Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    30.04.06, 21:34
    Nieszczęśliwość, sfrustrowanie, brak zrealizowania się w życiu... Czy na
    pewno jesteśmy tym co dajemy z siebie innym? Byt zanika zamknięty przez
    nieśmiałość, choroby, czy nawet sfrustrowanie? Wartość zmniejsza się? Czy to
    leniom zwyczajnie nie chce się doszukiwać tej wartości, bo to dla nich
    wartościowe co podane na widelcu przed ich leniwy nos. Co więc z marzeniami
    dawnych o zdobywaniu szczytów i sukcesów, gdy dzisiaj dupa przyssana do
    komputera nie widzi dalej niż długość trzonka od widelca, na którym podano
    jej rzeczywistość.

Nieszczęśliwy, niespełniony, niezrealizowany w życiu.. kto sam wybrałby sobie
    taką opcję życia? Zdarzyło się i zdarzyć się może najszczęśliwszej z
    dzisiejszych szczęśliwych młodych kobietek. Taka pewność, że na pewno mi nie,
    ta jednoznaczność w ferowaniu wyroków. Młodzieńcza buńczuczność, z której się
    wyrasta i którą chyba wszyscy przechodziliśmy lub przechodzimy. Tylko jeśli
    ja-buńczuczny widzę w czyimś kompletnym chamstwie i buractwie jego
    sfrustrowanie, a w czyimś sfrustrowaniu kompletne chamstwo i buractwo, to
    chyba mimo młodego wieku zdolność kojarzenia szwankuje.

no ale oczywiście wolno mieć obniżoną zdolność kojarzenia, wolno to okazywać
    i wolno nawet wykłócać się zażarcie o to, że jest się bystrym, dopóki są
    chętni do kłótni.

I jakże modne określenie u tych, które z klapkami na ślepiach widzą tylko
    swoją drogę: "jad". Drogie panienki, pisze się "jadł".

Obserwuj wątek
      • lunalovelight Re: fridom 30.04.06, 21:40
        brawo richi! dwa ostatnie zdania to moj tekst (nadchodzacego) tygodnia ;).
      • tralalumpek Re: fridom 30.04.06, 21:56
        niestety te ktore zrozumieja twoj wpis same o tym wiedza a te do ktorych to
        odresujesz nie odcyfruja niestety
      • ingeborg Re: fridom 30.04.06, 21:56
        richelieu, chyba nie wydaje Ci się że to zadziała...

ja na tym forum nie lubię tralalumpka bo jest zgryźliwa i napastliwa jędza,
        której się wydaje że wszystko wie najlepiej. i panienek które tragicznie
        zaniżają poziom. bo są głupie.

z parisienne kłócę się dla sportu. zreszta, ona by się załamała gdyby nikt na
        nią nie najeżdżał, tylko po to pisze te durne posty.
        • tralalumpek Re: fridom 30.04.06, 22:33
          tobie wolno dla sportu a mnie nie?
          ide sobie zrobic sygnaturke...
          • mroof Re: fridom 30.04.06, 22:52
            no przecież wiadomo, że parisienne też robi to dla sportu. jest małą
            masochistką, lubi jak się po niej jeżdzi. w przeciwieństwie do reszty foremek
            po których jeżdzisz ty.
            • tralalumpek Re: fridom 30.04.06, 22:54
              gwiazdo wschodząca dziewiczego wpisu, witam na forum i życze wesołej zabawy,
              nie bierz wszystkiego osobiście ;)
              • mroof Re: fridom 30.04.06, 23:02
                mi jeszcze nic nie zrobiłaś, więc nie biorę tego do siebie. jeszcze. kto wie
                kiedy podzielę los innych foremek?
      • przemkowa.b Re: fridom 30.04.06, 22:24
        zawyżasz zaniżony poziom, rich;-)
        • r.richelieu Re: fridom 01.05.06, 01:08
          moda sama z siebie dąży do zaniżania. Kłocący się na kraju czy aktualnościach
          mówią, że polityka wymaga krwi. Kłócącym się na modzie brak idei, na którą
          mogliby zrzucić swoją hałaśliwość, więc wymyślają te jady, te frustracje,
          wreszcie tę konieczność rozrywki.
          Mariana M. (5 lat za rozboje) też zawsze swędziało gdy nie dał co rano komuś po
          mordzie. Trolla też swędzi gdy komuś nie nawrzuca. Wolno mu, im? Wolno im
          dopóki nie wlezą na czyjeś podwórko, tak popularne, że aż śmieszne, że tak
          rzadko stosowane. Te srania po czyichś trawnikach i wrzucanie cegieł przez
          okna. Tralalumpek pomalowała sobie dom na biało, a ja wolę różowy, wybić jej,
          skubanej szyby i pomalować sprajem ściany. Wolno mi, przechodziłam, zostały
          boleśnie zranione moje uczucia estetyczne, więc JA wolność wykorzystam, bo to
          MOJA wolność i MOJA wolność potrzebuje dużo przestrzeni do wybiegania.
          Pozaznaczam MOJĄ wolnością cały teren forum, niech przesiąknie moim smrodkiem
          by inne agresywnie walczące o terytorium wolności nie zapuściły się tutaj. Zaś
          wolności nie tak agresywne jak moja są byle czym. Gardzę słabymi.

Taaaka znudzona jestem, mąż całe dnie i noce w pracy, hydraulik stary i
          brzydki, nie ma mi kto rur przepychać. Z nudów jutro znowu tu przyleję komuś.
          Wolno mi cieknie woda z kranu przez hydraulika ślamazarę
          • zettrzy Re: fridom 01.05.06, 03:13
            wzruszajace
            zwlaszcza kiedy sie pamieta posty tych samych autorek, jakies dwa lata temu,
            kiedy to one uwazaly ze moga korzystac ze SWOJEJ wolnosci aby dowalic tym
            wszystkim tipsiarom, ciotkom-klotkom, glupkom nieobeznanym ze swiatowymi
            trendami i blondynkom
            glownie utkwil mi w pamieci watek jakiejs pani, szukajacej "chustki w stylu
            Hermesa", i uwagi roznych obronczyn dobrego gustu oraz prawdziwego pod adresem
            tej kobiety i jej sformulowania
            watek o szalach orenburskich osiagnal, pod tym wzgledem, status kultowy
            tak ze

Wolno mi, przechodziłam, zostały
            > boleśnie zranione moje uczucia estetyczne, więc JA wolność wykorzystam, bo to
            > MOJA wolność i MOJA wolność potrzebuje dużo przestrzeni do wybiegania.
            > Pozaznaczam MOJĄ wolnością cały teren forum, niech przesiąknie moim smrodkiem
            > by inne agresywnie walczące o terytorium wolności nie zapuściły się tutaj. Zaś
            > wolności nie tak agresywne jak moja są byle czym. Gardzę słabymi.

ja dzis dedykuje tym wszystkim ktore uwazaja ze maja prawo napasc na inna
            forumke tylko dlatego ze jej nie stac na zakupy w Ungaro (slabosc to przede
            wszystkim slabosc ekonomiczna i ktoz to ach ktoz bez przerwy i umiaru atakuje
            forumki za przyznanie sie do takowej)
            wzruszam sie ponownie i spadam na moje forum obejrzec najnowsze fotki
            baj baj
            • r.richelieu Re: fridom 01.05.06, 12:34
              a gdzie kończy się Twoja wolność Zetko? Czy nie 5 metrów za płotem granicy Tral?
              • zettrzy Re: fridom 01.05.06, 16:09
                a gdzie konczy sie wolnosc tralalumpka? czy nie pol kilometra za plotem granicy
                dowolnie wybranej przypadkowej forumki?

ze zacytuje moja ulubiona linijke z klasycznej komedii niemej:
                "kto zaczal?"
                • r.richelieu Re: fridom 01.05.06, 20:26
                  Propaganda ma siłę wielkiego rażenia. Dotychczasowe przeciętne granice wolności
                  każdej z forumek mogą zostać rozszerzone przez górę tak, aby ten obcy nie miał
                  szans na najmniejszy krok aby nie zdeptać 3 cali miedzy. Nie pierwszyzna to
                  manipulacja żądaniami ludu, że im się należy większa wolność, aby na ich
                  kściach zbudować swoje imperium. Ludowi wolności nie przybędzie, ale podżegacz
                  dał im przyzwolenie na bronienie nie swojej strony płotu.
                  • zettrzy Re: fridom 01.05.06, 21:38

> Propaganda ma siłę wielkiego rażenia.

tak, padlam pod (w)razeniem zawartej w ostatnim poscie, tak mglista ze az nie
                    wyglada na propagande
                    stary problem jak trampek przylac szpilkom to fajnie, jak szpilki nadepnac na
                    trampka to zbrodnia i obraza majestatu - no niby nadepniecie obcasem szpilki
                    bardziej boli niz kop obuwiem sportowym
                    jedno tylko co mnie bije w gorne rejestry: wiemy ze w sprawie awantur trampka
                    nie ma kwestii "czy", jest tylko "kiedy" i "z kim", wiemy jak bedzie bo zawsze
                    jest mniej wiecej tak samo, wiemy kto sie wlaczy potem i w jaki sposob, a mimo
                    to psiapsioly trampka nie wytlumacza JEJ paru elementarnych faktow tylko
                    czepiaja sie jej ofiar
                    zakladanie specjalnego watku w obronie, nawet w tak zakamuflowanej formie, ma
                    jeden efekt - sprawa ktora by mogla umrzec wczoraj bedzie sie ciagnac jakis
                    czas, wezmie w niej udzial wiecej osob, nieobecne wczoraj beda mialy szanse aby
                    sie zapoznac z problemem, i z kolejnej pyskowki zrobimy problem socjologiczny

co wiecej, poniewaz piszemy tutaj bardzo hm powaznie ten watek raczej nie
                    pojdzie na osla, wiec mozna bedzie fenomen pyskowki walkowac do upojenia

ktos nowy, kto na forum zajrzy pierwszy raz, natychmiast sie dowie paru rzeczy i
                    potem znowu beda watki w rodzaju "kim jest ten nik"

w sumie, roznica miedzy tym watkiem i watkiem "czyje to ciuchy" sprowadza sie do
                    formy i kierunku bo intencje sa identyczne
      • goldioo Re: fridom 01.05.06, 08:04
        Wolę drogę wskazywać "jadem";)
        www.heuvelrugkerken.nl/joodsefeesten/jad1.gif
        hehe, taki absurdzik z rana.
        To nie kwestia wieku >Taka pewność, że na pewno mi nie,
        > ta jednoznaczność w ferowaniu wyroków
        (vide:Trala)
        >la vita e bella<
        • r.richelieu Re: fridom 01.05.06, 12:37
          Jadem! Jadem! Albo i nie jadem, bo akumulator mi się w kaszlaku rozładował.
          • b_bb Re: fridom 01.05.06, 13:08
            Rich, czy już mówiłam, że Cię lowusiam? :)
            • r.richelieu Re: fridom 01.05.06, 13:25
              Czułam, że czegoś mi brakuje ;)
              • b_bb Re: fridom 01.05.06, 13:35
                ;))
                • shava Re: fridom 01.05.06, 13:46
                  Wszystkie problemy i sprawy problemopodobne pojawiają się wtedy gdy brakuje
                  zajęć,jakiejś pracy.Kiedy jesteśmy zabiegani w codzienności i załatwiamy wiele
                  spraw,nie mamy czasu na wynajdywanie głupot.
                  • r.richelieu Re: fridom 01.05.06, 13:50
                    no, nieroby to zakała, nie dość, że nic nie robią to jeszcze sztucznie
                    wydłużają kolejki u psychiatrów. Psia ich itd.
                    • tralalumpek Re: fridom 01.05.06, 17:34
                      psia moja, jako nierob pierwszomajowy pojechalam na majowke zeby sie
                      zielonoscia zachlysnac
                      zielony to przeciez kolor modny tej wiosny :)

• kochanica-francuza Re: fridom 01.05.06, 19:58
                    shava napisała:

> Wszystkie problemy i sprawy problemopodobne pojawiają się wtedy gdy brakuje
                    > zajęć,jakiejś pracy.

tjaaa...

a u kogoś kto ma kupę zajęć - skąd się np. depresja bierze, hę, lala?
                  • kochanica-francuza Re: fridom 01.05.06, 20:01
                    shava napisała:

> Wszystkie problemy i sprawy problemopodobne pojawiają się wtedy gdy brakuje
                    > zajęć,jakiejś pracy.Kiedy jesteśmy zabiegani w codzienności i załatwiamy wiele
                    > spraw,nie mamy czasu na wynajdywanie głupot.

Lala, głupoty same się "wynajdują" nawet kiedy zasuwamy od sprawy do sprawy...
                  • cioccolato_bianco Re: fridom 01.05.06, 21:54
                    to niestety nie jest prawda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka