elwee 26.12.05, 18:26 Dostałam dziś smsa od siostry, że właśnie zaczął się w Anglii( czyt. Londyn) BOXING DAY. Wyprzedaże z 50% zniżką, a od połowy styczni z 80% ..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cioccolato_bianco Re: Boxing Day 26.12.05, 18:32 a nie napisala co zamierza ci kupic?;) Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee Re: Boxing Day 26.12.05, 18:34 Handel w Boxing Day jest zalosny.. Dla mnie ludzie, ktorzy zamiast w ten dzien byc z najblizszymi wybieraja (nawet kilkugodzinne) stanie w kolejce po terbke Fendi czy LV kwalifikuja sie na leczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: a co to jest ? n/t 26.12.05, 18:46 Po naszemu drugi dzień Świąt, lekko zmodyfikowany w wersji anglosaskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee Re: a co to jest ? n/t 26.12.05, 18:52 dokladnie drugi Dzien Swiat, lekko zmodyfikowany w wersji polskiej :D Odpowiedz Link Zgłoś
elwee Re: Boxing Day 26.12.05, 18:48 do cioccolato_bianco: nie napisała, ale wysłała bilet na samolot w obie strony z wylotem w piątek :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Boxing Day 26.12.05, 18:57 czyli nie dosc, ze zakupy to jeszcze sylwester w londynie? ech:)) you're the lucy one! Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Boxing Day 26.12.05, 19:00 mi sie pare razy zdarzyly takie wyjazdy.. ze nie mialam jak sie zabrac z powrotem. zakupienie nowej walizy to drobiazg, gorzej z limitami bagazowymi i blaganiem pracownikow lotniska, zeby nie odsylali mnie do kasy z kwitkiem za nadbagaz;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Boxing Day 26.12.05, 19:12 ja mimo dluzszego pobytu w uk nie rozumiem czemu w boxing day (26.12) Anglicy sie rzucaja na zakupy, zamiast nadal sie objadac i spacerowac, ale mniejsza o to, ja rok temu jako ze przedluzylam swoj pobyt w Polsce do 10stycznia na wyprzedaze sie spoznilam, a i tak kupilam fantastyczne ciuchy za grosze (topshop, faith, clarks, h&m, wallis itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Boxing Day 26.12.05, 19:20 Taka tradycja... Chociaż gdybym ja miała objadać się puddingiem, też bym wolała na zakupy pójść :) A tym razem dopiero w marcu się wybieram, niestety - i stety, daleko od Londynu :) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Boxing Day 26.12.05, 19:29 A ja wlasnie wrocilam bo chcialam kupic mojej siostrzenicy Barbie w Hamleys na wyprzedazy. Tlumy nieziemskie! Ludzie sa tak omamieni ze chodza jak lunatycy. Wiec weszlam do Hamleys, dostalam zawrotu glowy od wyboru Barbie - Barbie Kopciuszek z kareta, Rock Chick Barbie, Californian Girl Barbie, Barbie i jej kucyk, Girls Aloud Barbie ;-) Wzielam Barbie ksiezniczke z suknia z diamentami i wydarlam do domu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Boxing Day 26.12.05, 20:30 alex_koz napisała: > ja mimo dluzszego pobytu w uk nie rozumiem czemu w boxing day (26.12) Anglicy > sie rzucaja na zakupy, zamiast nadal sie objadac i spacerowac, Hmm, a duzo tam Anglikow na Oxford Street? ;-) Nie wszyscy Anglicy, kochana. W mojej rodzinie np. nikt nie chodzi na zakupy w Boxing Day ani nawet jutro (we wtorek). Odpowiedz Link Zgłoś
elwee Re: Boxing Day 26.12.05, 20:05 To znowu ja ;) Gadałam przed chwila z siostrą, która mi powiedziała, że dziś przeszła się TYLKO!!!!! jedyna ulica - Oxford Street i musiała w tłumie szukać swej prawej ręki... Uff, szaleją ludziska... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Boxing Day 27.12.05, 00:38 ale na New Bond Street i tlum mniejszy i oferta handlowa ciekawsza... tam kupowalam jak bylam w Londynie a Oxford Street olalam po jednym szacunkowym spojrzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Boxing Day 27.12.05, 12:45 No przecież tam korki normalne (tylko że z ludzi) są w dowolnie wybraną sobotę, to co dopiero teraz :) Ale to prawda - równie fajne sklepy są w wielu innych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś