ramka10 28.08.06, 16:06 pan fotograf ma dziure w spodniach... w kroku! ups! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uwolnic_cyce Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 20:04 Jaka mieścina taka i moda.Najlepszy jest ten wywietrznik na jajach. Odpowiedz Link Zgłoś
walek_z_lasu Re: Moda ulicy: Warszawa 29.08.06, 08:14 Cóż za pretensjonalna megawiocha... Odpowiedz Link Zgłoś
danuta_gaw Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 20:07 Ciekawe że wszyscy są tak modnie ubrani i tak oryguinalnie, że aż wyglądają tak samo... Więcej klasy! Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 20:13 kolejne miasto oszpecone przez wysokie obcasy. tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_bzu Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 20:15 ale wg mnie jest lepiej niz wroclaw by night :) jak ogladalam to zdjecie gdzie sa dwie kobiety w sukienkach to myslalam ze sa parą i gazeta lansuje warszawe jako miasto wielu kultur, orientacji itp, prawie jak europejskie, a potem czytam ze to matka i corka :) wg mnie nawet ladnie wygladaja Odpowiedz Link Zgłoś
achu Storyboardzistka???? 29.08.06, 03:32 Fuck! To ju nie mozna w peperze czytac po polskiemu? Greetings from Ireland. Achu Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Moda ulicy: Warszawa 31.08.06, 12:46 nic dziwnego ze dobrze wygladaja - ta spodnica ktora ma matka jest z tommy (ponad 600zeta....) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 20:17 btw: najbardziej trendi to jechac na rowerze z papierosem, miec dziure w spodniach i byc poeta co pokazuje owlosiona klate na dachu budynku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 20:20 i jeszcze jedno, ale ostanie, i oczywiscie wszyscy z tych zdjec sa dziennikarzami, muzykami, poetami, malarzami, fotografami etc. no miasto artystow, jak sie patrzy! Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 20:56 i wszyscy mają imiona typu Nika, Marlena, Klara czy inny Kudłaty. No i nie ma to jak przypadkowe zdjęcie na barierce między jezdniami. I po co ci gazeto takie bzdurne artykuły. Odpowiedz Link Zgłoś
lanja Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 20:14 Fajnie mama z córką i student filozofii (pomijając buty). Koleś w różowej koszulce na ostatnim zdjeciu taki całkiem ciacho, jak to mówią szesnastolatki.:) Odpowiedz Link Zgłoś
czad_komando Warszawa to niefajne miasto 28.08.06, 21:01 Mniej więcej tak jak te zdjęcia, te stroje i ten tekst. Idealna publikacja na temat Warszawy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Warszawa to niefajne miasto 28.08.06, 22:50 Nie podoba się? Nikt ci nie każe tu mieszkać. My twojego miasta się nie czepiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
stanek1974 Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 21:09 Troszke to zalatuje sztucznoscia.Te imiona,profesie,wystudiowane pozy. Odnosze wrazenie iz miasto jest w prowincjonalnej pogoni za tzw. wielkim swiatem. To nigdy jednak nie bedzie New York czy London. Mimo wszystko milo, ze mlodzi ludzie wciaz maja energie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 21:21 mieszkam w Warszawie a dawno nie widziałam takich cudaków ;))) rdzenni mieszkańcy są na ogół skromnie ubrani po prostu wychodzą z bloków i prowadzą normalne życie nie na popis tylko na ot tak sklepy, spacer z psem itp to zwyczajni ludzie bez takiego zadęcia jak na tych zdjęciach oczywiście jak dzieciaki pójdą do szkoły a studenci na uczelnię od czasu do czasu ktoś tam zwróci na siebie uwagę ale generalnie jest normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
aniapolska Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 21:45 ja tez mieszkam w warszawie. od urodzenia, czyli juz 21 lat i tak ubranych ludzi mozna spotkac i to czesto - na chmielnej, ogolnie w rejonach scislego centrum miasta. ale niestety, szarosci jest i tak wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 21:50 syf totalny... fotograf chyba podzwonił po znajomych... nie taką Warszawę lubię... to już tips girls są czystsze i mają lepiej dobrane ciuchy i akcesoria. od kiedy w wieku 21 lat jest się dziennikarką? Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 22:16 babunowa napisała: > od kiedy w wieku 21 lat jest się dziennikarką? od kiedy powstają takie denne artykuły. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 22:25 frigg napisała: > babunowa napisała: > > od kiedy w wieku 21 lat jest się dziennikarką? > > od kiedy powstają takie denne artykuły. od kiedy wyborcza publikuje takie denne artykuly Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Moda ulicy: Warszawa 31.08.06, 22:32 a dlaczego nie??nie ma bariery wiekowej.Moja znajoma ma 22 lata i jest dziennikarka z kilkuletnim doswiadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
qaczka1 Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 22:40 Klara! Gdzie spotkać jej światło!?! Może w ramach MISH zagląda do krainy podziemnej pomarańczy? Odpowiedz Link Zgłoś
azahar Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 22:51 No tak, szkoda tylko ze większość modeli to "krewni i znajomi królika", po prostu znajomi ze szkoły i studiów, a nie przypadkowi młodzi ludzie którzy wpadli w oko fotografowi, ze względu na niebanalny strój. Zdjęcia pokazują jak się ubiera bardzo niewielkie i zamknięte warszawskie towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mayta Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 23:05 Straszne, straszne, straszne, a najgorsza Klara - kwintesencja wyborkowej nadętej nijakości. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia-c Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 23:06 mam nadzieje ze to nie prawda:-) Odpowiedz Link Zgłoś
shava to i tak jest poprawa! 28.08.06, 23:13 W porównaniu do ostatniego artykułu o fenomenalnych wprost strojach z wrocławia"by night" ten jest o niebo lepszy. To już jest jakiś zaczątek oryginalości,stylizacji, same przyznajcie.Oczywiście tylko w przypadku 1 dziewczyny,mamy &córy i tej damy: kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/51,53581,3572729.html?i=3 (wg mnie ten strój najlepszy,sama chcę mieć takie buty ...) Poziom się troche podniósł,choć nadal twierdzę,że pomysł był świetny,a realizacja fatalna. Powiem wam jeszcze,że ostatnio w lokalnej gazecie mojego średniej wielkości miasta powstała podobna rubryka.Oczywiście wzorowała się na wyborczej,więc jest jeszcze gorsza.Pokazali jakąś małolatę w dżinsach i bluzce w szare paski i obok powalający opis"Natasza wybrała styl punk girl,ponieważ..."To był dopiero chłam. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: to i tak jest poprawa! 28.08.06, 23:15 podobne buty widzialam w zara. tylko ze na niskim (1-2 cm) obcasie. Odpowiedz Link Zgłoś
azahar Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 23:21 Z tym że to w większości jedno towarzystwo to prawda, jakoś tak szkoda no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mayta Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 23:49 Tak, ten art mógłby sie nazywać "Co studiują moi kumple" (bo to najwyraźniej było kryterium naboru - a tak przy okazji to padłam przy 23 - letniej "recenzentce literatury" - to się nazywa nie mieć kompleksów:) - ciekawe, jak zrecenzowała naszych wieszczów narodowych, już się boję. A zatem skoro już tak - skoro to warszawskie studia, a nie moda, mają być na pierwszym planie - to proponuję po 1 października przejść się na Uniwerek kampus Głóswny - tam gdzie humanistyczne wydziały, filologie na przykład - tam dziewczyny naprawdę się UBIERAJĄ, zresztą WYGLĄDAJĄ też. Panowie niestety mniej, ale żeby fajnie ubrane towary męskie spotkać to juz klasyka, że trzeba jechać co najmniej do Raichu albo jakiejś Holandii (lub dalej - im dalej, tym wspanialej, oczywiście). (Zresztą ja osobiście w strojeniu sie mężczyzn nie gustuję, wolę mniej ubioru a wiecej wysportowanego ciała u tej akurat płci, ale to już szczegół). Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Moda ulicy: Warszawa 28.08.06, 23:55 dlaczego wszyscy architekci (faceci) ubieraja sie na czarno??????? Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Moda ulicy: Warszawa 30.08.06, 19:06 to pytanie nad ktorym sami sobie lamia glowe, uwierz:) Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Moda ulicy: Warszawa 31.08.06, 20:53 a zauwazylas jeszcze te czarne, plastikowe obramowki okularow....sama takie mam....i niby jestem architektem (z wyksztalcenia) ale cala na czarno ubierac sie nigdy nie bede!!!! Pozdrawiam kolezanke z branzy! Odpowiedz Link Zgłoś
katinkova Re: Moda ulicy: Warszawa 29.08.06, 01:25 zdjecia raczej kiepskie - robione wieczorem, z fleszem, splaszczaja sylwetki. klara wyglada jakby miala brudne nogi. rzeczywiscie wygladaja na strasznie upozowane i na sile trendy... nie wiem jak w warszawie ale np. w poznaniu na ulicy czesto widze orginalniej, ladniej i fajniej wygladajace dziewczyny... Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Moda ulicy: Warszawa 29.08.06, 08:17 No tak, 21 lat i już recenzentka czy dziennikarka, 20 lat i już malarka czy fotograf - posiadają już profesję i tytuł, natomiast wiek wskazuje co najwyżej na drugi rok studiów. Równie dobrze możnaby napisać: "Hermenegilda, 19 lat, neurochirurg, studiuje na AM". Poza tym akurat wszyscy, którzy zasłużyli na uwiecznienie przez fotografa Wybiórczej okazali sie ściśle związani z artystyczną Warszawką. To samo w Krakowie, Sopocie i Wrocławiu. Czyżby przedstawiciele innych zawodów nie mieli w ogóle gustu i własnego stylu? Następna ściema to pani storyboardzistka. Pracowałam kilka lat w tej profesji i kiedy dzwonią do ciebie w trakcie kolacji, potem spędzasz pół nocy w agencji reklamowej, by wreszcie wczesnym popołudniem walnąć się wreszcie do łóżka, naprawdę nie ma czasu ani ochoty na przebieranie się za Makową Panienkę. Naprawdę zdziwilibyście się jak wiele twórczych dusz ubiera się szaro i nijako - po prostu praktycznie i nie na pokaz, bo swój potencjał pokazujesz w pracy, a nie poprzez cudaczny i jak najbardziej "odczapowy" wygląd. Stylizować to się można na rauty na salonach, które i tak nie zdarzają się zbyt często ;-) A tak poza tym, gdzie ta moja Warszawa i urokliwe klimaty Mokotowa, Śródmieścia, Mariensztatu, Pragi, Grochowa, Muranowa, Żoliborza czy ciągle rozwijąjącego się Ursynowa? Jeśli w tekście odnosi się do Nowego Jorku, gdzie kadry z City w tle? Jak zwykle, miasta tam tyle, co na lekarstwo. Nawet plac Zbawiciela z barokową fasadą kościoła wygląda jak licha fototapeta i nijak nie oddaje unikalnej atmosfery miejsca. Przestańcie wreszcie z tą farsą fotoreportażu o mieście i jego mieszkańcach, bo Wam to po prostu nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Moda ulicy: Warszawa 29.08.06, 14:54 sigrun napisała: i > Naprawdę zdziwilibyście się jak wiele twórczych dusz ubiera się szaro i nijako > - > po prostu praktycznie i nie na pokaz, bo swój potencjał pokazujesz w pracy, a > nie poprzez cudaczny i jak najbardziej "odczapowy" wygląd. O toto!Nie wiem skad przekonanie,ze "artysci"musza ubierac sie w odjechane rzeczy,typu garnek na glowie.Studiuje na Hist.sztuki i nie widuje zbyt wielu freakow,ani wsrod studentow,ani tym bardziej wsrod wykladowcow/kochani,to nie Londyn!/.Jesli masz byc umazana farba,czy gipsem,to zalozysz raczej stara bluze niz jedwabna koszule.Co innego wyjscia,imprezy itp Aha-przyznam,ze Warszawa i tak wypada najlepiej wsrod dotychczasowych miast Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Moda ulicy: Warszawa 31.08.06, 23:30 > > nie poprzez cudaczny i jak najbardziej "odczapowy" wygląd. > > > O toto!Nie wiem skad przekonanie,ze "artysci"musza ubierac sie w odjechane > rzeczy,typu garnek na glowie Szary człowiek takowe przekonanie ma i basta. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maryna77 Re: Moda ulicy: Warszawa 29.08.06, 08:11 Zdumiewajace - to przerazajace miasto przyciaga tylko i wylacznie ludzi sztuki, ludzi kultury. Mieszkaja w nim same inydwidualnosci. Sztucznosc az razi. Jest to sztucznosc bliska "Twojemu Stylowi", gdzie ukazuja sie rozne hagiograficzne teksty o "gwiazdach". Odpowiedz Link Zgłoś
stpaul Moda ulicy: Warszawa 29.08.06, 09:06 Dawniej Wysokie Obciachy trzymały poziom i nie robiły sobie jaj z czytelników, ale czasy się zmieniają... Jeśli ta fotoseria jest na poważnie, to mój komentarz też będzie na poważnie. Prowincjonalna nędza. A tego kola z dziurą w spodniach mogła szanowna redakcja chociaż do diversa zaprosić przed sesją. Tak żeby i oglądacz i gazetowy budżet to wytrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: Moda ulicy: Warszawa 29.08.06, 10:16 a propos storyboardzistów,dziennikarek etc. i przypałowych ubiorów,to patrząc na te zdjęcia przypomina mi się,gdy dziennikarka elle przeprowadzała z moją przyjaciółką wywiad na potrzeby artykułu o sztuce i modzie;) byłam naiwna spodziewając się po kimś pracującym w elle zbyt wiele;)dziennikarka przyszła w japonkach z gumy kolor czerwony,granatowych dresowych spodniach z jednym paskiem,do tego przezroczysta indyjaska bluzka z wizerunkiem buddy i wydzierający czarny biustonosz;)to wszystko okraszonone niedbałym kucykiem i zerowym makijażem;) ale artykuł wysmarowała całkiem do rzeczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: Moda ulicy: Warszawa 31.08.06, 23:20 Przeciez oni wszyscy wygladaja po prostu normalnie,albo tak sobie.Czy wawki na nic wiecej nie stac? Sasiadka sprzatajaca biurowce tak sie ubiera a zadna z niej "artystka". Jezzuu ,to ja w latach mlodzienczych mieszkajac na brudnym Slasku bardziej kolorowo wygladalam. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Moda ulicy: Warszawa 31.08.06, 23:22 napolnoc napisała: > Przeciez oni wszyscy wygladaja po prostu normalnie,albo tak sobie.Czy wawki na > nic wiecej nie stac? Wypraszam sobie wawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza faktycznie kreują ich na bógwico 31.08.06, 23:25 zwłaszcza ta pani co jest środkiem wyrazu - fajny ma szlafroczek część bez jaj, część oldschoolowa podoba mi się tylko to kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/51,53581,3572729.html?i=0 ale buty bym zmieniła Odpowiedz Link Zgłoś
ava40 Re: O, mnie też się podoba:) 01.09.06, 03:52 I jeszcze te panie: bi.gazeta.pl/im/4/3572/z3572864X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: O, mnie też się podoba:) 01.09.06, 09:14 Pomijając profesję na pierwszym planie, mama i córka wyglądają uroczo. Jedynym i jakże poważnym mankamentem jest koślawa poza w której zostały uchwycone - wygladają dość pokracznie i karykaturalnie, a szkoda, bo z pewnością na żywo wyglądają korzystniej. Pani w pumpach, co balansuje na krawędzi (na Niepodległości bodajże) jest chyba najciekawszym obiektem tego pseudofotoreportażu. Tylko ta wystudiowana poza na Korę Jackowską sytuacji trochę mnie śmieszy i drażni zarazem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Z tą pozą to chyba norma - zauważyłyście 01.09.06, 22:19 jak fatalnie trzyma się Paulina Holtz? Na takie "pierduły" jak postawa nie zwraca się obecnie uwagi, no chyba że panna popada w skrajność i pomyka w szpilach niemal w półprzysiadzie . Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: faktycznie kreują ich na bógwico 01.09.06, 09:07 Środek Wyrazu w ogóle powinien zrobic coś z tymi lichymi piórkami, np. zainwestować w lakier do włosów lub wykreować ciekawszą fryzurkę. Trochę makijażu, takiego z biglem też by się przydało, jeśli chce utrzymać status Środka Wyrazu - samo zapewnienie nas o tym nie wystarczy ;-) Poza tym do wspomnianego szlafroczka kompletnym dysonansem są te czarne, ciężkie jesienne pantofle. Już wolę zwiewne buduarowe haleczki i masywne glany Courtney Love - wyglądają o niebo lepiej, oryginalniej i z jajem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: Moda ulicy: Warszawa 01.09.06, 09:32 Matka i córka świetne. Klara, okropna. Odpowiedz Link Zgłoś