Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    22.08.06, 21:28
    kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/5,53581,3562920.html
    Domyślam się, że będzie sporo pozytywnych opinii: że inne, że oryginalne, że
    ekstrawaganckie, że ciekawe. Może i tak. Ale IMHO dziewczyny strasznie się
    oszpecają. Jesli dla kogoś wygląd - manifest jest najważniejszy, lubi szokować
    i uważa, że dziwacznosć to jest to - jego filozofia. Fajnie, że na świecie są
    barwni ludzie . Ale osobiście wolę moje szpilki, dżinsy, maseczkę na twarz i
    włosy w kolorze brąz. No chyba banalna jestem, ale wolę wyglądać ładnie niż
    cudacznie (a mając 16 lat to ho ho!) Analogiczne zdanie mam o zestawieniach
    ciuchowych typu jeden but czerwony, drugi zielony, spodnie żółte w kwiatki,
    bluzka niebieska w motylki, włosy różowe, makijaż srebrny.

A Wy co sądzicie?
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: Taki styl 22.08.06, 21:43
        nie podoba mi sie. nie lubie wydziwiania z wlosami..
        • iza-beza Re: Taki styl 22.08.06, 21:46
          Fascynują mnie te kolorowe brwi. Natomiast piercing na twarzy odrzuca :/
          • gosiaqus Re: Taki styl 22.08.06, 21:49
            kolorowe brwi również zwróciły moją uwagę- chyba jedyny pozytywny aspekt :)
        • laurka2005 Re: Taki styl 23.08.06, 12:47
          eee tam wielkie rzeczy...

byłam punkówą przez kilka lat, potem Cure`ówą a teraz co najwyżej jestem
          obkoloczykowana tu i ówdzie,

prawie 5 lat nosiłam czarne włosy i wogóle ich nie czesałam - przy nasadzie
          porobily mi sie dredy, ale całośc wyglądała zabójczo dobrze - nie wyglądałam na
          wystylizowaną nastolatkę, tylko w coś tam wierzyłam :)

w ogóle, to mnie nie ruszają takie obrazki - bo znałam to z autopsji, więc ani
          mnie to ani nie szokuje, ani nie zadziwia - jedyne co czuję, to ciepełko w sercu.
      • gosiaqus Re: Taki styl 22.08.06, 21:48
        no mam takie zdanie, że przesada w każdą stronę jest zła, a dziewczyny z camden town mi się nie podobają, bo to już nie dziewczyny, ale stworki :)
        • iza-beza Re: Taki styl 22.08.06, 21:53
          Najgorzej wygląda(może tylko na zdjęciu) pani gotka.
      • perseidaa Re: Taki styl 22.08.06, 22:10
        Mnie się podoba ta z elfim uchem :)
        • rozowy_kurczak Re: Taki styl 22.08.06, 22:32
          pierwsza świetna (te włosy...), reszta nieszczególna..
      • by_niebo Re: Taki styl 22.08.06, 23:09
        nie wiem jak to jest u nich, nigdy tam nie byłam. ale wydaje mi się, że ludzie
        tam mają nieco inną mentalność i nie szkokuje ich to aż tak bardzo jak nas (co
        nie znaczy że nie szokuje wcale;). dla mnie szczytem ekstrawagancji było
        ostatnio przemalowanie włosów na ciemny rudy;) z pozostałą resztą wyglądu nie
        jestem wcale a wcale tak zasadnicza ;) ale jednak te fryzury nieszczególnie mi
        się podobają.
        • kinky5 Re: Taki styl 22.08.06, 23:27
          podoba mi sie gejsza- swietne wlosy (ile czasu jej to zajmuje?!) i swietny makijaz.....moze dlatego ze
          mnie japonska kultura zawsze fascynowala?
          • totalna_apokalipsa Re: Taki styl 23.08.06, 13:19
            Patrzę na to w powiększeniu i dochodzę do wniosku, ze to jest coś a`la
            rozbudowana treska, albo peruka - nie sa to na pewno jej włosy, bo ona w ogóle
            ma boki głowy ogolone na łyso - widać to z lewej strony. Takie dziwne peruki
            mozna kupic w sklepach , które specjalizują sie w stylu gothic lolita w
            japońskim stylu - dodam od razu, ze koszt większości z tych rzeczy
            pozbieranych w cąłość w takim sklepei to cała nauczycielka polska
            pensja:))))))))))

Niemniej jednak, jak już napisałam w tamtym watku - chcialabym, zeby w Polsce
            była jakas sieć butów w tym stylu, które mozna na Camden kupić - dziwaczne
            sznurowane glanopodobne koturny, buciki, ale XIX wieczna anglia wiktoriańska
            tylko, ze do kolan, nei do łydki, welur połaczony z metalem - cuda niewidy -
            żeby znależć coś choc w 30 % przypominajacego takei rzeczy, tzreba sie w Polsce
            długo nachodzić , a przeciez wiadomo, ze na takie buty przypominajace
            sznurowane wysokie glany, ale na koturnie, lekkie i profilowane na kobiece
            byłby popyt, wiec nie wiem, czemu nikt tego u nas nie robi.

• aniabe13 Re: Taki styl 22.08.06, 23:38
        Te dziewczyny mają taki styl bądź akurat taki okres w życiu, że im się to
        podoba. Są inne, może czują potrzebe zamanifestowania tej inności?
        Są na pewno kolorowe i odważne. Osobiście jestem za :-)
        Każdy woli co innego i całe szczęście :-)
        • gabi1234 Re: Taki styl 23.08.06, 08:10
          Boszzz, jak to dobrze że wyglądam tak, jak wyglądam :)
      • kasiaczernia Re: Taki styl 23.08.06, 08:37
        Jak dla mnie wszystkie wyglądają orginalnie i.... koszmarnie:-(((
        Jestem tolerancyjna, podziwiam takie osoby za cywilną odwagę, ale nie
        zrobiłabym z siebie takiej "orginalnej".
        Nie znalazłam wśród tych fotek ani jednej ładnej twarzy (niektóre nawet
        oszpeciły się) - napewno jest to ich sposób na zwrócenie na siebie uwagi, bo
        niezaprzeczalnie wyróżniają się z tłumu.
      • kragmel Re: Taki styl 23.08.06, 08:54
        mnie się podobają. nie uważam, że można było stwierdzić na pewno, że się
        oszpeciły. ktoś wie jak wyglądały przed zrobieniem dredów? ;) ich aktualny
        wygląd jest inny, ale imho nie jest wcale brzydki.

> Ale osobiście wolę moje szpilki, dżinsy, maseczkę na twarz i
        > włosy w kolorze brąz. No chyba banalna jestem, ale wolę wyglądać ładnie niż
        > cudacznie (a mając 16 lat to ho ho!)

myślę, że różnica tkwi w tym do czego swojego wyglądu używasz i co chcesz nim
        przekazać. uprawiając psychologię podwórkową - chcesz się innym podobać,
        zwłascza mężczyznom, jednocześnie bezpiecznie chowając się w przyjętej normie,
        boisz się krytyki. hmm?
        "cudaki" być może nie czują się dobrze w ciele, które dostały od natury, więc
        je zmieniają. wolą zwrócić na siebie uwagę szokując wyglądem (oraz:
        zachowaniem, zainteresowaniami, przekonaniami), niż pozwolić ci przejść obok
        obojętnie. do krytyki i krzywych spojrzeń już są przyzwyczajone. używają ciała,
        żeby coś powiedzieć/zaznaczyć swoją obecność, a nie ukryć się.
        • lanja Re: Taki styl 23.08.06, 09:14
          Z tą psychologią trochę kulą w płot.:) Chcę sie podobać, ale przede wszystkim
          sobie. Nie wydaje mnie się żebym wyglądała bardziej przeciętnie niż inne
          dziewczyny - ba, jak mam nastrój to lubię się wyróżnić, a z tym baniem się
          krytyki... czy dowodem ma być "normalny" wygląd? Jakby powiedziała Doda -
          proooszę Cię, nie dorabiajmy aż takiej filozofii.;)
          • kragmel Re: Taki styl 23.08.06, 11:43
            lanja napisała:

> Z tą psychologią trochę kulą w płot.:)

mówiłam "podwórkowa". ponadto - to jest obraz, który można zbudować na
            podstawie twojego pierwszego posta: dżinsy (nudy na pudy, przeciętność,
            chowanie się w tłumie), szpilki (chce wyglądać seksownie, być może szykownie,
            podobać się facetom), brązowe włosy+maseczka (myśli o sobie "zadbana", uważa
            naturalność za atut).

> a z tym baniem się
            > krytyki... czy dowodem ma być "normalny" wygląd?
            chociażby. twój "zwyczajny" wygląd może o tym świadczyć.
            • lanja Re: Taki styl 23.08.06, 12:01
              Widzę, że się uparłaś, więc myśl co chcesz, nie zamierzam udowadniać, że nie
              jestem wielbłądem, poza tym wątek nie jest o mnie. A psychologia zaiste
              podwórkowa.:)

Twoją charakterystykę można odnieść do każdego kto nie wygląda jak papuga.
              Czyli do 90% dziewczyn. Uwielbiam takie czarno - białe rozgraniczanie, że albo
              cudacznie, pomysłowo i ekstrawagancko, albo nudno, szaro i kompleksy. Jak
              dżinsy to banał, jak szpilki to ojejku, muszę pokazać jaka jestem atrakcyjna,
              jak maseczka to chcę coś sobie udowodnić.:)
      • wojtusia Re: Taki styl 23.08.06, 08:59
        Poza pierwsza dziewczyną one wszystkie tak same z siebie są brzydkie. Może więc
        ten kamuflaż jest jakimś sposobem na niedostatki w urodzie. Nie mam nic
        przeciwko.
      • sumire Re: Taki styl 23.08.06, 09:23
        teraz już bym tak nie chodziła, ale mam za sobą okres farbowania włosów na
        wszystkie możliwe kolory i udziwniania wyglądu na wszystkie możliwe sposoby
        (kolczyków jednak w twarz sobie nie wbijałam) - ot, normalny, zdrowy bunt :)
        to jest trochę potrzebne, ubarwia świat. jeśli się komuś nie podoba, może
        popatrzeć w inną stronę.

ja to z Camden pamiętam stada młodziutkich Gotek, z 15-16 lat może to miało,
        czarne długie włosy, czarne usteczka, różowa torebka w trupie główki...
        • shava Re: Taki styl 23.08.06, 11:56
          Cześć Sumire:)
          Zawsze się zastanawiałam,czy Twoje włosy same z siebie są tak
          bordowo-brązowe,czy to farba;)
          Niemniej jednak są śliczne:)
          • sumire Re: Taki styl 23.08.06, 12:17
            eee, chyba nie moje, bo ja mojego włosia w necie nie prezentowałam ;) w każdym
            razie nie tutaj...
            • shava Re: Taki styl 23.08.06, 13:05
              Jeśli jesteś tą legendarną Sumire ze zdjęć street fashon i strony goth lolita...;>
              • sumire Re: Taki styl 23.08.06, 13:11
                he :) być może jestem legendarna, ale w zgoła innych kręgach, sori :)
                • shava Re: Taki styl 23.08.06, 13:21
                  A to w takim razie to inna Sumire:)
                  Często jest na zdjęciach ,na stronach street fashon więc pomyślałam ,że to może Ty:)
                  www.streetfashion.presents.pl/grafika/zdjecia/1sumire.jpg
      • papryczka_ag Re: Taki styl 23.08.06, 09:53
        Z włosami bym nie przesadzała, ale taki styl ubierania się : jeden but zielony,
        drugi czerwony... dlaczego nie.
      • perennou Re: Taki styl 23.08.06, 10:42
        pierwsza wygląda jakoś tak zachwycająco, jak otworzyłam WO to gapiłam się na nią
        i te jej włosy chyba z 5 minut, ale i tak uważam, że bez porównania ładniej
        wyglądałaby w normalniejszej wersji
        poza tym to zupełnie nie mój styl, zwłaszcza ten gotycki
        podsumowując: samo w sobie mi sie to nie podoba, ale fajne jest to, że się
        wyróżniają ;-)
        • shava Re: Taki styl 23.08.06, 12:04
          Jak to ktoś już napisał,Anglików to nie szokuje.
          Byłam na CD rok temu i widziałam podobne zjawiska.Ludzie traktują ich całkowicie
          normalnie.
          Pierwsza dziewczyna ma naprawdę cudowne włosy,jednak reszta chyba nie wie jak
          wygląda.One na prawdę się oszpecają-mam na myśli kolczyki wszędzie gdzie tylko
          się da i niszczenie włosów.
          Znam 14-latkę,która ma 10 kolczyków i tatuaże i sądzi,że dzięki nim ozdabia
          swoje ciało.
          Chyba nic bardziej mylnego.
          Sama ubieram się w żółte buty,fioletowe rajstopy,czerwoną spódnicę i zieloną
          bluzę.Jak najbardziej jestem za kolorowym image'm niż dżinsami i żakietem.
          Ale trzeba chyba znać granicę,bo jak patrzę na te dziewczyny to one chyba już
          dawno ją przekroczyły.
          • shava oczywiście CT,nie CD ;) * n/t 23.08.06, 12:05
            .
          • lanja Re: Taki styl 23.08.06, 12:10
            > Sama ubieram się w żółte buty,fioletowe rajstopy,czerwoną spódnicę i zieloną
            > bluzę.Jak najbardziej jestem za kolorowym image'm niż dżinsami i żakietem.
            > Ale trzeba chyba znać granicę,bo jak patrzę na te dziewczyny to one chyba już
            > dawno ją przekroczyły.

Zgadzam sie, ze kolorowe jest fajne, ale przestaje gdy zaczyna być cudaczne.
            • lanja Re: Taki styl 23.08.06, 12:16
              > Zgadzam sie, ze kolorowe jest fajne, ale przestaje gdy zaczyna być cudaczne.

Bez ładu i składu, ale wiadomo o co chodzi.:)
              • frrancuzeczka Re: Taki styl 23.08.06, 12:36

Nie podoba mi się, nawet bardzo. Tak jak ktoś wyżej napisał przegięcie w żadną
                stronę nie jest dobre. Jestem zwolenniczką złotego środka :) Umiar we wszystkim.
      • ladyblue Re: Taki styl 23.08.06, 13:02
        kolory i kombinowanie ze stylem - to na plus.

wielki minus - okaleczanie twarzy wbitymi w nią kolczykami - choćby dziewczyna
        na 6. zdjęciu (a uszy zabawne). nie wiem czy zwróciłyście uwage na uszy
        dziewcyzny z 4. zdjęcia - ohyda.
      • magdaksp Re: Taki styl 23.08.06, 13:48
        ja zauwazylam ze takie dziwadla robia zsiebie niezbyt ladne kobietyi te fotki
        potwierdzaja moja teorie.pozatym bardzo lubie rozne dziwne fryzury ale te na
        zdjeciach sa troche przewgiete.podobaja mi sie syntetyczne dredy ale
        dlugie.kolorowe brwi tez sa fajne.ja lubie wygladac oryginalnie ale to co widac
        w wo to poprostu oszpecanie sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka