rouge_et_blanc 23.08.06, 14:57 Jakie trendy w modzie można zaobserwować na uliach Paryża i innych francuskich miast? Coś nowatorskiego? Ciekawego? Innego niż w Polsce? Wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: Moda na ulicach Francji 23.08.06, 14:58 La Parowa jest la zorinetowana, wiec pytaj ja:D Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: Moda na ulicach Francji 23.08.06, 17:48 To moze jest juz stary news, ale jak bylam w maju w Paryzu to mnie uderzyla duza ilosc bluzek w grochy i butow na plaskim obcasie w polaczeniu z pelnymi spodnicami w stylu lat piecdziesiatych. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Moda na ulicach Francji 23.08.06, 18:29 wez pod uwage, ze sieciowki typu promod, h&m, zara itp sa i w polsce, i we francji, a oferta jest w zasadzie identyczna. wiem, bo sprawdzilam ;) w zwiazku z tym nie ma duzej roznicy pod tym wzgledem. z pewnoscia jednak w polsce ludzie ubieraja sie bardziej powsciagliwie, bo sie martwia co inni powiedza. na ulicach paryza z pewnoscia jest wiecej ekstrawagancji wsrod tzw. mas. natomiast ubrania bardzo eleganckie, sa faktycznie bardzo eleganckie. ale to juz nie jest moda na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Moda na ulicach Francji 23.08.06, 18:42 jak bylam chyba dwa lata temu w paryzu, to cos co od razu rzycalo sie w oczy to gladkie szale z pashminy i nie tylko, noszone masowo, w roznych kolorach. nie wiem czy to taki trend byl czy to staly element paryskiej ulicy. spytam mojego przyjaciela ktory tam studiuje:) i ogolnie, w mniejszych miejscowosciach, rzucilo mi sie w oczy to, ze mezczyzni nosza szale wiele czesciej niz nasi rodacy. Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami25 Re: Moda na ulicach Francji 23.08.06, 20:22 Już donoszę! Modne, co nie znaczy ładne: spodnie dresowe ze ściągaczem w pół łydki i koniecznie krok w kolanach - cholera, jak to nosić? Wielki boom na baleriny(kiedy nadejdzie koniec???), mokasynkowe pantofelki... Powrót dzikich wzorków: panterki, zebry itd. Workowate wielkie torebki. Moja racja jest mojsza niż twojsza! Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: Moda na ulicach Francji 23.08.06, 20:31 No prosze, a miałam na takowe spodnie ochotę wielką, były w Pepe i nawet je mierzyłam, ale zrezygnowałam, wkrótce jednak pożałowałam, a teraz to juz żal ogromny - będę in Paris we wrześniu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nupik Re: Moda na ulicach Francji 23.08.06, 20:55 wlasnie wrocilam z paryza, nie ma zadnej roznicy, czyli dzinsy rurki, baleriny i szersze, dluzsze topy topy. duzo szarego, brazu i czerni Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Moda na ulicach Francji 24.08.06, 11:00 Byłam w Paryżu pod koniec maja i nic szczególnego nie rzuciło mi się w oczy. Może oprócz ładnych trenczy i apaszek/szalików, ale to chyba jest zawsze modne. Odpowiedz Link Zgłoś