Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: nakrycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 18:08 dzieki :) oglądałam te przylegające Ralpha Lauren, ale to chyba nie dla mnie (duża twarz i brzydki kształt głowy, poza tym jednak niezbyt ciepłe). Marzy mi się duża czapa, ale nie futrzana... taka na drutach... ehhh... :] Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: nakrycia głowy 25.08.05, 18:18 to ja zrob, zadna filozofia, wybierz jakas gruba kosmata wloczke zeby wygladalo futrzanie (futrzyscie?) i do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: nakrycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 18:25 hehe, dla mnie filozofia - musze mieć jakiś konkretny wzór, musze ją zobaczyć i powiedzieć - tak, to ta! taką chcę mieć! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: nakrycia głowy 25.08.05, 18:28 wzor masz - te uszatki brodki, czy jak to sie dzisiaj nazywa, a jak nie to idz do jakiegos sklepu z czapkami, poogladaj, poprzymierzaj, i jak ktoras zawola - to ja! mnie chcesz nosic! - bedziesz wiedziala co; a jak juz ustalisz CO bedzie bardzo latwo wykombinowac JAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etykietka Re: nakrycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 18:52 zettrzy napisała: > wzor masz - te uszatki brodki, czy jak to sie dzisiaj nazywa, a jak nie to idz > do jakiegos sklepu z czapkami, poogladaj, poprzymierzaj, Zattrzy, a gdzie widziałaś obecnie zimowe czapki? Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: nakrycia głowy 25.08.05, 19:21 czapki futrzane - w kazdym, dowolnie wybranym sklepie kusnierskim na welnianie chyba trzeba poczekac pare tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: nakrycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 19:42 problem w tym, że ja nie chcę czapki w stylu brodki, czy tez innej wzorowanej na futrzanej ;) dlatego szukam wzorów czapek juz gotowych, zdjęć itp. I dlatego pytam, jakie będą modne, ponieważ być może ktosik orientuje się w modzie z wybiegów (jak dotąd widziałam na wybiegach tylko właśnie wielkie futrzaki i kapelusze). Wiem, ze marudzę ;) dziękuję Wam za wszelkie sugestie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pink_hamster Re: nakrycia głowy 25.08.05, 19:38 to moze takie: www.ninikny.com/nini-pg1.html :D raczej nie spotkasz nikogo w takiej samej albo taka: www.kittyville.com/knit/kitty_hat.html , jakos tak kojarzy mi sie z japonskimi kreskowkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: nakrycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 19:50 kurcze, niektóre ze strony www.ninikny.com są przepiękne :] ale to już wyższy poziom wtajemniczenia ;P Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: nakrycia głowy 25.08.05, 20:08 te z ninikny wygladaja na robione szydelkiem, na okraglo, z jednokolorowej wloczki, i maja ponaszywane rozmaite ozdobstwa spytaj na forum o robotkach recznych, gwarantowanie ktos bedzie mial gotowy wzor - to naprawde nie wyglada na fizyke teoretyczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: nakrycia głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:15 coś mi się zdaje, że przy tym fizyka teoretyczna to banał ;) ale spróbuję, tylko gdzie to forum się znajduje? pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: nakrycia głowy 25.08.05, 20:27 tu jest to forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15333 przyjemnego dziubania Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: nakrycia głowy 27.08.05, 15:42 te czapki sa extra fajnie, ze mam kolezanki, ktore lubia takie robotki bo ja jestem zupelnym antytalenciem w tych sprawach =] Odpowiedz Link Zgłoś