Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BERLIN - ZAKUPY

05.05.06, 21:38
    Jeśli znacie jakieś miejsca, gdzie można kupić w Berlinie niespotykane ciuchy i buty to napiszcie. Byłam już w Berlinie, ale oprócz masówek typu H&M, czy ZARA nie widziałam nic oryginalnego.
    Obserwuj wątek
      • threadless zakupy 06.05.06, 00:57
        no co ty! moim zdaniem berlin to najlepsze miejsce pod sloncem na oryginalne
        zakupy. w ogole to niesamowite miasto, w ktorym dzieje sie tyle rzeczy, ze nie
        sposob tego wszystkiego ogarnac.
        a wiec
        BUTY - jesli jestes w stanie zaplacic za buty - i mam na mysli pantofle/baletki
        a nie kozaki - minimum 80 euro (choc na przecenach mozna trafic za 50-60)to
        koniecznie wybierz sie do dzielnicy Mitte. Mozesz wysiasc na stacji Hackescher
        Markt i potem przejdz sie Oranienburger Straße i w ogole pochodz po okolicy -
        tam jest duzo malych skelpow z przecudnymi, oryginalnymi butami.
        SECONDHANDY Z MARKOWYMI RZECZAMI TYPU MAX MARA - np. na Kudammie /Melrose/,
        Bolero na Leibnizstr., In 'n out na Ernser StraBe. Ale te sa dosc ekskluzywne i
        przez to drogie.

Jeden super jest na Kreuzbergu niedaleko Zossener Str. Mozna go poznac po
        ciuchach wywieszonych na zewnatrz:) Z tym ze w tym sklepie mozna kupic raczej
        balowe stroje i zlote torebki niz zwykle ubrania.

Ja zawsze buszuje w Peek & Cloppenburg, bo maja tam kompletnie inny asortyment
        niz w Warszawie.
        narazie to tyle, bo padamz nog, jutro cos dopisze! zazdroszcze tego berlina:)
        • gosela Re: zakupy 06.05.06, 15:26
          Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :)
          A wiesz może jak dojechać do Wannsee?

• threadless Re: zakupy 07.05.06, 19:34
            najlepiej S-Bahnem S7 /konczy trase na Wannsee/ lub S1 w kierunku Potsdam Hbf

a wracajac do zakupow - jesli szukasz rzeczy 'alternatywnych' to koniecznie jedz
            na Prenzlauer Berg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka