Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

do wszystkich bab

30.11.05, 15:02
    Jak sama nazwa tego forum mówi- jest o modzie.Zaglądam tutaj czasam, by
    poczytać Wasze wypowiedzi , nie brakuje stałych bywalczyni-złośliwych , że
    normalnie ręce opadaja. Na tym forum brak eksperta,który z cierpliwością
    odpowiadałbym na pytania forumowiczek.Chciałam zauważyć, że czasami
    dziewczyny pisząc tutaj , szukaja rady-a są wyśmiewane itp. Jeśli np nie
    znamy odpowiedzi na pytanie"gdzie kupić włochate bolerko",to nie odpowiadajmy
    i nie docinajmy.Po co zaśmiecać komuś post?Zastanówcie się nad sobą.Jesteście
    przesycone złośliwością. I o Was napiszę artykuł.
    Obserwuj wątek
      • wiktoryna25 Re: do wszystkich bab 30.11.05, 15:40
        przeciez tak jest nie od dzis..i nie tylko na tym forum....baba nie byłaby
        babą,gdyby drugiej babie czegos nie odfukneła.... jetem przeciwniczka
        odfukiwania bez powodu ...ot tak zeby tylko sie czepic kogos.... i w zasadzie
        tego nie robie... takze chyba nie zostane bohaterka wspomnianego wyzej artykułu....
        • tralalumpek Re: do wszystkich bab 30.11.05, 15:41
          zaintrygowalas mnie.... chyba cala noc nie bede mogla spac
          • wiktoryna25 Re: do wszystkich bab 30.11.05, 15:52
            ...to moze łyknij cos mocniejszego przed snem co by nieco znieczulic glowe i sie
            nadto nie intrygowac...zasniesz jak dziecko...
            • tralalumpek Re: do wszystkich bab 30.11.05, 16:02
              a co wyprobowanego polecasz :) ?
              • wiktoryna25 Re: do wszystkich bab 30.11.05, 16:06
                śliwowica ....daje kopa ...tylko potem na drugi dzien moze byc problem z
                podniesieniem sie ...no ale jesli zrobisz to z taktem i umiarem ...
      • patyska Re: do wszystkich bab 30.11.05, 15:40
        fajnie! gdzie bedzie mozna go przeczytac?
      • eirenne Re: do wszystkich bab 30.11.05, 15:52
        Łaaaaaał, artykuł!!!!!!! Muszę się postarać bardziej, może mnie uwiecznisz? :PPPP
      • cioccolato_bianco Re: do wszystkich bab 30.11.05, 15:53
        forum eksperckie jest obok. a tu jest... jak jest;) nikt nikogo sila tu nie
        trzyma, nie?
        • kochanica-francuza Re: do wszystkich bab 30.11.05, 16:04
          cioccolato_bianco napisała:

> forum eksperckie jest obok. a tu jest... jak jest;) nikt nikogo sila tu nie
          > trzyma, nie?

aha, eksperckie... ekspertki się odzywają raz na pół roku i nic nie wiedzą...
          • cioccolato_bianco Re: do wszystkich bab 30.11.05, 16:12
            raz na pol roku, ale zawsze;)
        • kochanica-francuza a z nicka mnie wymienisz? ;-) 30.11.05, 16:05
          "Niech o mnie mówią dobrze czy źle, byle po nazwisku!"
          • cioccolato_bianco ja? i w jakim kontekscie?;) n/t 30.11.05, 16:12
            • tralalumpek Re: ja? i w jakim kontekscie?;) n/t 30.11.05, 16:13
              nie do ciebie, sliwowica tez bylo do mnie ale pod kims innym
              • cioccolato_bianco Re: ja? i w jakim kontekscie?;) n/t 30.11.05, 16:17
                a to przepraszam. juz sie nie wcinam;)
                • kochanica-francuza Re: ja? i w jakim kontekscie?;) n/t 30.11.05, 20:27
                  cioccolato_bianco napisała:

> a to przepraszam. juz sie nie wcinam;)
                  moje pytanie było do autorki wątku;-)
      • hihihiii Re: do wszystkich bab 30.11.05, 16:52
        papilotkada napisała: I o Was napiszę artykuł."

Jest takie powiedzenie, ze kazda reklama jest dobra.
        :-)))
      • vermeerka Re: do wszystkich bab 30.11.05, 17:03
        przychylam sie do tej opinii,a kolejne pseudoironiczne odpowiedzi ktore juz
        sie pojawiły w tym wątku sa niepotrzebne ..to tylko potwierdzenie faktu
      • eirenne Re: do wszystkich bab 30.11.05, 17:05
        Teraz mam stresa, że mi imię przekręcą w tym artykule... i wyjdzie, ze
        zarabiałam na cudze konto! ;-PPPP

Ach, och, idę się uczesać;P Na wszelki wypadek:P
      • b_bb Re: do wszystkich bab 30.11.05, 17:11
        Nie zapomnij dać linka do tego artykułu. :)))
        A odnośnie komentarzy nie na temat, to nie wpadłaś na to, że osoby piszące
        cokolwiek podnoszą ten wątek? Gdyby odzywały się tylko te, które potrafią
        udzielić rady, wątek spadłby w dół i nikt by się nim nie zainteresował.
      • kate-gun Re: do wszystkich bab 30.11.05, 17:22
        "Na tym forum brak eksperta,który z cierpliwością
        odpowiadałbym na pytania forumowiczek."

a jak ty sobie takiego eksperta wyobrazasz?
        wszechwiedzacy alfons w stylu jacykowa?
        nie uznaje istnienia osob, ktore niby maja byc alfa i omega w zakresie mody.
        taka osoba, owszem, powie ci co jest modne a co nie, ale juz np nie powie czy
        cos bedzie ladne, gustowne, z klasa, dopasowane do czegos tam... bo to sa
        pojecia wzgledne. ile osob - tyle opinii. taka osoba moze wyrazic jedynie swoja
        wlasna, jednostkowa opinie i rozumiem, ze ty chcialabys zeby taka osoba na tym
        forum byla i zeby wszyscy kierowali sie jedynie jej radami?

ja nie uznaje kultu jednostki. a jesli chodzi o te zlosliwe baby i ich
        wypowiedzi mozna uznac za wzglednie obiektywne. dlaczego? bo tu na forum ludzie
        raczej nie maja oporow przed mowieniem prawdy. nie beda owijac w bawelne,
        slodzic, przymilac sie, och ach. dlatego jesli chcesz sobie podniesc morale
        - idz pogadaj z przyjaciolka. ona zawsze powie ci cos milego, a w najgorszym
        wypadku przemilczy gdy cos jej sie w twoim ubiorze nie spodoba, gdyz nie bedzie
        chciala ci zrobic przykrosci.
        • jpar Re: do wszystkich bab 01.12.05, 09:45
          "bo tu na forum ludzie raczej nie maja oporow przed mowieniem prawdy. nie beda
          owijac w bawelne, slodzic, przymilac sie, och ach"

(?)

ja bym to raczej ujela:

bo tu na forum ludzie raczej nie maja oporow przed (mowieniem).

ale tez i byle czego.

zastanawiam sie, czemu forum moda jest zadra w oku tylu osob? wie moze ktos?

no i nie bedzie mnie w tym artykule, bo jeszcze nigdy nikogo nie obrazilam tu
          ani nigdzie indziej i ....wcale tego nie zaluje.

serdecznie pozdrawiam i zlozy i te mile!
      • aniabe13 Re: do wszystkich bab 30.11.05, 22:22
        Link do artykułu poprosimy koniecznie, pośmiejemy się :-)
      • frigg Re: do wszystkich bab 30.11.05, 23:05
        Zgłoś adminom konieczność powołania eksperta ds. włochatego bolerka,
        ds. 'bożeniemamcowłożyćnastudniówkę/ślub/imieninykota' oraz koniecznie
        ds. 'bawełnianemajty!gdziewpoznaniu?'.
        • obca1 Re: do wszystkich bab 01.12.05, 08:52
          na pewno przydałby się "ekspert", który zna się na modzie.. śledzi na bierząco aktualne trendy i w razie potrzeby potrafi podać jakieś ciekawe przykłady/zdjęcia..
          a może też ktoś kto sam projektuje ubranka i rzuciłby jakimś nietypowym pomysłem

co do złośliwych "bab" i nie-bab to jak z trollami.. najlepiej nie karmić i ignorować ;)
          można pewnie zastanawiać się nad moderatorem który dba o pewien poziom dyskusji.. ale to już "problem" osób które zaglądają tu systematycznie..

pozdrawiam autorkę wątku ;)
          • papilotkada Re: do wszystkich bab 01.12.05, 14:34
            Nareszcie udało mi się dziś zajrzeć i napisać co w związku z artykułem.Ciesze
            się,że znalazły się osoby , które podzielają moje zdanie. Artykuł bedzie
            zawierał tylko i wyłacznie nicki-więc spokojna głowa[jesli bedę przytaczać
            Wasze cytaty].
            A tak wogóle co niektóre Panie, które głoszą ,że mogą mówić co chcą
            itd.Zachęcałabym pisać do jakiś gazet i wypowiadać się na istotne sprawy.Nie
            trzeba być anonimowym i obsmarowywać kogoś na forum, tak szczególnym jak forum
            o modzie.Zgadzam się - przydałby się moderator.
            Przejrzałam wiele forum -są takie gdzie w małym ułamku % są zjadliwe.Zajrzyjcie
            np.na Forum Podróże- Egipt. i porównajcie.papa przychylnym i tym nie.

• conena p r o w o k a c j a 02.12.05, 09:41
              coś mi się wierzyć nie chce w ten artykuł. z takim stylem wypowiedzi ("papa
              przychylnym" ?) to ... będę strzelać - filipinka czy twist?
              no i to przygotowanie merytoryczne, pozwolę sobnie zacytować:
              > o modzie.Zgadzam się - przydałby się moderator
              otóż, szanowna pani redaktor pozwoli, że napomknę iż moderatorki są dwie na
              forum moda.
            • sumire Re: do wszystkich bab 02.12.05, 13:11
              A to się korektor redakcyjny napoci...
              :)))
      • agata781 Re: do wszystkich bab 01.12.05, 18:14
        Pisałam na tym forum prosząc o poradę jak mam się ubierać przy rozmiarze 42-44
        żeby było w miarę tanio a efektownie i funkcjonalnie.Jest to piewsza moja
        odpowiedz od tego czasu bo na moje pytanie dostałam przyw.odpowiedz na meila i
        zostałam objechana ze takich jak ja jest dużo,i mam na tym forum nikomu
        głupotami d....y nie zawracać bo sa większe zmartwienia niż moje.
        Zrezygnowałam z zasięgania porad tutaj:(
      • annie_laurie_starr Re: do wszystkich bab 01.12.05, 20:24
        Papilotkado, na pewno masz wiele racji. Duzo zlosliwosci i bardzo
        niepotrzebnej. Sa nawet sygnaturki typu "nie cierpie tralalumpka". Co
        prawada, jest za co, ale zeby z tego robic sygnaturke, to moim zdaniem lekka
        przesada.

Jakis chas temu dziala la.parisienne, ktora wysmiewala sie, ze jakas inna
        forumka mieszka w blokach kolejarskich. Tak jakby srodowisko kolejarzy byla
        jakas patologia i wykluczalo zainteresowanie moda.

Kiedys byla taki post, w ktorym dziewczyna pytala o opinie na temat butow.
        Wszystkie wybrzydzaly, a potem dziewczyna przyznala sie, ze ma 14 lat i wtedy
        okazalo sie, ze te buty sa jak najbardziej na miejscu.

Przykladow mozna byc mnozyc, ale sama sobie poczytasz.

Nie uwazam jednak zeby ekspert by potrzebny, bo jakby to byl Tomasz Jacykow to
        kaplica. Wg, mnie, nie ma jakichs uniwersalnych zasad, co z czym laczyc, bo
        nie na kazdym to dobrze wyglada. Wiele zalezy od typu urody. Niektore
        dziewczyny cudnie wygladaja w ubraniach vintage, a na innych to jest tylko
        pretensjonalne przebranie...

A tak z czystej ciekawosci, to dla jakiego pisma piszesz? Ja cos czasem
        pisywalam, ale nie o modzie, tylko bardziej o zyciu i pracy w USA, ale ostatnio
        jakby mniej...
      • r.richelieu tfu 02.12.05, 02:42
        zjadliwości mało więc

Oto siła mediów. Niezdarny dziennikarzyna opisuje w lokalnej prasie o tym, jak
        zapalił się kosz na śmieci na dworcu głównym. Wycina potem skrzętnie pierwsze
        artykuliki, wkelja do albumu, a rodzina i znajomi pękają z dumy, że ich kolega
        jest medialną sławą.
        Niekumata dziennikarzyna wypisuje w babskiej prasie o foremkach na podstawie
        nawet nie pobieżnej lektury, a tylko rzucenia okiem, i chce się jawić jako
        ekspertka od socjologizcnych analiz. Publikuje w piśmie służącym idiotkom jako
        czytadło gdy siedzą w kiblu, a rodzina i znajomi pękają itd.
        Dziewczyna z zawodówki została przypadkiem wzięta za statystę gdy kręcono film,
        a ona akurat przechodziła. Zagrały więc w filmie jej nogi gdy kadrowano
        głownych bohaterów, a ona robiła za przechodnia. Zaprasza rodzinę i znajomych
        na premierę by zobaczyli oskarowo-cezarowo-złotopalmową grę jej nóg i rodzina i
        znajomi naturalnie pękają z dumy.
        Dres z innymi dresami wyszukali na złomowiskach żelastwo w różnej postaci,
        pocięli, pomalowali i wyszły im sztangi, gryfy, hantle. Zawlekli to w jedno
        miejsce, powstała siłownia, aż ich kolega dres napisał o tym w lokalnej prasie
        wymieniając z nazwiska i pokazując facjaty. Dresy pękali po raz peirwszy z dumy
        miast od sterydów, że znaleźli się na łamach, a dres "dziennikarz" pękał tym
        bardziej.

Drzewiej bywało, że słowo pisane budziło cześć niemal religijną, choćby
        traktowało o dupie maryni. Czy to czasowe koło, że trzeba pukać od dołu do
        stanu gdy 80% analfabetami lub potrafiło się tylko podpisać? Tfu

a baby to określenie żartobliwe, ale tylko we własnym gronie.

• b_bb Re: tfu 02.12.05, 06:58
          Widzę, Rich, że koniecznie chcesz stać się główną bohaterką artykułu. Nie będzie
          Ci łatwo. ;)
          Jeśli osoba, która pisze post w takim stylu, w jakim to uczyniła papilotkada,
          jest dziennikarką, to nie zatrudniłabym jej nawet do gazetki szkolnej.
          Pani dziennikarka tak się wczytała w złośliwości forumowe, że nie zauważyła
          obecności aż dwóch moderatorek i domaga się ustanowienia takiej funkcji, by
          kasować złośliwości. :> Z socjologii miała zapewne pałę, jeśli dziwuje się, że
          na forach internetowych ludzie bywają bardziej złośliwi, niż w realu. Nie
          wspomnę o problemach pani dziennikarki z odmianą niektórych wyrazów, ale w
          gazecie zapewne jest korektor, to poprawi. :>
          • r.richelieu Re: tfu 02.12.05, 12:56
            bo przychodzi tu takie niewiadomoco i zamiast dzień dobry to z grubej rury "mam
            klawiaturę i worda i nie zawaham się ich użyć". Przecież ona nam wyraźnie grozi.
            Filip z konopii zawsze dostanie po dupie gdy zacznie robić porządki w nie swoim
            miejscu.
            Bohaterką artykułu czytanego w czasie posiedzenia na muszli? Powtórzę za
            eirenne, nie mogę się wprost doczekać.
        • tralalumpek Re: tfu 02.12.05, 09:31
          zawsze twierdzilam ze jestes Wielka
          platynowe pioro miesiaca!
          • papilotkada Re: ostani raz 02.12.05, 14:28
            Odzywam się ostani raz. Napisałam wzmiankę,że napiszę artykuł. Uważam,że to
            żadna groźba.Dziennikarze też mają prawo do wydawania opinii. Owocnych dyskusji
            życzę i pozdrawiam. Po prostu Wasze forum mnie natknęło....
            Nie będę nic tłumaczyć ani krytykować, należę do osób, które przedstawiają
            świat na podstawie obserwacji....nie krytykuję , nie wyśmiewam- opisuję tylko
            to co widać. Trzymam się zawsze dewizy, iż to czytelnik ostatecznie ma
            wyciagnąć wnioski. Nie sugerują tego co ma myśleć...
            • sumire Re: ostani raz 02.12.05, 14:52
              Natknęło?
              To ja już nie mam żadnych pytań odnośnie tego artykułu ;))
              • r.richelieu Re: ostani raz 02.12.05, 14:58
                Dziecko przyszło i się rzuca. Ma pecha, bo akurat trafiło na stan kiedy jestem
                na głodzie, hehe
            • r.richelieu Re: ostani raz 02.12.05, 14:55
              o, żeś powiedziała, pani Kolumb. Jak inaczej można opisywać świat jeśli nei na
              podstawie obserwacji? W tym sęk, że to co Ty widzisz jest tylko Twoją
              interpretacją, nie zaś obektywnym, suchym opisem. Każdy opis nie trzymający się
              zasad reprezentatywności i potrójnego spojrzenia będzie oceną choćby autor
              zarzekał się, że wcale nie ocenia.
              No i nie licz na samodzielne myślenie, bo przestrzeń Twojego atykułu, między
              reklamą tabletek na zaparcia i nowej szminki hipernawilżającej, nie zostanie
              wypełniona analizą tylko bezrefleksyjnym zjedzeniem tej papki, którą napiszesz.
              Wątek o beznadziejności gazet na stronie głównej forum wynika właśnie z takich
              postaw jak Twoja. Byle co napiszę, bo byle kto czyta. Ile to lasów pójdzie na
              takie debilizmy.

obserwacji, dobre sobie. Twoja obserwacja niczym się nie różni od obserwacji
              pięciolatka
              • sumire Re: ostani raz 02.12.05, 15:04
                Obawiam się, że przestrzeń tego artykułu pojawi się najwyżej w gazetce szkolnej
                lub medium podobnego rodzaju. Dziennikarze posługują się polszczyzną w inny
                sposób ;)
                • b_bb Re: ostani raz 02.12.05, 15:54
                  Dziennikarka :D NatKnęło ją czytanie naszego foruma, do napisania ciekawego
                  artykuła o oPserwacji świata. :)))
                  Niestety, droga papilotkado, nie da się ukryć, że z polskiego masz w swoim
                  gimnazjum co najwyżej dostateczny, zatem o dziennikarstwie możesz póki co
                  najwyżej pomarzyć. Ale to dobre marzenie, wszystko przed Tobą, tylko dużo
                  czytaj, zaglądaj czasem do podręczników gramatyki, a może kiedyś zostaniesz
                  dziennikarką.
              • kochanica-francuza Przez wycinanie lasów na wyżej wymienione 02.12.05, 16:01
                debilizmy - powstają tornada...
            • kochanica-francuza Pani Redaktor , gdzie Pani się pisać uczyła? 02.12.05, 16:00
              Po prostu Wasze forum mnie natknęło...

Jestem Katarzyna II, jeśli to jest literówka!!! Ktoś źle usłyszał, złą sobie
              dopowiedział etymologię słowa, a do słownika już mu się zajrzeć nie chciało...
            • zettrzy Re: ostani raz 03.12.05, 02:34
              > życzę i pozdrawiam. Po prostu Wasze forum mnie natknęło..

tak, to forum natyka, potem wszystkie jestesmy natknięte
          • r.richelieu Re: tfu 02.12.05, 15:00
            no wiesz, przyganiał kocioł garnkowi, ten kocioł, który siada na miotle i
            pstryka takie foty że strach')
      • madzia69 Re: do wszystkich bab 02.12.05, 14:56
        no prosze...
        jak łatwo zostac gwiazda ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka