Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dzieciece ubranka-Jakich firm?

27.10.05, 13:09
    Jakie sa najlepsze jakosciowo?
    Disney i co jeszcze?
    MacKays?
    5:10:15 -horror
    Wojcik -w miare OK
    smyk -ma przecietne...
    h&m i zara -w miare..

jakie sa firmy? i gdzie w Waszawie sa fajne sklepy?

Trzeba mi na Dziecie rozmiaru 92
    :]
    --
    Esencja Narcyzmu :D
    www.disa.fotolog.pl
    Obserwuj wątek
      • syshda Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 13:25
        Ja duzo fajnych rzeczy dla mojej corci kupilam w . . . Auchan. Mowie o ciuchach
        robionych dla Auchan Francja i importowanych do Polski (maja takie
        charakterystyczne "francuskie" metki i rozmiarowke podana w miesiacach). Z
        fajnych rzeczy kupilam: swietne body (oczywiscie 100% bawelna), spiochy, bluzy,
        ostatnio kurtke z futerkiem na kapturze. Przy okazji zaznaczam, ze nie w kazdym
        sklepie tej sieci jest ten sam asortyment ubran.
        Z innych firm lubie: rajstopki firmy Wola (nie do zdarcia nawet na etapie
        raczkowania).
        Bardzo rozczarowaly mnie body Mothercare: porozciagaly sie okropnie po kilku
        praniach.
        • disa Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 13:39
          :D
          Dokladnie!!! Mothercare-2prania i juz brzydkie...
          z 5:10:15 poodpadaly metalowe guziki z ogrodniczek -po 1 praniu... bleee
          chicco chyba dobre??? nie???

Auchan??? czyli szukac francuskich metek???
          a masz moze pojecie rozmiar 92 to jaki moze byc miesiac? Bo Moja Siostrzenica
          dlugasna ...
          • syshda Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 13:44
            Rozmiar 92, to ok 24 miesiecy chyba.
            Ale musisz obejrzec siostrzenice i kupic "na oko".
            • disa Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 13:47
              :(
              mam tylko zdjecia :( ale moze Siostra ja wymierzy :D
              • syshda Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 13:50
                Wydaje mi sie, ze lepiej kupowac ubrania wieksze, na kazdy sezon.
      • patyska Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 13:36
        george czy jakos tak (niedostepne w Polsce, wyszukuje w lumpexach, sa niesamowite - bawelniane, a
        nie do zdarcia), nigdy nie zwiodlam sie na mothercare, gap i - wiem, trudno uwierzyc - h&m. jakies
        ciuszki dostalam od tesciowej ze stanow - te, ktore nosilismy byly super, te, ktore wciaz z metkami
        wisza w szafie nie wiem ;) moge jak wroce z roboty popatrzec na metki tych, ktore sie sprawdzily i dac
        znac.
        • disa Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 13:42
          o!!! :]
          Bylabym wdzieczna :D
          Bo mi glupio bylo jak sie dowiedzialam, ze te ubranka ktore kupilam marnej
          jakosci (farbowaly, mialy jakies drapiace naszywki od srodka, cos sie poprulo,
          odpadlo) ... a tanie nie byly :/ zle firmy wybralam ;/
          • patyska Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 13:46
            tylko i tak ich w polsce nie dostaniesz niestety... pamietam, ze niektore byly sygnowane przez nike -
            nike ma na polske dzieciece ciuchy? a! chicco kupilismy kurtke - ok, leciutka, mieciutka, a nie jak inne
            puchowki dla dzieci sztywna poducha, wiec polecam. kurde, na zakupy dla dzieci to powinnas sie ze
            mna wybrac, tylko ja biore rozmiar 98 ;) bo moj dzieciak alergik, wiec dokladnie ogladam kazda
            szmatke, metki odpruwam, patrze, czy barwnik ne za intensywny, czy bawelna, z czego nici etc.
            a moze nie o marna jakosc tylko marne pranie chodzilo? ;)
            • syshda Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 13:56
              Widzialam ubrania Nike dla dzieci (np. buty), ale sa naprawde drogie.
            • disa Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 14:51
              Nie no cos Ty?
              pranie OK. Po prostu niektore zmechacily sie i wyrozciagaly prawie do razu.
              Jesli jestes z Wawy i palnujesz zakupy CHETNIE sie z Toba wybiore :D

Bo Ja tylko wiem, ze trzeba te zatrzaski sprawdzac, czy naszywane rzeczy na
              bodach od wewnatrz nie drapia (lepsze sa bez), przewidziec czy cos farbuje czy
              nie, czy sie rozciaga czy nie.. i rozmiar 92 :[

na allegro widzialam ubranka: george :]
              • patyska Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 15:01
                no, mozemy kiedys skoczyc (teraz jestem akurat po jesienno-zimowych zakupach :() - czy ty nie jestes
                z miedzylesia?
                • disa Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 15:03
                  nie :[ Aktualnie Warszawa :[ wiec pewnie ciezko bedzie z tymi zakupami :(
                  • patyska Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 15:07
                    noooo... bo ja z zadupia w tamta strone. a kiedys warszawa ;)
                    a czy ciuchlandy wchodza w gre? bo jest jeden na wiatracznej - zajebiozka. ja mam jeszcze 3 sekretne
                    ale juz poza wawa. z nowych to jak chce cos ladnego to do mothercare ide zazwyczaj. bo jak juz
                    wspomnialam na mothercare sie jakos nie przjechalam.
                    • disa Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 15:10
                      chyba wchodza w gre.... Musze na ta wiatraczna podskoczyc :D
                      • patyska Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 15:17
                        go for it, baby, go for it ;)
          • syshda Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 13:47
            Buble wsrod ubranek dzieciecych to odrebny temat!
            Ja kupilam:
            body, ktore mialy za maly otwor na glowe,
            pajacyki, ktore mialy napy na plecach i zostawialy slady na pleckach dziecka,
            polarowa czapeczka, po zdjeciu, ktorej cala glowka byla mokra (w ogole nie
            oddychala) itd
            • patyska Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 13:49
              jakby to ujac... jeszcze rozumiem, ze mozna takie cos wyprodukowac, ale ze kupic to nie pojme...
              • syshda Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 13:51
                Czlowiek uczy sie przez cale zycie, nie wszystko mozna przewidziec, szczegolnie
                jak sie nie ma doswiadczenia.
                • patyska Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 14:05
                  fakt. wiele rzeczy przewidzialam, ale: jak moglam kupic kamizelke z kapturem, dziura na glowke
                  wydawala sie taka duza a tu sorry ;) albo kurtke przez glowe z nierozciagliwego materialu? no ale ja tez
                  nie mialam doswiadczenia.
      • zuzaba Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 13:56
        H@M, Cocodrillo.
        No i angielskie firmy: George, Next
        • m0nam Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 14:18
          h&m i kapahl sa niezłe. Piore i piore i nadal fajne.
      • regata7 Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 14:22
        mój syn już duży (150), to i problemy z kupnem ubrań też większe...;-)

Bardzo zraziłam się do firmy ubranka.pl (szyją też pod nazwą Ava).
        Słabiutka jakość, ubrania szybko się pruły, chociaż np. były niebrzydkie i
        wygodne.

5-10-15 - lepsze rzeczy są dla starszych dzieciaków, to co kupiłam w ciągu
        ostatniego roku jest OK, ale trzeba uważać np. na spodnie, bo niektóre mają
        jakąś wadę konstrukcyjną. Przez kilka lat nic tam nie kupowałam, bo albo bluza
        nie przechodziła przez głowę, albo kaptur od kurtki sam się odpinał (słabiutkie
        zatrzaski).

Jak był malutki też kupowałam w Auchan, i w większości to były bardzo udane
        ciuszki.

Ładne rzeczy kupiłam w Hot-Oil, Cubusie i w Smyku.

Najlepsze spodnie firmy chyba Ponyexpress (kupowane w różnych sklepach, chyba
        nie mają swojego firmowego) - nie do zdarcia :-)

Z H&M różnie, np polo zrobiły się szersze niż dłuższe.

Najlepsze body były Abanderado.

Generalnie to "polowałam" i nadal poluję na różne fajne rzeczy w normalnych
        cenach (dziura na kolanie wygląda dokładnie tak samo w portkach za 20 zł jak i
        za 120 zł :-) w różnych sklepach, np. sportowych (adidas, nike, puma),
        markowych i zwykłych prywatnych "bazarkowych" (miewają naprawdę super towar).
        • syshda Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 14:31
          Regata7, masz rację, zapomniałam o sklepie Cubus. Sprzedają w nim fajne ciuszki
          dziecięce pod marką Peanuts baby. Na wyprzedażach można kupić je naprawdę tanio.
          Jesli chodzi o 5-10-15, to faktycznie czasami ich ciuchy mają
          wady "konstrukyjne", czyli są po prostu zle zaprojektowane.
      • disa Podsumowanie... 27.10.05, 15:01
        george -tak, ale nie ma u Nas.
        cubus -tak (Peanuts baby)
        5:10:15 -farbuja i zatrzaski sa marne
        "auchan" -dobrej jakosci
        disney -dobrej jakosci
        Wola -rajstopki
        gap -ok
        h&m -ok
        chicco -ok

Cocodrillo, Hot-Oil, Abanderado i Next -ok (gdzie kupic?)

a czy jest roznica miedzy spodniami dla dziewczynek i chlopcow? Czy jak mi sie
        jakies podobaja chlopiece moge kupic Siostrzenicy?? Czy maja inny kroj..???
        • patyska Re: Podsumowanie... 27.10.05, 15:04
          ubranka.pl do doopy - Jeremi dostal kiedys spodenki i sa jakby... no nie wiem jak to nazwac, po prostu
          nie daja swobody ruchow. ladne, ale do smieci.
          gap bardzo ok, george i next jeszcze bardziej ok. a teraz przypomnialo mi sie, ze tez kupowalam
          Jeremiemu ciuchy z auchan - troche sie kurczyly w praniu ale poza tym wporzo.
          nie wiem gdzie kupic te hot etc :( a next i george kupuje w lumpexach.
          • disa Re: Podsumowanie... 27.10.05, 15:08
            no :/ ubranka.pl !!! one farbowaly :/ juz nawet zapomnialam, ze to istnieje...
          • disa Re: Podsumowanie... 27.10.05, 15:14
            Jeremi -ladne imie :D Moja Siostrzenica -Jagoda :D

:[ musze napisac podsumowanie pracy w tym miesiacu... bleeeeeeeee
            jedna rzecz zawalil jeden pracownik i bedzie brzydko to wygladalo :/
            • patyska Re: Podsumowanie... 27.10.05, 15:18
              dzieki, Jagoda tez ladne imie ;)
              • disa Re: Podsumowanie... 27.10.05, 15:34
                :]

a jaki ma byc material? sklad??
                czy golfik: 50% cotton, 50% acryl jest OK czy ma byc tylko bawełna?? czy cos
                innego?? ;/
                • patyska Re: Podsumowanie... 27.10.05, 15:39
                  disa, ciuchy dla dzieci powinny byc ze 100% bawelny. i tyle ;)
                  • disa Re: Podsumowanie... 27.10.05, 15:45
                    echhh ... 100% bawelny
                    juz widze jak gryze ze zlosci wieszaki w sklepie... :/ ale to nic :]
                    wydrukowalam liste i ide w niedziele na zakupy madrzejsza o pare rzeczy :D

Dzieki :]
        • regata7 Re: Podsumowanie... 28.10.05, 10:58
          disa napisała:

> Cocodrillo, Hot-Oil, Abanderado i Next -ok (gdzie kupic?)

Hot-Oil mieli (mam nadzieję, że nadal mają) sklep w CH Fort Wola (W-wa)

Abanderdao... kupowałam "prywatnie" od właściciela hurtowni bielizny (na
          Grochowskiej), widywałam też w "niesieciowych" sklepach z odzieżą dziecięcą.
          W takich też sklapeach kupuję spodnie "ponyexpress"

>
          >
          > a czy jest roznica miedzy spodniami dla dziewczynek i chlopcow? Czy jak mi
          sie
          > jakies podobaja chlopiece moge kupic Siostrzenicy?? Czy maja inny kroj..???

U takich maluszków różnicy w kroju nie ma (jak sama szyłam, to wykrój często
          był ten sam, tylko wykończenie inne: np. falbanka lub wyraźna stębnówka).
          U starszych dzieciaków zaczynają się pojawiać różnice, ale też nie we
          wszystkich fasonach: zapięcie na prawą lub na lewą stronę, dopasowane biodrówki
          dla dziewczynek, luźne "skatowe" dla chłopaków.
          Im dzieci starsze, tym różnice większe (np. różnica w cm mięcy talią a biodrami)

>
      • rysia30 Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 20:23
        Najlepsze jakościowo ubrania dla dzieci miał kiedyś schiesser. Bardzo żałuje,
        że już wycofał się z konfekcji dziecięcej.

H&M ma bardzo dobre jakościowo ubrania po umiarkowanej cenie. I co bardzo ważne
        reklamacje są załatwiane od ręki.

Zara - bardzo ładne lecz kiepściutkie materiały i dzianiny.

Confetti i miniman- śliczne, lecz cena powalająca.Kiedyś bywały przeceny o 70%
        i wtedy można było poszaleć z zakupami. Jakościowo całkiem dobre choć nie są to
        ubranka na lata.

Cubus i KappAhl- dobre jakościowo ale wzornictwo jakoś nie w moim guście.Dużo
        aplikacji, odblaskowych naklejek( koszmar)

Mothercare-najgorsze spodnie dla dzieci jakie można sobie tylko wyobrazić.
        Rajstopki nawet miesiąca nie wytrzymały bez przetarć. Bawełniane bluzeczki po
        jednym praniu wyglądały jak szmaty.

Tutta- szkoda, że mało popularna. Jakość świetna , ubranka na kilka sezonów i
        pokoleń.
        Sucre d orge - tandeta.
        Benetton i M&S- uwielbiam.Z utensknieniem czekam kiedy znów bedzie dział dla
        dzieci u M&S. Ubrania tych firm są dla mnie najlepsze jakościowo. Kupując w
        czasie wyprzedaży można sporo zaoszczędzić. Polecam te marki jako sprawdzone
        przez mojego syna w trudnym teście podwórkowym. Sztruksy benettona są
        praktycznie niezniszczalne - nawet ciągłe chodzenie w przedszkolu na kolanach
        nie spowodowało wielu zniszczeń - to już drugi ich sezon i wciąż jak nowe.
      • jasna_79 Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 27.10.05, 21:50
        Ja dziś polowałam w Arkadii. Super fajne rzeczy znalazłam w H&M. Trochę mniej fajne i troszkę droższe w C&A.
      • patyska disa, sprawdzilam, ale... 28.10.05, 09:23
        ... sorry bo.......... ja przeciez mojemu alergikowi metki obrywam ;))) wiec NIE MA METEK ;)))) co prawda
        sprawdzilam tez te jeszcze nie noszone ale oprocz gapa nazwy nic a nic nie mowia :(
      • disa Dzieki :D 28.10.05, 14:31
        o ile rzeczy czlowiek madrzejszy, gdy z Mamami porozmawia :D

:D
      • katinka_w_plaszczyku Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 29.10.05, 14:20
        hej, Disa, a Ty nie jestes ta sama Disa, z ktora przegadalam kupe godzin?
        (Nicola)

ubranka dzieciece (synek, ma teraz 6lat) kupowalam/kupuje w:
        sklepiki z odzieza Pinokio - body, bluzeczki, spioszki, pierwsze sweterki
        hala Auchan - body, kombinezony bawelniane, skarpetki Wola, obecnie: bielizna
        La Halle - golfy, sweterki, fajne spodnie z serii niebanalnych
        5, 10, 15 - swietne plaszczyki, koszulki i koszule zapinane na guziczki
        Reserved - spodnie dlugie i 3/4 (luzne i swobodne, w pieknych pastelowych
        kolorach z dodatkiem khaki, pomaranczu i koloru ziemi), krotkie spodenki,
        welniane kamizelki a'la sweterki, apaszki i kapelusiki
        CeCeCe - sandaly, polbuty i ostatnio kozaczki
        Bartek - sandaly i kapcie ortopedyczne
        Carrefour - koszulki polo i inne (mozna wyszperac naprawde ciekawe),
        podkoszulki polskich producentow z okolic Zdunskiej Woli, bielizna, rajstopy i
        skarpetki Wola, krotkie spodenki, a ostatnio kamizelke "motocyklowa" z
        czapeczka, podszyte futerkiem, cudenko
        Brugi - kurtki, spodnie zimowki- rzeczy po prostu piekne i wyjatkowo trwale, w
        przecudownych barwach - gdy moj synek wyrosnie - przekazuje dalej, a potem
        jeszcze dalej...
        firma Zaprzyjaznionego Kolegi - chusteczki na glowe, kapelusiki, koszulki
        bawelniane, kamizelki i wiatrowki na wietrzne lato (ubranka sportowe)

zawsze kupuje dziecku odziez bawelniana wysokogatunkowa i czasami wole wydac
        trzy razy wiecej na jedna rzecz niz kupic kilka innych tanszych ubranek z np
        szorstkiego materialu, po noszeniu ktorych mamy klopoty ciagnace sie w
        nieskonczonosc... wiem, ze fajnie ubieram synka, mimo ze tak naprawde rzeczy ma
        niewiele.

pozdrawiam slonecznie :)
        • annie_laurie_starr Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 30.10.05, 05:11
          Podobno dziecieca marka wszecgczasow to Carter's, ale u nas chyba ciezko
          znalezc.
          Z polskich marek ja jestm bardzo zadowolona z Drewexu i Deni.
      • donatta Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 03.11.05, 19:26
        Przy trójce dzieci mogę powiedzieć, co następuje:

Lubię chyba najbardziej George'a (tylko lumpeksy, Allegro i bezpośrednio z
        Wielkiej Brytanii) za dobrą jakość i fajne wzornictwo. Poza tym - też
        angielskie - Next, zwłaszcza dla małych dziewczynek, po prostu sama słodycz.
        H&M - ładne i raczej porządnie uszyte, Gap (niedostępne w Polsce, chyba że
        ciuchlandy mają).

Kurtki polecam Quadrifoglio - ładne, miękkie, ciepłe i praktyczne.
        Wójcik jest OK - nie do zdarcia, ale wzornictwo takie jakieś. O, Mariquita
        jeszcze. Mój syn już trzecią zimę będzie nosił fantastyczną kurtkę, nie wiem
        jak to możliwe :-)

Rajstopy i skarpety - tylko Wola. Miękkie, naturalne, ładne kolory i wzory, a
        drą się tak samo, jak każde inne :-)

Buty - chyba Bartek. Nie próbowałam eksluzywnych Ecco i Naturino, bo trzy stówy
        na jeden sezon to lekka przesada. Natomiast różne marki sprzedawane w CCC sa
        tanie, ładne i wygodne, ale słabe. Mogą nie dotrwać do końca sezonu, Bartki
        natomiast są nie do zdarcia.

Z negatywnych - Smyk, jak dla mnie badziewie.
        Coccodrillo (czy jak tam zwał) - mierzyłam w sobotę kurtki dla najmłodszej -
        sztywne to, niemiłe w dotyku, kolory niepraktyczne, fason jak z targowiska.

Musiałabym pogrzebać w szafie, żeby mi się przypomniało więcej :-)
        • pade donatta!-mam dokładnie tak samo 09.03.06, 15:19
          Też w tych sklepach ubieram dzieci, polecam jeszcze rajstopki rewon oraz h&m.
          Kupuję tez w cubusie, rzadko w kapahlu i c&a. Mariquita - uwielbiam!! Zwłaszcza
          dla synka, dla dziewczynek mniej...Wójcika tez nie lubię. Negatywy-popieram!!!
      • mariposa18 Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 03.11.05, 19:55
        dla mnei zara ma sliczne rzeczy dla dzieci czy dobre jakosciowo to nie wiem!
        • presens Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 04.11.05, 09:49
          Endo
          • ivve Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 09.03.06, 15:35
            Gap ,Zara, Wójcik
            • ivve Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 09.03.06, 18:24
              Zapomniałabym - najlepsze C&A i H&M
      • myszmusia Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 09.03.06, 18:34
        Najlepsze z jakimi się zetknęłam i miałam pełen zestaw tak do 2 lat póżniej już różnie to Petite Beateau - francuskie.Nie do wykoczenia:-)
      • iwetka3 Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 29.03.06, 21:42
        polecam www.2af.pl. iwetka3
      • kadoro1969 Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 30.03.06, 21:13

• kadoro1969 Re: Dzieciece ubranka-Jakich firm? 30.03.06, 21:15
          No i ENDO, oczywiście i bezdyskusyjnie:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka