Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!?

13.05.06, 14:41
    Zastanawia mnie jedna kwestia. Co rusz pojawiaja sie nowe watki z pytaniem
    czy kupilam ladna bluzke, spodenki, torebke. Czy te buty sa na tyle fajne, ze
    moge je nosic. Ocencie prosze moje ubrania. Dziewczyny, co jest grane?!?!
    Rozumiem, ze niektore osoby maja problem z wyborem, chce sie poradzic,
    natomiast w wiekoszosci przypadkow odnosze wrazenie, ze nachalnie
    reklamujecie konkretny produkt. Jesli nie to czy zdanie paru osob na temat
    konkretnego towaru sprawi, ze wybierzecie ta lub inna rzecz?!?!?!? Na Boga!!!
    Ile osob tyle roznych smakow. Miejscie swoj wlasny. A jesli macie z tym
    problem to poszukajcie go w sobie. Warto.
    Nie bojcie sie byc soba!!! Wlasny styl jest swietna sprawa. Czasem widuje
    kiczowato ubrane osoby i mysle sobie, ze wygladaja zabawnie, kolorowo,
    niebanalanie. W porownanaiu z szara masa sa po prostu sliczne;-).
    Kolejna kwestia... Hmmmm. Mam ladne buty, powiedz, ze ladne... Pochwal.

Dodam, ze od niedawna odwiedzam to forum i nie do konca wiem jakie panuja na
    nim zasady. Byc moze pytania w stylu "ladna sobie kupilam skarpetke?" sa
    czyms natutralnym. Jesli tak, przepraszam bardzo jesli kogos urazilam. Nie
    zmienie natomiast zdania w jednej kwestii. Miejcie wlasne zdanie kobiety!!!
    Ruszcie glowa i stawiajcie siebie samych na polce ztowarem. Nie czekajcie na
    oklaski innych. Kalszcie sobie same!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Obserwuj wątek
      • spragnienie Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 14:43
        Mialo byc - nie stawiajcie siebie na polce;-)
        • magdaksp Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 14:48
          zgadza sie calkowicie ale jak ktoschce mojej opinii tomjej udzielam
      • pompon3000 Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:13
        a ja uważam że wiele osób nie ma po prostu dobrego gustu, smaku, wyczucia czy
        co tam sobie wymyślisz i absultunie nie mają pojęcia w czym wyglądają dobrze a
        w czym nie, co pasuje w pewnym wieku, a co już nie, co ładnie leży przy sporej
        nadwadze a co nie,jakie kolory sie komponują razem dobrze, a jakie zupełnie nie
        i zamiast narażać się na uśmieszki politujące na ulicy, komentarze czesto gęsto
        nieuprzejme, wytykanie paluchem itd. to lepiej wejść na takie forum i zadać
        pytanie wprost czy np. w wieku lat 30-stu z hakiem, wypada w białych szpilach i
        różowej mini ledwo zakrywającej tyłek oraz przezroczystościami na górze, do
        cioci Gieni na imieniny, zanim narazi się biedną Gienie na zawał i powikłania
        wzrokowe...
        no to już przykład extremalny dałam,
        • spragnienie Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:55
          Tylko jaki jest sens pytac o to czy dane spodnie sa fajne pokazujac jedynie
          zdjecie szmatki!?!??! a nie konkretnej osoby?!??! Zreszta, zdjecie to zdjecie.
          Kiczowaty z pozoru ciuch moze pasowac do konkretnej osoby i upiekszyc ja.
          podobnie jak super kiecka znieksztalcic konkretna osobe...
          • pompon3000 Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 16:05
            tyż prawdo
            na pewno są osoby które tu pokazują coś czy pytają z innych powodów niż
            wymieniłam, ja się raczej nie odzywam przy postach w rodzaju: co myślicie o
            tych spodniach z allegro
            najczęsciej nic nie myślę bo wcale ich nie oglądam
            na allegro często ceny są bardzo zawyżone, gó..any towar a ceny kosmiczne. nie
            podoba mi się to i nie wchodzę na allegro
      • zettrzy Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:13
        ja tez mam wrazenie ze to spam, bo takie watki zawsze linkuja jakas aukcje
      • cioccolato_bianco Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:17
        wg mnie to jest w wielu przypadkach naturalna potrzeba pokazania sie i
        pochwalenia i dopieszczenia: 'zobacz, mam nowe fajne cos'.
        • magdaksp Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:21
          ale gorsze wedlug mnie jest jak ktos wkleja setki fotek swoich ubran ktore sa
          poprostu trgiczne a osoba ta uwaza sie za kwintesencje dobrego gustu ioczekuje
          zeinni jej bedaprzyklaskiwac.koszmar:)
          • pompon3000 Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:29
            że niby na zasadzie: dzieci kochane patrzcie i uczcie się od mistrza.
            ?
            serio? był tu taki wątek?
            • magdaksp Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:37
              jest tu taka jedna forumka ktora jest przekonana ze jest znawcą mody itd ana
              jakąkolwiek krytyke reaguje alergicznie.na innym forum jest sporo tego jej
              super stylu.
            • zettrzy Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:42
              pompon3000 napisała:

> że niby na zasadzie: dzieci kochane patrzcie i uczcie się od mistrza.
              > ?
              > serio? był tu taki wątek?

madzia ma problem osobisty, olej ją
              • pompon3000 Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:45
                a to był komentarz do ciebie?
                ja tu nie śledzę wątków dokładnie...nie kojarzę raczej nicków z postami, no
                chyba że to posty z paryża są..
                • magdaksp Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:47
                  chyba o zetrzy mowisz bo tylko jej posty mi sie nie wyswietlaja.ja nikogo
                  personalnie nie atakuje askoro ona poczula ze to oniej to chyba cos wtym
                  jest.zreszta sama mozesz to ocenic wejdz na forum galeria mody.
                  • zettrzy [...] 13.05.06, 16:16
                    Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                    • khaki3 [...] 13.05.06, 16:20
                      • zettrzy [...] 13.05.06, 16:33
                        • khaki3 Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 16:38
                          Poprosze o kilka postow moich zawierajacych wuglaryzmy.Czy nazywanie kogos
                          menelem, pisanie mu takich wuglarnych postow nie jest przypadkiem chamstwem i
                          szczytem bezczelnosci?Wybacz to nie ja ciebie wyzywam tylko ty mnie.Wole byc jak
                          to nazywasz tepym dzieckiem niz byc kims takim jak ty.wybacz ale mnie rodzice
                          kultury nauczyli, nigdzie ciebie nie zwyzywalam natomiastty mnie zwyzywalas
                          wiele razy.wiec oczekuje,ze choc bedzieszmialana tyle odwagi i uczciwosci i
                          zaprezentujesz mi choc kilka moich ( podobno) wulgarnych postow zawierajacych
                          choc jedna setna takich wulgaryzmow jakich ty wlasnie w jednym poscie zamiescilas.
                          • zettrzy Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 17:02
                            naucz sie co to jest wulgaryzm zanim uzyjesz tego slowa

nazywanie menela menelem jest stwierdzeniem a nie wulgaryzmem, wyjasniam to tak
                            lopatologicznie bo jestes za glupia abys sama zrozumiala
                            rodzice fakt nauczyli cie kultury menelskiej - jeszcze nie widzialam zebys
                            napisala cos w innym celu niz wywolanie pyskowki, taki wirtualny odpowiednik
                            draki pod budka z piwem; ciekawe ile czasu w swoim krotkim zyciu zdazylas
                            spedzic na policji, aresztowana za rekoczyny

a teraz won i poszlo, bo zule plci obojej zawsze mnie nudzily
                            • khaki3 Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 17:07
                              Sobie wystawiasz swiadectwo nie mnie. Siebie pokazujesz jako chamska i wulgarna
                              kobiete. Mnie mozesz obrazac, juz nie raz pisalam,ze twoja chamska pyskowka mnie
                              nie dotyka. Nie raz pisalam,ze jesli masz zamiar wypowiadac sie na moj temat to
                              sie wypowiadaj, nie raz pisalam,ze jestes jak dla mnie zbyt awanturnicza i
                              zabardzo agresywna. nigdy takimi ludzmi sie nie otaczalam i nie mam zamiaru.
                              jesli dla ciebie rzeczowa i kulturalna rozmowa jest chamska pyskowkato poprosze
                              oprzyklady, linki, dowody na to,ze jestem wulgarna i chamska. jesli uwazasz, ze
                              nazywasz mnie menelem bo nim jestem to ja moglabym ciebie nazwac starym
                              pudlem,ktory nic w zyciu nie osiagnal i jest totalnym zerem ale po co? czy mam
                              sie znizac do twojego sposobu rozmow? jesli ja ciebie nazwe np. osoba o lekkich
                              obyczajach bo ja uwazam, ze wlasnie taka jestesto jak to nazwiesz? chamstwem i
                              menelstwem. bo ty maszprawo innych wyzywac bo ty tak uwazasz i juz. a ktos inny
                              nie maprawa wlasnego zdania powiedziec? kobieto zastanow sie. sobie wystawiasz
                              swiadectwo nie mnie.to ty jestes wulgarna, chamska, agorancka, agresywna nie ja.
                              wiec mow i pisz co chcesz ale to ciebie normalny czlowiek postrzegatak jak ty
                              starasz sie mnie opisac.
                • zettrzy Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 16:01
                  raczej do niejakiej tralalumpek...
                  otoz na tym forum jest ogromnie aktywna niejaka tralalumpek, ktora zawsze
                  wypowiada sie bardzo apodyktycznie co wolno nosic a czego nie wolno, rozkazuje i
                  narzuca, i istotnie nawklejala duzo zdjec swoich ciuchow na forum Galeria
                  Mody... ale potem poprosila by je usunac, bo zdjecia wywolaly reakcje forumek i
                  nie byl to 100% zachwyt; tak wiec, jesli ciekawia cie wypowiedzi i "rady"
                  trampka mozesz je znalezc na tym forum, ale zdjec bedzie malo, a na Galerii nie
                  bedzie ich w ogole

a dlaczego madzia ma problem osobisty: nie mam pojecia, bo jej nie znam, ale
                  fakt ze dziecko czesto zachowuje sie nerwowo; kiedys napisala ze pracowala w
                  lumpeksie i miala bez przerwy scysje z klientkami, skutkiem czego obecnie
                  pracuje w sklepie spozywczym, wiec byc moze to jakas zaklocona osobowosc
              • khaki3 Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:47
                Madzia zgadzam sie z Toba.To cos co prezentuje wspominana przez Ciebie foremka
                przypomina mi szmate wyciagnieta sila z gardla psa. Szmatki, ktore nosily
                naszeprababki, jakies tandetne worki( chyba to maja byc sukienki).Ogolnie
                tragedia. Ale coz wiesz jak to mowia.Ilu ludzi tyle gustow...
                • magdaksp Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:49
                  widac ze niejestem osamotniona wswojej opinii:)
                  • khaki3 Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:52
                    Tak szczerze mowiac to nie ja w tym chodze wiec nic mi do tego. Nie ja wygladam
                    jakbym ubierala sie w PCK. Wiec olewam to:) Ale jesli ktos pokazuje swoje ciuchy
                    to niech sie liczy tez i z negatywami. Nie tylko z pozytywami. A jesli juz
                    negatyw sie pojawi to chociaz niech z klasa go przyjmie a nie zaraz jakies uwagi
                    bezczelne robi. Ale wiesz.... a zreszta wysle Tobie na prv jak znajde wiecej
                    czasu cos ciekawego. Bedziesz hmmmmm zachwycona?
                    • starawyjadaczka Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:54
                      Mysle, ze w 99 % linki z aukcjami z allegro to autoreklama swojego towaru
                      sprzedawanaego na aukcji. od razu oglądalność sie zwiększa.
                      • magdaksp Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 16:05
                        starawyjadaczka napisała:

> Mysle, ze w 99 % linki z aukcjami z allegro to autoreklama swojego towaru
                        > sprzedawanaego na aukcji. od razu oglądalność sie zwiększa.
                        pewnie tak ale ciekawe jaka jest skutecznosc takich dzialan.bowwiekszosci to
                        ludzie jednak tandete sprzedaja.
                    • magdaksp Re: autoreklama czy brak własnego zdania,smaku?!? 13.05.06, 15:56
                      khaki3 napisała:

> Tak szczerze mowiac to nie ja w tym chodze wiec nic mi do tego. Nie ja
                      wygladam
                      > jakbym ubierala sie w PCK. Wiec olewam to:) Ale jesli ktos pokazuje swoje
                      ciuch
                      > y
                      > to niech sie liczy tez i z negatywami. Nie tylko z pozytywami. A jesli juz
                      > negatyw sie pojawi to chociaz niech z klasa go przyjmie a nie zaraz jakies
                      uwag
                      > i
                      > bezczelne robi. Ale wiesz.... a zreszta wysle Tobie na prv jak znajde wiecej
                      > czasu cos ciekawego. Bedziesz hmmmmm zachwycona?

ok,czekam:)mi wlasnie chodzi oto co napisalas-nieumiejetnosc przyjmowania
                      krytyki.itraktowanie tej krytyki jako jakiegos zamachu na swoja osobe.rozumiem
                      ze taki problem ma nastolatka ale myslalm ze wpewnym wieku nabiera sie dystansu
                      dosiebie iswoich np.ubran.
      • kochanica-francuza Lu.petitki - reklama 13.05.06, 15:57
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=275&w=41647772
        • starawyjadaczka Re: Lu.petitki - reklama 13.05.06, 15:59
          pełno tu takich reklam, pod przykrywka rzekomego niezdecydowania co do kupna
          danej rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka