hacefira 23.09.06, 20:33 no super...bo ja jestem właśnie dziewczyna-wersja mini mini i wynika z tego tekstu, że moda jesienna nie dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Jak się nie ubierać 24.09.06, 08:24 z tym zdaniem, że dzianinowa sukienka nie pasuje do pereł i na odwrót, bym się nie zgodziła. Wyobraźcie sobie dzianinę prostą, bez efektownych dużych wzorów i warkoczowych splotów, z dekoltem półokrągłym i o prostym wykończeniu. Pasuje, jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaczepiel Re: Jak się nie ubierać 09.10.06, 14:13 alpepe napisała: > z tym zdaniem, że dzianinowa sukienka nie pasuje do pereł i na odwrót, bym się > nie zgodziła. Wyobraźcie sobie dzianinę prostą, bez efektownych dużych wzorów i > warkoczowych splotów, z dekoltem półokrągłym i o prostym wykończeniu. Pasuje, > jak ulał. Masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
e.i.g Re: Jak się nie ubierać 24.09.06, 09:25 Wlasnie. ja tez jestem mini-mini, a ta moda jest dla wysokich. Moze chociaz dzinsy rurki i za duzy sweter (tunika) z paskiem pod dluzsza, ale waska marynarke? A butow na obcasach nienawidze, buuuu... Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Jak się nie ubierać 24.09.06, 09:41 Alez glupoty wypisuja w tym artykule... O Leggingsach: "W tym sezonie noszone obowiązkowo o długości 3/4, a jeśli dłuższe, to w krzyliwych kolorach i z ciekawym deseniem (np. lamparcie cętki)" Co za bzdura. Projektanci pokazali przede wszystkim leggingsy dlugie, a czasem nawet zachodzace na polowe stopy. "Legginsy nosimy wyłącznie do wysokich obcasów! Jeśli wybieramy buty na płaskim, to tylko te z nas, które mają długie nogi, dla których płaska podeszwa to nie kłopot. Chodzi o to, żeby nogę było widać. Należy również pamiętać, że długość 3/4 wbrew pozorom optycznie skraca długość, ale jeśli już się na nią decydujesz, załóż do niej szpilki i kreację z asymetrycznym dołem (która optycznie wydłuża), albo miikroskopijną mini" Zarowno szpilki jak i mini do leggingsow bedzie wygladac nieswiezo, tzn. bardziej jak ktos, kto od lat 80-tych nie zmienil stylu. Szpilki zastapic platformami albo tzw. shoeboots czyli botkami do kostki, a mikroskopijna mini sukienka-swetrem albo szeroka sukienka w stylu trapezu albo empire. Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo PS 24.09.06, 10:04 Reszta tego artykulu tez do kitu, przypomina bardziej slowotok licealistki niz artykul dziennikarki mody! Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jak się nie ubierać 24.09.06, 10:48 trzeba być pozbawionym wyobraxni żeby napisac cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
nikadaw1 Re: Jak się nie ubierać 24.09.06, 11:10 dzianinowa sukienka nie dogada się z perłami? a co takiego rewolucyjnego wymysliła Chanel? Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Jak się nie ubierać 24.09.06, 13:01 autorka tego artykułu powinna się dokształcić z historii mody. Gdzie tam ubiorom z czasów Marii Antoniny do ubiorów z czasów Napoleona! Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Jak się nie ubierać 24.09.06, 18:53 inaa1 napisała: > autorka tego artykułu powinna się dokształcić z historii mody. Gdzie tam > ubiorom z czasów Marii Antoniny do ubiorów z czasów Napoleona! Nie tylko z historii mody, ale w ogole z historii!! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_milkie Re: Jak się nie ubierać 24.09.06, 16:38 Nie musisz być fashion victim. Ubieraj sie po swojemu! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: Jak się nie ubierać 06.10.06, 09:19 hacefira napisała: > no super...bo ja jestem właśnie dziewczyna-wersja mini mini i wynika z tego > tekstu, że moda jesienna nie dla mnie... Bez przesady! Zawsze coś wybierzesz dla siebie! Nie zawsze wszystko co modne jest dla wszystkich. Każda z nas ma jakiś styl, swoje kolory...czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
to_me NIska? 09.10.06, 10:28 To, przepraszam, co mają nosić niskie dziewczyny? Bo z tego wynika, ze powinnam chodzić nago. I nie uważam, że legginsy do płaskiej podeszwy zarezerwowane są tylko dla "żyraf" Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia19881 Jak się nie ubierać 09.10.06, 14:58 nie zgadzam sie do konca z tym tekstem poniewaz w tym sezonie nie sa modne intensywne kolory,taka wersja jedynie na wieczor,ponadto w zestawach kolorow nie jest uwzgledniony szary,granatowy,zielony-kolory najmodniejsze tej zimy,kto pisal ten artkuł????????? Odpowiedz Link Zgłoś
gallae Re: Jak się nie ubierać 09.10.06, 21:04 Ja też jestem "przegrana" jeżeli chodzi o ubieranie się w ogóle i to co proponują. A jestem mała (klasyczny kurdupel), mam hm...biust, niby w miarę normalny, ale widoczny (szczególnie przy moim wzroście), nie jestem gruba (normalnie spodnie-dżinsy to teraz rozmiar 27-28...jak schudnę, a w końcu mi się to uda, to znowu będzie 26), nie jestem też drobna, bo mam dość szerokie ramiona (acz normalne ubrania to biust duże 38-40, reszta 36). A w sklepie katastrofa - nic nie pasuje. Albo za szerokie wszędzie oprócz biustu, albo pasuje wszędzie gdzieś indziej, ale się nie dopinam, albo dobre w biodrach, ale w talii odstaje, albo w ogóle wszystko za duże, bo talię mam w innym miejscu, a biust wyżej a nie na wyskości żeber gdzie te debilne zaszewki wypadają. Odpowiedz Link Zgłoś
poki7-p1 Jak się nie ubierać 10.10.06, 21:38 Ja nie ide za trendami jak zombi lubie kreować własny orygginalny styl! Oryginalne łączenia ciuchów i dodatków! uwielbiam to i uważam że takie ubrania jak są na pokazach są przeznaczone tylko dla dziewcyn o figurze modelki ma na niej ładnie wyglądać i tylko tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
kopcio99 Jak się nie ubierać 10.10.06, 22:17 Boże, dziękuję Ci że jestem facetem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tektek Re: facetem byc 26.10.06, 00:49 Hehe...czytajac takie artykuly tez doceniam fakt ze jestem facetem :) nie interesuje sie specjalnie moda, ale ten spoleczny nacisk na mode (glownie wsrod kobiet) jest jakims przedziwnym tworem kultury ludzkiej...czemu w ogole sluzy moda? czy ma to jakies ugruntowanie w plemiennej swiadomosci wyroznienia sie w celu przygarniecia uwagi przeciwnej plci? Odpowiedz Link Zgłoś
themis4 Re: Jak się nie ubierać 25.10.06, 16:29 Pani Dziennikarka nie ma niestety bladego pojecia na temat obowiazujacej w tym sezonie mody - zgadzam sie ze wszystkimi poprzednimi opiniami. Do tego koszmarny mentorski ton artykulu à la "rady Cioci-Kloci"!!! Absolutny brak kompetencji nie tylko w dziedzinie mody, ale takze w kwestii dobrego pisania o modzie. Bubel absolutny! Odpowiedz Link Zgłoś