freda30 09.10.06, 16:56 co sądzicie o tym sklepie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zdanka1 Re: terranova 09.10.06, 17:05 Jeszcze jakieś dwa lata temu dało sie tam kupić chociaż sztruksy - teraz to tylko mozna sie pociąć - lumpeksy maja lepszy wybor... Odpowiedz Link Zgłoś
tunrida81 Re: terranova 09.10.06, 17:37 nie polecam. Żadnego wyboru, nic ciekawego. Rok temu kupiłam spodnie, zapłaciłam 100 zł, wyglądały na porządne i co mechaca się do tej pory co kwałek, że nie mogę juz nadążyć z goleniem supełków. Odpowiedz Link Zgłoś
meetsue Re: terranova 09.10.06, 17:58 masówka i słaba jakość... niby duzo przecen, ale podejrzanie za duzo... nie będę jednak kłamać, że nic od nich nie mam. owszem zdarzyło mi się kupic t-shirt i bluzke na ramiączkach i przyznam, że są ok, choć nie było to nic nadzyczajnego. ot zwykłe bluzeczki. jednak raz o mały włos zdarzyło mi sie kupić kurtkę... dzięki Bogu opatrzność cuzwała i nie kupiłam... za kilka dni, pół miasta w nich chodziło :) wyglądało to zatrważająco! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
freda30 Re: terranova 09.10.06, 18:08 dzieki za opinie własnie miałam tam sie wybrac jutro byłam ostatnio ze 2lata temu,skocze jednak do silesi city Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: terranova 09.10.06, 18:24 Anoo wlasnie - co do tego lumpeksu. Ostatnio we Wroclawiu na Swidnickiej weszlam do sklepu (z daleka widzialm, ze z ciuchami wiec weszlam). Szukalam jakiejs fajnej bluzki do jeansow. I jakie bylo moje zdziwienie kiedy zobaczylam na bluzce napis firmowy, ze to Terranova! <szok> Dlatego obiema rekami (nogami tez;P) podpisuje sie pod dziewczynami, ze asortyment jak w najgorszym szmateksie Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: kiedyś/dziś 09.10.06, 19:01 znalazlam tam ostatnio dwie swietne bluzki:) po praniu nic sie z nimi nie stalo:) zwlaszcza jedna jest super, taka w stylu 80's. ze sciagaczem i opadajacym na ramiona dekoltem:) Odpowiedz Link Zgłoś
ala1986 Re: terranova 09.10.06, 19:41 Kiedyś całkiem fajny sklep, teraz jedna ze szmaciarni ("święta trójca" szmaciarni: house, cropp town, terranova). Chociaż nie powiem, czasami tam wchodzę, oglądam i z reguły wychodzę :))) Jak już się skuszę, żeby coś przymierzyć (bo zdarza im się coś ciekawego) to niestety okazuje się, że tu coś odstaje, tu się źle układa i ogólnie wygląda nieciekawie. Chociaż coś tam od nich w mojej szafie by się znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: terranova 09.10.06, 19:59 > Kiedyś całkiem fajny sklep, teraz jedna ze szmaciarni ("święta trójca" > szmaciarni: house, cropp town, terranova). Chociaż nie powiem, czasami tam > wchodzę, oglądam i z reguły wychodzę :))) Jak już się skuszę, żeby coś > przymierzyć (bo zdarza im się coś ciekawego) to niestety okazuje się, że tu coś ojjj nie porównywałabym croppa i housa z terranovą Odpowiedz Link Zgłoś
ala1986 Re: terranova 09.10.06, 20:10 > ojjj nie porównywałabym croppa i housa z terranovą Ja ich nie porównuję. Napisałam, że to jest moja lista szmaciarni - sklepów, w których raczej nic ciekawego się nie trafi, więc szkoda tam wchodzić i tracić czas (głónie mam na myśli wzornictwo, jakość to inna kwestia). Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: terranova 09.10.06, 20:11 ala1986 napisała: > > ojjj nie porównywałabym croppa i housa z terranovą > > Ja ich nie porównuję. Napisałam, że to jest moja lista szmaciarni - sklepów, w > których raczej nic ciekawego się nie trafi, więc szkoda tam wchodzić i tracić > czas (głónie mam na myśli wzornictwo, jakość to inna kwestia). a ja housa i croppa uwielbiam :)) chociaz nie wiem jak ostatnie kolekcje bo nie miałam ostatnio czasu na zakupy ale w ten weekend zamierzam to nadrobic :) Odpowiedz Link Zgłoś
ala1986 Re: terranova 09.10.06, 20:17 > a ja housa i croppa uwielbiam :)) chociaz nie wiem jak ostatnie kolekcje bo nie > > miałam ostatnio czasu na zakupy ale w ten weekend zamierzam to nadrobic :) Kwestia gustu. Cropp kiedyś (jak wchodził na rynek) miał lepsze ciuchy i tańsze niż teraz. Kupiłam tam takie boskie szorty i bokserkę i byłam bardzo zadowolona :) Z housem natomiast jest tak, że zawsze mnie zwabi reklama (obecna kampania mi się bardzo podoba), wejdę, przejdę się między wieszakami i wyjdę. W ogóle mi się nie podobają ich ciuchy. Niedawno na forum był wątek odnośnie kolekcji house'a, która wejdzie na sylwestra - będzie super ale to, co jest teraz (i od dawna było) to ogólnie porażka. Trafiają się perełki ale niezwykle rzadko. Szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
ala1986 Re: terranova 09.10.06, 20:19 A wracając jeszcze do Terranovy - w tym roku mieli całkiem fajne tank topy na przecenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: terranova 10.10.06, 19:10 > Kwestia gustu. Cropp kiedyś (jak wchodził na rynek) miał lepsze ciuchy i tańsze > > niż teraz. Kupiłam tam takie boskie szorty i bokserkę i byłam bardzo > zadowolona :) > Z housem natomiast jest tak, że zawsze mnie zwabi reklama (obecna kampania mi > się bardzo podoba), wejdę, przejdę się między wieszakami i wyjdę. W ogóle mi > się nie podobają ich ciuchy. Niedawno na forum był wątek odnośnie kolekcji > house'a, która wejdzie na sylwestra - będzie super ale to, co jest teraz (i od > dawna było) to ogólnie porażka. Trafiają się perełki ale niezwykle rzadko. > Szkoda :( hmm byłam dziś. niestety kolekcja croppa zupelnie nieudana:( za to house ma sporo fajnych rzeczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
krolciak Re: terranova 09.10.06, 20:05 Nie przesadzajmy, house i cropp są jednak trochę lepsze. Kupiłam kiedyś w terranovie bluzkę, po dwóch praniach się skurczyła:/... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: terranova 09.10.06, 19:52 nie lubie. aczkolwiek jakies pół roku temu cos mnie podkusiło i weszłam- przeszłam w koło i juz kierowalam sie w strone wyjścia gdy ujrzałam śliczna brązową bluzeczkę:) taka a la tunika świetna :) kupiłam ja za 65zł, ale poza nia nie mam nic z tego sklepu i raczej tam nie zaglądam Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: terranova 09.10.06, 20:14 Kupilam sobie kilka rzeczy w Terranova, ale nie w POlsce i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
by_niebo Re: terranova 09.10.06, 20:19 a ja lubię ten sklep. mam kilka rzeczy od nich i nic się z nimi nie dzieje. chociaz najnowsza kolekcja mnie rozczarowała :/ Odpowiedz Link Zgłoś
glamourous Re: terranova 09.10.06, 21:35 Ja kilka lat temu kupilam sobie u nich calkiem porzadny jasnoszary skorzany plaszcz. Fajny, dopasowany, do kolan. I az wierzyc mi sie nie chcialo ze to skora, bo kosztowal chyba ze 120 zl... Ale skora i owszem! Plaszcz jest oryginalny (ten kolorek!) dobrze skrojony i elegancki. No ale to bylo kilka lat temu. Od tamtego czasu weszlam moze ze dwa razy do Terranovy w warszawskich Alejach, i zawsze zawracalo mnie niemal od progu. Te wiszace nitki, krzywe szwy, ogolnie kiepsko skrojone i kiepsko uszyte "badziewki" z nieciekawych materialow... Nie wiem, czy jeszcze zdarzaja sie takie perelki jak moj plaszcz za stowe... Odpowiedz Link Zgłoś
emila40 Re: terranova 10.10.06, 08:49 kiedyś to był naprawdę fajny sklep, ale jeszcze tak z 4, 5 lat temu, no i oczywiście nie miał wtedy takiej konkurencji jak teraz w postaci hm, czy trochę lepszej zary. Sama często tam kupowałam, szczególnie na Dworkowej i w Alejach i np. płaszcz szary, wełniany kupiony z 4 lata temu, za niemałe wtedy pieniądze do tej pory b. dobrze wygląda. Ale teraz to zwykła szmaciarnia się z tego sklepu zrobiła, ciekawe dlaczego?? Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: terranova 10.10.06, 10:55 Terranova jest jednym z tych sklepów do którego czesto wchodze albo mam ochote wejść skuszona niskimi cenami ale nigdy przenigdy nie moge tam nic kupić. Raz kupiłam jeansowy kapelusz.Trzyma się jak dla mnie świetnie.Ale reszta ubrań tam jest taka troche szmatława i w większości nie w moim stylu Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: terranova 10.10.06, 11:42 Czasami tam zaglądam z czystej, kobiecej ciekawości, ale wychodzę z niczym:-((( Ale macie rację, Terranova teraz a kilka lat wcześniej to dwie różne marki:-((( Zeszli na szmaty:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: terranova 10.10.06, 12:07 sklep wygląda prawie jak lumpeks...a ciuchy czasami gorsze niż z lumpeksu, szczególnie na wyprzedażach. choć nie powiem mam stamtąd spódnicę, 2 koszulki i spodnie... spodnie identyczne jak ta pani ma serwisy.gazeta.pl/avanti/5,52882,3647366.html?i=3 za 19,90, mam je rok i są w całości;))) Odpowiedz Link Zgłoś
iron_wanienka Re: terranova 10.10.06, 21:41 zgadzam sie-pare lat temu to byl fajny sklep na poziomie, teraz-szkoda gadac...wchodze tylko kiedy maja przeceny a i tak nigdy nie moge znalezc niczego na poziomie.przyklad? bluzki, ktorych konce wygladaja jak uciete nozyczkami(mam jedna, nosze'po domu'odkad pozawijala sie po praniu).mam tez sweter za 90zl,m ktory z xs rozciagnal sie do l i czesto musze go'golic'.dodatki (torebki, paski, czapki)moze i sie trzymaja, ale na reszte szkoda czasu i kasy. Odpowiedz Link Zgłoś