Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Moda na ulicach Francji

23.08.06, 14:57
    Jakie trendy w modzie można zaobserwować na uliach Paryża i innych francuskich
    miast? Coś nowatorskiego? Ciekawego? Innego niż w Polsce? Wiecie coś na ten temat?
    Obserwuj wątek
      • khaki3 Re: Moda na ulicach Francji 23.08.06, 14:58
        La Parowa jest la zorinetowana, wiec pytaj ja:D
        • annie_laurie_starr Re: Moda na ulicach Francji 23.08.06, 17:48
          To moze jest juz stary news, ale jak bylam w maju w Paryzu to mnie uderzyla duza
          ilosc bluzek w grochy i butow na plaskim obcasie w polaczeniu z pelnymi
          spodnicami w stylu lat piecdziesiatych.
      • cioccolato_bianco Re: Moda na ulicach Francji 23.08.06, 18:29
        wez pod uwage, ze sieciowki typu promod, h&m, zara itp sa i w polsce, i we
        francji, a oferta jest w zasadzie identyczna. wiem, bo sprawdzilam ;) w zwiazku
        z tym nie ma duzej roznicy pod tym wzgledem. z pewnoscia jednak w polsce ludzie
        ubieraja sie bardziej powsciagliwie, bo sie martwia co inni powiedza. na
        ulicach paryza z pewnoscia jest wiecej ekstrawagancji wsrod tzw. mas.

natomiast ubrania bardzo eleganckie, sa faktycznie bardzo eleganckie. ale to
        juz nie jest moda na ulicach.
      • pianazludzen Re: Moda na ulicach Francji 23.08.06, 18:42
        jak bylam chyba dwa lata temu w paryzu, to cos co od razu rzycalo sie w oczy to
        gladkie szale z pashminy i nie tylko, noszone masowo, w roznych kolorach. nie
        wiem czy to taki trend byl czy to staly element paryskiej ulicy. spytam mojego
        przyjaciela ktory tam studiuje:)

i ogolnie, w mniejszych miejscowosciach, rzucilo mi sie w oczy to, ze mezczyzni
        nosza szale wiele czesciej niz nasi rodacy.
      • marsupilami25 Re: Moda na ulicach Francji 23.08.06, 20:22

Już donoszę!
        Modne, co nie znaczy ładne: spodnie dresowe ze ściągaczem w pół łydki i
        koniecznie krok w kolanach - cholera, jak to nosić?
        Wielki boom na baleriny(kiedy nadejdzie koniec???), mokasynkowe pantofelki...
        Powrót dzikich wzorków: panterki, zebry itd.
        Workowate wielkie torebki.

Moja racja jest mojsza niż twojsza!
        • geene Re: Moda na ulicach Francji 23.08.06, 20:31
          No prosze, a miałam na takowe spodnie ochotę wielką, były w Pepe i nawet je
          mierzyłam, ale zrezygnowałam, wkrótce jednak pożałowałam, a teraz to juz żal
          ogromny - będę in Paris we wrześniu ;-)
          • nupik Re: Moda na ulicach Francji 23.08.06, 20:55
            wlasnie wrocilam z paryza, nie ma zadnej roznicy, czyli dzinsy rurki, baleriny
            i szersze, dluzsze topy topy. duzo szarego, brazu i czerni
            • charade Re: Moda na ulicach Francji 24.08.06, 11:00
              Byłam w Paryżu pod koniec maja i nic szczególnego nie rzuciło mi się w oczy.
              Może oprócz ładnych trenczy i apaszek/szalików, ale to chyba jest zawsze modne.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka