Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kolorowa kiecka na studniówkę??

11.09.05, 14:09
    Juz na za niecale pol roku najwazniejszy ponoc bal w moim zyciu, czyli
    stuniowka:) No i mam problem: nie chce miec kreacji takiej jak 99% dziewczyn
    zamierza posiadac, czyli czarna lub bordowa kiecke. W czarnym wygladam
    beznadziejnie co do bordowego rowniez mam opory. Jak myslicie, da sie na ta
    studniowke zalozyc cos kolorowego?? Na przyklad fiolet, roz, niebieski,
    turkus? Nie chce wyjsc na totalna ignorantke ale nie chce rowniez wygladac
    jak "ciocia klocia" w czerni :P Co o tym myslicie? Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • natalicja Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 11.09.05, 16:05
        czemu nie:) Ja miałąm suknię dość jasno niebieską, z bardzo cienkiego materału, z ażurowymi kwatami w dodatku na granatowym spodzie, fakt, że byłam najjaśniej ubraną osbą na balu, ale to mi nie przeszkadzało:) Moze być granat, może być ciemna zieleń. Osobiście nie radzę różu ani turkusu, może za to suknia srebrna albo złotawa, bal wymaga odpowiedniej oprawy, a poniekąd i powagi :)...
        • deczko Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 11.09.05, 18:04
          Odradzam pomarancz. Moja kolezanka miala suknie w tym kolorze. Fakt, byla jedyna
          na cale LO, ale naprawde ten kolor na studniowce nie zdal egzaminu.
        • panna_turkus Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 11.09.05, 20:59
          ja miałam sukienkę seledynowo-turkusową, szytą, długośc do kolana (chociaż wtedy
          - 10 lat temu :))) nikt za tym kolorem nie przepadał). większość kreacji to były
          sukienki a nie suknie i nikt nie myślał o powadze ;-)
          może wybierz ciemny fiolet albo ciemny brąz jesli jestes brunetką, ciemną zieleń
          jesli jestes ruda... blondynki ładnie wygladają w kolorze szaro-stalowym
          ("srebrnym").
          jaskrawe kolory rzeczywiście
          • panna_turkus c.d. 11.09.05, 21:02
            jaskrawe żywe kolory np. pomarańcz, zieleń sałatkowa, czerwień czy róż,
            turkus... mogą wygladać jarmarcznie bądź za bardzo banalnie...
            ciemne kolory mozesz połączyć z bardziej odwaznymi dodatkami
            • babunowa panno_turkus 11.09.05, 21:21
              Właśnie napisałam o kolorowych kieckach.Muszę się z Tobą niezgodzić.Było wiele
              panien które były w turkusach,pomarańczach.Ja w fiolecie.Wcale nie wyglądałyśmy
              jarmarcznie.Dużo zależy od kroju sukienki,dodatków,a także osobistego stylu.
              • panna_turkus Re: panno_turkus 11.09.05, 21:26
                rezczywiście dużo zależy od kroju i tkaniny. stonowane kolory wydają mi się
                bardziej bezpieczne - turuk i róż złamane szarością jak najbardziej się nadają.
                • panna_turkus Re: panno_turkus 11.09.05, 21:27
                  miało być "turkus i róż"
          • babunowa no jestem w totalnym szoku ;) 11.09.05, 21:19
            że babki mają jeszcze takie problemy;) w sensie kolorystycznym;)Ja miałam
            studniówke 5 lat temu i wtedy już było wiele panien w kolorowych
            sukienkach.Zaraz biorę zdjęcie i policzę.Okey na 30 dziewczyn,tylko 6 miało
            czarne kiecki.Reszta kolory.Srebrny
            widzę,zielony,błetkitny,pomarańczowy,czerwono-czarny zestaw,czerwony.Tak więc
            wszystkie kolory.Ja osobiście wystapiłam w swoim ulubionym kolorze,a nie jest to
            poważny kolor;)Pamiętam,że dziewczyny z innych klas też miały kolorowe
            kiecki.Nie wiem czy wynika to z tego,że wtedy właśnie był wysyp kolorowych
            kiecek,czy zwyczajnie byliśmy takim kolorowym liceum;)Studniówka jest
            reklamowana jako poważna impreza,ale ma tylko poważny wstęp;)reszta nie różni
            się za bardzo od dobrej imprezy;)
            • diaboliada23 Re: no jestem w totalnym szoku ;) 11.09.05, 23:12
              Ja miałam sukienkę w kolorze morskim nie powiem zebym wyglądała olsniewajaco
              ale przynajmniej byłam oryginalna.U mie na studniowce cieszyły sie powodzeniem
              suknie przez które przeswitywały stringi i inne bajery.
        • kasiastel Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 12.09.05, 06:49
          sądzę że turkus to strzał w dzisiątkę!
          ja co prawda miałam na studniówce bordowy gorset ze spódnicą i szalem, ale
          wyglądałąm extra i jako jedyna miałam bordowa kreację
          Kasia
      • bitch.with.a.brain Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 12.09.05, 09:37
        dobierz kolor taki,jaki do ciebie pasuje,w jakim wygladasz a przede wszystkim
        czujesz się dobrze. Ja mialam suknie w kolorze czekoladowego brazu i wyglądalam
        bardzo oryginalnie i ładnie.Wtedy ten kolor nie byl jeszcze w modzie
        studniówkowej, sporo się naszukalam:)
        Natomiast uważam,że najgorszym kiczem studnowkowym jest robienie sobie tapty i
        solarka 2 tygodnei przed - ponad połowa dziewczyn robi wszystko zeby wygladać na
        30 lat
        • mimi1986 Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 12.09.05, 10:16
          Ja na moja studniowke zaszalalam z sukienka i zalozylam sukienke do flamenco:) do tego wlosy w kok i piekny czerwony kwiat za uchem:) Balam sie ze nauczycielki beda patrzec sie na mnie jak na jakies dziwadlo:p...a tu taka niespodzianka bo wszystkie podchodzily i mowily ze przepieknie wygladam i oryginalnie:D
      • jazzurekcja Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 12.09.05, 10:35
        hej.ja miałam studniówkę w tym roku.dziewczyny miały sukienki w naprawde
        różnych kolorach-przez krwistą czerwień,pomarańcze,fiolety,zielenie,bordo az do
        kremowych i białych...chociaż te ostatnie to moim zdaniem faux pas...ja miałam
        prostą,dopasowaną sukienkę w kolorze czekoladowego brązu z delikatnie
        połyskiwego materiału,do tego złote dodatki i boa z piór w tym kolorze.przede
        wszystkim nie kupuj gorsetu!!nie mogłam patrzeć na te wszystkie panny
        wystrojone w wieśniacke gorsety w kolorach ciemnobordowo-fiotetowych.fuj!weź
        kolorową sukienkę,jeśli masz na to ochotę,ale bez przesady!!
        • diaboliada23 Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 12.09.05, 14:46
          Jeszcze mi sie przypomniała 1 "kreacja". Dziewczyna zamówiła sobie strój u
          krawcowej. Strój był w kolorze czarnym, na nogawce miał srebrne chinskie
          litery. Cos w stylu stroju do walk wschodnich. Makijaz ostry z chinska literą
          na policzku.
          • ewa_los Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 12.09.05, 16:07
            a co myslicie o kolorze kanarkowym? -.-
      • madziarka19 Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 12.09.05, 17:20
        ja miałam złota i nikt takiej nie miał,zreszta mam dalej...:):)
        • natalicja Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 12.09.05, 17:40
          Ale się pozmieniało od moich czasów.. Aż się stara poczułam:) U mnie była jedna suknia granatowa, jedna bordowa, moja niebieska, a reszta to czarne...
          Ale to było jeszcze ładnych parę lat przed modą na gorsety fioletowo - bordowe...
      • facecja Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 12.09.05, 17:55
        >nie chce miec kreacji takiej jak 99% dziewczyn
        > zamierza posiadac, czyli czarna lub bordowa kiecke.

dziwne rzeczy piszesz, albo to kwestia regionu, bo:

studniówka 2002 - wszelkie rózniste kolory, bordo, zieleń, brąz, srebro,
        czarnych mało - w związu z tym

studniówka 2003 - moja - sukiernka w kolorze grafitu (miałą byc czarna, ale tak
        wyszło). reszta to faktycznie - bordowe. ale znalazły się pojedyncze
        egzemplarze fioletowe, biało czarne (biały gorset, czarna spódnica) lub inne
        wariacje typu jakaśtam góra (złota, srebra, niebieska etc etc)+ czarna spódnica

nie wiem, jak studniówka 2004

ale na studniówce 2005 królowały juz włąsnie te wariacje jakaśtam góra (złota,
        srebra, niebieska etc etc)+ czarna spódnica, z tym, że najpopularniejszy kolor
        gorsetu to biały. tak więc z tych obserwacji wynika, że jakbym miała znowu iśc
        na studniówkę, to znowu w grafitowej sukience. bo przynajmniej w moim regionie
        panienki od tego koloru stronią.
        • marta-martusia Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 12.09.05, 18:27
          ja mialam studniowke w 2003 i mielismy powiedziane ze sukienka nie moze byc
          pomaranczowa, rozowa itp.

ma byc czarna, granatowa, ciemnoczerwona itp. - taka typowo ' na studniowke'

ja bylam cala na czarno - czarna spodnica marszczona i czarny top z
          przeswitujacym paskiem na brzuchu (wąskim)

oczywiscie, byla JEDNA (!) dziewczyna w bialej sukience ...nauczyciele
          spojrzeli, ale nic nie mowili...
          za to dziewczyna cala na czarno, ale w zbyt krotkiej mini i bluzce, spod ktorej
          wylewal sie biust po studniowce wyladowala na dywaniku u dyrektorki ...

nie uwazam, aby niebieski, rozowy itp. to byly kolory na studniowke ... bez
          przesady

• facecja Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 12.09.05, 19:06
            > nie uwazam, aby niebieski, rozowy itp. to byly kolory na studniowke ... bez
            > przesady

nie byłabym taka kategoryczna, choc zwolenniczą różowego i niebieskiego nie
            jestem
            bo: rózne są różowe i różne niebieskie

oczywiscie świński róż, róż prosto zakreślacza bądź róż jak na mokasynkach z
            dziurkami i bez pięt (wiecie o czym mówię?;)) - nie, ale jakiś ciemny, stary,
            zgaszony, połączony z czernią czy brązem.... może wyglądać bardzo łądnie i
            wcale nie zbyt wyzywająco. podobnie niebieski - odcień sie chyba ultramaryna
            nazywa. albo błękit paryski. nie wyobrażam sobie turkusu, chyba, że w tak
            powszechnym dzisiaj połączeniu z brązem - ale to takie mało oryginalne. jednak
            jeśli ktos ma namiary na jakąś turkusową wieczorową sukienkę, to niech poda
            link, chętnie obejrzę.
      • ma.gda Re: Kolorowa kiecka na studniówkę?? 13.09.05, 10:16
        to zależy... u mnie najładniej na studniówce wyglądały dwie dziewczyny:
        -jedna miala na sobie mała czarną i przepiękne buty na wysokim słupku z zamszu,
        w stylu lat 40 z dziurka na palce z przodu
        -druga miała bardz modna spdnce w odwaznym ciemoturkusowym kolorze z simple
        www.simple.pl/robocze/jpgi/jesien-zima%2004-05/8.jpg i do ntego czarny
        koronkowy top.

ja natomiast mialam czarny koronkowy top i spodnice w kolorze brudnego rozu i
        tez bylo ladnie i orginalnie

wszystko zalezy od kroju i stylu, niekoniecznie od koloru...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka