Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci?

22.06.06, 15:12
    Jestem zwolenniczka takich ciuchów: bawełna, prote fasony, zawsze modne,
    mozna je upiekszc dodatkami. Tylko gdzie sa takie (najlepiej bawełniane
    bluzki, podkoszulki, bluzki na ramiaczkach, itp) ale BARDZO WYSOKIEJ JAKOSCI
    Obserwuj wątek
      • drinkit C.D 22.06.06, 15:13
        Mam kilka bluzek ze sklepu "Petit Bateau", ale nie ma ich w Polsce. Sa dosc
        drogie, ale nawet po 3 latach noszenia wygladaja jak nowe. Jakie firmy
        polecacie? Czy np.Reserved to juz jset naprawde dobra jakosc bawełny?
        • franzza Re: C.D 22.06.06, 20:13
          Reserved ma szmaty jakich mało. Chyba razem z Carry i Terranovą przoduje w
          rankigu szmaciarzy.
          Jesli chodzi o dobra jakość,to Zara, Esprit. Zaraz wszystkie na mnie
          nawrzeszcza,ale moim zdaniem całkiem niezłej jakości rzeczy typu Basic ma H&M.
          Mam stamtąd mnóstwo ciuchów i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się,zeby cokolwiek
          się z nimi stało, rozciągnęło,skurczyło,sprało czy tez zblaklo.Nie rozumiem tej
          całej nagonki na H&M.
      • addinka Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 15:17
        nie znam się na BARDZO WYSOKIEJ JAKOŚCI typu versace, dior itp. , ale dobrą
        jakośc bacis ma esprit, benetton, jackpot,mexx z tańszych solar, tatuum
        • drinkit Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 15:22
          addinka napisała:

> nie znam się na BARDZO WYSOKIEJ JAKOŚCI typu versace, dior itp. , ale dobrą
          > jakośc bacis ma esprit, benetton, jackpot,mexx z tańszych solar, tatuum

versace, dior itp to chyba nie robia prostych, bawełnianych ubran, tylko
          zazwyczaj jakas pstrokacizne.
          dziekuje za podpowiedzi
          • adunia86 Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 16:04
            Ja polecam Zare.
            pozdrawiam
            • krysiapysia Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 16:30
              NO jak proste, klasyka, bardzo wysoka jakosc, to od razu mysle - Giorgio
              Armani.
              Moze jeszcze Max Mara?
              Valentino?
      • sunnitka Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 20:16
        Nie wiem czy to BARDZO wysoka jakosc ale na pewno niezla: Camaieu, Esprit, Solar
      • jo-asiunka Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 21:26
        najprostsze topy, t-shirty i swetry świetnej - moim zdaniem - jakości ma
        Camaieu. Kupuję tam od lat i jestem bardzo zadowolona.
        • adsa_21 Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 28.06.06, 13:21
          potwierdzam.
          ja mam z tego sklepu kilka sukienek i koszulek - z czystej bawelny i lnu.
      • sophie999 Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 21:53
        przede wszystkim solar, również camaieu i promod. reserved bym odradzała, może zdarza im się ciekawe wzornictwo, ale jakością to co najwyżej przeciętnie. a niektóre rzeczy z promodu czy solaru noszę trzeci-czwarty rok:) tylko coraz trudniej wśród tych kokardek, cekinów, falbanek, koronek (czasem zresztą bardzo interesujących:) ) coś prostego znaleźć. ale takie rzeczy też są:)
      • k1k2 Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 22:11
        gap
        banana republic

bardzo 'basic', bardzo nie do zdarcia
        • beesok Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 23:55
          zgadzam sie z banana republic :) maja naprawde dobrej jakosci koszule i tshirty niestety nie maja sklepu
          w polsce
          dobra jakosc maja tez solar, czasem simple
          co do zary nie wiem - czasem cos sie znajdzie ale lepsza jakosc zdecydowanie jest w massimo dutti,
          ktorego surprise surprise :) w polsce nie ma
          nie wiem jak teraz ale sisley swego czasu mial niezle koszulki
      • jaleo Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 22.06.06, 23:04
        Jesli chodzi o rzeczy w bardzo przystepnych cenach, to "podstawowe" bawelniane
        podkoszulki, we wszystkich kolorach teczy, i w bardzo dobrej, jak na te cene,
        jakosci ma Marks & Spencer. Tylko nie wiem, czy sa w asortymencie polskich
        sklepow tej marki.
      • arbuzunia Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 23.06.06, 00:03
        moim zdaniem najfajniejsze bawełniane koszulki ma MANGO.
        • damaperversa Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 28.06.06, 00:28
          benetton (moj faworyt, ubrania niezniszczalne, z jajem i w dodatku maja znaczne
          sezonowe obnizki)
          sisley (jak wyzej)
          simple (dobre materialy, kobiece, klasyczne fasony, choc ciuchy basic sa tam
          zdecydowanie w mniejszosci)
          marella (wyższa półka ale wytrzymałość ubran zdumiewajaca, topy i tshirty basic
          mozna kupic po calkiem przyzwoitych cenach w czasie przecen)
          dkny (wcale niedrogie, 2 lata temu w londynie kupiłam 3 bokserki - białą,
          czarną i czerwoną, które 'zanaszam' , a mimo tego trzymają się świetnie; w
          Polsce nawet nie szukalam, bo z tych dwuletnich jestem b zadowolona i nie mam
          potrzeby wymieniac)
          na H&M rowniez, o dziwo - nie narzekam, nawet kolory się nie spierają
      • katinkova Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 23.06.06, 01:00
        Z camaieu mam kilka bawełnianych koszulek - pol na pol, te na ramiaczkach
        trzymaja sie naprawde swietnie, nie rozciagaja ani nie szmaca, a z kolei czarny
        t-shirt gdzies juz wala sie jako szmata do podlogi, kupowane mniej wiecej w tym
        samym czasie.
        w H&M wedlug mnie tez maja porzadna bawelne, czego nie da sie powiedziec o
        innych materialach niestety - juz w sklepie na wieszakach sa zmiete, zmechacone
        i obczepione 'kotkami', nitkami itp.
      • ofelia1982 H&M dobra jakosć?! Dobre sobie 28.06.06, 00:35
        Nie znam wielu sklepow, ktroe sprzedawaly by wieksza tandete niz HM.jakis czas
        temu zapragnelam bialy prosty t-shirt (obcisly, bawełna,prosty kroj jak w
        amerykanskiej armii;) i zżymałam sie jak podchodzilam do wieszakow w HM, i
        przez material widzialam swoja reke...prawiecalkowicie przezroczysty! cienizna
        jakich mało..a ceny niczego sobie jak na taki shit..
        • mane1 Re: H&M dobra jakosć?! Dobre sobie 28.06.06, 09:48
          i kupilas gdzies ten Tshirt? bo ja tez od dluzszego czasu szukam normalnych
          bluzek dopasowanych, jednolitych, bawelnianych, dobrej jakosci i jakos bez
          powodzenia
        • ilecka Dobre sobie... 28.06.06, 13:38
          Dobre sobie to Twoje gadanie. Klasyfikowanie H&M do nędznych marek mnie
          śmieszy. Bo ktoś znalazł jakiś nędzny ciuch. Mam niektóre ciuchy H&M od 8 lat i
          mam je do tej pory. Nie narzekam, bo się dobrze trzymają. A trzymają się
          dobrze, bo jak kupowałam, widziałam co to był za materiał, i był dobry. Dlatego
          śmieszy mnie jak ktoś narzeka na jakość, naśmiewa się z H&M nie kupując tam
          rzeczy. Mają bardzo dużo dobrze wykonanych ciuchów, gwarantuję...
        • ala1986 Re: H&M dobra jakosć?! Dobre sobie 28.06.06, 13:51
          Z H&M jest tak, że oni nie produkują sami ciuchów tylko zlecają różnym innym
          firmom. Dlatego w ich sklepach są różne marki: L.O.G.G., Divided itp. A jak
          ciuchy pochodzą od różnych producentów to wiadomo, że zawsze może się trafić
          coś gorszego. Trzeba zawsze wszystko dokładnie oglądać. Ja tam lubię H&M i
          jakość mają jak dla mnie ok.
          • filipinka83 Re: H&M dobra jakosć?! Dobre sobie 29.06.06, 00:34
            divided czy logg to tylko trendy w h&m. to cały czas jest ta sama marka a nie
            inna!!!! po prostu h&m dzieli się na kilka róznych działów...
            • damaperversa Re: H&M dobra jakosć?! Dobre sobie 29.06.06, 00:37
              ...z ktorych divided ma gorsze materialy i wykonanie, za to nizsze ceny i
              aktualne trendy. logg jest bardziej klasyczny, lepsze materialy (bylam dzis w
              h&m, biale bawelniane koszulki z linii logg WCALE nie sa przezroczyste, z
              kiepskiej bawelny), minimalnie drozszy (koszulki - o jakies 15 pln).
              • tequilkuk Re: H&M dobra jakosć?! Dobre sobie 29.06.06, 04:13
                Nie zgadzam sie. Mam mnostwo prostych koszulek z DIVIDED i IMHO sa bardzo
                dobrej jakosci. Mozna prac, prac, prac i nic sie nie niszcza. LOGG tez lubei za
                jakosc ale odchodze od stylu sportowo militarnego wiec nic prawie od nich nie
                mam ostatnio.
                Poza tym dobrej jakosci mozna znalezc w Vero Moda - nie wszystko ale spokojnie
                da sie kupic rzeczy na lata.
      • ekler.ka Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 28.06.06, 10:43
        a ja wiekszosc koszulek kupuje w intimissimi.
      • cioccolato_bianco Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 28.06.06, 11:22
        tommy hilfiger

--
        })i({
      • asik12 Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 28.06.06, 13:11
        Polecam Esprit!
      • keepersmaid Re: Ciuchy typu "basic"-gdzie najlepszej jakosci? 29.06.06, 02:20
        Na lato niezniszczalne polo Lacoste.
        Mam jedno ponad dziesiecioletnie i tylko troszke splowialo, bo jest czarne,
        ksztalt sie nie zmienil.
        Bennetton tez jest niezly w te klocki.
        Polecam rowniez Adidasa (mam jedno polo tez starsze niz pamietam i niezmiennie
        turkusowe).
        Jak widac lubie polo... latem do spodni zawsze dobrze wyglada.

Gladkie bluzki w roznych kolorach z bawelnianej dzianiny kupuje w Zarze (ostanio
        kilka z rekawem 3/4).
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka