Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

... Jak dobierać kolory? ...

16.11.05, 23:58
    Witam
    Mam mały problem: Jak dobierać kolory, żeby zawsze pasowały? Tzn. jakie kolory
    pasują do jakich? Nigdzie nie mogę znaleść profesjonalnych informacji.
    Obecnie mój problem wygląda następująco:
    mam brązową kurtkę i brązowe buty. Kiedy chciałam kupić szalik - nie
    wiedziałam jaki kolor:( Do czego powinno dopasowywać się szaliki, do butów czy
    kurtki? Jaki kolor szalika będzie pasować do brązowego? Podoba mi się czarny,
    ale chyba nie pasuje do brązowego... może zielony? Czy wybrać coś
    kontrastowego czy zbliżonego kolorystycznie? Czy w tym samym kolorze, co
    szalik powinnam wybrać czapkę i rękawiczki?
    Proszę o pomoc.
    Z góry dzięki.

pozdrawiam
    Tina
    Obserwuj wątek
      • andre37 Re: ... Jak dobierać kolory? ... 17.11.05, 00:11
        tinatina

klasycznie dodatki powinny być uzupełnieniem barwnym lub być kontrastowe do
        ubioru. Dodatki powinny być w tym samym kolorze. Ale to klasyczne zestawienie
        pewnie modne okaże się coś odwrotnego.

czyli: buty, torebka, rękawiczki, szal, kapelusz czapka w jednym kolorze i tym
        samym odcieniu, inaczej zaczyna być pstrokato.

brąz jest o tyle uniwersalny że możesz mieć do niego dodatki w kolorach,
        pomarańcz, czerwieni, brudnej zieleni, złota, beżu, i jaśniejszych odcieni
        brązu. Tylko trzeba dobrać odpowiednio odcienie by do zimnego brązu nie kupić
        miodowych dodatków. Tyle zestaw klasyczny... ale pewnie obecne trędy temu
        przeczą.
      • tinatina Re: ... Jak dobierać kolory? ... 17.11.05, 00:22
        Pytanie: Czy do brązowych butów i kurtki w kolorze czekoladowego brązu, czarny
        będzie wyglądać obciachowo? Czyli lepiej wybrać zielony szalik, czapkę, rękawiczki?
      • patyska Re: ... Jak dobierać kolory? ... 17.11.05, 09:20
        dobieranie kolorow to niestety jedna z najtrudniejszych rzeczy. jeden kolor ma tyle roznych odcieni, ze
        nie zawsze pasuje do czegos, co nam sie wydaje ze powinno ;) przyklad: kupilam sobie rude spodnie,
        do nich pomaranczowo-rudawy sweterek, bo lubie takie mono zestawy. i co? i musze te dwie rzeczy
        nosic osobno ;) wiec moral z opowiastki wyplywa taki, ze na zakupy trzeba brac to, do czego szukasz
        dodatku.
        jesli chodzi o twoj konkretny problem to turkusy, zdechle roze czy soczyste zielenie fajnie wygladaja z
        brazowym. rekawiczki mozesz kupic z brazowej skorki a szalik i czapke z kolorowej welny. bedzie ok
        tez jak wszystko bedzie kolorowe ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka