Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tatjana Patitz

18.08.06, 13:57
    Ktos jesczze pamieta te modelke? Piekna byla... Tak mi sie dzis przypomnialo:)

Co sie z nia dzieje?
    Obserwuj wątek
      • edavenpo Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 13:59

Pamietam - moja ulubiona na rowni z Linda Evangelista ;-)

POdobala mi sie bo miala taka niekonwencjonalna urode:

models.com/model_culture/oftheminute/images/aug_2001/patitz.jpg
        • asiawoodstock Nie znam tej babki, ale wygląda interesująco 18.08.06, 14:04
          :)
          • annie_laurie_starr Re: Nie znam tej babki, ale wygląda interesująco 18.08.06, 14:46
            Mnie sie wtedy tez podobala, ale z tego okresu czasu to wolalam Christy
            Turlington, Cindy Crawford i Karen Mudler czy jak jej tam bylo...
            • khaki3 Re: Nie znam tej babki, ale wygląda interesująco 18.08.06, 14:48
              Nie znam tej modelki.Choc wyglada ciekawie.ja osobiscie lubuje sie w wygladzie
              Kaliny jedrusik z mlodych lat.i zaluje,ze teraz takich kobiet juz nie ma.
              • annie_laurie_starr Re: Nie znam tej babki, ale wygląda interesująco 18.08.06, 16:28
                Co sie z nia dzieje - Oto info z imdb.com
                Okazuje sie, ze przed Heidi Klum Seal lubil inna niemiecka modelka, wlasnie Tatiane.

www.imdb.com/name/nm0005296/
                • sabriel Re: Nie znam tej babki, ale wygląda interesująco 18.08.06, 17:05
                  Tak,pamiętam,stara gwardia supermodelek.
                  Jak ktoś kojarzy teledysk George Michela z modelkami( nie pamietam tytułu)-ona
                  też w nim brała udział.
                  Ale jeśli chodzi o wygląd to nigdy mi sie nie podobała,podobnie jak Nadia Auerman.
                  Wolałam jednak Cindy czy Christy.
                  • edavenpo Re: Nie znam tej babki, ale wygląda interesująco 18.08.06, 17:30

Ten teledysk to Freedom - jeden z moich ulubionych ;-)

Na przyklads Crawford nigdy mi sie nie podobala, owszem ladna kobieta, ale uroda
                    niczym sie nie wyrozniajaca (poza pieprzykiem oczywiscie) - taki standardowy
                    apple pie ;-) Osobiscie lubie niekonwencjonalna urode wiec Evangelista czy
                    Patitz zawsze podobaly mi sie znacznie bardziej...
                    • sabriel Re: Nie znam tej babki, ale wygląda interesująco 18.08.06, 18:18
                      Tak, to Freedom.Nigdy nie pamiętam tytułu tej piosenki,a przecież jest bardzo znana.
      • laparisienne_bcbg Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 17:11
        Byl o niej reportz w Elle francuskiej kilka tygodni temu. Zyje na brdzo stylowo
        urzdzanej farmie.
        • monikas28 Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 18:20
          Też czytałam- chyba w Vogue dla odmianki parę miesięcy temu:)
          Przepiękna kobieta, bardzo wyrafinowana uroda taka intelektualna blondynka...
          Tak- Karen Mulder, Tatiana- to było coś! Zupełnie nie jak te jednosezonowe
          gwiazdki teraz...
          Nawet widziałam z nią jakiś sensacyjny film kiedyś ale pełniła w nim jedynie
          rolę nagiego ozdobnika i szybko ją zabito...
          • monikas28 Re: Tatjana Patitz 19.08.06, 14:26
            sprawdziłam- jakby kogoś interesowało i chciał sobie poczytać- o Tatjanie i jej
            domu w LA pisał Vogue francuski z marca tego roku ( taki z Sharon Stone na
            okładce)- bardzo ładne zdjęcia tam są jej z psamirównież:)
            Laparze się pomyliło z Elle, ale nie szkodzi - jak się w pośpiechu przegląda
            pisma należące do państwa- to bywa;)...
      • lanja Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 18:16
        Twarz znajoma, ale zupełnie nie mój typ urody.
        • lanja Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 18:20
          Aha - ja uwielbiałam Evangelistę, wydawała mnie się taka dostojna i klasyczna.
          Natomiast nie mogłam zrozumieć co ludzię widzą w słodkiej Schifferce.
          • monikas28 Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 18:21
            Schifferka- też była prześśśśliczna:) Ba, ciągle jest!!!
            • lanja Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 18:28
              No brzydką jej nie nazwę, ale jakaś taka zbyt lukrowana.:) Z blondynek
              zdecydowanie wolałam Mulder i może jeszcze Herzigovą.
              • monikas28 Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 18:33
                jeszcze przepiękna była jedna szatynka, narzeczona Axela Rose'a, zapomniałam
                jak się nazywa... ta z nooogami w sukni ślubnej;)
                • edavenpo Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 18:36

Stephanie Seymour ;-)
                  • edavenpo Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 18:40

www.yisu.net/variadas/StephanieSeymour1.jpg
                  • monikas28 Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 18:41
                    oooo tak - Stephanie! W ogóle te modelki z ubiegłej dekady mam wrażenie były o
                    wiele piękniejsze i bardziej przyciągające uwagę...
                    • dakota77 Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 19:00
                      Też tak uważam- kiedyś to były kobiety o wyjątkowej urodzie, indywidualności, a teraz mamy przegląd
                      dziwadeł;-)
                      • pianazludzen Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 19:17
                        > teraz mamy przegląd
                        > dziwadeł;-)

no nie, tak do konca to sie z tym nie moge zgodzic:)
                        • edavenpo Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 19:19

Oj nie zgadzam sie...

Juz mowilam ze lubie niekonwencjonalne wiec taka na przyklad Kate Moss czy Lily
                          Cole, Stella Tennant, Daria Verbowy czy Gema Ward podobaja mi sie bardzo.
                          • monikas28 Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 19:24
                            z tym,że przegląd- ja się zgadzam- wszystkie modelki utrzymują się dwa trzy
                            sezony- nie ma prawdziwych intrygujących i pięknych gwiazd:(
                            są ładne ( i brzydkie) dziewczyny o chodliwej urodzie...
                            Wymienione panie są owszem interesujące- ale żadnej nie uznam za piękność- i
                            żadna nie jest tak wielką gwiazdą jak boginie lat 90-tych ( z wyjątkiem Moss,
                            która jest niesamowita ale to "stara gwardia" w końcu)
                          • pianazludzen Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 19:26
                            mam podobne odczucia estetyczne ;)

mnie Daria Verbowy podoba sie ogromnie, nawet trudno mi uwierzyc ze ktos piszac
                            o niej ze wyglada brzydko i dziwacznie pisze to powaznie :)

ostatnio tez "odkrylam" byla modelke i piosenkarke jednego albumu Carle Bruni i
                            nie moglam uwierzyc ze moj kolega nie podziela mojego zachwytu (dodam ze w
                            innych kwestiach zwiazanych z estetyka rozumiemy sie doskonale).
                            • monikas28 Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 19:36
                              Bruni też przepiękna i też z paczki Mulder i Patitz:)
                            • edavenpo Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 19:36
                              Ward i Werbowy
                              www.modeltherapy.com/images/gemma_ward_daria_werbowy_vogue_0205.jpg
                              Moss i Tennant w nowym Burberry:
                              www.fg.ru/images/news_one/9116.jpg
                              Miodzio ;-)
                              • monikas28 Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 19:39
                                Moss i Tenant z synami Ferry"ego- ok
                                Werbowy i Ward- nie moje typy urody, zupełnie...
                                • edavenpo Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 19:45
                                  Lily Cole - dla mnie poezja ;-)

content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/1/12/180px-HB_Korea_2006.jpg
                                  www.members.lycos.nl/cherryshizzle/Scans/Pantomime_LilyCole_VogueUKDec04_TimWalker_01.jpg
                                  Ale dla mnie im dziwniej tym ladniej - tak juz mam ;-)

Widzialam ja na zywo i wyglada naprawde uderzajaco...
      • marisa_tomei Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 19:23
        brzydactwo
        images.askmen.com/imagesmodel/2004_jul/tatjana_patitz/tatjana_patitz_150.JPG
        • pianazludzen Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 19:28
          to nie jest jej reprezentatywne zdjecie, choc i na nim moim bezkrytycznym
          zdaniem wyglada ujmujaco :)
          • dakota77 Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 19:38
            Mnie się jednak większość obecnych gwiazd wybiegów nie podoba. Kate Moss cenię jako modelkę, ale
            pięknością bym jej nie nazwała.
            • monikas28 Re: Tatjana Patitz 18.08.06, 19:41
              Bo to w sumie nie są gwiazdy :)
              Kiedyś nawet mój dziadzio wiedział kim jest Claudia Shiffer czy Cindy czy inna
              Naomi:)
              Nazwiska dzisiejszych modelek znają tylko wtajemniczone :)
          • marisa_tomei Re: Tatjana Patitz 19.08.06, 11:42
            pianazludzen napisała:

> to nie jest jej reprezentatywne zdjecie, choc i na nim moim bezkrytycznym
            > zdaniem wyglada ujmujaco :)

Domyslalam sie, ze to wlasnie napiszesz :)
            więc proszę, ponizej wiecej takich niereprezentatywnych zdjęc :

images.askmen.com/imagesmodel/2004_jul/tatjana_patitz/tatjana_patitz_150b.JPG
            chgloor.silmaril.org/misc/models/tatjana/old/tp013.jpg
            tatjana.patitz.free.fr/index.gif
            www.cicero.de/pic2/n1100683801.jpg
            www.gesundheit-themenguide.de/cms/media/archive/healthguide/wellness/spa_award_2005_tatjana_pat
            itz.jpg

itd

Ona po prostu wygląda jak facet przebrany za kobietę, albo facet po zmianie
            płci. Lub jak koń.
      • jaleo Re: Tatjana Patitz 19.08.06, 12:15
        pianazludzen napisała:

>
        > Co sie z nia dzieje?

Reklamuje mikstury L'Oreala dla dojrzalej cery.
        • annie_laurie_starr moze mi podpowiecie... 19.08.06, 14:04
          Bedac w Paryzu w maju widzialam modelke, ktora wczesniej widzialam w magazynach
          mody itd. Blondynka okolo 22-24 lat, mowila po angielksu z akcentem ala
          Benelux. Wygladala jak lagodniejsza/delikatniejsza wersja Claudii Shiffer.
          Prawie zero makijazu, a cere miala cudowna.
          Kojarzycie kogos takiego?
          • sabriel Re: moze mi podpowiecie... 19.08.06, 14:23
            Też jestem zdania,że dzisiejsze "gwiazdy" wybiegów nie dorównują starym
            supermodelkom.
            Mnie sie osobiście Daria Verbowy czy ta rosjanka z twarzą dziecka-Natalia
            Vodianowa nie podoba.Takie pospolite,przeciętne.
            Gdzie im do Heleny Christiansen, Tyra Banks,Karen Muldern czy Carli Bruni.One
            miały w sobie to coś,jakiś taki magnetyzm no i kobiece kształty.
            Dzisiaj króluja na wybiegu anorektyczki,wieszaki.
            • monikas28 Re: moze mi podpowiecie... 19.08.06, 14:30
              tamte dziewczyny były szczupłe ale kobiece- nie miały ciał14-latek...
              Jeszcze Nadja Auermann była cudowna- pamiętam takie jej zdjęcie chyba Helmuta
              Newtona- od dołu ujęcie baaaaardzo długich nóg w baaardzo wysokich szpilkach...
              Widziałam je już b dawno temu ale wciąż pamiętam ( ach niestety właścicielem
              albumu był kolega student fotografii):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka