Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle czy

28.04.06, 22:34
    Maldiwy? Bo, pelno bedzie teraz przedluzonych weekendow i aktualnie jest
    pelno prompcji w francuskich biurach podrozy na te wyspy.
    Czy ktoras z Was wybiera sie sie tam gdzie sa piekne piaszczyste plaze i
    przezroczyste, cieplutkie morze?
    Przestrzegam, na wyspie Mauritius, Réunion (chyba po polsku francuska wyspa
    Wspolnoty) panuje ciagle epidemia Chikungunyi.

Wiec gdzie sie wybieracie ukochane forumki? Czy jak zwykle bedziecie siedziec
    przed komputerem, z braku kasy ?
    Hm...
    Obserwuj wątek
      • hotally Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 28.04.06, 22:45
        Dużo Polaków wyjeżdża teraz na drugą półkulę, jeśli juz pytasz o preferencje i
        modę (ostatnio szczególnie Brazylia)
        Ja mam w ten weekend szkołę, a w poniedziałek jadę na mecz Polska- Litwa :)

A wylegiwanie się na plaży w ciepłych krajach planuję od 7 maja ;]
      • hihihiii Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 28.04.06, 22:55
        la.parisienne napisała:
        Czy jak zwykle bedziecie siedziec
        przed komputerem, z braku kasy ?"

zapewne chetnie dotrzymaja ci towarzystwa
        • kochanica-francuza Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 29.04.06, 19:52
          ja bym siedziała przed kompem, ale muszę gramatykę francuską wkuwać
      • viviene12 hehe 28.04.06, 23:15
        dobre dobre :-)
        poprawilas mi humor z miejsca!
      • nestea1 Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 28.04.06, 23:24
        nie, pojdziemy sobie na rower, moze pojedziemy nad polskie morze, przynajmiej
        ja tak zamierzam zrobić
        "Czy jak zwykle bedziecie siedziec
        > przed komputerem, z braku kasy ?" może zrobisz sobie postanowienie na nowy
        sezon i którejś z nas coś zafundujesz?
        --Die Welt ist ein Gefangnis in dem Einzelhaft vorzuziehen ist....
        • mech-k Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 28.04.06, 23:27
          my ze psem na Mazury, a bez psa może Mongolia? ;) Seszele sa takie... nuuuuudne
        • nestea1 ej no gdzie jesteś 28.04.06, 23:37
          ja tu czekam na deklaracje typ "biore Cie na seszele" wiesz jak to smutno jest
          być zachukaną <ch czy h?> Polką, która nie dość że łazi w szmatach z torbą z
          gazety to jeszcze musi siedzieć w długi weekend przed kompem i sie herbatą
          dogrzewać?!
      • maialina1 Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 28.04.06, 23:26
        Seszele to już dawno wyszly z mody.
        • la.parisienne Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 28.04.06, 23:37
          Luksus jest zwsze modny.
          Moja kolezanka, rodowita Francuzka, ex-modelka tzw. mannequin de cabine( ZYWA
          modelka Chanela na etacie, na ktorej rozmiary szyje sie ciuchy na pokazy Haute
          Couture, a potem defiluje w nich jakas top, ma piekne porzekadlo :
          "Nigdy nie jest sie za bardzo bogatym, nigdy nie jest sie za bardzo szczuplym"
          • nestea1 Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 28.04.06, 23:42
            super, nie ma to jak głębokie motto życiowe.
          • maialina1 Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 29.04.06, 09:24
            Nie widze nic pieknego w tym porzekadle rodem z mozgu Arystotelesa! (no bo na
            pewno tylko zapomnialas dodac ze ta kolezanka jest bardzo madra).
            Jej porzekadlo jest banalne.
          • energeia Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 29.04.06, 19:35
            la.parisienne napisała:
            ZYWA
            > modelka Chanela na etacie

To są i martwe modelki na etacie? :)
          • toffi1955 Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 30.04.06, 04:37
            Do la.parisiense
            Jesteście obie niezbyt rozumne;"rodowita modelka, żywa Francuzka" etc. bo
            przywłaszczyła sobie motto Wallis Simpson, a la.parisiense bo jej uwierzyła.
            Pewno żadna nawet o Wallis nie słyszała...Podróże modne są tam gdzie się komu
            podoba. Ja najchętniej wybrałabym się do Sopotu.
      • liselle Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 28.04.06, 23:31
        Nie kochaneczko, na tak krótkie weekendy to ja raczej wolę do NY na zakupy
        polecieć. 5th Avenue to moje ulubione miejsce:)
      • nestea1 Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 29.04.06, 00:07
        czym sie objawia Chikungunyi-a?
        • la.parisienne Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 29.04.06, 00:18
          www.chikungunya.net
          • nestea1 nie znam francuskiego 29.04.06, 00:21

• la.parisienne Re: nie znam francuskiego 29.04.06, 00:23
              nestea1 napisała:

> nie znam frncuskiego

Bo NIE jestes i nie bedziesz z wyzszych sfer socjolno-kulturalnych.
              • nestea1 Re: nie znam francuskiego 29.04.06, 00:26
                ma jakieś znaczenie fakt, że znam inne języki obce? no prosze weź mnie na te
                seszele
                • la.parisienne Re: nie znam francuskiego 29.04.06, 00:32
                  a jaki serbsko-croacki?
                  • nestea1 hy hy 29.04.06, 00:44
                    oj, do serbskiego to sie przymierzam, ale póki co nie mam czasu, dobrze że mi
                    przpomniałaś. Gdybyś Ty wiedziała jakie to ciekawe rzeczy sie dzieją w takiej
                    Serbii, to nawet wydarzenia u Diora podczas wyprzedaży wysiadają...
                    jeszcze jedno pytanko, dowiem sie tych objawów, czy nie, bom ciekawa...
                  • keruzamk la.parisienne jak zwykle obleśna i żalosna 29.04.06, 00:44
                    • nestea1 ciekawe jak zdobyła tę posadę 29.04.06, 00:46
                      ja tez chce!
                  • hotally Re: nie znam francuskiego 29.04.06, 20:15
                    Po polsku pisze się CHORWACKI :))
      • zettrzy Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 29.04.06, 02:40
        la.parisienne napisała:

> Wiec gdzie sie wybieracie ukochane forumki? Czy jak zwykle bedziecie siedziec
        > przed komputerem, z braku kasy ?
        > Hm...

to ty siedzisz przed komputerem z braku kasy?
        hm...
      • hyacinth.bucket Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 29.04.06, 04:51
        Troche za krotki ten weekend bo wybralabym sie na wczasy "pod grusza " takie
        agroturystyczne - teraz taka moda panuje , ze bogacze miejscy lubia sobie
        wydoic krowe , nazbierac grzybow i malin .
        Za to turysci zachodni placa kawal kasy za ten prymityw - coz co moda to moda
        a ja uwielbiam krowy na zielonym tle bo plaze juz mi sie znudzily .
        Zawitaj do nas na ten dlugi weekend i na pewno nie pozalujesz takie
        wrazenia odcisna na tobie pietno i kontakt z otwarta natura na pewno wplynie
        pozytywnie na twoje samopoczucie i milosc do kraju z ktorego pochodzisz

A tak poza tym to kiedys byl przyslowiowy globus po ktorym podrozowalo sie
        palcem a teraz mamy internet i przed komputerem mozna spedzic piekne wczasy
        surfujac po stronach mozna sie dowiedziec o wielu krajach i ich kulturze
        mozna nawet poczatowac z druga polkula wiec nie widze nic zlego
        z czasem poswieconym przy komputerze :-)

• zettrzy Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 29.04.06, 05:08
          teraz mamy internet i przed komputerem mozna spedzic piekne wczasy
          > surfujac po stronach mozna sie dowiedziec o wielu krajach i ich kulturze

z tej przyczyny co poniektorzy bez przerwy bebnia o Seszelach
          • hyacinth.bucket Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 29.04.06, 05:37
            Seszele ? co to ?
            Ja marze o prawdziwym safari , no moze nie w ten weekend ale tak ogolnie ...
            achhhh .... znowu sie rozmarzylam ale wiem , ze marzenia sie spelniaja czesto
            w nieoczekiwnym momencie , wtedy , kiedy juz mi nic do szczescia nie potrzeba
            a jednak warto sobie uswiadomic , ze to bylo wlasnie marzenie a nie
            zrzadzenie losu :-)
            • zettrzy Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 29.04.06, 05:42
              oj, safari parowa tez wygrzebala z sieci i obficie wypisywala sie na temat
              • hyacinth.bucket Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 29.04.06, 05:46
                A tego nie wiem , wiem tylko o wycieczkch do Egiptu no ale wiadomo ,ze kraj
                rodziny trzeba czasem odwiedzic .
                • ksiaze-gigi nigdy nie jest się zbyt szczupłym? 29.04.06, 19:03
                  republika.pl/blog_sk_461713/825432/tr/anoreksja.jpg
            • eirenne Re: Czy modne sa teraz w Polsce podroze na Seszle 29.04.06, 19:37
              Byłam na safari:) W Szwecji:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka