Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowa estetyka??

04.09.05, 21:44
    Ciekawa jestem, czy ktos widzial reklame prasowa makijazu Chanel na
    jesien/zime (Coromandels de Chanel). Az sie przestraszylam, jak pierwszy raz
    zobaczylam. Dla niezorientowanych - modelka reklamujaca ten makijaz ma
    ogromne czolo, wylupiaste oczy, waskie male usta i jakas taka krzywa twarz
    (tzn. grubsza z jednej strony). Do tego umalowana jest jak koszmarek. Czy
    to jest jakas nowa estetyka czy "creatives" z agencji reklamowej sie nacpali??
    Obserwuj wątek
      • edavenpo Re: Nowa estetyka?? 04.09.05, 21:48
        Wlasnie! Tez ja wczoraj widzialam wczoraj ta reklame na przystanku i z przerazeniem zauwazylam ze
        wracaja grube brwi a'la Madonna w latach 80-tych...

Jesli chodzi o dziwnie wygladajace modelki to spojrz tylko na Lily Cole... Wedlug mnie taka brzydka ze az
        ladna naprawde nie dziala w tym przypadku
        • nadinka_nadinka Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 18:34

> Wlasnie! Tez ja wczoraj widzialam wczoraj ta reklame na przystanku i z przeraze
          > niem zauwazylam ze
          > wracaja grube brwi a'la Madonna w latach 80-tych...
          >

takie brwi to juz byly modne jakis czas temu [rok czy dwa. mnie sie takie
          bardziej podobaja niz takie cienkie kreseczki, ktore wygladaja jakby ktos
          zapomnial sobie przed wyjsciem dokleic ;-)
          ale jak wiadomo de gustibus etc. =)

...Hold your breath and count to ten,
          Start again, start again...
      • jaleo Wlasnie sie doczytalam... 04.09.05, 21:50
        Buszujac zawziecie po necie, aby sie dowiedziec, kto to jest ta "pieknosc"
        Chanel, dowiedzialam sie, ze to, skadinad niebrzydka, Vanesse Paradis tak
        urzadzili!! Mam nadzieje, ze zgarnela jakas niezla kase za te kampanie, bo tak
        oszpecic kobiete na zdjeciu to tylko sadysta jakis by potrafil.
        • kalinakalina Re: Wlasnie sie doczytalam... 04.09.05, 22:08
          nie widzialam...vanessa p. zawsze mi sie podobala...
          mozesz wyslac link
          • jaleo Re: Wlasnie sie doczytalam... 04.09.05, 22:12
            Niestety nigdzie w necie nie moge znalezc linku.
        • kalinakalina to nie jest vanessa paradis... 04.09.05, 22:24
          zloze sie z toba o kilogram kosmetykow chanel!

p.s serio
          • kalinakalina Re: to nie jest vanessa paradis... 04.09.05, 22:26
            www.chanel.com/fb/um.php?la=de&lo=de&re=chanelcom&umprv=1
        • kalinakalina lisa cant.... 04.01.06, 13:54
          buszujac po necie jest! to nie vanessa paradis a lisa cant
          uff,
          uparlam sie i znalazlam he
      • babunowa Re: Nowa estetyka?? 04.09.05, 22:13
        ale cienie same w sobie chanela na jesień-zima 2005 są małym dziełem sztuki:)
        • edavenpo Link do Vanessy 04.09.05, 22:16
          Prosze, znalazlam to:

www.shoppingblog.com/cgi-bin/sblog.pl?sblog=727051
          • kalinakalina Re: Link do Vanessy 04.09.05, 22:20
            nie wierze...na tej fot to nie jest vanessa paradies
            • babunowa Re: Link do Vanessy 04.09.05, 22:26
              co do wyglądu to można się sprzeczać,ale co do tego,że makijażem można zupełnie
              zmienić osobę,to nie można;)
              • pianazludzen Podejrzewam kto za tym stoi... 05.09.05, 13:34
                Chanel... Vanessa Paradis...:)

Forumowym zwyczajem wesze podstep, a moja teoria spisku brzmi tak, ze do tej
                kampanii namowila ja jej sasiadka LaParisienne, radca prawny Chanel :)))

Pozdrawiam Wszystkich!
      • kate-gun Re: Nowa estetyka?? 04.09.05, 23:06
        no cos ty, moim zdaniem to bardzo ladna babka
        ma piekne oczy, pelne usta [no chyba, ze idealem sa usta panny Jolie] a twarz
        tylko wydaje sie byc krzywa, bo jest ustawiona pod dziwnym katem :)
      • zettrzy Re: Nowa estetyka?? 04.09.05, 23:26
        to jest przepiekna twarz i fantastyczny makijaz...
        jest sfotografowana nieco z boku, dlatego moze sie wydawac nieco asymetryczna,
        ale tylko dlatego
        makijaz czyste malarstwo - wielka szkoda ze zyjemy w czasach kiedy nie nalezy
        tak sie malowac na codzien
        • elizucha-l Re: Nowa estetyka?? 04.09.05, 23:43
          sfotografowana to ona byla ale co z tego skoro to co widac na zdjeciu jest tak
          przerobione, ze o prawdziwym wygladzie vanessy p. juz mowy byc nie moze...
          swoja droga nigdy mi sie ona nie podobala ale zrobili z niej prawdziwego
          potworka. nie moge sie tylko zgodzic, z tym ze ma waskie usta. na tym zdjeciu
          usta sa normalne.
          moim zdaniem to jest ona po prostu brzydka co widac na obrazkach znalezionych
          przez google.
          • jaleo Usta 04.09.05, 23:50
            Heh, widze, ze Chanel sie opamietal i kobiecie przerobili usta. Na reklamach w
            brytyjskich pismach z pazdziernika Vanessa ma duzo mniejsze i wezsze usta.
            • jaleo Pazdziernikowy InStyle, strona 24 04.09.05, 23:50

• pianazludzen Re: Pazdziernikowy InStyle, strona 24 05.09.05, 13:43
                ide wiec do news agent zerknac :)
          • majenkir Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 01:51
            www2u.biglobe.ne.jp/~NON/imeges/Image12.html

elizucha-l napisała:
            > moim zdaniem to jest ona po prostu brzydka co widac na obrazkach znalezionych
            > przez google.

Tu tez Ci sie nie podoba? Moim zdaniem jest przesliczna i taka sexy, az mnie
            zolc z zazdrosci zalewa :P.
            • hihihiii Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 04:36
              Przyznam ze nie wierze ze to Vanessa na tamtym zdjeciu reklamujacym kosmetyki
              Chanel...ma jakas inna brode, itd...Vanessa reklamowala ponad sezon temu
              garderobe, linie Cambon ze slawetna torba "Reporter".

Mysle podobnie co Majenkir, tutaj tez wyszla slicznie, przypomina BB:

www.fondosescritorio.net/wallpapers/Famosos/Vanessa-Paradise/Vanessa-Paradise-01.jpg

:-)
              • misae Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 08:32
                vanessa jest ladna jak sie nie usmiecha ;o)
                makijaz chanel niesamowity- szczegolnie oczy, grube (nisko osadzone) brwi
                poglebiaja efekt wysokiego czola, niesymetryczna twarz jest spowodowana
                oswietleniem (cien na policzku), nigdy bym nie powiedziala ze to ona...
            • elizucha-l Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 14:38
              ok, na tym zdjeciu wyglada ladnie, tylko czy prawdziwie? spojrz na zdjecia,
              ktore nie sa pozowane, retuszowane. takie jak te na ktorych stoi z mezem,
              prawdopodobnie przed jakas premiera lub innym wydarzeniem. ma tam zrobiony
              makijaz, fryzure, piekne ciuchy... i co z tego? wyglada paskudnie bo jest po
              prostu brzydka. zdjecia, ktore zrobiono jej z ukrycia na plazy jesli chodzi o
              twarz nie powinny byc brane pod uwage, bo na plazy, kiedy sie jest lekko
              spoconym, kiedy robi sie miny bo slonce razi itd. twarz zawsze moze wyjsc co
              najmniej nieladnie ale spojrz na jej cialo. na zdjeciu ktore pokazalas wydaje
              sie, ze ma calkiem ladny biust a tymczasem kiedy jest naga okazuje sie, ze
              biustu nie ma wcale a cala figura taka ze patrzec sie odechciewa.
        • jaleo Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 10:37
          zettrzy napisała:

> to jest przepiekna twarz i fantastyczny makijaz...

Na tych malych zdjeciach w necie nie wyglada to az tak zle, ale zapewniam, ze
          na stronie A4 w czasopismie wyglada duzo gorzej. Np. cienie na powiekach sa
          jaskrawo-zolte, co nadaje oczom wyraz wytrzeszczu, jak przy nadczynnosci
          tarczycy. Nie mowiac juz o nizej wspomnianych ustach, ktore od czasu reklamy
          prasowej zostaly troche pogrubione...

> makijaz czyste malarstwo - wielka szkoda ze zyjemy w czasach kiedy nie nalezy
          > tak sie malowac na codzien

Jakby czlowiek chodzil z taka iloscia tapety na twarzy to by mu sie chyba punkt
          ciezkosci przesunal ;-)))
      • klarak Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 08:37
        ale co z nia niby jest nie tak? bardzo fajna stylizacja.
      • uka_m Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 09:16
        Podoba mi się-tak diabolicznie.Fajny temat na jesień.Paradise jest ok
        babka.Odbijając-jak lubię Deepa w filmach to zupełnie nie podoba mi się jego
        prywatna garderoba-podobno zabiera często kostiumy w których występuje i w nich
        chodzi na co dzień.
      • jpar Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 09:18
        i wlasnie o to chodzi, aby wstrzasnac rynkiem i aby o tej reklamie bylo glosno,
        a noz widelec z ciekawosci dolaczy nastepna klientka. W reklamie to zawsze cos
        nowego...mnie osobiscie ten makijaz nie przeszkadza, bo mam duzy dystans do tego
        co trzeba i jak miec, mam swoj wlasny styl.

Ps: wczesniej byly juz duzo bardziej bulwersujace reklamy, a estetyka w modzie
        to jest temat rzeka, chetnie podejme dyskujse, zreszta cale forum jest o tym..
        • jaleo Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 10:46
          jpar napisała:

> i wlasnie o to chodzi, aby wstrzasnac rynkiem i aby o tej reklamie bylo
          glosno,
          > a noz widelec z ciekawosci dolaczy nastepna klientka.

Wiesz, ja jestem stala (od kilkunastu lat) klientka makijazu Chanel i musze
          przyznac szczerze, ze po zobaczeniu tej reklamy jakos mi ochota na Chanel
          przeszla. Imydz typu "skrzyzowanie ciotki Rupniewskiej z narzeczona
          Frankensteina" to nie jest imydz, w ktory bym mierzyla, i jesli Chanel to soba
          reprezentuje, to ja sobie znajde inne, bardziej blizsze mi estetycznie i
          bardziej na czasie propozycje. Taki tok myslowy zwykle odbywa sie w
          podswiadomosci, ale na potrzeby tej dyskusji go werbalizuje.

Nie wiem, czy podobnie zareaguja inne klientki Chanel, ale biorac pod uwage, ze
          demograficznie jestem niemalze idealnie ich "typowa klientka", to
          optymistycznie tego nie widze.
          • jpar Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 19:19
            A jestes wogole zadowolona z tych kosmetykow? Ja mam kilka cieni do powiek i nie
            powiem, ze sa oszalamiajace. Kiedys bylam u pani konsultantki z Chanel na
            makijazu i efekt byl taki, ze sie przerazilam i na zawsze odechcialo mi sie
            makijazu u profesjonalistow. Od czasu do czasu w reklamie pojawiaja sie
            koszmarki, ale jesli kosmetyki sa dobre to mnie to nie odstrasza. W zaden sposob
            reklama L'oreala mnie nie zacheca, ale bardzo lubie ich produkty. I chociaz
            makijaz Chanel jest bardzo 80-te i przesadzony to jednak obejrze sobie te cienie
            w sklepie, moze produkt jest fajny?
      • uka_m Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 09:25
        Pamiętacie reklamę OPIUM i Sophie Dahl?
        • deczko Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 09:44
          uka_m napisała:

> Pamiętacie reklamę OPIUM i Sophie Dahl?

Pamietamy! Przynajmniej ja ;)
          Fajny makijaz, nie poznalam Vanessy. Tylko te brwi, sa obrzydliwe, FUJ!
      • drinkit A ja myslałam.... 05.09.05, 10:51
        jak przeczytałam pierwszy post, to myslałam ze kobieta na plakacie ma
        conajmniej zdeformowaną twarz, człowiek-słon jakiś albo co, potem patrzę na
        zdjęcie.. ciekawy makijaż, to wszystko.Widywałam w zyciu brzydsze modelki i w
        brzydszych makijażach.
        • lucre Re: A ja myslałam.... 05.09.05, 10:57
          Miałam to samo wrażenie.
          Lubię kolorówke Chanel, używam od wielu lat. I nie czuję, mżeby ten przekaz
          skierowany był do mnie.
          Makijaż jest po to, żeby zwrócic uwagę na markę, przecież nikt normalny nie
          pomyśli, żeby go naśladować. I w tej roli świetnie się sprawdza, więc o co tyle
          krzyku?
      • jaleo JESZCZE RAZ POWTARZAM 05.09.05, 11:01
        Watek dotyczy reklamy PRASOWEJ, a nie zdjecia w necie, bo jednak jest roznica.
      • goldioo Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 11:25
        Piękna i oryginalna, tylko spojrzenie takie zbyt demoniczne zrobili.
      • sineira Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 17:47
        Kojarzy mi się bardzo wampirycznie, a wampiry uwielbiam, więc i makijaż - siłą
        rzeczy - mi się podoba. Tylko na jaką okazję by się tak umalować???
      • panna_turkus Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 18:08
        prawda jest taka, że przeglądając kolorowe gazetki dłuzej zatrzymujemy wzrok na
        tych "brzydkich" modelkach (dziwnie pomalowanych, z pucułowatą twarzą albo
        wyłupiastymi oczami) a nie pięknościach. piękno w dużej ilości jest nudne.
        • hihihiii Re: Nowa estetyka?? 05.09.05, 18:30
          Piekno jako poprawnosc...moze byc nudne.

Mysle, ze mozna byc pieknym z jakimis przerysowaniami lub innymi "wadami".
      • hihihiii Vanessa dla Chanel 08.09.05, 07:04
        znalazlam zdjecie Vanessy, moze zadziala:
        i17.photobucket.com/albums/b51/linnea238/nessa7.jpg
        • hihihiii Re: Vanessa dla Chanel 08.09.05, 07:06
          i pare innych...
          i17.photobucket.com/albums/b51/linnea238/nessa6.jpg
          i17.photobucket.com/albums/b51/linnea238/nessa5.jpg
          i17.photobucket.com/albums/b51/linnea238/nessa4.jpg
          i17.photobucket.com/albums/b51/linnea238/nessa3.jpg
          itd.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się