Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ale wy jestescie niedouczone!!

14.09.06, 13:52
    zakladacie watki, ktore forumki sa najmodniejsze, znaja sie na modzie itd, a
    tam wpisy kochanca francuza, cioccolato, itd itd, o kobietach, ktore pojecia o
    modzie nie maja praktycznie zadnego!!
    piszecie, ze apaszki w przyszlym sezonie maja zastapic breloki przy torebkach,
    boze, gdybyscie sie chociaz troche na modzie znaly, obserwowaly co wchodzi a
    co wychodzi, nie wypisywalybyscie takich glupot! apaszki do ozdob kreowal np
    marc jacobs, ale rok temu i w tym sezonie to juz nie jest modne, ani trendy,
    wiec prosze nie piszcie tak, moze sie to komus podoba to niech nosi, ale to
    nie oznacza ze kreatorzy mody to teraz narzucaja! inne znowu pisza, ze czarne
    buty z dlugimi szpicami zapinane wokol kostki sa super, a pzreciez wygladaja
    jakby byly niedosc ze z targu, to jeszcze z pzreznaczeniem dla pan spod latarni
    takich przykladow mozna podawac w nieskonczonosc, ale co za duzo to niezdrowo
    opamietajcie sie! poczytajcie troche, poprzegladajcie elle, marie claire, to
    sie dowiecie co jest modne, a nie kreujcie tutaj starych rzeczy i w dodatku
    pzrestancie obrazac wspolczesna mode!
    (oczywiscie nie mam na mysli tutaj wszystkich forumowiczek, ale jednak nad
    czym bardzo ubolewam, zdecydowana wiekszosc)
    Obserwuj wątek
      • daggy4 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 13:56
        > piszecie, ze apaszki w przyszlym sezonie maja zastapic breloki przy torebkach,
        > boze, gdybyscie sie chociaz troche na modzie znaly, obserwowaly co wchodzi a
        > co wychodzi, nie wypisywalybyscie takich glupot! apaszki do ozdob kreowal np
        > marc jacobs, ale rok temu i w tym sezonie to juz nie jest modne, ani trendy,

apaszki przy torebkach to klasyka. odkad pamietam to nosza je kobiety w roznym
        wieku, ale raczej starsze niz mlodsze

a w ogole to powinnas sobie wypic jakas herbatke uspakajaca ;)
      • sumire Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 14:02
        porca miseria :) to dlatego, że zawsze wolałam douczać się zgoła innych rzeczy,
        niż moda, którą uważam za jedną z najmniej istotnych spraw w życiu człowieka. i
        nieszczególnie nad sobą ubolewam ;)
        • iwonaaaa Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 14:04
          tori może drinia sobie wypij.
          Niech noszą co chcą, "forumi"dzielą się swoimi upodobaniami.
          Po coż tyle oburzenia:)
        • daggy4 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 14:05
          dirrei anche porca zozza ;))
        • asiawoodstock Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 14:05
          Wymieniałam dziewczyny, które lubię, które zapamiętałam, których posty czyta
          się z zainteresowaniem ;-) Ciebie też wymieniłam, ale nie kierowałam się tym,
          czy ktoś zna się na trendach, tylko tym, kto utkwił mi w pamięci. Pozdrawiam!
          • tori86 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 14:10
            nie martwcie sie, nie denerwuje sie tym az tak barzo, zebym musiala wypic
            herbatki uspokajajace:) po prostu nie lubie jak ludzie wkladaja cos do jednego
            wora, ja wiem, ze dziewczyny na forum sa super, z poczuciem humoru, czasami
            podaja naprawde duzo roznych ciekawych i smiesznych informacji, ale no chociaz
            takie sa, to malo ktora sie tak naprawde na czyms zna, a pozniej tylko krytykuja
            i krytykuja ludzi, ktorzy modnie sie ubieraja, a to wynika wlasnie z
            nieznajomosci wspolczesnych trendow i to mnei wlasnie drazni
            jak ktos sie nie zna, to niech sie nie wypowiada, nie mowie, ze to co modne musi
            sie kazdemu podobac, w koncu sa rozne gusta, ale nie nalezy z tego drwic, trzeba
            byc tolerancyjnym itd itd
            moze w koncu polskie podejscie do tej dziedziny sie zmieni
            • lanja Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 10:34
              > jak ktos sie nie zna, to niech sie nie wypowiada

Na szczęście mamy (jeszcze) wolność słowa i wypowiedzieć się może każdy. Jak to
              dla Ciebie takie oburzajace to nie czytaj.
            • naels Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 15:48
              > jak ktos sie nie zna, to niech sie nie wypowiada, (...) trzeba byc
              tolerancyjnym

No tutaj, Tori, to pokazalas szczyt tolerancji :-DDD
              Pozwol, ze ci odpowiem w tym samym tonie: jak ktos nie ma pojecia o ortografii
              ("niedosc ze") i interpunkcji, to niech sie w ogole nie czepia klawiatury.
      • cioccolato_bianco Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 14:15
        tori86 napisała:

> zakladacie watki, ktore forumki sa najmodniejsze, znaja sie na modzie itd, a
        > tam wpisy kochanca francuza, cioccolato, itd itd, o kobietach, ktore pojecia o
        > modzie nie maja praktycznie zadnego!!

itd.

czy ktos, w swej laskawosci, moze wyjasnic o co chodzi ;)

ps. kolorowych pisemek typu elle czytac ani przegladac nie planuje. szkoda mi
        czasu :)
      • houhou Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 14:19
        Tori, nie zauważyłaś dotąd, że tu nie dyskutuje się raczej o najnowszych
        kolorach u Prady i fasonie kołnierzyka u Lagerfelda czy kolekcjach?
        Moda to nie tylko wybiegi i Anna Wintour. Moda to też ulica i to, jak wyglądamy
        na codzień. Nie zgodzę się ze stwierdzeniem że np. baleriny już niemodne bo
        najnowsza kolekcja Manolo to 12 cm obcasy i noski w kształcie łopaty do
        śniegu...
        Trochę dystansu dziwczyno:)

---------------
        "(...)nawet żyrafę ze stołka jak bieda...
        i tylko jeża przelecieć się nie da!!!"
        • nemezis555 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 20:59
          Święta prawda
      • pianazludzen Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 15:03
        Jak tak cie to bardzo boli, to moge wpisac w tamtym watku, ze za autorytet w
        dziedzinie mody uwazam tori86, doprawdy...
      • alex_koz Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 15:12
        Tori,
        radze poogladac fotoblogi z Japonii - na pewno znajdziesz tam inspiracje.
      • gabi1234 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 15:15
        ale o co chodzi?? o jaki wątek?? bo ja faktycznie niedouczona jestem :(
        • napolnoc Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 16:21
          Forum jest duze i publiczne.Pisza tu dziewczyny o Modzie i modzie.
          Sa kobiety co odcien rajstop maja dobrany do odcienia szminki (lub odwrotnie) i laski co za 50 zl na
          bazarze, ubiora sie na rozowo, od stop do glow.
          Tylko,ze krytykowanie kogos dlatego ze ma inny gust to plytkie.Mozna wyrazic opinie n/t jakiegos
          ciucha,butow bez obrazania wlasciciela.Choc to trudne...

Jednak rzeczywiscie smieszne sa posty pt co bedzie "modne" wkrotce.Szczegolnie jesli napisane sa
          przez nastolatki,ktore raczej trendseterami nie sa.
      • maggi9 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 16:19

tori86 napisała:
        > piszecie, ze apaszki w przyszlym sezonie maja zastapic breloki przy torebkach,
        > co wychodzi, nie wypisywalybyscie takich glupot! apaszki do ozdob kreowal np
        > marc jacobs, ale rok temu i w tym sezonie to juz nie jest modne, ani trendy,
        > wiec prosze nie piszcie tak, moze sie to komus podoba to niech nosi, ale to
        > nie oznacza ze kreatorzy mody to teraz narzucaja!

To wróc do tego wątku i przeczytaj dokładnie co napisałam.
        Mówiłam, że przeczytałam o takim "trendzie" w jakiejś gazecie.I ja wcale nie
        twierdze, że to jest modne.

A tak poza tym troche luzu.Noszenie niemodnych ubrań jeszcze nikogo nie zabiło
      • kamila29091 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 16:24
        OOOO znalazla sie Coco Chanel. Moda nie jest najwazniejsza.
      • galbinatus Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 16:32
        Popieram w 100 % :)))
        Teraz juz wiem czemu sie ludzie na mnie gapia jak do Polski pojade, poniewaz
        to co ja nosze aktualnie tam dojdzie dopiero w nastepnym roku, a ja zawsze
        mysle ze gdzies sie czyms upackalam i dlatego tak sie wszyscy ogladaja:))
        A co sie bede rozpisywac lece na zakupy.)))
        • tori86 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 18:58
          ale ja wlasnie nie krytykuje ludzi za to jaki maja gust, pzreciez gdyby kazdy
          mial taki sam to byloby nudno na swiecie
          chodzi mi o to, ze to wlasnie duzo osob krytykuje najmodniejsze ubiory, uznaje
          je za kiczowate (np noszenie legginsow, dluzszych swetrow), bo trzymaja sie tych
          najbardziej prostych i bezpiecznych, w dodatku nie znajac sie na najmodniejszych
          fasonach
          caly czas bede trabila na tym forum o tolerancje i zaprzestanie wysmiewania sie
          z modnie ubranych osob

P.s. galbinatus ja mam wlasnie tak samo jak ty:)
          • galbinatus Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 20:04
            tori86 napisała:

> P.s. galbinatus ja mam wlasnie tak samo jak ty:)

To cale szczescie a juz sie balam ze tylko ja tak mam:))
      • magdaksp Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 19:04
        wyrocznia mody sie odezwala.pkaz wtakim razie swoje ciuchy skoro krytykujesz
        ciocolatto czy inne forumki.tak trabisz o tej modzie ajakos nigdzie twoich
        ciuchow nie widac.aoto co ja mysle o
        modzie:tekstpiosenki.emuzyka.pl/609/14.html
        • tori86 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 19:11
          naprawde nie wiem o co ci chodzi, mam pokazac swoje ciuchy zebys uwierzyla, ze
          jestem modna? wybacz, ale kompletnie mi na tym nie zalezy, w ogole powinnam
          zignorowac twoja wypowiedz, poniewaz ona kompletnie nie dotyczy mojego postu,
          moze naucz sie czytac ze zrozumieniem, bo napewno gdybys opanowala ta sztuke, to
          nie wypowiadalabys sie w taki sposob
          moj post nie jest o tym, co jest modne a co nie, ale o tym, ze aby krytykowac
          mode, trzeba sie najpierw na niej znac, badz miec o niej chociaz male pojecie, i
          chicalam wlasnie to podkreslic, zreszta pzreczytaj sobie jeszcze raz moja
          wypowiedz to moze dojdzie to do ciebie
          • magdaksp Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 19:41
            tori86 napisała:

> naprawde nie wiem o co ci chodzi, mam pokazac swoje ciuchy zebys uwierzyla, ze
            > jestem modna?
            tak wlasnie oto mi chodzi.bo poki co piszesz o modzie jakbys conajmniej ty
            odpowiadala za najnowsze trendy a reszte traktujesz jak nie douczone
            pospólstwo,zmień ton to moz ektoś potraktuje cię powaznie.

wybacz, ale kompletnie mi na tym nie zalezy, w ogole powinnam
            > zignorowac twoja wypowiedz, poniewaz ona kompletnie nie dotyczy mojego postu,
            > moze naucz sie czytac ze zrozumieniem, bo napewno gdybys opanowala ta sztuke, t
            > o
            > nie wypowiadalabys sie w taki sposob
            > moj post nie jest o tym, co jest modne a co nie, ale o tym, ze aby krytykowac
            > mode, trzeba sie najpierw na niej znac, badz miec o niej chociaz male pojecie,
            > i
            > chicalam wlasnie to podkreslic, zreszta pzreczytaj sobie jeszcze raz moja
            > wypowiedz to moze dojdzie to do ciebie

aco to wlasciwie znaczy "znac się na modzie"?uwazasz ze znasz sie na modzie bo
            czytasz elle i marie claire?(naprawde rozsmieszylas mnie tymi tytulami.jak to
            ciocolatto napisdala szkoda czasu i pieniedzy na takie gazey.)czy moze to znaczy
            śledzić najnowsze kolekcje znanych projektantów czy może ubierac sie w ciuchy z
            najnowszych kolekcji np zary czy h&M?bo jesli chodzi o slawnych projektantow to
            jesli to forum byloby o tym to nie byloby tu tak duzo ludzi.pozatym poco gadac o
            kolekcjach na ktore nas nie stac ajesli nawet stac to nie ma ich w polsce? a
            .tak naprawde nie bardzo rozumiem czym dla ciebie jest moda?
        • foamclene Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 19:30
          dobre :)
        • foamclene magdaksp 14.09.06, 19:39
          znlazlam u japonczykow i strasznie mi sie spodobalo
          takie w Twoich klimatach
          cudenko
          img160.imageshack.us/img160/5417/s002pj2.jpg
          img53.imageshack.us/img53/5379/s002bfu6.jpg
          • magdaksp Re: magdaksp 14.09.06, 19:44
            podobaja mi sie warkoczyki,chustka,torba, bransoletki i kolczyki(piekne!) ale
            troche przedobrzyla ztą sukienką:)ja bym do takich dodatkow zalozyla cos
            bardziej stonowanego
      • ala1986 tori86 - popieram! 14.09.06, 19:18
        Tori ma rację. To jest forum "Moda" a nie "jak się ubrać żeby inni się z nas
        nie śmiali" :/ Nie neguje osób, które ubierają się zachowawczo i na forum
        oceniają ciuchy według własnego gustu ale jeśli ktoś pisze tutaj, że nie
        interesuje się modą a przeglądanie aktualnych trendów to strata czasu to chyba
        pomylił fora.
        • maggi9 Re: tori86 - popieram! 14.09.06, 19:21
          A można to forum przeglądac nie interesując się naj naj naj bardziej swiezymi
          trendami a po prostu lubiąc ubrania?niekoniecznie super na czasie?
          Czy tego absolutnie nie wolno?
          • magdaksp Re: tori86 - popieram! 14.09.06, 19:34
            nie wolno:)!
      • foamclene Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 19:29
        wyluzuj ;)
        to zabawa,
        a nie sprawa zycia i smierci
        • tori86 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 20:21
          no coz, widze, ze moje posty nie docieraja tam, gdzie bym chciala, w sumie do
          niektorych to wrecz jest jak rzucanie grochem o sciane
          czy ja napisalam, ze jestem mistrzynia w pojmowaniu mody? czy napisalam, ze
          opieram swoja wiedze na jej temat czytajac elle badz marie?? czy wysmiewam sie z
          waszych gustow??
          z wami to jest tak, ze jak cos wchodzi do mody, ale nie ma tego na polskich
          ulicach, to nazywacie to kiczem, czyms dziwacznym, ale jak minie na nie sezon,
          to wtedy bedziecie sie tym zachwycac, tak jak np teraz jest to z oficerkami, czy
          tez kurtkami khaki, co bylo modne sezon, dwa sezony temu, ale wy dopiero teraz
          to kupujecie, a jak wchodzilo to do sklepow dwa lata temu, to to wysmiewalyscie,
          pamietam dobrze, bo chodzilam wtedy do ostatniej klasy liceum i jak przyszlam w
          takich oficerkach do szkoly, to wszyscy sie na mnie gapili jakbym urwala sie z
          ksiezyca, ze jak mozna takie buty i to nie na obcasie??
          • magdaksp Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 20:22
            chcialam zauwazyc ze oficerki to nie pierwszy sezon sa modne.nie zamierzam
            dyskutowac z kims kto robi coś czego wprost nie znoszę-uogolnia.
          • magdaksp Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 20:23
            atak wogole to ja caly czas tak mam ze ludzie sie na mnie dziwnie patrza
            (szczegolnie moja siostra)i nie dlatego ze ubieram sie modnie bo pewnie bym
            przepadla w tlumie.
          • foamclene Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 20:30
            starsznie ogol;nikowo
            konkrety dawaj kto krytykuje najnowsze "tryndy", bo ja czytam forum regularnie
            i nie zarejestrowalam podobnych reakcji
            mysle, ze moze zle odczytujesz nasze wypowiedzi...
            • tori86 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 20:41
              akurat do ciebie foamclene nie mam zadnych zarzutow, wydaje mi sie nawet, ze
              mamy podobny gust,a co do konkretow, to wybacz, ale tu sie wypowiada tyle osob,
              ze nie sposob tego szybko ogranac, gdybym miala czas to chetnie bym po kopiowala
              wiele wypowiedzi i zrobila do tego odpowiedni post, ale teraz szukac tego
              wszystkiego:), mam nadzieje, ze osoby o ktore mi chodzi zorientowaly sie, i ze
              jak komus sie cos nie podoba, to sie nie podoba i moze to powiedziec, ale
              nienawidze jak ktos sie wysmiewa, badz wmawia innym, ze cos jest modne chociaz
              nie jest, tak jak napisalam, cos co nie jest modne moze sie komus podobac, ale
              to nie znaczy ze jest to na topie
              i chyba tyle
              pozdrawiam:)

czy tak trudno zrozumiec, ze kazdy ma swoje upodobania?
              • nessie-jp Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 20:57
                Ja krytykuję najnowsze trendy. Proszę bardzo, tori, jeżeli moje niedouczenie
                sprawia ci ból, to nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś wrzuciła mój nick do
                swojego ignora. Wtedy nie będzie cię bolało, że ja się nie znam i śmieję się z
                leginsów do pół lydki i butów "do szpica".
                • magdaksp Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 21:02
                  ja sie nie smialam z zadnych topowych rzeczy ale zgadzam sie ze nadmiar leginsow
                  na ulicach zaczyna byc smieszny .zreszta juz powiedzialam co na temat mody
                  mysle.pozatym jesli komus nie podoba sie cos co jest modne to znaczy ze jest
                  niedouczony?tori!nie odpowiedzials na zadne moje pytanie,troszke placzesz sie w
                  zeznaniach:)
              • mpaulk Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 21:11
                Sluchaj, bez urazy, ale przeczytaj na glos swoj wlasny post. Zapytaj mame,
                kolezanke, etc., co o nim mysla. Moim zdaniem byl napastliwy. A Ty wydajesz sie
                troche czepialska.
                i mam wrazenie, ze Tobie wlasnie jest trudno zrozumiec, ze kazdy ma swoje
                upodobania.
                I chyba nie do konca jest tak, jak napisalas: "apaszki do ozdob kreowal np
                marc jacobs, ale rok temu i w tym sezonie to juz nie jest modne, ani trendy"
                (zajrzyj moze na style.com).
                Inna rzecz, ze apaszki to klasyka, od zawsze. Klasyka w znaczeniu ponadczasowej
                elegancji, a nie aktualnych trendow.
                A o Marie Claire to pisalam, ale chetnie sie powtorze. Marie Claire nie wychodzi
                w Polsce, to po pierwsze, wiec nie namawiaj na przegladanie obcojezycznych pism,
                bo one sa nieludzko drogie w Polsce (sprzedawane w Empiku i Trafficu, etc. z
                pieronska marza). Po drugie targetem MC jest sredniozarabiajaca 30+40+ gospodyni
                domowa. Taka bardziej wyrafinowana Claudia z nieco wyzszej polki. I MC wlasnie
                pokazuje trendy mocno ugrzecznione.

pzdr,
                p.

• cioccolato_bianco Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 07:05
                tori86 napisała:

> a co do konkretow, to wybacz, ale tu sie wypowiada tyle osob,
                > ze nie sposob tego szybko ogranac,

to nie rzucaj nazwiskami.
              • lanja Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 10:32
                > czy tak trudno zrozumiec, ze kazdy ma swoje upodobania?

Widzę, że Tobie bardzo trudno jest to zrozumieć.
          • foamclene a laparis ona przeciez, zyje w stolicy mody... ;) 14.09.06, 22:33

> z wami to jest tak, ze jak cos wchodzi do mody, ale nie ma tego na polskich
            > ulicach, to nazywacie to kiczem, czyms dziwacznym, ale jak minie na nie sezon,
            > to wtedy bedziecie sie tym zachwycac, tak jak np teraz jest to z oficerkami,
            cz
            > y
            > tez kurtkami khaki

a mnie sie wlasnie wydaje, ze jest wrecz odwrotnie, ze dziewczyny z forum
            doskonale orientuja sie w najnowszych trendach... to, ze nie zawsze nosimy
            ciuchy z wybiegow nie znaczy, ze nie jestesmy zorientowane ;) co z tego, ze
            oficerki pododbaly nam sie juz dwa sezony temu skoro nie bylo ich w sklepach :)
            teraz sa, mozemy je kupic wiec dyskutujemy o nich na forum
            mowimy najczesciej o tym co dotyczny nas bezposrednio i aktualnie...

jest tak niewiele niemodnych rzeczy, ze bardzo trzeba sie starac, zeby ubrac
            sie nie na czasie...
          • silencia22 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 23:21
            > z wami to jest tak, ze jak cos wchodzi do mody, ale nie ma tego na polskich
            > ulicach, to nazywacie to kiczem,

sorki,ale to ty wszystko nazywasz kiczem,jesli ktos nie preferuje modnych teraz
            butow z babcinym okrąglym przodem i na słupku, tylko woli na cienkiej podeszwie
            szpilki z wcale nie wydluzonymi szpicami, to zaraz jest "obciachowy"
            wg ciebie wszystko co nie jest TERAZ modne jest "obciachowe " i lepiej nie
            wychodzic z domu bo mozna narazic sie na wysmiewanie takich jak Ty.gwarantuje
            ci ze o wiele lepiej mozna wygladac nie podązając za modą tak mocno, chodzi o
            swoj wlasny styl,jaki kto ma jego sprawa i nie obchodzi mnie to czy jest to
            modne czy nie.najwazniejszy jest STYL!ale jesli masz kase zeby podązac za modą
            to gratuluje i ciesz sie tym ale nie krytykuje tych ktorzy myslą inaczej niz ty
            • frigg Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 23:24
              otóż to - 'moda przemija, styl pozostaje' jak powiedział pewien boroczek, czyli
              Coco Chanel :)
            • silencia22 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 23:25
              to bylo do tori
      • frigg Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 21:38
        Ciekawa jestem jakie Ty masz podstawy, żeby osądzać kto ma pojęcie o modzie a
        kto nie. Swoją drogą nie zauważyłam, żeby nagminne tutaj było wyśmiewanie
        trendów, bardzo bym prosiła o przykład.
        • mpaulk Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 22:13
          frigg napisała:

> Ciekawa jestem jakie Ty masz podstawy, żeby osądzać kto ma pojęcie o modzie a
          > kto nie. Swoją drogą nie zauważyłam, żeby nagminne tutaj było wyśmiewanie
          > trendów, bardzo bym prosiła o przykład.
          chyba jej chodzilo o to, ze na forum "wysmiewamy" legginsy. Uzylam cudzyslowie,
          bo nie uwazam, ze wysmiewamy legginsy, ale taki masowy trend - nosze legginsy,
          wiec jestem cool.
          ja tam do legginsow nic nie mam, ale smiesza mnie te tlumy jednakowo
          umundurowanych mlodych dziewczat. tyle.
          pzdr,
          p.
          • mpaulk Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 22:18
            napisalam w cudzyslowie. oczywiscie. za szybko nacisnelam enter.

pzdr,
            p.
          • frigg Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 22:20
            cholera, a ja nie mam warunów żeby nosić legginsy, tylko niemodne rozszerzane
            nogawki. Nic to, od jutra się wbijam w getry, walę fotę i wklejam w wizytówkę,
            żeby od razu było widać, że się znam na modzie, a co.
            • mpaulk Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 22:27
              frigg napisała:

> cholera, a ja nie mam warunów żeby nosić legginsy, tylko niemodne rozszerzane
              > nogawki. Nic to, od jutra się wbijam w getry, walę fotę i wklejam w wizytówkę,
              > żeby od razu było widać, że się znam na modzie, a co.
              BTW - wiesz, jednym z dominujacych trendow na pokazach jesien/zima 2006/2007
              byly szerokie nogawki. bardzo szerokie nogawki. bylo tez troche tzw. cygaretek,
              ew. waskich spodni, ale nie bylo w ogole skinnies. Byly tez legginsy, a jakze,
              to rzeczywiscie jest modne - ale legginsy nie pod krotkie dzinsowe spodniczki.
              legginsy do tunik i dluzszych spodnic. legginsy zamiast rajstop - i wtedy
              dolozono do nich dlugie cieple skarpety. No i na pokazach do legginsow nie
              zakladano balerinek - tylko buty na slupku lub platformach.

czyli - mozesz nosic szerokie spodnie i byc supermodna. mozesz nosic legginsy -
              jako rajstopy :]
              pzdr,
              p.
              • tori86 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 22:49
                czemu wy wszystko przewracacie na opak? od razu jakies zarzuty na moj temat,
                przeciez ja nie pisze, zebyscie nosily to co modne! napisalam, ze kazdy nosi to
                co mu sie podoba, i znowu bede sie powtarzac, ale chyba tak trzeba, bo wy nie
                sluchacie, zebyscie nie wysmiewaly wspolczesnych trendow i tyle
                i juz sie tutaj nie bede wypowiadac bo szkoda mojego zdrowia:)
                pozdrawiam
                • pianazludzen Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 22:55
                  >zebyscie nie wysmiewaly wspolczesnych trendow

ale kto wysmiewa trendy kochanie, kto? moze podaj przyklad? chioccolato?
                  kochanica francuza? i w ktorym momencie wysmiewaly te trendy?
                • frigg Re: ale wy jestescie niedouczone!! 14.09.06, 23:11
                  a dlaczego nie miałyby pojawić się zarzuty pod Twoim tematem, skoro
                  zatytułowałaś wątek tak a nie inaczej? Wybacz, może Cię nie zrozumiałam do
                  końca, ale to pewnie wynika z niejakiej bełkotliwości Twoich postów. Dalej
                  czekam aż wyjaśnisz łaskawie, najlepiej na przykładach jakie to konkretnie
                  trendy są tu wyśmiewane.
                • magdaksp Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 00:42
                  sama nie za bardzo wiesz oco ci chodzi-takie mam wrazenie.popzatymnie rozumiem
                  dlaczego mam nie wysmiewac trendow jesli mi sie nie podobaja?
                • cioccolato_bianco Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 07:07
                  nam nie wolno , ale tobie owszem wolno pisac co slina na jezyk przyniesie?
      • zettrzy Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 07:26
        co za szczescie ze jedna douczona sie znalazla - gimnazjalistka w szkolnym
        fartuszku, ktora w innym watku prosi te niedouczone forumki zeby jej wybraly
        kierunek studiow :P
        o pardą, nawet nie kierunek studiow, tylko CZY isc na studia, bo biedne dziecko
        nie wie co ze soba zrobic i ma nadzieje ze ktos mu powie jak spedzic reszte zycia
        <ROTFL>
        no fakt, nie mozna spedzac calego czasu przegladajac Elle i Marie Claire bez
        okreslonych konsekwencji dla gornych rejestrow
        i tylko jest mi smutno ze mlode pokolenie ma w glowie taka sieczke, nawet nie
        potrafi wyrazic sie we wlasnym jezyku - ubrania wchodza W MODE, a nie DO MODY
      • siostra_bandyty Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 07:43
        "...piszecie, ze apaszki w przyszlym sezonie maja zastapic breloki przy torebkach,
        boze, gdybyscie sie chociaz troche na modzie znaly, obserwowaly co wchodzi a
        co wychodzi, nie wypisywalybyscie takich glupot! "
        Kotku , nie wzywaj imienia Pana Boga swego ...
        Nie ma potrzeby.
        • aneta102 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 08:32
          Zeby tak poprzec Zettrzy:
          "a jak wchodzilo to do sklepow dwa lata temu, to to wysmiewalyscie,pamietam
          dobrze, bo chodzilam wtedy do ostatniej klasy liceum ..."

No, douczona pani profesor z matura ;))))
          Niunia, wez sie moze za nauke, zrob cos pozytecznego, z nudow te glupoty
          wypisujesz? Moze jakies zainteresowania wiecej niz tylko ciuchy?
          Moje dzieci tez sie madrza, ale sa w wieku dojrzewania.
          Tobie by wypadalo juz troche glowy zaczac uzywac, w koncu stuknelo ci az 20
          lat;))) O kurcze, jaka plama - moze 21!;)))))
          • tout_court Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 09:53
            Anetko, do swoich dzieci tez tak się zwracasz?
            Współczuję im.

• galbinatus Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 14:07
            No i siadly na dziewczyne jak kwoki na grzede.

aneta102 napisała:

> Niunia, wez sie moze za nauke, zrob cos pozytecznego, z nudow te glupoty
            > wypisujesz? Moze jakies zainteresowania wiecej niz tylko ciuchy?

Ja bym inaczej proponowala idz na studia...kierunek ?...moze cos z moda
            zwiazane ?

Aneta102 dzieci ze szkoly wrocily ? nie masz co robic to moze zagon do ksiazek
            co? )))))

A noz widelec moze wyrosnie ze niej jakas super projektanka mody.....
            • aneta102 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 16:02
              No to zaproponuj swojej kolezance;))))))) Nic ci se nie pomylilo???
              Czy ona pytala o studia czy moze zarzucila wszystkim niedouczenie? ;)))
              Aha, pytala grzecznie o studia i dlatego wsiadlysmy na nia jak kwoki na
              grzede;))))))))
              I ja ciebie o nic nie pytalam, zauwazylas? Czy moze wszystkim po kolei odpowiesz? ;)
              Wiec to nie do mnie juz pisz tylko odpowiedz na pierwszy post. I pooddychaj
              gleboko;)))))
              A dzieci nie wrocily jeszcze, dzieki za troske, nie musze do niczego gonic;))))

• zettrzy Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 18:30
            aneta102 napisała:
            > Tobie by wypadalo juz troche glowy zaczac uzywac, w koncu stuknelo ci az 20
            > lat;))) O kurcze, jaka plama - moze 21!;)))))

cale 21? niemozliwe, poziom jej postow, gust, preferencje dla mody dzieciecej,
            czupurnosc typowa dla okresu pubescencji wskazywalyby raczej na jakies 13-14 lat

czyzby jakas kolejna, aspirujaca parowa?
      • oxy_gen_86 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 11:45
        A co to za watek? Ten od ktorego sie zaczelo...? :>
        • ksiaze-gigi Re: ale wy jestescie niedouczone!! 15.09.06, 13:28
          legginsy są kiczowate...tralalalalalalala
          platformy są kiczowate...tralalalalalalala

i co mi zrobisz? :P
          • ejziej Re: ale wy jestescie niedouczone!! 16.09.06, 13:02
            Ja się po części zgadzam z tori86. Napewno nikt nie jest niedouczony!!!. Ale
            chodzi o to że jak np kochanica-francuza da fotke to wszyscy się zachwycają
            nieważne czy im się podoba czy nie. Czasem ktoś wklei coś fajnego a wy go
            besztacie po kolei bo tak stwierdzi 1 os i potem krytykujecie równo a nie
            patrzycie na strój. A te apaszki przy torebkach to już napewno nie są modne.
            Ja tego nigdy nie wiedziałam. Jesli się komuś podoba niech nosi :)
            • yavanna86 Re: ale wy jestescie niedouczone!! 16.09.06, 19:18
              Ty, douczona, najpierw nad ortografią i literówkami popracuj. Nawiasem mówiąc,
              "niedouczenie" jako określenie nieznajomości trendów jest trochę nietrafione, bo
              dla rzadko kogo w/w znajomość jest jakąś dziedziną wiedzy, którą musi /czy nawet
              powinien opanować/ od A do Z.
              BTW - bardzo mnie zawsze rozczula wyciąganie wieku jako podstawowego argumentu w
              dyskusjach. Zettrzy, przecież wypominałaś mi, że jestem za młoda na dyskusje z
              Tobą na równych prawach, więc czemu teraz uznajesz, że dwudziestka to za dużo -
              no, przecież to prawie żłobek!! - i dałabyś Tori 13-14?...
              Zazwyczaj nie jest automatycznie tak, że młody to kretyn, a dojrzały to
              wyrafinowany geniusz i esteta /co prawda doświadczenia przybywa z wiekiem, ale
              za to mózg jest najsprawniejszy w latach studenckich :P/
              • zettrzy Re: ale wy jestescie niedouczone!! 17.09.06, 20:03
                Zettrzy, przecież wypominałaś mi, że jestem za młoda na dyskusje z
                > Tobą na równych prawach, więc czemu teraz uznajesz, że dwudziestka to za dużo -
                > no, przecież to prawie żłobek!! - i dałabyś Tori 13-14?...

czytaj uchem a nie brzuchem - posty tori sa tak infantylne ze nie sposob ocenic
                jej wieku na wiecej niz 14 lat, mimo ze ona sama twierdzi ze ma wiecej; to
                napisalam i to powinnas przeczytac, czyzby cos z percepcja? w wieku kiedy mozg
                jest najsprawniejszy?
                mozg jest najsprawniejszy w wieku 30-40 lat, chociaz ta granica sie przesuwa i
                gdzies czytalam ze teraz to jest jakies 35-45 lat; lata studenckie moga
                oczywiscie wypasc roznie, sama mam studentow starszych ode mnie, chociaz nie
                moge powiedziec zeby byli jakos specjalnie sprawni intelektualnie; a skoro juz
                mozg jest taki sprawny w latach okreslanych jako studenckie, to dlaczego ludzie
                w tym przedziale wieku nie maja zadnych osiagniec intelektualnych? bo chyba nie
                chcesz powiedziec ze praca semestralna czy egzamin zdany na piatke to jakies
                szczegolne osiagniecie
      • donna_bianca Re: ale wy jestescie niedouczone!! 17.09.06, 14:33
        > co wychodzi, nie wypisywalybyscie takich glupot! apaszki do ozdob kreowal np..

> opamietajcie sie! poczytajcie troche, poprzegladajcie elle, marie claire, to
        > sie dowiecie co jest modne, a nie kreujcie tutaj starych rzeczy i w dodatku...

bez komentarza
        albo i z komentarzem: jestes glupsza niz mogloby sie wydawac
        • etolia Re: ale wy jestescie niedouczone!! 17.09.06, 15:40
          pinkpanther napisala w watku o legginsach
          a ja jeszcze pół roku się z nich śmiałam a dzisiaj sobie kupiłam czarne
          chyba chce się wtopić w tłum ;)

i autorka watku ma tu troche racji, gdzies tam pisala, ze najpierw dziewczyny
          cos wysmiewaja, a jak pozniej to sie robi oklepane to kupuja i ubieraja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka