Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak się nie ubierać

23.09.06, 20:33
    no super...bo ja jestem właśnie dziewczyna-wersja mini mini i wynika z tego
    tekstu, że moda jesienna nie dla mnie...
    Obserwuj wątek
      • alpepe Jak się nie ubierać 24.09.06, 08:24
        z tym zdaniem, że dzianinowa sukienka nie pasuje do pereł i na odwrót, bym się
        nie zgodziła. Wyobraźcie sobie dzianinę prostą, bez efektownych dużych wzorów i
        warkoczowych splotów, z dekoltem półokrągłym i o prostym wykończeniu. Pasuje,
        jak ulał.
        • aniaczepiel Re: Jak się nie ubierać 09.10.06, 14:13
          alpepe napisała:

> z tym zdaniem, że dzianinowa sukienka nie pasuje do pereł i na odwrót, bym się
          > nie zgodziła. Wyobraźcie sobie dzianinę prostą, bez efektownych dużych wzorów
          i
          > warkoczowych splotów, z dekoltem półokrągłym i o prostym wykończeniu. Pasuje,
          > jak ulał.

Masz rację.
      • e.i.g Re: Jak się nie ubierać 24.09.06, 09:25
        Wlasnie. ja tez jestem mini-mini, a ta moda jest dla wysokich. Moze chociaz dzinsy rurki i za duzy
        sweter (tunika) z paskiem pod dluzsza, ale waska marynarke? A butow na obcasach nienawidze,
        buuuu...
      • jaleo Re: Jak się nie ubierać 24.09.06, 09:41
        Alez glupoty wypisuja w tym artykule...

O Leggingsach:

"W tym sezonie noszone obowiązkowo o długości 3/4, a jeśli dłuższe, to w
        krzyliwych kolorach i z ciekawym deseniem (np. lamparcie cętki)"

Co za bzdura. Projektanci pokazali przede wszystkim leggingsy dlugie, a czasem
        nawet zachodzace na polowe stopy.

"Legginsy nosimy wyłącznie do wysokich obcasów! Jeśli wybieramy buty na
        płaskim, to tylko te z nas, które mają długie nogi, dla których płaska podeszwa
        to nie kłopot. Chodzi o to, żeby nogę było widać. Należy również pamiętać, że
        długość 3/4 wbrew pozorom optycznie skraca długość, ale jeśli już się na nią
        decydujesz, załóż do niej szpilki i kreację z asymetrycznym dołem (która
        optycznie wydłuża), albo miikroskopijną mini"

Zarowno szpilki jak i mini do leggingsow bedzie wygladac nieswiezo, tzn.
        bardziej jak ktos, kto od lat 80-tych nie zmienil stylu. Szpilki zastapic
        platformami albo tzw. shoeboots czyli botkami do kostki, a mikroskopijna mini
        sukienka-swetrem albo szeroka sukienka w stylu trapezu albo empire.
        • jaleo PS 24.09.06, 10:04
          Reszta tego artykulu tez do kitu, przypomina bardziej slowotok licealistki niz
          artykul dziennikarki mody!
      • bitch.with.a.brain Re: Jak się nie ubierać 24.09.06, 10:48
        trzeba być pozbawionym wyobraxni żeby napisac cos takiego
        • nikadaw1 Re: Jak się nie ubierać 24.09.06, 11:10
          dzianinowa sukienka nie dogada się z perłami? a co takiego rewolucyjnego
          wymysliła Chanel?
      • inaa1 Re: Jak się nie ubierać 24.09.06, 13:01
        autorka tego artykułu powinna się dokształcić z historii mody. Gdzie tam
        ubiorom z czasów Marii Antoniny do ubiorów z czasów Napoleona!
        • jaleo Re: Jak się nie ubierać 24.09.06, 18:53
          inaa1 napisała:

> autorka tego artykułu powinna się dokształcić z historii mody. Gdzie tam
          > ubiorom z czasów Marii Antoniny do ubiorów z czasów Napoleona!

Nie tylko z historii mody, ale w ogole z historii!!
      • miss_milkie Re: Jak się nie ubierać 24.09.06, 16:38
        Nie musisz być fashion victim. Ubieraj sie po swojemu! ;)
      • kasiaczernia Re: Jak się nie ubierać 06.10.06, 09:19
        hacefira napisała:

> no super...bo ja jestem właśnie dziewczyna-wersja mini mini i wynika z tego
        > tekstu, że moda jesienna nie dla mnie...

Bez przesady! Zawsze coś wybierzesz dla siebie!
        Nie zawsze wszystko co modne jest dla wszystkich. Każda z nas ma jakiś styl,
        swoje kolory...czyż nie?
      • to_me NIska? 09.10.06, 10:28
        To, przepraszam, co mają nosić niskie dziewczyny? Bo z tego wynika, ze powinnam
        chodzić nago. I nie uważam, że legginsy do płaskiej podeszwy zarezerwowane są
        tylko dla "żyraf"
      • klaudia19881 Jak się nie ubierać 09.10.06, 14:58
        nie zgadzam sie do konca z tym tekstem poniewaz w tym sezonie nie sa modne
        intensywne kolory,taka wersja jedynie na wieczor,ponadto w zestawach kolorow
        nie jest uwzgledniony szary,granatowy,zielony-kolory najmodniejsze tej zimy,kto
        pisal ten artkuł?????????
      • gallae Re: Jak się nie ubierać 09.10.06, 21:04
        Ja też jestem "przegrana" jeżeli chodzi o ubieranie się w ogóle i to co
        proponują. A jestem mała (klasyczny kurdupel), mam hm...biust, niby w miarę
        normalny, ale widoczny (szczególnie przy moim wzroście), nie jestem gruba
        (normalnie spodnie-dżinsy to teraz rozmiar 27-28...jak schudnę, a w końcu mi
        się to uda, to znowu będzie 26), nie jestem też drobna, bo mam dość szerokie
        ramiona (acz normalne ubrania to biust duże 38-40, reszta 36). A w sklepie
        katastrofa - nic nie pasuje. Albo za szerokie wszędzie oprócz biustu, albo
        pasuje wszędzie gdzieś indziej, ale się nie dopinam, albo dobre w biodrach,
        ale w talii odstaje, albo w ogóle wszystko za duże, bo talię mam w innym
        miejscu, a biust wyżej a nie na wyskości żeber gdzie te debilne zaszewki
        wypadają.
      • poki7-p1 Jak się nie ubierać 10.10.06, 21:38
        Ja nie ide za trendami jak zombi lubie kreować własny orygginalny styl!
        Oryginalne łączenia ciuchów i dodatków! uwielbiam to i uważam że takie ubrania
        jak są na pokazach są przeznaczone tylko dla dziewcyn o figurze modelki ma na
        niej ładnie wyglądać i tylko tyle!
      • kopcio99 Jak się nie ubierać 10.10.06, 22:17
        Boże, dziękuję Ci że jestem facetem :-)
        • tektek Re: facetem byc 26.10.06, 00:49
          Hehe...czytajac takie artykuly tez doceniam fakt ze jestem facetem :)
          nie interesuje sie specjalnie moda, ale ten spoleczny nacisk na mode (glownie
          wsrod kobiet) jest jakims przedziwnym tworem kultury ludzkiej...czemu w ogole
          sluzy moda? czy ma to jakies ugruntowanie w plemiennej swiadomosci wyroznienia
          sie w celu przygarniecia uwagi przeciwnej plci?
      • themis4 Re: Jak się nie ubierać 25.10.06, 16:29
        Pani Dziennikarka nie ma niestety bladego pojecia na temat obowiazujacej w tym
        sezonie mody - zgadzam sie ze wszystkimi poprzednimi opiniami. Do tego
        koszmarny mentorski ton artykulu à la "rady Cioci-Kloci"!!! Absolutny brak
        kompetencji nie tylko w dziedzinie mody, ale takze w kwestii dobrego pisania o
        modzie. Bubel absolutny!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka