Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co uważacie za największy niewypał mody?

07.03.06, 08:58
    Co Waszym zdaniem było największą wpadką modową poprzedniego roku lansowaną
    przez kreatorów mody, a która się zupełnie nie przyjęła?
    Moim zdaniem największym badziewiem były kamizelki (kojarzą mi sie z
    robotnikami, albo z dziadkiem) i spódnice bombki (chyba tylko małe
    dziewczynki wyglądają w nich dobrze).
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 09:22
        wg wpadka bylo (co nie znaczy, ze wsrod innych sie nie przyjelo):
        korale obszyte materialem,
        jeansy rurki (obcisle na lydkach, jak model big star rita reklamowany aktualnie
        na citylajtach po calej wwie)
        kozaki obszyte futerkiem (juz chyba od nich wole emu!:) )
        motyw ludowy - haftowane kwiaty&cekiny na bluzkach, swetrach, spodnicach
        • oxy_gen_86 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 09:34
          A dla mnie najwiekszym obciachem (nie tylko ub.roku ale ostatnich lat) sa
          masowo produkowane panienki - tlenione wlosy albo czarrrna smola, solarium 4x w
          tygodniu, rozowe, bublste bluzeczki, biale kozaczki, kurtki biodrowki (zima,
          pogoda na miniusie i..odkryry brzuch) - poubierane w ciuszki z rynku.
          Oczywiscie (bo zaraz posypia sie "wyzwiska" w moja strone) ja nie mam nic
          przeciwko tym, ktorzy ubueraja sie na bazarach itp. - ale zawazcie: jak tylko
          zaczyna sie nowy sezon, wchodza nowe trendy to co w 2 stoisku sa te same
          ciuchy. A co za tym idzie co 2 dziewczyna spotkana na ulicy wyglada ta samo.
          Taki widok jest niesmaczny...
          Wedlug mnie taki styl (blond wlosy, rozoe bluzeczki rynkowe....it) to pojscie
          na latwizne, zero wyobrazni i znajomosci "ptaw" mody. A najbardziej podoba mi
          sie, ze jak ktos skrytykuje taka panne-solarke to one zawsze odpwoieadja - "bo
          ty mi zazdroscisz!". Bez komentarza....

Pozdrawiam
          • kinga38 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 09:36
            zgadzam sie z toba.
          • nataliele Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 14:31
            oxy_gen_86 zgadzam sie w zupelnosci ,niewypalem sa takze futrzaki jak ktos tez
            juz napisal ;/ a co do spodniczki 'bombki' i spodni rurek to sie nie zgadzam.

--
            "Everytime I hear the music play
            You can see me dancin right away
            Rock steady rock so
            Rock steady rock me so
            'Cause the music catch my soul and I just cant
            Stop no more :D"
      • alex_koz Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 09:37
        kamizelki - i to nie tylko te wlochate ale przede wszystkim te "jak do
        garnituru" noszone na gole cialo i do dzinsow,
        dzinsy rurki
        buty a la kot w butach
        • oxy_gen_86 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 09:38
          Ja to chyba jednak mieszkam na prownicji...
          Bo takich kamizelek nie widzialam:/
          • alex_koz Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 09:40
            bo ja niewypal to nikt ich nie nosil;)
          • goldioo coś takiego...(kamizelka) 07.03.06, 09:47
            www.asos.com/Kate-Moss/Lace-Up-Back-Waistcoat/Prod/pgeproduct.aspx?iid=72809&cid=1397
            • alex_koz Re: coś takiego...(kamizelka) 07.03.06, 09:56
              dokladnie cos takiego mialam na mysli!
              • goldioo Re: coś takiego...(kamizelka) 07.03.06, 10:02
                a ja NAWET kilka kobiet w niej widziałam!!!:)))
            • hanureku Re: coś takiego...(kamizelka) 07.03.06, 21:44
              ijeee fajne to :)
              gdzie mozna w Polsce cos podobnego dostac? wie ktos?
        • goldioo Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 09:45
          kamizelek jest full:)
          Nawet zakupilam jedna i czekam na ocieplenie co by nosić do dżinsów:)
          Rurki-RITA straszy równiez w Poznaniu, matko, jakie to obrzydliwe...
          • oxy_gen_86 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 09:50
            Co do tych rurek - wiadomo, ze nie kazda dziewczyna moze sobie na nie pozwolic
            (figura, wzrost itd). I najlepsze jest to, ze nosza je najczesciej to
            niezgrabne...bo spodnie sa modne! :D

To tak samo jak z biodrowkami - najczescij nosza je te "przy kosci". A to
            niezzbyt estetycznie wyglada.
            • goldioo Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 09:56
              www.hellomagazine.com/music/specials/beyonce/fotos/crazylove2b.jpg
              pub.tv2.no/multimedia/TV2/archive/00129/beyonce_knowles_129691a.jpg
              Obcislaki i rurki nie kazdemu sluza...
              • magudarena Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 10.03.06, 13:50
                Ups, chyba jej zazdroscisz... nie kazdy musi byc jak wieszak, a beyonce to wzor
                do nasladowania
                peace ;)
            • sabriel Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 10:41
              Kurde,jak dawno temu szukałam rurek to nigdzie nie było.
              Teraz jak ich nie noszę to są wszędzie.Dosłownie zalew rurek w sklepach i na
              ulicach.Niestety nie każdy zdaje sobie sprawę, że to spodnie dla wybranych :)))
              Za nieporozumienie uznaje też spódnice bombki(też trzeba mieć figurę do tego).
      • patama Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 10:56
        generalnie buty z czubami brrr
        • edavenpo Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 11:11
          U mnie to zadzialalo na zasadzie reakcji do naglego zalania brytyjskich ulic w
          zeszlym roku przez nastepujace:

Dwurzedowe marynarki i kurtki militarne

Wlochate kamizelki

Bolerka i bolerkowate narzutki

Dzinsowe mini

Paski zrobione z ze skorzanych kolek nabitych cwiekami we wzorki - szczegolnie
          biale!
          • shilla01 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 11:17
            Kiedy były modne te kamizelki?? Bo chyba coś przegapiłam
        • szalona.kaczka Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 19:35
          buty z czubami....a czuby długaśne i w góre zadarte
      • leenka21 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 12:19
        Dzinsowe mini były, są i będą modne :))
        • kruszyca Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 14.03.06, 23:33
          Niech zyja dzinsowe mini:)))
      • madzia69 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 12:43
        tej wiosny "klapki kowbojki" okrutne
        • magdaksp Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 13:12
          zalezy jak rozumiec niewypal,jako cos co nam sie nie podoba czy jako cos co
          bylo lansowane i sie nie przyjelo.wtej pierwszej kategoriito wg.mnie buty z
          chamskimi czubami zaginajacymi sie do gory.a wtej drugiej?niemam pomyslu chyba
          spodnie rurki bo wiecej jest kobiet ktore ich nie beda niosic a wlasciwie nie
          powinny nosic
          • oxy_gen_86 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 13:24
            No wlasnie - nie powinny nosic a jednak nosza - bo taka jest moda, bo tak
            nakazuja kreatorzy mody, bo jak ich nie zaloza to tej wiosny nie bedza fresh...

A potem wszyscy sie dziwia, ze polskie ulice wygladaja jak wygladaja...
        • nataliele do madzia 69 07.03.06, 14:34
          hihih nie widzialam jeszcze ,masz moze jakis link ?:P nie wyobrazam sobie tego
          <lol>
          • madzia69 Re: do madzia 69 07.03.06, 21:41
            img374.imageshack.us/img374/6168/kalbojki8dm.jpg
            z kolekcji wiosennej 2006 :)
            • pinkpanther Re: do madzia 69 09.03.06, 14:17
              jesu, te "kałbojki" są przerażające!
            • nataliele Re: do madzia 69 10.03.06, 12:08
              rzeczywiscie straszne hihi no ciekawe ile pan zobaczymy na ulicy w nich
            • loolek Re: do madzia 69 11.03.06, 13:45
              akurat te o pokazalas sa wypasione!
              natomiat wszystki plastikowe podroby z bazarkow handlowyh sa obleśne
      • emila40 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 13:21
        Zdecydowanie jako coś co się nie przyjęło, pomimo, że było lansowane w
        gazetach, tv itp.
      • souhlaska Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 14:30
        kamizelki byly swietne, rurki tez. rzecz jasna nie wszystkim pasuja, a rurki o
        rozmiarze 44 to jakis absurd.
        beznadzieja to krotkie kurtki z kapturem obszytym futrem, wlochate buty zimowe
        (ale to chyba polski fenomen), bolerka, spodnice carska rosja.
        • rupertgiles Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 14:59
          No bo kobieta 44 to już kozaków do kolana nie powinna zakładać?

Jak rozumiem, spodnie rurki służą do tego, żeby można je było wpuścić w wysokie
          buty. Innych zastosowań nie znam.
          • edavenpo Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 15:37
            ak rozumiem, spodnie rurki służą do tego, żeby można je było wpuścić w wysokie
            > buty. Innych zastosowań nie znam.
            ___

mozna je nosic z kazdym innym rodzajem obuwia - szpilkami, balerinkami,
            sandalami trampkami...
            • rupertgiles Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 17:08
              A - to nie. Szpilki + rurki = mama Johnny'ego Bravo ;)) Zgadzam się, że jest to
              niewypał (tzn mam nadzieję, że się nie przyjmie...)
        • croyance Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 17:36
          Ja wlochate buty a'la Eskimos zobaczylam w Londynie, gdzie wszyscy w tym
          chodza, a ja na to po prostu patrzec nie moge hihi.
          Jakbym widziala rodzine Flinstone'ow naokolo.
          • mankencja Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 12.03.06, 21:04
            ale flinstone'owie chodzili boso
      • rachela180 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 16:04
        Przyuważyłam następujące niewypały:

klapki kowbojki
        krótkie kurtki z futerkiem
        białe kozaki (chyba są niesmiertelne!!!)
        wściekły róż z bielą
        spódnice o kroju bombki
        futrzaste botki
        styl na Barbie/Frytkę (solarium, tlen na włosach i makijaż rodem z lupanaru)

Natomiast kamizelki nie są takie złe.
        • yavanna86 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 17:05
          róż+biel+ciepły beż
          szpilki z baaardzo wydłużonymi czubami
          to,że jak w Polsce jest jakaś moda,to 3/4 narodu nosi to samo
          • pump_it_up Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 17:55
            nie tyle modne, co popularne, spodnie w podwinietymi nogawkami.
      • elwee Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 18:21
        a pamietacie spodnie pumpy (dobrze piszę?)?
        nie wpadły mi w oko bolerka, mikroskopijne kurtki oraz mukluki ( nie
        wszystkie)... Spodnie rurki mam, ale są bardzo, że tak powiem, dyplomatyczne.
        Jak rurek nie lubię, tak dobrze w nich wyglądam i się czuję...
        Nie spodobały mi się też obcasy kaczuszki...
        Teraz podobno wchodzą bermudy - nie dla mnie...
      • kalaruszek Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 19:19
        zaintrygowały mnie te klapki kowbojki. moglby ktos podac jakiegos linka. bo ciezko mi je sobie wyobrazic
        • edavenpo Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 19:41

Te klapki kowbojki z zadartymi nosami to faktycznie koszmarek. Jak bylam w
          Polsce w lipcu to pol miasta w nich biegalo - wiekszosc w bialym kolorze.
      • beberebe Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 19:25
        buty bokserki czy jak to sie na to mówi, jak dla mnie psakudztwo
      • przemkowa.b Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 19:26
        biżuteryki lansują emaliowane korale cloisonne ale ja np. nie widziałam NIGDZIE
        na ulicy osoby z taką ozdobą czy to w postaci bransoletki, czy kolczyków:)
        • lucy215 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 21:37
          A ja widziałam ;) W K-wie w ikei i nie byłam to ja :p
          • przemkowa.b Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 08.03.06, 09:10
            może i ja się doczekam:)))
        • yavanna86 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 09.03.06, 19:29
          jedna moja kumpela nosi - czarno-różowe z przewagą czerni z H&M;)
          ja w ogóle żadnej obcej osoby w mieście w swoich kolczykach nie widziałam,a
          trochę się już ich w Toruniu sprzedało :P
          za to kiedyś widziałam dziewczynę w kolczykach kumpeli
      • szalona.kaczka Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 19:29
        włochate buty,z jakimis wyszywankami jakby buty wprost z cepelii

balerinki,jak dla mnie fe!a zwłaszcza gdy przód tych bucików jest tak krótki że
        widać palce fe fe
        • przemkowa.b Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 19:34
          o, włochate buty, mimo że okropne, jednak się przyjęły:)))
          • szalona.kaczka Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 19:36
            różowo-plastikowy styl też sie przyjął:)
      • zettrzy Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 20:53
        cala moda od czasu millenium jest jednym wielkim niewypalem
        moze to dlatego ze brak jej wiodacej idei, bez przerwy projektanci wznawiaja
        stare pomysly ale robia to dosc nieudolnie i bez polotu - szyja bo musza, a nie
        dlatego ze wpadli na jakis super pomysl i chca go uprzystepnic swiatu
        az sie nie chce chodzic po sklepach
      • nadinka_nadinka Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 07.03.06, 22:08
        dzinsy big star rita - wygladaja jak leginsy, albo kalesony
        obcasy kaczuszki
        styl kowbojski/cyganski/hippie [to tak dodatkowo, bo w ogole tego nie znosze ;-)]
        • aniav244 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 08.03.06, 08:54
          asymetyryczne dekolty np na jedno ramię- masakra jak dla mnie. falbaniaste
          kiecki z cekinami. dzinsy proste lub zwiężane + białe adidaski. oraz ogólnie
          ciuchy w kolorze buroszarym którego nie znosze brrr
      • beautybody stroje kąpielowe na 2006 są niezłe 08.03.06, 08:50
        www.staniczek.pl
      • coco13 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 09.03.06, 08:40
        Moim zdaniem niewypałem będą masywne buty na koturnach albo takie z obcasami
        a'la kloc. Do tego masywny okrągły przód.
        Co do butów z czubami - zawsze będą modne te klasyczne (z niezbyt długim
        czzubkiem).Te z długim czy zakręconym jest stworzona specjalnie
        dla "landrynkowo-wysolariowanych dyskotekowych panienek".
        Również uważam, że niewypałem są kamizelki (i te futerkowe i nie).

Ja akurat lubię wyglądać klasycznie, elgancko i grzecznie i kobieco - ale nie
        mam nic przeciwko dżinsom rurkom w wysokich butach, kurtkom pilotkom czy
        szerokim spódnicom - jeśli noszą je szczupłe i młode dziewczyny. I jeśli te
        rzeczy nie są w kolorze różowo-białym z pierwszego lepszego straganu.
        • mila79 buty z okraglym czubkiem-hurra 10.03.06, 22:09
          No wiem,ze tych butow na koturnach z okraglymi czubkami nie mozna porownac ze
          zgrabnym bucikiem ale nawet nie wiesz jak sie ciesze,ze sie znowu pojawily.
          Mam ogromne stopy(Nr.41-43 ,szerokie i jakies takie meskie),ktore przy moich
          170 cm i 55 kg wygladaja na jeszcze wieksze.Moda na buty z czubkami to dla mnie
          koszmar!!Nawet te najwieksze sa za male choc wygladaja na taakie wielkie:(
          Do tego b.szybko i "ciezko"chodze.Choc buty kupuje dobrej jakosci szybko
          ulegaja zniszczeniu(tej zimy kolejne 2 pary).Ale nie lubie butow sportowych.Te
          na koturnach(nie odpadna obcasy:)) i zaokraglone(nr.41 bedzie pasowal) to dla
          mnie idealne rozwiazanie.Mam nadzieje,ze znajde jakies mniej"masywne" i ze
          kiedys pokocham swoje stopy choc troszke;)Oj,troche sie rozpisalam.Na koniec
          pozdrawiam wszystkie,ktore z "zazdroscia"zerkaja na male,zgrabne stopki...i ich
          wlascicielki!!
      • wiktoryna25 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 09.03.06, 08:59
        mnie to najbardziej raża te buty futrzaki,coto na Grenlandie by sie nadały ...
        noi moze jeszcze pogniecione bluzki i kiece cyganskie ...
      • agatapro Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 09.03.06, 18:44
        A JA UWAŻAM, ŻE NAJGORSZE PRZED NAMI - BUTY BALERINKI
      • ana258 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 09.03.06, 19:08
        Dla mnie najgorszym niewypałem modowym,niekoniecznie minionego roku, ale
        wogole,to buty Buffalo, tzw. żelazka. Czasami je jeszcze widac gdzieś w
        tłumie...MASAKRA!!!!
        • tunrida81 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 09.03.06, 21:18
          Buty futrzaki i obszyte futrem na górze z powyszywanymi ludowymi wzorkami i jak
          można w tych butach siedzieć np ileś godzin w ciepłych pomieszczeniach. Polska
          to nie Antarktyda. Włosy na kruczo czarny kolor, solarium. Korale na szyi.
          • klymenystra O.O 09.03.06, 22:30
            a gdzie maja byc korale, jak nie na szyi ???????????
            • laggio Re: O.O 10.03.06, 11:45
              bryczesy
            • tunrida81 Re: O.O 10.03.06, 16:41
              klymenystra napisała:

> a gdzie maja byc korale, jak nie na szyi ???????????

Teraz są korale bardzo modne i mnie się to nie podoba.
        • edavenpo Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 10.03.06, 13:56
          ana258 napisała:

> Dla mnie najgorszym niewypałem modowym,niekoniecznie minionego roku, ale
          > wogole,to buty Buffalo, tzw. żelazka. Czasami je jeszcze widac gdzieś w
          > tłumie...MASAKRA!!!!
          __

Zelazka Buffalo to chyba koniec lat 90-tych... Szczyt popularnosci 1997.
          Londynski sklep Buffalo na Covent Garden zamkneli chyba rok temu, choc przestali
          sprzedawac zelazka kilka lat temu. Fakt faktem, moja mama je lubi (przywiozlam
          jej pare Buffalo z Londynu wieki temu i po znoszeniu ich do konca ciagle je
          wspomina z lezka w oku ;-)))
      • brahenn Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 10.03.06, 17:07
        nie moge patrzec na rurki RITA w Krakowie są wszedzie... boshe kto to wymyslil
        • zuza16 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 13.03.06, 15:42
          w Gdańsku tez....
      • zbigniew.czelny Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 10.03.06, 18:59
        Za największy niewypał uważam moją konkubinę Katarzynę Dutkę! Ot co!
        • zupka.vifon a dlaczego???? 11.03.06, 23:17
          ... jakas taka niemodna? Czyo co chodzi?
      • aqula1 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 12.03.06, 19:18
        jestem od kilku miesiecy w anglii i tu- jak w polsce niektorzy zapomnieli, ze
        to moda ma sluzyc czlowiekowi, a nie czlowiek modzie. w zwiazku z tym biedne,
        wymarzniete dziewczatka chodza w krotkich kurteczka w pastelowych kolorkach z
        tym cholernym motylkiem na plecach (brzuch i nerki obowiazkowo na wierzchu,
        mimo zimna), a drugi hit (shit?) to gole nogi przy wlochatych kozaczkach
        (pasuje jak przyslowiowy smarek do rekawa)...
        • edavenpo Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 12.03.06, 19:22

Brytyjczycy sa z tego znani. Zimny wychow od dziecka to u nich podstawa i ma to
          niewiele wspolnego z moda. A klimat na wyspach znacznie lagodniejszy niz w
          Polsce. Kilka dni temu bylo tutaj 13 stopni C, w Polsce w tym samym czasie bylo -5.
          • aqula1 Re: Co uważacie za największy niewypał mody? 12.03.06, 19:27
            zimny wychow zimnym wychowem, a futrzne buty i tak nie pasuja do golych nog...
      • rachela180 Dżinsy z cekinami na tyłku 14.03.06, 16:58
        Noszą je w podstawówkach i na saląnach :P ze Stadionu lub markowe - okropne i
        tak :P
        • rachela180 Spódnice :) 14.03.06, 17:04
          Bardzo lubię "cygańskie" spódnice - wyglądam w nich naprawdę dobrze, zresztą
          jak ma nie wyglądać, skorom Cyganicha :D w ogóle styl hippie/cygański, jeśli
          się nie przesadzi, nie jest zły. Ja np. trzymam się ZAWSZE czerni - falbany,
          cekiny, ale wszystko czarne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka