Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zamszowe kozaki

08.02.06, 08:35
    Ratunku! Mam zamszowe kozaki i to chyba był najgorszy zakup w moim życiu.
    Kozaki się zamoczyły (ale nie przemokły) i teraz wyglądaja okropnie. Zamsz
    zbił się jakoś i nie mozna nic z tym zrobić. Próbowałam szczotkować, ale
    zamsz jakby przykleił się. Macie na to jakiś sposób? Czy kozaki do wywalenia?
    Obserwuj wątek
      • anulkina Re: Zamszowe kozaki 08.02.06, 09:06
        Bierzesz 12 zł idziesz do sklepu, kupujesz pastę w sprayu Kiwi suede &nubuk.
        Psikasz buciki aż je dokładnie pokryjesz i zostawiasz do wyschniecia.. Nie wiem
        w jakim stanie są Twoje buty po tych "masakrycznych" zabiegach, ale to powinno
        pomóc.. Ja mam zamszowe kozaki co kilka dni je "psikam" i wygladają ciągle jak
        nowe bez względu na pluche i deszcz ;) pozdrawiam!
        • yvvvv Re: Zamszowe kozaki 08.02.06, 09:19
          Dzięki za odpowiedź, ale obawiam się, że to nic nie da. Problem w tym, że one
          teraz wyglądają jakby były w plamki. Tam gdzie buty były mokre zamsz jest zbity
          i jakby jaśniejszy (ale nie od soli). Ten zamsz jest tak zbity ze nie moge go w
          ogóle podważyć - szczotką, paznokciem (...:p) Masakra! Jestem załamana -
          strasznie lubię te kozaczki. Pomocy!
          • geene Re: Zamszowe kozaki 08.02.06, 09:43
            Kiwi odradzam, poszukaj wsród produktów Collonil.
      • cioccolato_bianco Re: Zamszowe kozaki 08.02.06, 10:05
        nie szczotkuj, bo wytrzesz zamsz. chyba, ze masz specjalna gumowa szczoteczke
        do czyszczenia zamszu. poza tym radze umyc buty woda, wysuszyc i posmarowac 1.
        pasta do zamszu w odpowiednim kolorze a potem 2. impregnatem do skory.
        • yvvvv Re: Zamszowe kozaki 08.02.06, 10:08
          Gumowa szczotka do zamszu mówisz? Nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest...
          Chodzi o to, że ja tego "przyklepanego" zamszu nie moge podnieść dlatego
          próbowałam to szczotkować. Ale chyba masz rację umyje je wodą i podziałam tą
          gumowa szczotką. Dzięki za rady :)
          • pump_it_up Re: Zamszowe kozaki 08.02.06, 10:28
            wspolczuje, bo to samo stalo sie z moimi kozakami. teraz bede popieprzac w
            starych dziadach, btw. tez zamszowych, ale przynajmniej cieplych i z grubsza
            podeszwa echhh... kiedy sie skonczy ta $@%%$&&%& zima!
      • krowa_w_kropki Re: Zamszowe kozaki 08.02.06, 10:51
        No niestety, zamsz jest piękny ale nie bardzo praktyczny. Rozumiem ból, bo tak
        samo załatwiłam sobie buty jeszcze w czasach licealnych (a kochałam je,
        wysokie, wiązane na drabinkę). Od tamtej pory unikam zamszu, ale jeśli mnie
        podkusi to na pewno będę nosić takie buty tylko w kopletną suszę.
        • ania107 Re: Zamszowe kozaki 08.02.06, 11:59
          Nie rozumiem tych narzekań ja noszę kozaki zamszowe normalnie zimą. Wczoraj
          zamokły mi całkowicie. wrócilam do domu buty na kaloryfer (acha wcześniej
          przylożulam do czubka ręcznik papierowy żeby nadmiar wody z zewn. części buta
          się wchlonąl w ręcznik - nie tarlam po prostu przykladalam) do środka kilka
          zwiniętych w klębek ręczników papierowych żeby wszystko w nie wsiąkło.
          Rano buty elaganckie znow do ubrania.
          Co do czyszczenia to nie uzywam zadnej pasty tylko szczoteczka (gumowa oczywiscie!)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka