Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Orsay - elegancki?

13.10.06, 14:55
    W wątku o eleganckich ciuchcacha pada opinia że Orsay kiedyś byl sklepem dla
    nastolatek, a teraz jest elegancki i odpowiedni dla dorosłych kobiet.
    Spotkałam sie już kilkukrotnie z podobną opinią, zdaje sie sam Orsay tak
    utrzymuje... ale sama mam przeciwne zdanie. Z klasycznych rzeczy widziałam
    tam ostatnio tylko sweterki w serek - no ale od zawsze tam były. Szukałam
    jeansow - tylko podarcia, cekiny i inne udziwnienia.
    A gdzieś z dwa lata temu były tam marynarki, spodnie i spódnice w stonowanych
    kolorach, dobre na codzienny stroj do pracy biurowej...
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 15:00
        orsay moim zdaniem byl i jest tipsiarski.
        tandeta, tandeta, tandeta.

jeden sweterek w serek nie czyni sklepu eleganckim. zreszta sweterek sweterkowi
        nie jest rowny ;)

w tamtym watku zreszta wiele innych sklepow zostalo wymienionych w
        kategori 'eleganckie, klasyczne, kobiece': carry, reporter, promod, c&a... etc.
        zgroza :)

• yavanna86 Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 15:11
          orsay ostatnio był bardziej hippisowaty niż tipsiarski :P ale to jeszcze daleko
          do elegancji...
          w moim małym Moherowie eleganckie to jest Hexxeline,Caterina,Monnari...więcej
          sklepów nie pamiętam,bo i tak tam nie wchodzę
        • marble.arch Re: Orsay - elegancki? 16.10.06, 15:30
          tandeta i wszystko ze sztucznych materialow
      • lucy215 Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 15:15
        Tam jest kilka linii odzieżowych, za każdym razem jak tam wchodzę (a nie
        często) znajdę spodnie z materiału, w kantkę itd. Ostatnio w lecie kupiłam
        bordową sukienkę, śliczną, ale w stylu folk.
      • tralalumpek Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 15:20
        orsay - elegancja, eee juz pisalam.... ale kazdy stawia poprzeczke tak wysoko
        jak wysoko moze dosiegnac
        • life_stylee Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 15:23
          Noe z zgodziłabym się do końca z tym zdaniem, no ale to moje zdanie. Pozdrawiam.
          • life_stylee Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 15:27
            Tam oczywiście miało być, NIE ZGODZIŁABYM SIĘ
      • paulinaa Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 15:23
        nie powiedziałabym ze jest elegancki, ale kolekcja jeseinno-zimowa jest świetna-
        kupiłam wczoraj śliczny sweterek :) i widziałam kilka innych, ktore mam zamiar
        kupic niedługo:)
      • life_stylee Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 15:36
        W tamtym wątku pisano też o clokhousie. Dobra, może ikoną elegancji nie jest
        Orsay ale napewno i nie mołodzieżowo-klasyczny clockhouse. Phiiii .... no
        proszę. Poza tym denrwują mnie wątki typu, ten sklep jest głupi, oooo a tam są
        szmatki. A ja to byłam tam, a tam to dopiero są ekstra ciuchy. Każdy ma inny
        gust, i w innym sklepie znajdzie coś dla siebie. My nie mamy za zadania pisać
        czy to jest fajne czy nie, tylko jak ktoś pyta gdzie fajne ciuchy to podsuwać
        pomysły. A wiadomo, że albo ta osoba skorzysta z rady lub nie. Pozdrawiam Cię
        Ming'u ;)
        Jak chcecie to krytukujcie, ja i tak mam swoje zdanie :):)
        • life_stylee Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 15:38
          Przepraszam za pomyłkę Mniang'u ;)
          No zdarza się ... heh
      • dominika8 Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 15:48
        elegancki może nie, ale ja np kupiłam ostatnio bardzo fajne spodnie
        czekoladowe, do pracy, w delikatne prążki, które się super noszą i piorą
      • zdanka1 Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 15:58
        Oczywiscie, ze Orsay sie zmienił , mam podejrzenie, ze ktoś ich wykupił, albo
        zmienili im się projektanci - róznica jest gigantyczna . A ktoś kto twierdzi,
        ze był i jest tipsiarki, dawno w tym sklepie nie był. Był tipsiarki i owszem ,
        teraz nie ma po tym sladu - jestem pod wrazeniem, musze to przyznać.
        • cioccolato_bianco Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:01
          ostatnio bylam tam w czerwcu. od tego czasu cos sie zmienilo?
          • zdanka1 Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:03
            zmieniła sie kolekcja - na jesienną, niesłychanie stonowaną . Poza tym ,
            zaczynam przypuszczać, ze Orsay moze miec kilka podstawowych zestawów w
            kolekcji i rózne sklepy wystawiaja rózne rzeczy - bo tylko tym mogę tłumaczyć
            to, ze ktoś tam spotkał cekiny...
            • cioccolato_bianco Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:05
              fasony zapewne sa takie, jakie teraz w wiekszosci sklepow. mi chodzi raczej o
              jakos materalow, wykonania etc. no nic na to nie poradze - bardzo mi sie nie
              podoba :)
              • zdanka1 Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:08
                Cóz, kazdemu podoba sie coś innego - ja uwazam, ze Orsay ma jakoś materiałów i
                przeszycia obecnie lepsze niz np. Zara. Ale być moze to po prostu zalezy od
                tego, co sklep sprowadza - ja mam jeden ulubiony, w którym naprawde ostatnio
                musiałam powiedzieć WOW, gdyz moje zdanie o Orsayu było też do tej jesieni jak
                najgorsze.
                • cioccolato_bianco Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:14
                  w zarze sa bardzo rozne rzeczy. jest wiele szmat, ktore maja tez odpowiednio
                  niska cene i sa rowniez ubrania duzo lepszej jakosci, drozsze, z dobrych
                  materialow i starannie wykonane. chociaz wiadomo, ze nie jest to max mara ;)
                  • zdanka1 Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:18
                    tak samo jest też i z Orsayem, chociaz z zadowoleniem przyznaje, ze ilosć
                    szmat, przynajmneij u mnei w miescie, zmalała do mikroskopijnych
                    rozmiarów.Obawiam sie, ze teraz Terranova i neiajkie Pretty Girl przejęły całą
                    tę tandetę.
                    Nie wiem, moze to jest kwestia kolekcji, Cameieu , które zawsze bardzo lubiłam
                    ostatnio prezentuje się po prostu tragicznie;/
                    • cioccolato_bianco Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:20
                      ze sklepow, ktore ja lubilam to najbardziej zeszmacil sie promod. albo to ja
                      sie zestarzalam... ale kiedys nie raz i nie dwa kupilam tam sobie i eleganckie
                      garnitury i sportowe swetry i imprezowe topy, a teraz zupelnie nie ma na czym
                      oka zawiesic.
                      • zdanka1 Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:24
                        I tu z bólem serca przyznam ci rację...
        • zdanka1 Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:01
          Poza tym, nie wiem, gdzie wy oglądacie te sklepy...Jakie cekiny, jakie tiule?
          Ostatnio tam jest sam sztruks jednobarwny , tłoczone szare spódnice, bluzki ze
          stujkami zapinane pod szyją i ogólnie sporo stylizacji na dandysowsko-
          modernistyczne rzeczy. Dlatego tak mnie zachwyciła ich ostatnia
          kolekcja ...Szkoda tylko, ze duzo czerwieni i szarości, a czerni jak na
          lekarstwo...
        • life_stylee Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:45
          dokładnie, dokładnie, dokładnie
          Ależ oczywiście. Pozdrawiam
        • marsupilami25 Re: Orsay - elegancki? 16.10.06, 15:44
          Jak dla mnie Orsay porzuca kicz. Ciekawe czy też jakość się zmieni.
      • kamila29091 Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:17
        Masakra gdzie w orsay podarte ubrania czy cekiny. Ok troche tego jest ale jest
        tez bardzo duzo rzeczy eleganckich nadajacych sie do biura i na wielkie wyjscia
        • life_stylee Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:44
          popieram
      • maraiss Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:17
        orsay obok ś.p. pimke (bo chyba orsay go przejąl, tak słyszałam) to
        najbardziej tipsiarsko - szmateksowe sklepy:(((
        raz tam byłam i ciągnie mnie tam, zeby ponownie zajrzeć...
        co do nowej kolekcji, której pokaz był bardzo ach i ech... pewnien stylista
        skwitował ją tak "gó.. nawet ładnie opakowane zawsze pozostanie tylko gównem"...

opinie typu trzeba byc cierpliwym i szukać, szukać to cos znajdzie sie fajnego
        śmieszą mnie... w końcu to niby normalny sklep a nie ciucholand...
        fajny sklep to taki gdzie wchodzi sie i człowiek nie wie co kupic , bo ma
        ochote wykupic cały sklep... a nie grzebac i grzebac jak "w biedzie" :(((
        • zdanka1 Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:23
          >fajny sklep to taki gdzie wchodzi sie i człowiek nie wie co kupic , bo ma
          > ochote wykupic cały sklep.

Hmmm...obawiam sie, ze masz na mysli hipermarket, bo tylko tam większość ludzi
          kupuje zgodnie, az do ogłupienia;/
        • cioccolato_bianco Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:24
          o, jedne z moich ulubionych jeansow zakupilam sobie w pimkie ;) proste,
          niebieskie biodrowki ze szlufkami na bardzo szeroki pasek.
          • kamila29091 Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 16:34
            rowniez mam jeansy z pimpie, kto go przejla jesli wogule przejal nei mam
            bladego pojecia. teraz ubrania tej firmy spotykam tylko w szmateksie i tam
            kupuje.
            • wildorchid Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 17:41
              ee ja tam pimkie lubilam:PP mam nawet pare fajnych ciuchow do dzis-a czemu tak
              nagle zwineli zagle to nie wiem?
              orsay-nooo dlugo tam bylo cekinowo-falbankowo-mandarynowo :P ,moze teraz jest
              inaczej,i don't know bo nie wchodze.kupilam tam pare razy,ot tak,z
              ciekawosci ,w latach szczeniecych:))[17,18],jakosc mnie nie powalila wrecz
              przeciwnie,dlatego zarzucilam.elegancja i orsay-chyba zestwione na zasadzie
              przeciwienstw:)
              zgadzam sie z tralalumpkiem-dokladnie tak:))

co do pretty girl-mozna znalezc perelki.
              • perseidaa *Relaunch marki* 13.10.06, 18:00
                = ponowne wprowadzenie produktu na rynek w przypadku produktu o bardzo niskiej
                sprzedaży i/lub świadomości

Ale i tak mi się nie podoba...
      • off-line Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 20:11
        Orsay nie jest elegancki, ale widać poprawę w porównaniu do tego co było kilka
        lat temu.
        • ivvette Re: Orsay - elegancki? 13.10.06, 20:16
          Parę miesięcy temu mieli pokaz nowej kolekcji -było o nim dosyć głośno -
          zmienili nieco target i bardzo dobrze.
          Mam parę ciuchów z Orsay'a - wszystkie dobrze sie noszą i nie ma z nimi
          problemów . Nie powiedziałabym ,że jest to sklep tipsiarski,bardziej Pretty
          girl do takowych należy.
          Zastanawia mnie jedno- większość tak pomstuje na ten sklep ,że tam nie
          kupują ,ba nawet nie wchodzą ,więc czemu widuje tam wiele fajnych ,zadbanych i
          eleganckich kobiet/dziewczyn?
          • czerwona.sukienka1 Re: Orsay - elegancki? Owszem 13.10.06, 20:24
            Glownie kupuje w Orsayu.I dla mnie jest duzo lepszy takze jakosciowo od
            H&M,Carry czy innych gdzie ciuchy sa jakies takie bezplciowe.
            Ale ile ludzi tyle opini.
            • littlefrog Re: Orsay - elegancki? Owszem 13.10.06, 23:04
              Ja w przeciągu ostatnich hmm.. 6-7 lat(?) kupiłam trochę rzeczy w orsayu,
              głównie ze względu na to że robią b. małe rozmiary. I rzeczywiście obok białych
              kurteczek z futerkiem czy różowiutkich dresów z napisem "sexy", które ewidentnie
              można uznać za tipsiarskie;) można było znaleźć tam naprawdę ciekawe ciuchy.
              Co najciekawsze, wszystkie kupione tam rzeczy, (których w międzyczasie się nie
              pozbyłam) mam do dziś i są w niezmienionym stanie: nic się nie pruje, nie
              rozciąga, nie spiera, itd. CZarna bluzka w białe marynarskie paski jest nadal
              czarna i przeżywa swoja drugą młodość ;) Podobnie bluzeczka w lamparcie centki,
              którą kupiłam jakoś w połowie liceum, a teraz noszę z rurkami i brązowym
              swetrem;) Jeansy zawsze były tam nieciekawe i pstrokate, co do tego się zgodzę.
              Ale generalnie na jakość nie narzekam.

A jeśli chodzi o Pimikie: znów jest w Galerii Mokotów, tam gdzie poprzednio ;)
              Ale teraz już jestem na niego za stara ;)
            • asiuniawww4 Re: Orsay - elegancki? Owszem 16.10.06, 15:27
              Lubię kupowac z orsay spodnie materiałowe, garniturki i kurtki,Dobrze leżą i
              mają dobrą cenę a jeśli chodzi o dzinsy to niezabardzo mi sie podobają.Polecam
              orsay!!!!!!!!!
      • nikitka78 Re: Orsay - elegancki? 16.10.06, 15:39
        To ostatni sklep o którym szukałabym eleganckich rzeczy. Towar mają słabej
        jakości.
        Ostatnio widziałam tam zamszowy płaszcz, ładny krój, kolor i zamsz miły w
        dotyku, ale wszystkie płaszcze były potwornie wygniecione!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka