Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    03.01.06, 17:21
    dziewczyny- nosicie atłas lub satynę? Dostałam świetny satynowy żakiet ale
    czy obowiązkowo spodnie z tego samego mateiału?
    Obserwuj wątek
      • 12a13 Re: satyna 03.01.06, 17:52
        dla mnie absulutnie nie, spodnie i zakiet z satyny= efekt Festiwal Piosenki W
        San Remo. jeden element satynowy wystarczy reszta bezwzglednie inna.
        • miska_malcova Re: satyna 03.01.06, 18:00
          mam żakiet satynowy koloru popielatego. Ubieram go na bankiety do prostych
          spodni i butów na wysokim obcasie.
      • modlisshka Re: satyna 03.01.06, 22:17
        ja bym chciała mieć satynowy kostium w kolorze ecru
      • zettrzy Re: satyna 04.01.06, 00:44
        owszem nosze, kiedys mialam piekny kostium z szarej jedwabnej satyny ale sie
        zuzyl, wiec w zeszlym roku uszylam podobny z jedwabnej satyny ecru
        a teraz projektuje i bede szyc kostium z granatowej welnianej satyny, material
        tak piekny ze mozna po prostu wyciac kawalek, oprawic w ramki i powiesic na
        scianie jako dzielo sztuki
        no i mam kilka bluzek/koszul z jedwabnej satyny, oraz pare ubran w ktorych
        satyna lub atlas wystepuje w roli podszewki lub wykonczenia
        mowiac o podszewce, nie ma piekniejszej niz podszewka z satyny
      • cioccolato_bianco Re: satyna 04.01.06, 10:11
        kiedys mialam marynarke i bardzo ja lubilam. czarna byla. jednak schudlam i
        zrobila sie za duza:( oddalam mamie.
        mam dwie suknie satynowe, jedna balowa, druga wieczorowa - do noszenia od
        sporego swieta;)
        material faktycznie elegancki i efektowny, ale jakis taki... zimny;/
        • andre37 Re: satyna 04.01.06, 11:32
          dużo dużo bluzek z jedwabnej satyny - moje ukochane

kilka żakietów do których zakładam najczęściej proste spodnie z matowego
          materiału o gładkiej fakturze, najczęściej czarne - by złamać satynę
          kontrastem, wtedy biodra wydają się węższe bo ciemniejsze i matowe a góra
          przyciąga wzrok, czasmi ołówkową spódniczkę, a czasmi spódnicę z czarnego rypsu
          rozszerzającą się na dole. fajnie wygląda zestawinie gładkiej satyny z fakturą
          rypsu.
          kilka sukienek, klasycznych i chinek - do nich matowy żakiet lub bolerko, jakiś
          sweterek luźno tkany, czasem biała koszula ala żakiet lub - zależy od okazji.

czarne satynowe spodnie z haftem - czarny golf + marynarka czerwona lub bezowa.

Od gory do dołu w satynie lub innym połyskującym materiale tylko na wieczór
          na co dzień bardzo często jedwabna statyna na górę żadziej dół ( ale raczej
          spokojna, bez haftów, złoceń koralików itd) a reszta matowa by złamać i by się
          nie świeciło a jedynie przyciągało wzrok tam gdzie chcę czyli jak najbliżej
          dekoldu a najdalej od bioder.
      • coll_age Re: satyna 04.01.06, 11:34
        nie wiem czy to poprawne zestawienie ale fajnie taki żakiet wygląda z jeansami-
        prostota i niebanalność...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka