Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jedwabny szal - cena

30.03.06, 10:03
    Dziewczyny ile może kosztować jedwabny szal - duży, długi, z jedwabnego
    atłasu bez sztucznych dodatków? Albo, jesli wiecie, ile materiału potrzeba na
    uszycie takiego długiego szala. Długi wg mnie to taki, którym można się
    owinąć podwójnie :-)
    Obserwuj wątek
      • peggysue1 Re: Jedwabny szal - cena 30.03.06, 12:32
        up
        • khaki3 Re: Jedwabny szal - cena 30.03.06, 12:35
          Ja kupowalam w szmatexach jakis czas temu chyba za 8zl. W idealnym stanie,
          przesliczny, dluuuuuuuugi, i naprawde ladny. Jesli szukasz takiego zwyklego bez
          dodatkow, to poszukaj w lumpexach, albo kup material choc ceny materialu nie
          znam dokladnie. ale wszystko mozna przeciez sprawdzic w necie.
          • peggysue1 Re: Jedwabny szal - cena 30.03.06, 12:43
            A w którym znalazłaś? Ja kiedyś zrobiłam sobie tydzień chodzenie po sh, żeby
            zobaczyć jak to jest (wcześniej nigdy nie byłam, ale forum moda mnie skusiło),
            ale szczerze mówiąc to chyba nie dla mnie :-/ wydaje mi się, trzeba naprawdę
            się starać, chodzić, szukać, żeby coś trafić. Ja widziałam same stare
            śmierdzące łachy i ani jednej ładnej apaszki, szala, torebki :-/ a może
            szukałam w niewłaściwych?
            • khaki3 Re: Jedwabny szal - cena 30.03.06, 13:26
              w Bialymstoku byl na Kawaleryjskiej choc nie wiem czy to cokolwiek Tobie mowi:/
              ale warto chodzic do tych lepiej wyposazonych gdzie wszystko jest poukladane, i
              wylozone ladnie. A najlepiej to pytac kobiecinki w sklepach czy maja cos czego
              szukamy. ja osobiscie ostatnio kupilam z bennetona sliczny sweterek dla
              siostrzenicy:D a raczej dla jej misia;/ no ale mis gustownie ubrany:D
              • peggysue1 Re: Jedwabny szal - cena 31.03.06, 09:24
                Niestety niewiele mi to mówi :-( a dokładniej nic :-/ nie jestem z Twoich
                okoliz. Mimo to dzięki na odp. i info :-)
      • siog Re: Jedwabny szal - cena 30.03.06, 13:08
        ladne jedwabne szale w roznych kolorach sa w indyjskim sklepie, cena 55 zl. te
        same szale np. w galerii mokotow kosztuja juz 120-150 zl.
        tkanina drozej wychodzi:(
        • peggysue1 Re: Jedwabny szal - cena 31.03.06, 09:28
          I to jest taki sam prawdziwy jedwab? Widziałam ładne szale w indyjskim przy
          UW, ale myślałam, że skoro są o tyle tańsze to tylko udają jedwab :-I
          • siog Re: Jedwabny szal - cena 31.03.06, 12:49
            100% prawdziwy jedwab. Oni przywoza z indii hurtowo, wiec i cena odpowiednia. a
            cena za m/b tkaniny w sklepie jest duzo drozszy, czasem za duzo (np. w sklepie
            na Nowym Świecie) niz np w hurtowni:)
            • peggysue1 Re: Jedwabny szal - cena 31.03.06, 14:35
              Ok, to chyba przejadę się po znanych mi Indyjskich: przy UW, przy ul. Miodowej
              i na Chmielnej, znasz jeszcze jakieś?
              • siog Re: Jedwabny szal - cena 31.03.06, 14:40
                te jedwabne widzialam przy miodowej, sklep Sari. nie wiem jak w innych:)
              • iwonesik Re: Jedwabny szal - cena 31.03.06, 15:23
                Mojej kolezanki ciotka maluje ręcznie jedwabne szale i sprzedaje je po 100-
                150zł. Ale są przepiękne, ciotka mieszka w Poznaniu.
      • sabriel Re: Jedwabny szal - cena 30.03.06, 16:20
        Za szal-surówkę jedwabiu(150cm) dałam około 120zł.
        Tak więc to czego szukasz bedzie napewno dużo droższe.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka