drinkit 22.06.06, 15:12 Jestem zwolenniczka takich ciuchów: bawełna, prote fasony, zawsze modne, mozna je upiekszc dodatkami. Tylko gdzie sa takie (najlepiej bawełniane bluzki, podkoszulki, bluzki na ramiaczkach, itp) ale BARDZO WYSOKIEJ JAKOSCI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drinkit C.D 22.06.06, 15:13 Mam kilka bluzek ze sklepu "Petit Bateau", ale nie ma ich w Polsce. Sa dosc drogie, ale nawet po 3 latach noszenia wygladaja jak nowe. Jakie firmy polecacie? Czy np.Reserved to juz jset naprawde dobra jakosc bawełny? Odpowiedz Link Zgłoś
franzza Re: C.D 22.06.06, 20:13 Reserved ma szmaty jakich mało. Chyba razem z Carry i Terranovą przoduje w rankigu szmaciarzy. Jesli chodzi o dobra jakość,to Zara, Esprit. Zaraz wszystkie na mnie nawrzeszcza,ale moim zdaniem całkiem niezłej jakości rzeczy typu Basic ma H&M. Mam stamtąd mnóstwo ciuchów i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się,zeby cokolwiek się z nimi stało, rozciągnęło,skurczyło,sprało czy tez zblaklo.Nie rozumiem tej całej nagonki na H&M. Odpowiedz Link Zgłoś
addinka Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 15:17 nie znam się na BARDZO WYSOKIEJ JAKOŚCI typu versace, dior itp. , ale dobrą jakośc bacis ma esprit, benetton, jackpot,mexx z tańszych solar, tatuum Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 15:22 addinka napisała: > nie znam się na BARDZO WYSOKIEJ JAKOŚCI typu versace, dior itp. , ale dobrą > jakośc bacis ma esprit, benetton, jackpot,mexx z tańszych solar, tatuum versace, dior itp to chyba nie robia prostych, bawełnianych ubran, tylko zazwyczaj jakas pstrokacizne. dziekuje za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
adunia86 Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 16:04 Ja polecam Zare. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krysiapysia Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 16:30 NO jak proste, klasyka, bardzo wysoka jakosc, to od razu mysle - Giorgio Armani. Moze jeszcze Max Mara? Valentino? Odpowiedz Link Zgłoś
sunnitka Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 20:16 Nie wiem czy to BARDZO wysoka jakosc ale na pewno niezla: Camaieu, Esprit, Solar Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 21:26 najprostsze topy, t-shirty i swetry świetnej - moim zdaniem - jakości ma Camaieu. Kupuję tam od lat i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 28.06.06, 13:21 potwierdzam. ja mam z tego sklepu kilka sukienek i koszulek - z czystej bawelny i lnu. Odpowiedz Link Zgłoś
sophie999 Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 21:53 przede wszystkim solar, również camaieu i promod. reserved bym odradzała, może zdarza im się ciekawe wzornictwo, ale jakością to co najwyżej przeciętnie. a niektóre rzeczy z promodu czy solaru noszę trzeci-czwarty rok:) tylko coraz trudniej wśród tych kokardek, cekinów, falbanek, koronek (czasem zresztą bardzo interesujących:) ) coś prostego znaleźć. ale takie rzeczy też są:) Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 22:11 gap banana republic bardzo 'basic', bardzo nie do zdarcia Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 23:55 zgadzam sie z banana republic :) maja naprawde dobrej jakosci koszule i tshirty niestety nie maja sklepu w polsce dobra jakosc maja tez solar, czasem simple co do zary nie wiem - czasem cos sie znajdzie ale lepsza jakosc zdecydowanie jest w massimo dutti, ktorego surprise surprise :) w polsce nie ma nie wiem jak teraz ale sisley swego czasu mial niezle koszulki Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 23:04 Jesli chodzi o rzeczy w bardzo przystepnych cenach, to "podstawowe" bawelniane podkoszulki, we wszystkich kolorach teczy, i w bardzo dobrej, jak na te cene, jakosci ma Marks & Spencer. Tylko nie wiem, czy sa w asortymencie polskich sklepow tej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
arbuzunia Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 23.06.06, 00:03 moim zdaniem najfajniejsze bawełniane koszulki ma MANGO. Odpowiedz Link Zgłoś
damaperversa Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 28.06.06, 00:28 benetton (moj faworyt, ubrania niezniszczalne, z jajem i w dodatku maja znaczne sezonowe obnizki) sisley (jak wyzej) simple (dobre materialy, kobiece, klasyczne fasony, choc ciuchy basic sa tam zdecydowanie w mniejszosci) marella (wyższa półka ale wytrzymałość ubran zdumiewajaca, topy i tshirty basic mozna kupic po calkiem przyzwoitych cenach w czasie przecen) dkny (wcale niedrogie, 2 lata temu w londynie kupiłam 3 bokserki - białą, czarną i czerwoną, które 'zanaszam' , a mimo tego trzymają się świetnie; w Polsce nawet nie szukalam, bo z tych dwuletnich jestem b zadowolona i nie mam potrzeby wymieniac) na H&M rowniez, o dziwo - nie narzekam, nawet kolory się nie spierają Odpowiedz Link Zgłoś
katinkova Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 23.06.06, 01:00 Z camaieu mam kilka bawełnianych koszulek - pol na pol, te na ramiaczkach trzymaja sie naprawde swietnie, nie rozciagaja ani nie szmaca, a z kolei czarny t-shirt gdzies juz wala sie jako szmata do podlogi, kupowane mniej wiecej w tym samym czasie. w H&M wedlug mnie tez maja porzadna bawelne, czego nie da sie powiedziec o innych materialach niestety - juz w sklepie na wieszakach sa zmiete, zmechacone i obczepione 'kotkami', nitkami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 H&M dobra jakosć?! Dobre sobie 28.06.06, 00:35 Nie znam wielu sklepow, ktroe sprzedawaly by wieksza tandete niz HM.jakis czas temu zapragnelam bialy prosty t-shirt (obcisly, bawełna,prosty kroj jak w amerykanskiej armii;) i zżymałam sie jak podchodzilam do wieszakow w HM, i przez material widzialam swoja reke...prawiecalkowicie przezroczysty! cienizna jakich mało..a ceny niczego sobie jak na taki shit.. Odpowiedz Link Zgłoś
mane1 Re: H&M dobra jakosć?! Dobre sobie 28.06.06, 09:48 i kupilas gdzies ten Tshirt? bo ja tez od dluzszego czasu szukam normalnych bluzek dopasowanych, jednolitych, bawelnianych, dobrej jakosci i jakos bez powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ilecka Dobre sobie... 28.06.06, 13:38 Dobre sobie to Twoje gadanie. Klasyfikowanie H&M do nędznych marek mnie śmieszy. Bo ktoś znalazł jakiś nędzny ciuch. Mam niektóre ciuchy H&M od 8 lat i mam je do tej pory. Nie narzekam, bo się dobrze trzymają. A trzymają się dobrze, bo jak kupowałam, widziałam co to był za materiał, i był dobry. Dlatego śmieszy mnie jak ktoś narzeka na jakość, naśmiewa się z H&M nie kupując tam rzeczy. Mają bardzo dużo dobrze wykonanych ciuchów, gwarantuję... Odpowiedz Link Zgłoś
ala1986 Re: H&M dobra jakosć?! Dobre sobie 28.06.06, 13:51 Z H&M jest tak, że oni nie produkują sami ciuchów tylko zlecają różnym innym firmom. Dlatego w ich sklepach są różne marki: L.O.G.G., Divided itp. A jak ciuchy pochodzą od różnych producentów to wiadomo, że zawsze może się trafić coś gorszego. Trzeba zawsze wszystko dokładnie oglądać. Ja tam lubię H&M i jakość mają jak dla mnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
filipinka83 Re: H&M dobra jakosć?! Dobre sobie 29.06.06, 00:34 divided czy logg to tylko trendy w h&m. to cały czas jest ta sama marka a nie inna!!!! po prostu h&m dzieli się na kilka róznych działów... Odpowiedz Link Zgłoś
damaperversa Re: H&M dobra jakosć?! Dobre sobie 29.06.06, 00:37 ...z ktorych divided ma gorsze materialy i wykonanie, za to nizsze ceny i aktualne trendy. logg jest bardziej klasyczny, lepsze materialy (bylam dzis w h&m, biale bawelniane koszulki z linii logg WCALE nie sa przezroczyste, z kiepskiej bawelny), minimalnie drozszy (koszulki - o jakies 15 pln). Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: H&M dobra jakosć?! Dobre sobie 29.06.06, 04:13 Nie zgadzam sie. Mam mnostwo prostych koszulek z DIVIDED i IMHO sa bardzo dobrej jakosci. Mozna prac, prac, prac i nic sie nie niszcza. LOGG tez lubei za jakosc ale odchodze od stylu sportowo militarnego wiec nic prawie od nich nie mam ostatnio. Poza tym dobrej jakosci mozna znalezc w Vero Moda - nie wszystko ale spokojnie da sie kupic rzeczy na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
ekler.ka Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 28.06.06, 10:43 a ja wiekszosc koszulek kupuje w intimissimi. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 28.06.06, 11:22 tommy hilfiger -- })i({ Odpowiedz Link Zgłoś
asik12 Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 28.06.06, 13:11 Polecam Esprit! Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 29.06.06, 02:20 Na lato niezniszczalne polo Lacoste. Mam jedno ponad dziesiecioletnie i tylko troszke splowialo, bo jest czarne, ksztalt sie nie zmienil. Bennetton tez jest niezly w te klocki. Polecam rowniez Adidasa (mam jedno polo tez starsze niz pamietam i niezmiennie turkusowe). Jak widac lubie polo... latem do spodni zawsze dobrze wyglada. Gladkie bluzki w roznych kolorach z bawelnianej dzianiny kupuje w Zarze (ostanio kilka z rekawem 3/4). Odpowiedz Link Zgłoś