shava 17.06.06, 15:45 Rocabilly już rozkminłam,że to styl wywodzący się z pin-up-girls,ale o emo jeszcze nic nie wiem.Czy któraś światowa forumka mogłaby coś napisać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broni_malin Re: Styl emo i rocabilly 17.06.06, 15:55 sobie pójdź na indie imprezę na dobrej lub gdzieś, wylukaj takiego jednego z zespołu Rotofobia, i on ci powie. lub zapytaj dejota co tam na pewno będzie, oskara, on ci zrobi wykład o wszystkim, emo, mods, itp. emooo..tional!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: Styl emo i rocabilly 17.06.06, 20:46 en.wikipedia.org/wiki/Emo_%28slang%29 sporo na temat stylu i ze zmrużonym okiem ;) www.fourfa.com/fashion.htm www.dobi.nu/emo/girls.htm www.filecabi.net/v/file/1118219367/wmv bieniosek.com/gallery/albums/album36/emo.sized.gif Odpowiedz Link Zgłoś
kum-nye Re: Styl emo i rocabilly 17.06.06, 23:56 Ostatni link- styl tego emo-chłopaka to coś co lubię:) Odpowiedz Link Zgłoś
threadless Re: Styl emo i rocabilly 17.06.06, 23:57 tak,a le to akurat nie jest zbytnio styl emo. bardziej indie Odpowiedz Link Zgłoś
kum-nye Re: Styl emo i rocabilly 18.06.06, 10:09 O widzisz, tak też sobie pomyślałam (w sumie na podstawie jednego serialu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
threadless Re: Styl emo i rocabilly 17.06.06, 23:41 widze, ze chodze na te same imprezy, o ktorych ktos tu napisal;) dla mnie styl emo to taka pseudoalternatywna tandeta, cala kultura emo targetuje raczej w pseudozbuntowanych nastolatkow, a stroje maja te mroczna strone natury podkreslic. w skrocie: mocny makijaz, dluzsze, wystylizowane wlosy i chlopcow,paski paski paski...czerwono-czarne/bialo-czarne itp.,czern, badgesy, odrosty;), hello kitty, stylowka na styl japonskiej mlodziezy styl typowych emodzieci to taki jak tokio hotel (choc oczywiscie 'prawdziwi' emo-sluchacze nie uznaja podobnych zespolow) chester.blig.ig.com.br/imagens/emo.jpg www.gazette.uwo.ca/.%2F2005%2F03%20march%2F08%2Fscans%2F06a%20the%20used.jpg --- www.visionsofwarsaw.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Styl emo i rocabilly 18.06.06, 12:06 Nie za bardzo rozumiem w czym rzecz, ponieważ wszedłem sobie tu okazjonalnie. Jeśli rozumiem - ze zdjęć i rycin szkoleniowych podanych w linkach - chłopięta mają wygldać jak mroczni pederaści? Koleżanki w zasadzie tak samo ... Gdyby nie tatuaże trudno byłoby odróżnić płeć ... W każdym razie chodzi zapewne o to, żeby tylko nie pokazać, że jest się kobietką. To mniej więcej tak samo jak w państwach radykalnego islamu. Wcześniej czytałem coś o rockabilly, dlatego też ... www.youtube.com/watch?v=TeY4NeFpgFQ Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: Styl emo i rocabilly 18.06.06, 19:05 Johnny,to chyba zależy od tego ile kto ma lat.Emo jest dobre dla młodzieży,którą chętniej się widzi w niebanalnych,luzackich strojach,niż na szpilach,w żakiecie i pod krawatem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Styl emo i rocabilly 18.06.06, 19:10 shava napisała: > Johnny,to chyba zależy od tego ile kto ma lat.Emo jest dobre dla młodzieży,któr > ą > chętniej się widzi w niebanalnych,luzackich strojach,niż na szpilach,w żakiecie > i pod krawatem. jakby nie bylo nic po srodku. aco do tych brudasow to raczej troche inny styl:bluzy czarne zkapturem zjakims obrazkiem kurta cobaina czy innej kapeli ,glany ,arafatki(sic!) i takie troche niedomyte towarzystwo .tak wygladaja przynajmniej,bo pewnie sie myja:) Odpowiedz Link Zgłoś
kum-nye Re: Styl emo i rocabilly 18.06.06, 19:30 Ech, jak ja nie lubie tego określenia "brudasy":) Nie żebym się tak ubierała, ale muzyka mi bliska... Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Styl emo i rocabilly 18.06.06, 19:08 jak widzę,emo to jest to,na co skejci z mojego gimnazjum mówili "brudas":P emo brzmi jakoby lepiej;) Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: Styl emo i rocabilly 18.06.06, 19:12 A czemu akurat 'brudas'?:P Skejt jak idzie ze spodniami w błocie,żeby wyglądały na 'stan w kolanach' jest bardziej zabłocony niż chłopak-emo w grzecznych dżinsach:) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Styl emo i rocabilly 18.06.06, 19:13 myślę,że chodziło o długie włosy i zamiłowanie do czerni...;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Styl emo i rocabilly 18.06.06, 19:27 yavanna86 napisała: > myślę,że chodziło o długie włosy i zamiłowanie do czerni...;) brudasy to takz eokreslenie na punkowcow.atak wogole to nie widzialam brudnych skejtow:)bo te spodnie leżą na butach i wcale nie brudza sie bardziej niz normalne,wiem bo za mlodu nosilam Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: Styl emo i rocabilly 18.06.06, 21:09 Magda jakoś nie mogę tego sobie wyobraźić:> W takim razie ja też jestem brudasem,bo mam długie włosy i czarne ciuchy:DHurra. Odpowiedz Link Zgłoś
kum-nye Re: Styl emo i rocabilly 18.06.06, 21:19 shava napisała: > > W takim razie ja też jestem brudasem,bo mam długie włosy i czarne ciuchy:DHurra > . Ale nie ma tak dobrze... Zeby zostac uznana za brudasa przez niebrudasów to musisz mieć glany/trampki (czarne trampki najlepiej), nosić kotkę i koszulki z ulubionymi rockowymi/punkowymi zespołami... Hmm...ten "brudas" to się właściwie wiął od czarnych ciuchów czy od pogo w kurzu:D Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: Styl emo i rocabilly 18.06.06, 21:50 Nie ma nic gorszego od pogo,zwłaszcza gdy nie ma się zbyt masywnej sylwetki i ciężkich butów:P Odpowiedz Link Zgłoś
frogz Re: Styl emo i rocabilly 19.06.06, 23:24 czyli to całe emo to zwykły grunge zaadaptowany dla potrzeb komercji-bo pojawia się tu element snobizmu, trzeba mieć spodnie takiej czy innej firmy... pretensjonalne rockabilly to raczej młodzieżowa moda z lat 50ych, coś jak w musicalu "Grease" Szerokie spódnice i baleriny, których teraz wszędzie pełno, to właśnie z tego stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
threadless Re: Styl emo i rocabilly 19.06.06, 23:34 nie nie nie, z grungem to muzyka emo nie ma nic wspolnego. stroj zreszta tez nie. wiekszosc emo-dzieci jest bardzo przestylizowana na modle "okołopunkową" Odpowiedz Link Zgłoś
frogz Re: Styl emo i rocabilly 19.06.06, 23:51 Na muzyce emo się nie znam. Ciuchy i ich opisy wskazują na inspirację grungem. Punkowcy mają skłonność do epatowania raczej "głupkowatością" niż intelektualizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
neskaj Re: Styl emo i rocabilly 20.06.06, 19:02 Emo, pamietajcie, ze fryzurka musi byc koloru czarnego z opadajaca grzywka, na koszulkach kroluja oprocz paskow takze czaszki i napisy w stylu "I'm bitch", spodnie najlepiej bardzo waskie rurki, paski z cwiekami no i trampy xD Odpowiedz Link Zgłoś
kum-nye Re: Styl emo i rocabilly 20.06.06, 19:18 troche opadająca grzywka, paski, wąskie spodnie, trampki...zdarza mi się być emo chyba:) Odpowiedz Link Zgłoś