ell9 29.06.06, 19:41 Co to znaczy dla WAs, że ktoś jest szczupły? Ile wg Was powinna ważyć szczupła osoba o wzroście 173-174 cm? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: ciekawość 29.06.06, 19:43 Pytanie dziwne:) Waga tu nie ma zadnego znaczenia bo ktos moze miec ciezsze kosci a ktos moze miec kosci lekkie. Wiec osoba szczupla to z ladna figura,nie za chuda, nie za grubiutka, z ladna pupa, i biodrami, bez wystajacych kosci, i bez waleczkow zbednych:)ot taka zwykla normalna:) Odpowiedz Link Zgłoś
ell9 Re: ciekawość 29.06.06, 19:46 ja np. wyrózniam osoby ze wzgledu na grubosc-chudosc: 1-anorektyczne=bardzo chude 2-chude 3-szczupłe 4-normalne (te ktorych, bmi jest w normie) 5-grube 6-bardzo grube=zbyt otyłe Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: ciekawość 29.06.06, 19:46 Teoretycznie 60 -62 kg wtedy BMI wynosi od 20-21 Odpowiedz Link Zgłoś
ell9 Re: ciekawość 29.06.06, 19:48 a widzisz dla mnie osoba o wzroscie 173-174 i o wadze 60-62 to nie bylaby szczupla tylko "normalna" Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: ciekawość 29.06.06, 19:49 Ja dziele na normalnych i chudych . Normalny moze byc szczuply ale chudy to chudy i juz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: ciekawość 29.06.06, 19:55 Norma wynosi 18,5 -25 wiec w normalnosci moga sie miescic bardzo szczupli i pelni ale jeszcze nie otyli wiec najlepiej przyjac 21 Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ciekawość 29.06.06, 21:09 ajak ktos ma 23 czy 24 to jest otyly?kazdy kto miesci sie w przedziale "odpowiednia waga"jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ell9 Re: ciekawość 29.06.06, 21:12 Ludzie nie krytykujmy sie z powodu tego jak ktos wyglada. To zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: ciekawość 29.06.06, 21:26 Te tabele sa ukladane ze wzgledu na zagrozenie zdrowia i jest w nich poslizg na rozna budowe ciala jednak granice dolna i gorna okreslaja tendencje od niedowagi do nadwagi wiec 24 jest w normie dla zdrowia ale trzeba uwazac aby tego nie przekroczyc i podobnie w dol . Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: ciekawość 30.06.06, 01:41 Zawsze przy takich watkach przypomina mi sie super napisany artykul z pierwszego numeru polskiego Cosmo - "Nie tylko szczuple jest piekne" - z checia bym go gdzies wkleila ale chyba narusza to prawa uatorskie wiec poki co odsylam do zrodla , jesli komus chce sie szukac: Cosmopolitan nr 1/MAJ/1997 str. 41 I moje ulubione zdjecie ktore super ilustruje ducha artykuly :) www.imdb.com/gallery/granitz/2454/Events/2454/DianeKruge_Vespa_2711691_400.jpg?path=pgallery&path_key=Byrne,%20Rose Uwielbiam Rose na tym zdjeciu - zobaczcie jak slicznie wyglada normalna dziewczyna na tle duzo szczuplejszych kolezanek :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: ciekawość 30.06.06, 10:19 tequilkuk napisała: > > I moje ulubione zdjecie ktore super ilustruje ducha artykuly :) > www.imdb.com/gallery/granitz/2454/Events/2454/DianeKruge_Vespa_2711691_400.jpg?path=pgallery&path_key=Byrne,%20Rose > Uwielbiam Rose na tym zdjeciu - zobaczcie jak slicznie wyglada > normalna dziewczyna na tle duzo szczuplejszych kolezanek :) Rzeczywiscie wyglada swietnie zwlaszcza obok Saffron Burrows (tej po prawej), ale Saffron cierpi na anoreksje (otwarcie sie przyznaje do tego). A szkoda, bo bardzo ladna byla z niej kobieta kiedys: www.leninimports.com/saffron_burrows_gallery_11.jpg www.leninimports.com/saffron_burrows_gallery_15.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: ciekawość 30.06.06, 12:16 jaleo napisała: > Rzeczywiscie wyglada swietnie zwlaszcza obok Saffron Burrows (tej po prawej), > ale Saffron cierpi na anoreksje (otwarcie sie przyznaje do tego). A szkoda, > bo > bardzo ladna byla z niej kobieta kiedys: > www.leninimports.com/saffron_burrows_gallery_11.jpg > www.leninimports.com/saffron_burrows_gallery_15.jpg Pamietam Burrows z filmu "W kregu przyjaciol" i tez uwazam ze to piekna kobieta. Dlatego przerazilam sie jak ja zobaczylam w Troji. Szkoda rzeczywiscie. Mam nadzieje ze z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hatsugiri Re: ciekawość 30.06.06, 12:24 moje bmi jest w normie. jest piękne, tak mam wypisane w opisie mojego 20bmi, i co z tego? przy moim wzroście 1.70 mam odpowiednią wage 67-69....(jak sie pilnuje to jestem blizej dolnej granicy :) i do tego opone na brzuchu, dzieki ktorej na szczupłą na wyglądam...a ktorej pozbyc sie nijak nie moge a jesli juz to z mozołem po troszku, ale do ideału nigdy nie doszłam. wszystko przez cholerne Proporcje.... gdyby sadło z brzucha przemieścic do stanika wyglądałabym smukło jak łania i z pieknym biustem. niestety ech... pomarzyć wolno... Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: ciekawość 30.06.06, 19:33 Skąd ja znam to narzekanie na proporcje... Ja co prawda jestem bez oponki, z dużym wcięciem w talii, brzuszek płaski, 170 cm wzrostu, 54 kg i piękne 95 cm w biodrach. Dodam ze kilka z tych cm -ów z bioder mogłoby się przemieścić do biustu... niestety z tym nic się nie da zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
ell9 Re: Czy masz jakas obsesje, w kolko to samo n/txt 29.06.06, 19:55 tak sobie przeglądam Wasze wątki np. o nogach i szortach. Jedne piszą, że wszytkie kobiety na zdjęciach mają piękne i zgrabne nogi i w ogóle ślicznie wyglądają. Inne twierdzą, że np. Wictoria jest wychudzona i brzydka. I jeszcze inne coś innego. Mnóstwo jest opini, poglądów. Myślę, że każdy komentuje kogoś w odniesieniu do siebie. Każdy chce mieć wysoką samoocenę i jak sktykuje kogoś innego to pewnie sam poczuje się lepiej a ciekawa jestem czy zastanawia się wtedy jak się poczuje ta druga osoba... Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Czy masz jakas obsesje, w kolko to samo n/txt 29.06.06, 19:58 Przepraszam, ile Ty masz lat Ell9? Odpowiedz Link Zgłoś
ell9 Re: Czy masz jakas obsesje, w kolko to samo n/txt 29.06.06, 20:01 a czemu pytasz troubleska? zaspokoję TWoją ciekawość - 25 Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Czy masz jakas obsesje, w kolko to samo n/txt 29.06.06, 20:05 a, taka refleksja mnie naszła, nie przejmuj się ;-) dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
ell9 Re: Czy masz jakas obsesje, w kolko to samo n/txt 29.06.06, 20:06 a jaka to refleksja? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Czy masz jakas obsesje, w kolko to samo n/txt 29.06.06, 21:04 nie, nie kazdy "priojektuje" glownie osoby z zaburzeniami osobowosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ciekawość 29.06.06, 20:06 ell9 napisała: > Co to znaczy dla WAs, że ktoś jest szczupły? > Ile wg Was powinna ważyć szczupła osoba o wzroście 173-174 cm? poniżej 65 kg Odpowiedz Link Zgłoś
ell9 Re: ciekawość 29.06.06, 20:13 zauważcie jak róznie ustosunkowujemy sie do czyjegos wygladu, czy ktos jest chudy czy gruby, itp. Np. kochanica - francuza wspominala kiedys, ze ma bardzo kobiece ksztalty i jest sie do kogo przytullic :-) i dla niej osoba szczupla przy wzroscie 173-174 wazy jak to ujela ponizej 65 kg. slowo-ponizej. Hiacynt- bukiet (nie pamietam jak sie prawidlowo pisze ten nick) pewnie jest w moim rozumieniu "normalna", bo zasugerowala wage 61 kg. uhm... ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ciekawość 29.06.06, 22:17 ell9 napisała: > zauważcie jak róznie ustosunkowujemy sie do czyjegos wygladu, czy ktos jest > chudy czy gruby, itp. Np. kochanica - francuza wspominala kiedys, ze ma bardzo > kobiece ksztalty i jest sie do kogo przytullic :-) i dla niej osoba szczupla > przy wzroscie 173-174 wazy jak to ujela ponizej 65 kg. hehe - dziękuję ;-) 168 cm/58 kg - byłam szczupła; 168 cm/65 kg - średnia, a ty jesteś wyższa ; ale mam zwarte ciało i nie wyglądam na swoją wagę Odpowiedz Link Zgłoś
ell9 Re: ciekawość 29.06.06, 20:13 aha a ja waze przy tym wzroscie 53 kg i jestem wg siebie szczupla. Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: ciekawość 29.06.06, 20:29 Oczywiście, cały problem "szczupłości" jest względny. Ale jakiekolwiek by nie zasosować kryteria - Ty na pewno należysz do tych chudych więc spokojnie możesz się zacząć wyzwalać z obsesji;-) Aha. Ja ważę kilogram mniej od Ciebie, a jestem 5 cm niższa! Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: ciekawość 29.06.06, 20:34 No to masz niedowage i dlatego babcia ci wciska banany :-) Na razie ponad 6 kg i jak sie bedziesz odchudzac to ci zanikna wszystkie miesnie - dlatego jedz duzo bialka . Zauwazylam ,ze masz pewna obsesje to nie jest dobrze , jesli tak bardzo ci zalezy na twojej szczuplosci to przynajmniej utrzymaj sylwetke tylko sie nie odchudzaj . Nawet ja nie chcialabym wazyc 53 a jestem nizsza od ciebie - wlasnie dobrze stwierdzilas , ze jestem " normalna " i swietnie mi z tym :-) Pomyslalas analogicznie o mezczyznach wyjatkowo szczuplych ? toz to same gnaty , kije , badyle , wiory na pewno ci sie tacy nie podobaja tylko inni z wlasciwa sylwetka ( absolutnie nie mowie o grubych ) Odpowiedz Link Zgłoś
starawyjadaczka Re: ciekawość 29.06.06, 20:49 hyacinth.bucket napisała: > No to masz niedowage i dlatego babcia ci wciska banany :-) hehehehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: ciekawość 29.06.06, 21:29 O babci byl watek oddzielny :-) Bouquet Residence The Lady of the House speaking ! www.colinthomas.com/assets/celebrityimages/Hyacinth-Bouquet.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: ciekawość 29.06.06, 21:01 hmmm... to chyba zalezy od pojemnosci mozgu... jezeli wyjatkowo bystra to przy tym wzroscie moze wazyc nawt 56 kg... jezeli platy czolowe nie radza sobie z matrycami Ravena, a wynik testu to 97 centyl i mniej wtedy 52 kg max Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: ciekawość 29.06.06, 21:06 naprawde? a moja mama mowila, ze brak mi poczucia humoru Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: ciekawość 29.06.06, 21:09 oraz Twoje watki wciaz o tym samym, ell. Odpowiedz Link Zgłoś
katinkova Re: ciekawość 30.06.06, 02:57 omg, ziewk przeciez waga generalnie nie ma znaczenia (chyba ze jest to 100kg ++ ;) wazna jest budowa, proporcje i ksztalt sylwetki btw bylam dzis sobie na mojej uczelni wreszcie zalatwic pare spraw 'meski kierunek na 'meskiej' uczelni (90% facetow na wydziale) powiem wam ze to niesamowite przejsc po korytarzu w spodniczce i szpilkach i przejrzec sie w oczach wszystkich tych facetow ;) normalnie nie mam zadnych kompleksow a humor mam boski ;) wszystkim wam, grube i chude, wysokie i niskie babeczki takiego dobrego nastroju i zadowolenia z siebie zycze :) Odpowiedz Link Zgłoś
zwykladziewczyna5 Procent tluszczu 30.06.06, 04:05 Dla mnie szczuplosc ma niewiele wspolnego z waga, a wiec i BMI, ale tym, ile ma sie procent tluszczu. Ja na przyklad waze wiecej, ale mam wiecej miesni, niz kiedys i nosze mniejszy rozmiar ciuchow, niz wtedy, gdy malo wazylam, ale bylam "kluskowata". Odpowiedz Link Zgłoś
awuka Re: ciekawość 30.06.06, 08:17 tak na marginesie- to chyba ty się żegnałaś..? Jednak jesteś ciekawa i interesuje Cię co mamy do powiedzenia. Proszę nie myśl że jestem uszczypliwa. Nie chcę niczego udowadniać. Sama się chyba zakręciłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
vivis_cortez Re: ciekawość 30.06.06, 08:58 :-)))))))) no właśnie, przecież już Cię miało nie być :-P uzależnienie?? Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: ciekawość 30.06.06, 10:04 ell, powtarzasz się. zadawałas to pytanie dopiero co. Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: ciekawość 30.06.06, 15:55 ale co.chcesz usłyszeć,że jesteś szczupła?niewątpliwie jesteś. i? ja ważę między 58 a 61 przy 175 cm i też nie jestem z grubych. moja kumpela mierzy 177 i waży na oko 54-55 kg.i wygląda ładnie,normalnie,zdrowo.i niewątpliwie szczupło. ale po co Ci takie ankiety??? Odpowiedz Link Zgłoś
ivanna28 Re: ciekawość 30.06.06, 17:12 Szczupła wg mnie to ok50-55kg . Ja mam 170 ,wazę 49 -jestem zdrowa ,jem normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: ciekawość 30.06.06, 17:56 Cyferki to szczerze mówiąc dużo mi nie mówią.Jak zobaczę figurę to będę wiedziała czy jest szczupła czy nie(z mojego punktu widzenia oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: ciekawość 30.06.06, 20:16 waga ma małe znaczenie.Osoba wysportowana bedzie wazyła wiecej bo miesnie sa cieższe niż tłuszcz Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: ciekawość 02.07.06, 14:46 taka, ktora nosi rozmiar 36, 38. a z waga to bywa bardzo roznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ciekawość 02.07.06, 15:02 cioccolato_bianco napisała: > taka, ktora nosi rozmiar 36, 38. a z waga to bywa bardzo roznie.. > bardzo dobrze powiedziane! Odpowiedz Link Zgłoś