Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przy kosci

19.10.06, 15:37
    nowy przyklad z toronto, ze jednak mozna...

Obserwuj wątek
      • ekler.ka Re: przy kosci 19.10.06, 15:40
        mozna,mozna. tylko czemu w znacznie za malym staniku?
      • noma69 Re: przy kosci 19.10.06, 15:44
        hm.....powiem szczerze że chyba lepiej się już prezentują te chude
        modelki.Jakoś tak dziwnie,troche za dużo tego sadełka.
        • daggy4 Re: przy kosci 19.10.06, 15:45
          nie wyglada wcale zle
        • lunalovelight Re: przy kosci 19.10.06, 15:53
          o ile wzrok mnie nie myli, to ona nie ma za duzo sadelka. zwyczajnie, ma ladnie
          zarysowane biodra i talie i idealnie plaski brzuch. to po prostu normalna babka,
          a nie typowa modelka, do widoku ktorej jestesmy przyzwyczajemi (bardzo szczupla
          lub chuda). i tyle.
      • maggi9 Re: przy kosci 19.10.06, 15:45
        Fajnie.ale faktycznie stanik coś mały...
        • nessie-jp Re: przy kosci 19.10.06, 16:14
          Stanik jest typowym puszapem, przez co wygląda na za mały. Pewnie ta modelka ma
          na tyle duże (naturalnie) piersi, że opadają pod własnym ciężarem i musi nosić
          puszapy. :)

Ładna babka i jakoś nie widzę na niej tłuszczu. Brzuch, biodra, cycki - kobieta
          po prostu, a nie chłopiec w sukience i makijażu ;)
          • miska_malcova Re: przy kosci 19.10.06, 16:17
            > Ładna babka i jakoś nie widzę na niej tłuszczu. Brzuch, biodra, cycki -
            kobieta
            > po prostu, a nie chłopiec w sukience i makijażu ;)

zgadza się!
            • noma69 Re: przy kosci 19.10.06, 16:20
              Ma przeciętną figure taką jak co druga kobieta ale niestety modelka nie może
              być przeciętna biust zdecydowanie za duży ubrania bluski zle beda lezały...
              • lunalovelight Re: przy kosci 19.10.06, 16:22
                bluzki zle beda lezaly? czyli ze te bluzki, prezentowane przez kobiety na
                wybiegach, sa tylko dla modelek i w ogole kobiet z malym biustem? bo wiekszosc
                kobiet ma jednak albo stadardowy albo wiekszy nieco biust...
              • noma69 Re: przy kosci 19.10.06, 16:25
                Byłam przez krótki okres czasu modelką i mówie wam :NIE WIEM SKĄD MACIE TO
                ZDJECIE ALE TO NIemOŻLIWE BY TA KOBIETA ZAJMOWAŁA SIĘ MODA.Modelka nie musi być
                piękna ,może mieć krzywe nogii,może być płaska aleee musi mieć odpowiednią
                figurę.Teraz odchodzi się od za chudych kobiet ale nie zastepując je modelkami
                przy kości tylko szczupłymi a pani z tego zdjecia szczupła nie jest
                • lunalovelight Re: przy kosci 19.10.06, 16:26
                  kochana, ale chodzi o to, ze sie odchodzi wlasnie od przesadnej szczuplosci na
                  wybiegach.
                  • noma69 Re: przy kosci 19.10.06, 16:31
                    Odchodzi się od chudości ale cały czas modna jest szczupłość.Ta kobieta nie
                    jest jakoś patologicznie gruba ale nie powiedziałabym że jset szczupła jest jak
                    w tytule watku Przy kosci.
                    Może kiedyś nadejdą czasy kiedy idealną modelką będzie panienka

o wzroście 170 cm i 80 kg wadze,a na dłoniach będzie podtrzymywała własne
                    piersi czasy się zmieniają ale narazie cały czas modna jest szczupłośc

• lunalovelight Re: przy kosci 19.10.06, 16:33
                      ech, no dobra, z takim podejsciem, jak Twoje, nie ma o czym dyskutowac.
                      pax ;).
                • daggy4 ano sa 19.10.06, 16:59
                  a nawet grubsze:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=49706831&a=49706831
                  • noma69 Re: ano sa 19.10.06, 17:08
                    ta cala nagonka na szczuple i niezle dziewczyny bierze sie z kompleksow. polacy
                    i polki denerwuja się patrzac w lustra........Przykro grubaską dlatego trzeba
                    dowalić szczupłym......
                    Min z tego powodu gdy dziewczyny widzą nieco tęższą modelkę dowartościowują się
                    bo ta niczym się od nich nie rózni.Modelka uosobienie piękna okazuje się mieć
                    podobną figure do nich co leczy taki kobiety z kompleksów.Gdy natomiast
                    wykrełowany przez media ideał piękna to szczupła zgrabna kobieta nieprzeciętna
                    odrazu podnoszą się krzyki ,że za chuda ,że wieszak(nieraz faktycznie tak
                    jest,ale nie wszystkie szczupłe kobiety to anorektyczki niektóre mają na prawdę
                    idealną figurę)wszystko to wynika z kompleksu,poczucia krzywdy bo krytykujące
                    dziewczyny wiedzą że do takiej figury im daleko..........
                    • noma69 Re: ano sa 19.10.06, 17:10
                      Dlatego denerwuja mnie te wątki na temat chudych modelek co wam do tego?Kogo to
                      obchodzi czy są chude czy grube zazdroscicie?
                      • koala_tralalala Re: ano sa 19.10.06, 23:40
                        Coz, Noma, z twoich postow wynika ze masz zaburzone postrzeganie damskich
                        wymiarow i kasztaltow. Mnie to nie przeszkadza ani nie martwi, ot stwierdzam
                        fakt. I pozdrawiam.
                    • sumire Re: ano sa 19.10.06, 17:20
                      echhh ;)
                      tak się składa, żem bardzo szczupła i wysoka. też słyszałam nieraz, że pewnie
                      mam anoreksję i też mnie to wkurza, bo nie mam.
                      ALE. nie uważam, żeby bycie szczupłym i wysokim było czyimkolwiek obowiązkiem.
                      znam kobiety sporo krąglejsze ode mnie, które mają mnóstwo seksapilu, faceci za
                      nimi przepadają. laski wyglądają świetnie. i nie mają kompleksów. rozumiem
                      natomiast, że wcale nie chcą identyfikować się z reklamowym wieszakiem.
                      prędzej już doszukiwałam się kompleksów, albo raczej dramatycznej niepewności
                      siebie u dziewczyn, które uważają, że muszą być szczupłe.

a w gruncie rzeczy to sama sylwetka nikogo nie czyni nieprzeciętnym, wyjątkowym
                      i fajnym ;) chociaż przyznam, że wtedy wszystko byłoby prostsze...
                    • klymenystra Re: ano sa 19.10.06, 19:00
                      grubaską? wykrełowany ????
                      ratunku...........
                      a co do tematu- ta pani ma sliczna twarz i figure zblizona do mojej. figrue
                      normalna. nie piekna i nie brzydka. i takie powinny byc modelki- na nich tylko
                      sie prezentuje ubrania i dlatego powinny byc jak najmniej rzucajace sie w oczy-
                      szczegolnie wychudzeniem. bo wiekszosc kobiet taka nie jest.
                      • miang Re: ano sa 20.10.06, 08:53
                        > grubaską? wykrełowany ????
                        > ratunku...........

nie denerwuj się, bo powiedzą ze jesteś gruba i dlatego chcesz dowalić nieukom ;)

a modelka ok, tylko ten kostium zdecydowanie za mały
                    • kochanica-francuza przykro grubaskOM jeżeli już 19.10.06, 20:10
                      nie, nie jest mi przykro, że ktoś jest szczupły i ładny. jest mi tylko przykro,
                      że mając duży biust, w każdym żakiecie czuję się jak w pancerzu - bo na duży
                      biust trzeba szyć inaczej, a tego już się producentom nie chce...
                    • daggy4 PaR CoNDitioN 20.10.06, 09:04
                      moim zdaniem tu raczej sie "rozchodzi" o kwestie par condition, a nie o klotnie
                      czy ladniejsze sa szczuple czy grubsze... wiadomo, ze de gustibus non est
                      disputandum! dlaczego na wybiegach nie moglyby pracowac obok siebie dziewczyny
                      o roznych rozmiarach? wtedy pokazy zblizylyby sie do rzeczywistosci
                  • noma69 Re: ano sa 19.10.06, 17:10
                    obrzydliwość..........dziś już nic nie jem
                • apfel27 Re: przy kosci 19.10.06, 19:59
                  owszem jest szczupla. bo chyba mi nie powiesz, ze jest ta kobieta gruba? jest
                  szczupla ale nie chuda. ja stopniuje to miej wiecej tak: anorektyczka, chuda,
                  szczupla, przy kosci, gruba, otyla.
                  ta jest szczupla, zgrabna kobieta. nie widze u niej nadmiaru ciala ani w tylku
                  ani w biodrach. ma normalna dla kobiety budowe ciala. szczuple ramiona, plaski
                  brzuch, normalne biodra i piersi.
                  • anias34 Re: przy kosci 24.10.06, 07:59
                    Apfel,zgadzam się w 100% z Toba.
                    Jest to zgrabna,szczupła kkobieta.
                    Nie ma nic gorszego niz wychudłe wieszaki .Zero kobiecosci.A noma jest
                    zakompleksiona:-)
            • sumire Re: przy kosci 19.10.06, 16:21
              też się zgadzam.
              przyznaję, że jest to dziewczyna nieco, eemmm, większa ode mnie, jeśli idzie o
              biust (wzdychhh) i uda, ale brzuch ma płaski, sylwetkę niezłą, powiedziałabym -
              normalna.
          • ekler.ka Re: przy kosci 19.10.06, 18:37
            push-up ma podnosic piersi do dekolotu,ale nie chodzi o to,zeby biust ze stanika
            wyplywal...
      • noma69 Re: przy kosci 19.10.06, 16:18
        hm to ja może mam początki anoreksji....bo dla mnie ona jest za
        gruba....Wieszakom mówie NiE!!!!!!Jestem za szczupłymi modelkami, nie chudymi
        ale tez nie przy kości.Ta kobieta nie ma figury modelki zobaczcie na jej nogii.
        • lunalovelight Re: przy kosci 19.10.06, 16:24
          ma normalne nogi. w dodatku nosi kostium, ktory uwydatnilby niedoskonalosci, a
          nie wylewa jej sie najmniejsza falda.
          • ala1986 Re: przy kosci 19.10.06, 17:01
            Fałda się nie wylewa bo kostium jest dobrze skrojony, dobrany rozmiarowo. To
            logiczne, przecież to nie zależy od naszej tuszy tylko od tego, czy mamy dobrze
            dobrane ciuchy.

Ja też jestem za szczupłymi modelkami. W ogóle ideał kobiety to jak dla mnie
            figura wiotkiej nimfy, oczywiście bez przesaady ale szczupła na pewno,
            najlepiej o nieco słowiańskiej urodzie, naturalna ale zadbana (żadne solarium,
            tipsy, naturalistyczne zapędy - okropność). Ta modelka nie jest ani ładna, ani
            nie ma figury :/
            • ala1986 zapomniałam! 19.10.06, 17:04
              Zapomniałam dodać, że z małym biustem!!! Niedobrze mi się robi jak widze duże
              biusty. Przepraszam jeżeli którąś z Was uraziłam.
              • sumire Re: zapomniałam! 19.10.06, 17:11
                hehhehe :) wątpię, chyba większości z nas tutaj nie zależy na tym, żeby innym
                kobietom podobały się ich piersi ;)

a w ogóle to jest sprawa nie do rozstrzygnięcia. znowu będziemy sobie
                dyskutowały w nieskończoność o przewadze płaskich nad krągłymi lub odwrotnie.
                kanony urody się zmieniają i tyle. kilkadziesiąt lat temu kobieta mojej postury
                byłaby podejrzewana o galopujące suchoty ;) niemniej jako chudzielec w życiu
                nie nazwałabym pani na zdjęciu grubą...
                • ala1986 Re: zapomniałam! 19.10.06, 17:21
                  Ja też jestem raczej chudzielcem. I też nie nazwałabym jej grubą. Jak dla mnie
                  jest trochę więcej niż normalna :) A wcześniej napisałam tylko, że mój "ideał"
                  urody kobiecej wygląda szczuplej...
                  • ivvette Re: zapomniałam! 19.10.06, 18:02
                    Zaliczam się do chudzielców/wieszaków i nie przejmuje się już tekstami
                    typu "anorektyczka" ,"chudzielec" lub bardziej prostackie "Facet nie pies ,na
                    kościach nie będzie lezał (!) ) . Wiem,że podobam się mężczyznom ,zawsze miałam
                    powodzenie a ostatnio zauważyłam nawet ,ze kobiety na mnie spogladają ..no
                    jakos tak dziwnie.Nawet mój maż to zauważył ,że chyba podobam się lesbijkom ,bo
                    ich spojrzenia są jednoznaczne.
                    Apeluję ,żebyśmy zakończyli tę walkę chude kontra "przy kości" . Ostatnio to
                    staje się już męczące. Czytałyście maniofest pod patronatem Dove " Prawdziwe
                    piekno "..Lekko już przesadzają. Są osoby /kobiety które są po prostu szczupłe,
                    wrecz chude i jest to jedynie zasługa genów,dobrej przemiany materii ,napewno
                    nie anoreksji. Jestem tego najlepszym przykładem.
                    Ok -anoreksja ,głodzenie się ,nadmierne odchudzanie jest złe. Ale do
                    chole...dajcie żyć chudzielcom z natury !i szczupłe kobiety zazwyczaj jesdnak
                    się podobają ,pomijając teksty o tym ,że krągłości są bardziej apetyczne itp.
                    Wracajac do tematu - ta modelka jest normalnie zbudowaną kobietą ,nie
                    grubą ,taką średnią krajową;-)
                    Pozdrawiam chude i te grubsze DDDDD
            • shava Re: przy kosci 19.10.06, 22:30
              ala1986 napisała:

Ta modelka nie jes
              t ani ładna, ani
              > nie ma figury :/

To ja się nie będę wypowiadać,już mi cukier skoczył od czytania takich szmir.
      • yia Re: przy kosci 19.10.06, 18:29
        Nie podoba mi się ani jej twarz, ani figura - jest zbyt masywna. Niestety nieco
        bliżej mi do tej dziewczyny niż do standardowej modelki, ale jakoś nie czuję się
        przez to dowartościowana.:)
      • kalinazkalinowa Re: przy kosci 19.10.06, 19:31
        Fajnie można zamieszczać fotki !
      • k1k2 Re: przy kosci 19.10.06, 19:41
        nic nie mam do takiej figury chociaz pani ma raczej drobna twarz i w zwiazku z
        tym calosc nie gra

z drugiej strony - duzo kobiet o takiej tuszy wyglada po rozebraniu jednak
        inaczej, co widac na basenie, na plazy - walki, cellulit i te rzeczy :(

Tak jak z tymi babkami z reklamy Dove - duze, ale proporcjonalne, z
        nieskazitelna skora, urokliwa twarza, ladnymi wlosami. Ale one TEZ NIE
        REPREZENTUJA "przecietnych" kobiet!
      • ricemice Re: przy kosci 19.10.06, 19:59
        no ciekawe, modelka mi się podoba, ma ładne ciało nie widze tam żadnych "fałd
        tłuszczu" jak to niektórzy piszą, chuda nie jest ale tak w sam raz
        podba mi się "normalność" tej dziewczyny, oby wiecej takich modelek
        i nie jest to kwestia mojego dowartościowywania się ale po prostu zdrowego
        rozsądku
        • mirror43 Re: przy kosci 19.10.06, 20:06
          Wlasnie sie zastanawiam jakie ona ma wymiary naprawde. Oko nam sie z wiekiem
          zmienia panienki;)
          Np. na kanony 20-latek juz 55 kg to duzo ;) Wtedy to przy kosci.
          Dla 40-latek to chyba rzadkosc. Wtedy to nie przy kosci ;)
          • black_magic_women Re: przy kosci 19.10.06, 22:37
            Dziewczyna ma NORMALNA figure.Przy kosci bylaby za pare kg.
            -------------------------------------------------------
            www.artspot.org.uk/JPEGs/Big/Autumn%20Leaves.jpg
      • sabriel Re: przy kosci 19.10.06, 22:43
        Jak sie napatrzy na bardzo wysokie i do tego potwornie chude modelki,to każda
        inna na wybiegu wydaje sie być gruba.Ta pani nie jest gruba,jest normalnej postury.
        • ksiaze-gigi Re: przy kosci 19.10.06, 23:33
          a kto to jest??
        • koala_tralalala Re: przy kosci 19.10.06, 23:42
          Zgadzam sie: dziewczyna na zdjeciu ma normalna sylwetke i ladne harmonijne
          ksztalty. Fascynuje mnie tylko ten biustonosz. Teraz taka bedzie moda? ;)
      • zettrzy Re: przy kosci 20.10.06, 02:31
        zmylil mnie tytul tego watku - myslalam ze znowu cos o grubosci, a tu prosze
        szczupla, seksowna dziewczyna, ktora ma prawdziwe biodra i piersi, cialo
        idealne do tej sukienki Marylin Monroe co to tutaj powraca periodycznie jako
        hit sezonu; tak, aby ladnie wygladac w sukience, zwlaszcza sukience MM, trzeba
        miec taka wlasnie figure
        wiecej takich zdjec, przyjemnie popatrzec
      • mojave Re: przy kosci 20.10.06, 07:55
        jesli chodzi o ten stanik, to jest tak, że modelkom, zwłaszcza do zdjęć i
        reklam bielizny ubiera sie celowo nieco za małe staniki, bo biust ma się przez
        to optycznie wydawac taki pełny, wiekszy.
        Na wybiegach jest to rzadsze bo wiekszość modelek nie ma po prostu biustów i
        praktycznie każdy stanik jest za duży;)
        Ta pani ze zdjęcia to faktycznie nieczęsty widok na wybiegu, ale jestem pewna,
        że sesje do katalogów ma juz za sobą bo do zdjęć, zwłaszcza bielizny i
        kostiumów bardziej porządane sa dzieczyny o kobiecych ksztaltach, choc ona ma
        nieco za slabo wysportowaną sylwetkę, zwlaszcza brzuch nie najlepszy, ale od
        czego photoshop:)
      • nadinka_nadinka Re: przy kosci 20.10.06, 08:31
        fajna jest. nie widze tu nadmiaru ciala. chociaz, IMHO, karnacje ma za jasna.
        • mojave Re: przy kosci 20.10.06, 08:33
          według mnie ma normalny kolor skory, nie skażony solarium
          • nadinka_nadinka Re: przy kosci 20.10.06, 09:00
            kwestia gustu. mnie sie podobaja brunetki o ciemnej karnacji :-)
      • radamant Jaka "przy kości"??? 20.10.06, 08:36
        To piękna, seksowna, zgrabna dziewczyna. Gdzie tu macie wałki tłuszczu, gdzie
        obwisły biust czy brzuch??? Wychudzone, anorektyczne, niekobiece modelki sa
        lansowane przez gejowskich projektantów ( nie żebym coś miał do gejów ), którym
        z wiadomych względów nie podobają się kobiece ciała. Lansują więc chude
        chłopczyce bo bardziej pasują do ich wyobrażenia piękna.
        p.s. ciekawe tylko dlaczego w meskich rankingach na symbole seksu wygrywają
        niezmiennie J. Lo, Shakira, Beyonce, Monica Belucci??
      • cioccolato_bianco Re: przy kosci 20.10.06, 08:39
        ta pani wyglada jak rozmiar 40, czyli w swiecie zwyklych smiertelniczek, rozmar
        mieszczacy sie w normie :) ale oczywscie, w porownaniu z typowa modelka, jest
        monstrualnie gruba :D
        • yavanna86 Re: przy kosci 20.10.06, 09:26
          w świecie zwykłych śmiertelniczek całkiem niewielki rozmiar :P to,że rozmiarówka
          często kończy się na 42 nie znaczy,że duuża część polskich kobiet nie jest
          jeszcze sporo bardziej przy kości :P
          • cioccolato_bianco Re: przy kosci 20.10.06, 10:58
            problem z byciem przy kosci jest moim zdaniem nie tyle natury estetycznej
            (chociaz rzecz wzgledna co sie komu podoba), co zdrowotnej. tyle, ze ten
            problem zaczyna sie jeszcze pare rozmiarow wyzej niz 42 ;)
            • klymenystra Re: przy kosci 20.10.06, 17:07
              ano
              moj nowy kostium kapielowy jest rozmiaru 42. i to tylko dlatego, ze biust mi
              nie w chodzil w 40 czy, tym bardziej 38. i co-o czym to swiadczy?no przeciesz
              nie o otylosci O.o
      • merda Re: przy kosci??? 20.10.06, 11:07
        Wkoncu jakas zywa dusza na wybiegu.
      • zdanka1 Re: przy kosci 20.10.06, 17:14
        nazwanie tej kobiety kobieta "przy kości" pokazuje do jakiego absurdu zawiodła
        nas kultura pod nazwą : 170 cm/45 kg/wieczne 20 lat
      • clockwork.orange Re: przy kosci 20.10.06, 17:20
        ale ta pani nie jest przy kości...
        bardzo zgrabne ciało, gdyby miała trochę większe wcięcie w talii, byłaby idealna
        • karo_ka1 Re: przy kosci 23.10.06, 23:07
          ona ma nawet niezłe wcięcie w talii... przyjrzyj się dobrze :-)
          • clockwork.orange Re: przy kosci 24.10.06, 13:47
            wiem że ma. ale ja wolę jeszcze większe:)
      • frigg Re: przy kosci 20.10.06, 17:35
        co jakiś czas któryś projektant wpuszczana wybieg laskę powyżej 20 bmi, robi
        się ajwaj, baba znika, wracają szkieletory. Jak ktoś lubi nie ma sprawy, mi
        osobiście wystający mostek i obojczyki zakłócają odbiór kreacji, ale to kwestia
        gustu. Szkoda, że tak mało na wybiegach kobiet z krwi i kości, a jedynie tło-
        wieszak na dwóch nogach (jeżeli nogi to nie jest za duże słowo).
      • bezzasadnie Re: przy kosci 20.10.06, 20:45
        ale halo, gdzie ta kobieta jest przy kości? nawet obojczyki widać;). jaką
        straszną wodę nam media z mózgu jednak uczyniły, ładna i zadbana kobieta, a
        wywołuje takie reakcje. szok.

ale fajnie, że zdjęcia można wstawiać:).
      • frigg Re: przy kosci 20.10.06, 23:31
        z nieco innej beczki, ale przykład dove, że też można :)
        www.joemonster.org/download.php?d_op=getit&lid=2803
        • ksiaze-gigi Re: przy kosci 23.10.06, 22:48
          ale jak sie nazwywa ta modelka?? ktos wie?? i gdzie mozna zobaczyc wiecej jej zdjec?
      • jeriomina Re: przy kosci 24.10.06, 12:25
        mam w domu dwa kompy, na monitorze kazdego z nich ta pani wyglada inaczej, wiec
        musialabym ja zobaczyc na zywo, zeby ocenic.
        • sol_18 Re: przy kosci 24.10.06, 14:49
          Dla mnie bomba!Oby więcej takich modelek!
      • adsa_21 Re: przy kosci 24.10.06, 15:22
        fajna!
        tylko stanik ma dziwny:-(
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka